- 5 Mayıs 2023
- 8.609
- 10.142
- 178
Bende olmadım bir şey derse de bakalım diyeceği şeye göre cevabımı vericem aklımda çok mantıklı bir şey var ona ne cevap verecek merak ediyorum doktorumuz çok zeki maşallahYok olmadım tam hafta vermedi illa oluruz hafta içi eşim çalışıyor araç yok haftasonu devlet kurumları yok evde uzak salladım iyice
Canım haklısın bak ben serklaj oldum bildiğin iğne ile dikildi doktor bana hıc tetonozu sormadı ben 3 doz korona asısından sonra doktorlar ası ıcerıgının temız olmadığını acıklayınca guvenım tamamen bıttı oysakı asılara cok guvenıyordum ustune düşük yaşayınca ınsan acaba mı diyorYa bana saçma gelen durum şu oluyor. Kimi doktor istersen yaptirmayabilirsin diyo kimisi 2 tane yaptır diyo kimisi 1 tane yeter diyo..
Tamam doğru bir tanedir dimi herkes farklı söyleyince insanın aklında ya bebeğime bir şey olursa sorusu çıkıyor..
Çok geniş düşünürsek Allah göstermesin kimi insan 20 30 sene tetanoz olmuyor bir kaza geçiriyor trafik kazası pasli pis her şey bir yerine saplanıyor veya saplanmasa bile acil ameliyat durumu oluşuyor o tarz durumlarda ne oluyor?
Bu gebelikte niye ille tetanoz kuralı var dimi? O zaman gerçekten herkese 5 yılda bir gerekiyorsa 5 yılda bir yapılsın ya bende bu mantıksız durum var düşününce..
Acil ameliyata girenlere ne yapıyorlar?
Gebelikte neden her doktor farklı söylüyor? Vs vs gibi şeyler beni çok rahatsız ediyor bu konuda sağlıkçı arkadaşlarımız bana yardımcı olursa çok sevinirim
Hiççç işlemiyor lafı zor değiştiriyorum özellikle gereksiz yiyecekler aşı konusunda hatalı olduğumu bildiğim için daha zor oluyorBende olmadım bir şey derse de bakalım diyeceği şeye göre cevabımı vericem aklımda çok mantıklı bir şey var ona ne cevap verecek merak ediyorum doktorumuz çok zeki maşallah
Canım en azından benım bıldiğim birsey var doktorunuzdan rica edin doğum sırasında plesentadan gelen kanı yarıda bırakmasın tamamen bebeğe geçmesini beklesin yanı hemen kordonu kesmesin en azından sarılık rıskını de azaltıyor bır ebe demıstı bana bende doktorumdan rıca edıcemBende olmadım bir şey derse de bakalım diyeceği şeye göre cevabımı vericem aklımda çok mantıklı bir şey var ona ne cevap verecek merak ediyorum doktorumuz çok zeki maşallah
Bende yalan yok bu ay ne varsa yedim dikkat etmedim kan sonucuma bakıyorum doktor kızacak banada çünkü yağlı ne varsa yedim kıtlıktan çıkmış gibi özellikle son 2 hafta öyle yedim kan değerlerim sagolsun yalan soylettirmiyorHiççç işlemiyor lafı zor değiştiriyorum özellikle gereksiz yiyecekler aşı konusunda hatalı olduğumu bildiğim için daha zor oluyor
Benim sürekli sürekli kanamam olmadı 2 kere gördüm daha oda az dı ama doktor yinede kanama alanı gördüm dedi benimki de birşey yapma yat dedi ben zaten birşey yapmıyorum yemek falan dedim onu da yapma gerekirse dedi ama 3 4 ay insan sadece yatamaz ki zatenBenim tüm gebeliğim boyunca ara ara kanamalarım oldu hepsinde de doktora gittim hatta birinde progestan kullandığım halde oldu nedenini perinatologta doktorumda açıklayamadı nedeni bilinmeyen kanamalar olabiliyormuş gebelikte dediler en son doğuma kadar progesteron