2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Canım asıl o haftadan sonra doktor bızden aşırı derecede hareket ısteyecek yuruyus ısteyecek o zaman daha ıyı olur gıbı bılemedım ya erken doğumda inşallah olmaz
Evet tek sıkıntı erken doğum riski ama ben kafamda da kendimi buna ayarlamak istemiyorum ya bir şeyi 40 kere dersen olur derler ya korktuğum başıma gelecek diye korkuyorum o yüzden o riski düşünmek istemiyorum 2 ay sonra falan yavaştan başlarım sanırım hazırlamaya

Bioderma ve la roshe işe yaramadı mı yani canım sende de?
Canım ben baktım içeriğinde bir sürü kimyasal var iyi mi değil mi bilmediğim için hamileliğin başından beri kullanmamıştım yüz yıkama jelini organik yağ vardı onunla makyajımı çıkartıyordum sonra sivenonun yıkama köpüğünü aldım o da cildimi çok kuruttu. Ben işin içinden çıkamayınca topladım hepsini dermotoloğa götürdüm o da hiç birini kullanma dedi. Bioderma aslında benim hamilelik öncesindeki tek tük sivilcelerime iyi geliyordu ama hamilelik sürecinde kullanmadığım için bir şey diyemeyeceğim şimdi.

Bende çok sık oluyor sırt üstü yattığımda. Eşimde ilk dokunduğunda çok şaşırmıştı ama konuşup sevince harekete geçiyor değiştiriyor yönünü
Yaa bende bir defa oldu dün korktum ben de açıkçası bir yerde sertlik olunca hemen kalktım ayağa genel olarak gobegimin her tarafı aynı tam göremiyorum nerede olduğunu bebişin sanırım ileriki aylarda biraz daha büyüyünce net gorcem

Sırt üstünü sevmiyor bebişler demekki birde benımkı baya hareket halındeydı ani dönünce korktu herhalde dedım uzuldum kı bide mıdeme yukarıya cıktı ıyıce kendını cektı
Ben onlara orda çok üzülüyorum kendi hallerinde takılıyorlar organların arasında benim minişte sağ tarafı hiç sevmiyor. İki gündür biraz da sağ tarafıma yatayımda sol tarafım dinlensin diyorum hemen dönünce tıp tıp vurmaya başlıyor sola dönene kadar devam ediyor

Aa anladım canım ben doktor kullan dedi diye anlamışım pardon. Onu kullanma bunu kullanma ne kullanıcaz nasıl geçecek bunlar acaba doğumdan sonra geçer kafana takma diyorlar ama benim kendimi iyi hissetmem de önemli, bir değil iki değil yüzüm komple sivilceyken fondotensiz dısarı cıkmıyorken mutlu olamıyorum..

Erkek canım o cinsiyet teorileri asla tutmuyor ben 5 haftalıktım başladı aylardır böyleyim geçmiyor bitmiyor çok sıkıldım özgüvenimi kırıyor
Gecıcı bırsey diye düşün canım bu sürecte guzel bak guzel gör guzelız ya sıvılcemızlede koca gobegımızlede şiş gözlerımızlede anın tadını çıkar bosver
Sen bensin pinpirikli bir anne daha yoktur bişey

Aynen öyke canım kafamıza ne takıyorsak karsımıza birgün çıkıyor akışına bırakmak gerekıyor Rabbim korur bız ona teslim olalımda

Gebelik tansiyonu tek seferle oluşacak bir durum değil,bunun için ara ara sağlık ocağında tansiyonuna baktırmalısın,ayrıca tansiyon yüksekliğinin genel belirtileri başın arka kısmında ağrı ,yüzde gözde kızarma ,bulantı kusma şeklinde seyreder.. elin yüzün şişmesi muhtemelen tuzun etkisi ile içtiğin su le birlikte ödem oluşmuştur vucudunda...limonlu su içebilirsin bu akşam için ... Eğer düzenli kan ve idrar tahlllerine baktırıyorsan ve tansiyon ölçtürüyorsan ara ara doktorun mutlaka preeklemsi riskin olduğunu söylerdi,preeklemsi yani gebelik tansiyonu durumunda idrarda protein kaçağı olur ve idrar tahlli ile hemen belli olur...korkulacak bişey olduğunu düşünmüyorum...

