2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Evet haklısın hem bebeği hem beni kaybetmeleri daha kötü olacaktı ama sanki dün hiç bişey olmamış bebeğimi kaybetmemiş gibi kendi hayatımın acısına düşmem bugün bi anda kalbimin acısıyla uyanmam kendimi kötü hissettirdi

Hayır böyle hissetme, sen de bir operasyon geçirdin ilaçların etkisi de var geride seni bekleyen evlatlarin var kendi acını hissetmen çok doğal çünkü ne olduğunu sen de anlayamadın sonuçta çok kan kaybettiğin bir operasyon geçirdin, bu yüzden kendini kötü hissedecek hiç bir durum yok. Sen aylarca zorlu bir hamilelik geçirdin. Bebeğin seninle kalsın diye elinden geleni yaptın bazı şeyler bizim elimizde degil. İnşallah bir an önce toparlanacaksin dualarım seninle olacak

Canım çok üzgünüm başın sağolsun Rabbim seni eşine ve çocuklarına bağışladı elele atlatacaksınız bu günleri Allahın izniyle. Sen elinden geleni yaptın kendini asla suçlama. Bebeğinde sende direndiniz. Anasının kızı oda çok güçlü sende çok güçlüsün. Ama Rabbimin dediği oldu. Rabbim cennet kapısında eşini ve seni bekleyecek olan bi melek verdi. Biyerde okumuştum böyle melekler mahşer günü ağlar Allaha yalvarırmış annemle babamı cennetine al diye. Şefaatçiniz olacak orda. Rabbim sabır dayanma gücü versin eşine de sana da.

canım senin iyi olmana çok sevindim. bebeğin için çok üzgünüm, başın sağolsun. allah diğer çocuklarına sağlık sıhhat uzun ömürler versin seninle birlikte. çok zor bir durum ama inşallah bunları da atlatacaksın. her zaman dualarımızda olacaksın

Kızlar birşey sorudan size 37 haftadan önce doğan bebeklerin hepsi küvezde yatıyor mu yoksa sadece belli bir kilo altında olan bebekler mi

Maşallah canım oğluşun güzelce büyümüş annesi ne güzel bence muayene tamamlanmadı yazmış ya yani bakamamış bakayım ona demiş sıkıntı yok bence hiç dert etme
Bence de öyle oldu canım biraz daha büyümesi gerekiyor belli ki o dediği şeye de bakabilmesi için, çok teşekkür ederim

Zaten eşim diyor ki bu doktora kalsa doğumda görüşücez hiç kaale almıyorum bu konularda kendisini çünkü hep karıştırıyo

Erken doğum yapma riski olan arkadaşlar 24 haftaya kadar rahim ağzı uzunluğunu ölçüp risk olup olmadığını söylüyorlarmış yaptıran varmı aranızda

Canım çok çok geçmiş olsun sana hiç kimse hiç bir teselli veremez maalesef aynısını yaşadığım için benim de psikolojim mahvoldu çok iyi anlıyorum seni onun için üzülme diyemem insan nasıl üzülmesin ama çok şükür ki hayattasın evlatlarına sarılacak güçtesin sağlıklısın rabbim o evlatlarının acısını sana göstermesin hiç eşinle evlatlarınla çok çok daha mutlu çok daha sağlıklı ömrün olsun inşallah umarım en kısa zamanda toparlanırsın dualarım seninle olacak sen çok güçlü bir kadınsın

Erken doğum yapma riski olan arkadaşlar 24 haftaya kadar rahim ağzı uzunluğunu ölçüp risk olup olmadığını söylüyorlarmış yaptıran varmı aranızda
Canım doktorum bana erken doğum riskinden bahsetmedi ama rahim ağzı uzunluğumu ölçtü ben anlamadım söylediği rakamı ama normal sınırda demişti. Senin böyle bir riskin mi vardı canım

Kızlar birşey sorudan size 37 haftadan önce doğan bebeklerin hepsi küvezde yatıyor mu yoksa sadece belli bir kilo altında olan bebekler mi
Canım kilodan ziyade ciğerler önemli. 1850 gram bebeğin annesinin kucağına verildiğini biliyorum. Tabi aslında sınır 2 kilo. Ama esas ciğer gelişimi önemli. 34-35 hafta doğan bebekler kuveze girmeyebiliyor 37 de doğup kuveze giren de olabiliyor. Burda önemli olan erken doğum bekleniyorsa ciğer gelişimi iğne yapılması yeterli dozda ve haftada yapıldığında sıkıntısız süreç atlatılabiliyor. Ama mesela 26-30-32 hafta arası doğanlar kuveze illaki giriyor kilo da öne çıkıyor haliyle bide ciğer geliştirici iğne de kuvezde nekadar kalacağıNı belirliyor. Belki 3 ay belki 3 hafta.

Tabi bu dediğim haftalardan da önce doğanlarda kilo da ön plana çıkıyor. Bebek 500 gram doğuyor doğum şişliği gidince 350-400 grama düşüyor. İş zora giriyor

Yaa sorma canım yani alt tarafı ikincisi de erkekti. Absürt ne vardı sanki.. Bir de okumuş etmiş bi kadının böyle konuşmuş olması baya şaşırtmıştı beni. Vallahi 5 tane erkek doğuran tanıdığım var gram böbürlenme görmedim. Aksine kızı yok diye ağladılar. Bir tane kızımızı 10 erkeğe değişmeyiz valla biz

İkiz gebelik benim. Tek kese ve tek plasenta olduğu için riskli gebelik olarak değerlendiriliyorum iki haftada bir perinatoloji kontrole cagırıyor. İkiz olduğu için erken doğum riski zaten mevcut. Her gittigimde ölçüyor doktor. Gecen haftaki gidişimde karnımdan ölçtü galiba erken doğum riski başladı ama muayene edelim onda daha net sonuc cıkıyor dedi. Muayeneden sonra 34mm ölçtü ve rahim agzı suan için kapalı dedi. Yaptırmaktan kastınız buysa evet yapılıyor bende.

Rahim ağzı uzunluğu her kontrolde hepimizin ölçülüyor canım karından. Doktor bi problem görmezse o konuya değinmiyor bile. Ama riskli bi durum varsa vajinal baktırmak en iyisi onuda ya doktor belirliyor ya sen rica ediyorsun

Gözlerim doldu okurken Allah’ım sana güç versin sabır versin başın sağolsun canım. Hepimiz çok merak ettik çok dua ettik. Mevlam bundan gayrı acı yaşatmasın sana evlatlarına eşine bağışlasın inşallah.. aklımın bir köşesinde hep olacaksın burda olmasan bile ❤ Allaha emanet ol sağlıkla toparlan inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…