devamı dediler ben vajinal olarak kullanıyorum ağızdan kullanıma göre etkisi daha fazlaymış rahim ağzını her defasında ölçüyorlar oranın kapalı olması açılmayacağı anlamına gelmiyor dedi doktorum normalde yoğun çalışan biriydim o nedenle raporluyum evde kendi işlerini yap yatağa bağımlı kalma dedi erken doğum için sebeplerden biri sadece bu ama progesteron kullanıp 39 u görenlerde var tamamen kişi bazlı ilerliyor bu süreç kanama görmek çok sinir bozucu tabiki her defasında ağlayarak gittim ama hareketleri hissettiğimden beri daha rahatım en azından yaşadığını biliyorum
Amin hepimizinki inşallah vakti zamanında sağlıcaklı şekilde kucağımıza alırızBende art niyet hissetmemiştim valla
evet canım ciğerler önemli Allah korusun bebişin senin gibi 34-35 haftada doğsa önlem amaçlı ciğer geliştirici iğne yapılmış olda kuveze girmeden kucağına gelir yada en fazla 2 hafta kalır korkma. Gerçi ben 90 gün geçirince 2 hafta az geliyor gibi konuşmuş oldum ama yanlış anlama korkulacak durum olmaz manasında dedim. Allah vakti zamanında sağlıkla doğum nasip etsin
Bunu doktora desem onun işine karışır gibi algılar mi acabaCanım en azından benım bıldiğim birsey var doktorunuzdan rica edin doğum sırasında plesentadan gelen kanı yarıda bırakmasın tamamen bebeğe geçmesini beklesin yanı hemen kordonu kesmesin en azından sarılık rıskını de azaltıyor bır ebe demıstı bana bende doktorumdan rıca edıcem
Oyy maşallah ikinci bebişin daha iyi doğmuş toplamış kendini deBenim birisi 8 aylık dogdu 34 haftalıktı iki gün yattı canım kuvezde nefes almada sorun vardı çabuk toparladı beslenebildi ve daha sonra çıkarttılar 2450 gram dogmuştu. Diger bebegim tam 36 haftayı bitirdik 1 gün sonra dogdu 9 aydan aldıgı için bi sıkıntı olmadı kuvezde kalmadı 3500 kilo dogdu
Doğumdan once bı gıttıgınde duyduğunu ve bılgı ıcın sorduğunu soyleyebılırsın ben oyle yapıcam kesın doktorum kahkaha atacak benım pınpırıklı kızım dıyeBunu doktora desem onun işine karışır gibi algılar mi acaba
Acil ameliyat öncesi mutlaka tetanoz yapılıyor hastaya ,daha önce yapıp yapmadığı sorgulanmıyor bile.. tetanoz aşısı olmayan herkes tetanoz a yakalanacak diye bişey yok burda amaç hastalık ihtimalini ortadan kaldırmak...doktorların farklı tutumlarına gelirsek herkesin kendi doğrusu var bu herkonuda böyle..mesela kan sulandırıcı iğne için raporum bitti ama yazacak bir doktor bulamadım biz iğneye inanmıyoruz diyor ama ortada bir gerçek var iğne kullanmadığım için kaybettiğim iki gebeliğim var şu an iğne kullanıyorum diye 5.ayıma girdim Allahın izniyle tabi..ama doktorların hepsinin farklı bir düşüncesi var yapıcak bişey yok...Ya bana saçma gelen durum şu oluyor. Kimi doktor istersen yaptirmayabilirsin diyo kimisi 2 tane yaptır diyo kimisi 1 tane yeter diyo..
Tamam doğru bir tanedir dimi herkes farklı söyleyince insanın aklında ya bebeğime bir şey olursa sorusu çıkıyor..
Çok geniş düşünürsek Allah göstermesin kimi insan 20 30 sene tetanoz olmuyor bir kaza geçiriyor trafik kazası pasli pis her şey bir yerine saplanıyor veya saplanmasa bile acil ameliyat durumu oluşuyor o tarz durumlarda ne oluyor?
