2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Ya şubat annelerinde gezindim biraz çoğu kişinin doktoru tetanozu önermiyoruz demiş kızlar da aşı olmamış.
Ben anlamadım neye göre değişiyor bu bilgiler, tercihler. İyice şüpheye düşüyorum bunları görünce.

Kızlarr tetenoz aşısı dediğiniz aşı yıllardır yapılan bir şey. Doktor yapılacak diyorsa yapın şüpheye düşecek bir şey yok. Yapılmaması garip hatta doğumdan sonra da bebeğe bi sürü aşı yapılacak her aşıyı kafaya takıcak mısınız?

İlk bebek mi canım seninki , sezaryeni sen mi istiyorsun doktorun mu? Ben henüz karar vermedim
3.bebeğim olucak inşallah,ilkinde çok uğraştım normal olsun diye ama olmadı sezeryan a girdikten sonra neden normal doğum için o kadar uğraştım diye hayıflandım çünkü sezeryan bana o sancılardan çok daha iyi geldi...
Bazen sağlık ocakları yanlış yapmış olabilir ihtimaline karşı kan grubunu tekrar tekrar bakabiliyorlar...çünkü riske atmak istemiyorlar...
19.haftalığım şu an.. detaylı 24.haftaya denk gelicek, ultrason daki arkadaşa sordum 24.haftada bakılmasında problem yok dedi..

Ben acilde çalıştığım dönemlerde herhangi bir düşme,kedi tırmalaması gibi akla gelebilecek en ufak şeylerde bile ilk olarak tetanoz uygulardık çünkü riske atılacak bir durum değil.En ufak bir cerrahi operasyon da da ilk direk tetanoz yapılır...doğum da basit bişey değil bi sürrü alet kullanılıyor,bence yaptırmak gerekiyor ama yine de siz bilirsiniz...

Evet maalesef ben takıcam cocuguma cogu aşıyı eleyıp yaptırmayı planlıyorum daha tetonoz konusunda da emın degılım avrupa ulkelerının cogunda hamılelere tetonoz asısı dıye bırsey yokmus

Cok ıyı canım ıyı dusunulmus tabıkıde bakalım bu gıttıgımde tekrar sorayım ne dıyece

Evet maalesef ben takıcam cocuguma cogu aşıyı eleyıp yaptırmayı planlıyorum daha tetonoz konusunda da emın degılım avrupa ulkelerının cogunda hamılelere tetonoz asısı dıye bırsey yokmus
Avrupa ülkelerinin çoğunda tetenoz aşısı diye bir şey yok diye bir şey yok bu arada. Bazı avrupa ülkeleri zorunlu tutmuyor tavsiye ediyor.

Evet haklısınız cocukluktan beri kullandığımız vurulduğumuz bir aşı hamileyken bazı durumlardan korkar olduk hele ki bu aşıların değiştirildiği konusundakı haberlerı duydukca tedırgınlıgım artıyor sızde bılıyorsunuzdur dünya genelinde nufus azaltma planları yapılıyor savaslar salgın hastalıklar knserlerın cogalması kalp krızlerının artması benı oldukca endişelendiriyor annem tetonoz vurulmamıs arabada paslı bır makasla kordonum kesılmıs Allah kader etmesin insanız ve basımıza olmadık seyler gelebılır tetonoz konusunda da hala karar veremedım cuma gunu ıkı doktora sorucam bakalım ne dıyecekler

Fazla evhamlısın hayatım bu durum psikolojini de etkiler hep pozitif düşün lütfen sen doktorlarına sor eminim onlar da yaptır diyecekler. Karar sana ait tabi ama her kötü olayı düşünme hep

En sevdiğim doktor tipi parasını hakkıyla kazanıp hastasini yolmayan sen tetanozu olmadın dimi hala

Fazla evhamlısın hayatım bu durum psikolojini de etkiler hep pozitif düşün lütfen sen doktorlarına sor eminim onlar da yaptır diyecekler. Karar sana ait tabi ama her kötü olayı düşünme hep
Aslında biraz tedirginim doğru ama haklı tedırgınlık dıye dusunuyorum hiç otizm annelerini dınledınız yada okudunuz mu coğu cocugunun asılardan sonra gerılediğinden bahsetmiş Tabikide Allah kader etmesin herşey bahane olur bende hem fikirim kötüyü düşünmeme konusunda ama gerçekten görmezden gelemıyorum yada bilmiyorum çok toplumsal konularda duyarlıyım yediklerimiz içtiklerimiz paketlı gıdalar sütler etler hayvanlara yapılan iğneler ne kadar uzak kalabılıyoruz o tartısılır ama

başınız sağolsun canım .Allah evlatlarına sizlere sağlıklı güzel ömürler versin

Ya bana saçma gelen durum şu oluyor. Kimi doktor istersen yaptirmayabilirsin diyo kimisi 2 tane yaptır diyo kimisi 1 tane yeter diyo..
Tamam doğru bir tanedir dimi herkes farklı söyleyince insanın aklında ya bebeğime bir şey olursa sorusu çıkıyor..
Çok geniş düşünürsek Allah göstermesin kimi insan 20 30 sene tetanoz olmuyor bir kaza geçiriyor trafik kazası pasli pis her şey bir yerine saplanıyor veya saplanmasa bile acil ameliyat durumu oluşuyor o tarz durumlarda ne oluyor?
Bu gebelikte niye ille tetanoz kuralı var dimi? O zaman gerçekten herkese 5 yılda bir gerekiyorsa 5 yılda bir yapılsın ya bende bu mantıksız durum var düşününce..
Acil ameliyata girenlere ne yapıyorlar?
Gebelikte neden her doktor farklı söylüyor? Vs vs gibi şeyler beni çok rahatsız ediyor bu konuda sağlıkçı arkadaşlarımız bana yardımcı olursa çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…