- 6 Eylül 2022
- 2.016
- 2.627
- 63
- 30
Yani yanlışlıkla hamur işi zararlı yiyecekler yeme diyor başka bir şey olmaz korkmaHaklı demekki internetten bişey görünce detaya çok takılıyoruzbanada abartmadığın sürece herseyden yiyebilirsin demişti aslında
Benim bu salı gittiğimde 24+4 oluyorum belki yapalım der bilemedim ben deAaa bana şeker yüklemesi yapılacak dedi ama 2 ay sonra gel dedi 26. Haftaya çağırmış oldu yani amaaan detaylıya gideyim de ararım yine
Kızlarr tetenoz aşısı dediğiniz aşı yıllardır yapılan bir şey. Doktor yapılacak diyorsa yapın şüpheye düşecek bir şey yok. Yapılmaması garip hatta doğumdan sonra da bebeğe bi sürü aşı yapılacak her aşıyı kafaya takıcak mısınız?Ya şubat annelerinde gezindim biraz çoğu kişinin doktoru tetanozu önermiyoruz demiş kızlar da aşı olmamış.
Ben anlamadım neye göre değişiyor bu bilgiler, tercihler. İyice şüpheye düşüyorum bunları görünce.
3.bebeğim olucak inşallah,ilkinde çok uğraştım normal olsun diye ama olmadı sezeryan a girdikten sonra neden normal doğum için o kadar uğraştım diye hayıflandım çünkü sezeryan bana o sancılardan çok daha iyi geldi...İlk bebek mi canım seninki , sezaryeni sen mi istiyorsun doktorun mu? Ben henüz karar vermedim
Bazen sağlık ocakları yanlış yapmış olabilir ihtimaline karşı kan grubunu tekrar tekrar bakabiliyorlar...çünkü riske atmak istemiyorlar...Kızlar araya giriyorum ama saglikocagindaki doktor 4 tüp kan aldırdı şuna bakın benim kan grubumuda ölçmek için test yaptırıyor bana mı şaka gibi geldizaten evlenirken de bakilmisti dogdugumda da bakıldı kaç kere bakılacak bukelamunun renk değiştirdiği gibi ben sanki kan grubunumu degistiriyorum
Eki Görüntüle 3366951
19.haftalığım şu an.. detaylı 24.haftaya denk gelicek, ultrason daki arkadaşa sordum 24.haftada bakılmasında problem yok dedi..Bi ince var sağlık haberini alalım inşallah ta belki heyecan ondandır
hahahahagelsin kötü bişey demedik ki olanı anlattık
zaten imzamızdada bebişler hala dönmedi aslında üçüncü trimestere geçmedik 6aydan sonra ters gözüküyor imzalarda
Sen Şuan kaç haftalıksın canım
Canım sen rısklı gebe değilsin ondandırTamam 6 aya girdik ben doktora gidesiye 7 aya gircezişin komik yanı bu tabi ama insan merak ediyor Allahtan tekmelerini hissediyorum o beni tutuyor
Ben acilde çalıştığım dönemlerde herhangi bir düşme,kedi tırmalaması gibi akla gelebilecek en ufak şeylerde bile ilk olarak tetanoz uygulardık çünkü riske atılacak bir durum değil.En ufak bir cerrahi operasyon da da ilk direk tetanoz yapılır...doğum da basit bişey değil bi sürrü alet kullanılıyor,bence yaptırmak gerekiyor ama yine de siz bilirsiniz...Ya şubat annelerinde gezindim biraz çoğu kişinin doktoru tetanozu önermiyoruz demiş kızlar da aşı olmamış.
Ben anlamadım neye göre değişiyor bu bilgiler, tercihler. İyice şüpheye düşüyorum bunları görünce.
Yaparsa bize de söyle acemilikten bilemiyorum işteBenim bu salı gittiğimde 24+4 oluyorum belki yapalım der bilemedim ben de
Evet maalesef ben takıcam cocuguma cogu aşıyı eleyıp yaptırmayı planlıyorum daha tetonoz konusunda da emın degılım avrupa ulkelerının cogunda hamılelere tetonoz asısı dıye bırsey yokmusKızlarr tetenoz aşısı dediğiniz aşı yıllardır yapılan bir şey. Doktor yapılacak diyorsa yapın şüpheye düşecek bir şey yok. Yapılmaması garip hatta doğumdan sonra da bebeğe bi sürü aşı yapılacak her aşıyı kafaya takıcak mısınız?