Bu gebelikte niye ille tetanoz kuralı var dimi? O zaman gerçekten herkese 5 yılda bir gerekiyorsa 5 yılda bir yapılsın ya bende bu mantıksız durum var düşününce..
Acil ameliyata girenlere ne yapıyorlar?
Gebelikte neden her doktor farklı söylüyor? Vs vs gibi şeyler beni çok rahatsız ediyor bu konuda sağlıkçı arkadaşlarımız bana yardımcı olursa çok sevinirim
Evet bu kan sulandırıcı mevzusunu bende duymuştum hangısıne ınanıcagımızı şaşırdıkAcil ameliyat öncesi mutlaka tetanoz yapılıyor hastaya ,daha önce yapıp yapmadığı sorgulanmıyor bile.. tetanoz aşısı olmayan herkes tetanoz a yakalanacak diye bişey yok burda amaç hastalık ihtimalini ortadan kaldırmak...doktorların farklı tutumlarına gelirsek herkesin kendi doğrusu var bu herkonuda böyle..mesela kan sulandırıcı iğne için raporum bitti ama yazacak bir doktor bulamadım biz iğneye inanmıyoruz diyor ama ortada bir gerçek var iğne kullanmadığım için kaybettiğim iki gebeliğim var şu an iğne kullanıyorum diye 5.ayıma girdim Allahın izniyle tabi..ama doktorların hepsinin farklı bir düşüncesi var yapıcak bişey yok...
Al bi konu dahaKızlar şeker yüklemesi yaptıracak mısınız
Ya ben zaten az yiyorum iştahım hiç yok 3 kilo aldım 22 haftada yani biraz insiyatif olmalı mesela canım pizza istedi şimdi söyledim kusura bakmasın canım kendimBende yalan yok bu ay ne varsa yedim dikkat etmedim kan sonucuma bakıyorum doktor kızacak banada çünkü yağlı ne varsa yedim kıtlıktan çıkmış gibi özellikle son 2 hafta öyle yedim kan değerlerim sagolsun yalan soylettirmiyorkolesterol yüksek çıkmış bu yüzden sanırım karaciğerdeki alt değerde normal dışı vs derken ben ölmüşüm haberimmyok
Aay ben canımın cektiklerini yiyorum ya pizza falan filanYa ben zaten az yiyorum iştahım hiç yok 3 kilo aldım 22 haftada yani biraz insiyatif olmalı mesela canım pizza istedi şimdi söyledim kusura bakmasın canım kendim
En komiği annemle gittiğim bir randevu da aşağı tarafta ıspanak kafe var hamur işleri çok iyi orda hamurişi yedik doktorun yanına çıktık doktor hamurişi yok dedi yine annem bastı kahkahayı bende yok tabi hocam yani arada dedimAay ben canımın cektiklerini yiyorum ya pizza falan filano gün yoğunum mesela yemek yok dolapta, yemek de yapamamış oluyorum hadi pizza günü yapalım bugün diyorum her gün her gün yemiyoruz sonuçta
Haftasonu kahvaltıya misafirlerim vardı hamur işi yapmıştım, o günden beri her kahvaltıda kalanları yiyorumEn komiği annemle gittiğim bir randevu da aşağı tarafta ıspanak kafe var hamur işleri çok iyi orda hamurişi yedik doktorun yanına çıktık doktor hamurişi yok dedi yine annem bastı kahkahayı bende yok tabi hocam yani arada dedim
Valla ben de hamburger pizza yiyorum ya amaannnAay ben canımın cektiklerini yiyorum ya pizza falan filano gün yoğunum mesela yemek yok dolapta, yemek de yapamamış oluyorum hadi pizza günü yapalım bugün diyorum her gün her gün yemiyoruz sonuçta
Ben de yiyorum ya arada kaçamak olurValla ben de hamburger pizza yiyorum ya amaannn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?