Cok ıyı canım ıyı dusunulmus tabıkıde bakalım bu gıttıgımde tekrar sorayım ne dıyeceBende hiç yan etki yapmadı gebeliğin ilk gününden beri kullanıyorum canım hatta ilk 5 ay günde 2 defa kullanıyordum çift rahimden dolayı birde bir kaybımdan dolayı ne olur ne olmaz diye verildi. 5. Aydan sonra günde bire düşürdü doktorum , hiç bırakma dedi. Forumlarda okudum çoğu kadın doğuma kadar kullanmış rahimi güçlendiriyormuş ayrıca bunları da okuduktan sonra bilmiyorum vazgeçilmezim oldu gebelikten beri. Yan etkisini görmedim ama vajinal fitil olarak kullanınca yan etki olmuyormuş
Avrupa ülkelerinin çoğunda tetenoz aşısı diye bir şey yok diye bir şey yok bu arada. Bazı avrupa ülkeleri zorunlu tutmuyor tavsiye ediyor.Evet maalesef ben takıcam cocuguma cogu aşıyı eleyıp yaptırmayı planlıyorum daha tetonoz konusunda da emın degılım avrupa ulkelerının cogunda hamılelere tetonoz asısı dıye bırsey yokmus
Tamam soyliyim ama bu salı yapamaz bana gün verir yine akşam gitcem cunkuYaparsa bize de söyle acemilikten bilemiyorum işte
Evet haklısınız cocukluktan beri kullandığımız vurulduğumuz bir aşı hamileyken bazı durumlardan korkar olduk hele ki bu aşıların değiştirildiği konusundakı haberlerı duydukca tedırgınlıgım artıyor sızde bılıyorsunuzdur dünya genelinde nufus azaltma planları yapılıyor savaslar salgın hastalıklar knserlerın cogalması kalp krızlerının artması benı oldukca endişelendiriyorBen acilde çalıştığım dönemlerde herhangi bir düşme,kedi tırmalaması gibi akla gelebilecek en ufak şeylerde bile ilk olarak tetanoz uygulardık çünkü riske atılacak bir durum değil.En ufak bir cerrahi operasyon da da ilk direk tetanoz yapılır...doğum da basit bişey değil bi sürrü alet kullanılıyor,bence yaptırmak gerekiyor ama yine de siz bilirsiniz...
Bızım ulkemızdeki gibi yaniAvrupa ülkelerinin çoğunda tetenoz aşısı diye bir şey yok diye bir şey yok bu arada. Bazı avrupa ülkeleri zorunlu tutmuyor tavsiye ediyor.
Fazla evhamlısın hayatım bu durum psikolojini de etkiler hep pozitif düşün lütfen sen doktorlarına sor eminim onlar da yaptır diyecekler. Karar sana ait tabi ama her kötü olayı düşünme hepEvet haklısınız cocukluktan beri kullandığımız vurulduğumuz bir aşı hamileyken bazı durumlardan korkar olduk hele ki bu aşıların değiştirildiği konusundakı haberlerı duydukca tedırgınlıgım artıyor sızde bılıyorsunuzdur dünya genelinde nufus azaltma planları yapılıyor savaslar salgın hastalıklar knserlerın cogalması kalp krızlerının artması benı oldukca endişelendiriyorannem tetonoz vurulmamıs arabada paslı bır makasla kordonum kesılmıs Allah kader etmesin insanız ve basımıza olmadık seyler gelebılır tetonoz konusunda da hala karar veremedım cuma gunu ıkı doktora sorucam bakalım ne dıyecekler
En sevdiğim doktor tipiSaçmalama Allah aşkına onların karnı da ufaktı bizim gibivalla gidince çok iyi harika diyor bence her şey yolunda olduğu için detaylıda da sorun çıkmaz diye gelmeyin diyor direk bana tahlilleri devlette yaptır sağlık ocağına yaptır para verme diyor doktor da bi değişik dürüst
Aslında biraz tedirginim doğru ama haklı tedırgınlık dıye dusunuyorum hiç otizm annelerini dınledınız yada okudunuz mu coğu cocugunun asılardan sonra gerılediğinden bahsetmiş Tabikide Allah kader etmesin herşey bahane olur bende hem fikirim kötüyü düşünmeme konusunda ama gerçekten görmezden gelemıyorum yada bilmiyorum çok toplumsal konularda duyarlıyım yediklerimiz içtiklerimiz paketlı gıdalar sütler etler hayvanlara yapılan iğneler ne kadar uzak kalabılıyoruz o tartısılır amaFazla evhamlısın hayatım bu durum psikolojini de etkiler hep pozitif düşün lütfen sen doktorlarına sor eminim onlar da yaptır diyecekler. Karar sana ait tabi ama her kötü olayı düşünme hep
başınız sağolsun canım .Allah evlatlarına sizlere sağlıklı güzel ömürler versinBende ameliyat oldum bugün 50 saatim şuan hayati riski atlattım kendime bugün geldim daha bende 22+2 de kaybettim kızımı melek oldu sadece 1 saat yaşayabilmiş yeni yeni acısının farkına varıyorum ameliyat başarılı geçmiş ama çok kan kaybettim herşey geçer biter de evlat acısı geçmez işte başın sağolsun arkadaşım seni çok iyi anlayabiliyorum
Yok olmadım tam hafta vermedi illa oluruz hafta içi eşim çalışıyor araç yok haftasonu devlet kurumları yok evde uzak salladım iyiceEn sevdiğim doktor tipiparasını hakkıyla kazanıp hastasini yolmayan sen tetanozu olmadın dimi hala
Ya bana saçma gelen durum şu oluyor. Kimi doktor istersen yaptirmayabilirsin diyo kimisi 2 tane yaptır diyo kimisi 1 tane yeter diyo..Evet haklısınız cocukluktan beri kullandığımız vurulduğumuz bir aşı hamileyken bazı durumlardan korkar olduk hele ki bu aşıların değiştirildiği konusundakı haberlerı duydukca tedırgınlıgım artıyor sızde bılıyorsunuzdur dünya genelinde nufus azaltma planları yapılıyor savaslar salgın hastalıklar knserlerın cogalması kalp krızlerının artması benı oldukca endişelendiriyorannem tetonoz vurulmamıs arabada paslı bır makasla kordonum kesılmıs Allah kader etmesin insanız ve basımıza olmadık seyler gelebılır tetonoz konusunda da hala karar veremedım cuma gunu ıkı doktora sorucam bakalım ne dıyecekler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?