Canım ben yazmıştım ya 34. haftada erken doğum riskinden dolayı hastanede yatmıştım ve çantam hazır değildi diye o yüzden ben de 28 gibi hazırlamayı düşünüyorum. Bir de ben gerçekten ağırlaştım. Yarın yola çıkacağız diye bugün valiz hazırladım ama gör nefes nefeseyim sürekli. Oğlum yardım etti eşyaları ona veriyorum o yerleştiriyor falan yoksa sürekli eğil kalk nefes alamıyorum. Son zamanlara bırakırsam zorlanırım diye ben önceden hazırlamayı düşünüyorum. Yıkarım en azından ama ütülemem baktım içime sinmedi son haftalar tekrar yıkarım hem de ütülerim diye düşündüm.
Tek seferde sorun olmaz canım bence merak etme, limonlu su iç öyle durumlarda o dengeliyor tansiyonu.

Haklısın canım bende leke kalmasından tedirgin oluyorum. Dove sabunu deneyeceğim bir de organik gül yağı almıştım o da buzdolabında duruyor soğuk püskürtürüm yıkadıktan sonra. Bende vakum aleti var onla siyah noktalarımı temizlesem acaba bebiş için bi sorun olur mu ki? Burnunda iz leke falan kalıyormuş bi tarafım batıl diyor diğer tarafım bu işler belli olmaz diyor. Benim hamilelik beni çok değiştirdi

Aklımda bulunsun limonlu su, sağol canım

Şu an kilometrelerce öteden koyduğunuz teşhisle içim rahatladı gerçekten insanın bir şey olmazı duymaya gerçekten ihtiyacı oluyor senin mesajın vasıtasıyla bir şey olmaz diyen tüm arkadaşlara teşekkür edeyim

Ahh evet protein kaçağı yoktu son tahlillerimde, tansiyondan da hiç bahsetmediler gayet iyi diyorlardı hatta. Çok teşekkür ederim kaybettiğim mantığı sunduğunuz için ❤ internette tek seferde oluşmaz dese bile yeterli aslında ama direkt gebelik zehirlenmesinden bahsedince kurdukça kurmuştum

Erkek canım o cinsiyet teorileri asla tutmuyor ben 5 haftalıktım başladı aylardır böyleyim geçmiyor bitmiyor çok sıkıldım özgüvenimi kırıyor
Benimde öyle çok moralimi bozuyor ve 4 5 tane birden çıkıyor ve uzun süre geçmiyor

Hazırlığı bende öyle yapmayı düşünüyorum kızlar ne olur ne olmaz diye arkadaşım hazırlıksız yakalandı erken doğdu çok zorlandı o doğumdayken hemen görümceleri yıkamış yazın petekte kurutup ütüleye ütüleye kuruttular bebek de küvezde yatmadı ben hazırlıksız yakalanmak istemiyorum o yüzden 28 de yıkamaya başlayacağım ütülerim falan 34 de valizi hazırlarım

Evet canım hatırladımm. 28. Haftama 2 hafta kaldı surada o kadar erken geliyor ki. Doğum kısmı gozume çok uzak bir zaman gibi geliyor bir de kararsizligimdan ötürü kendime hiç bir alamadım. Bebiş için evet kıyafetler var ama Allah korusun erken doğum gibi bir şey olsa bebiş giyeneyecek küçük zaten. Kendime de hiç bir şey almadım en azından bir Mart ayına geçelim diye bekleyeceğim sanırım

Canım gülsuyu denedin mi ? Hem doğal hemde cildin nefes almasını sağlıyo

Ben 30 gibi yıkamayı düşünüyorum kurutma makinesi de olmayınca hemen kurumaz zaten öyle her şey 35te de izne ayrılıcam her şey bana bakıyor aileler uzak olunca ağırlaşınca hiç yapamam herkes öyle diyor şehir değiştireceğim için de 34 gibi valiz hazırlar giderim

Son düzenleme:
Bencede ideali 34 civarı. Zaten ondan da önce erken doğum gibi bi durum olursa bi kaç zaman önceden belli olur ozaman da bi kaç üst baş kendimize hazırlarız sağma makinesini filan kaynatırız yeter. Benim gibi acil erken doğum olursa ona da bulunuyor her türlü bişeyler. almış olup gece yarısı işime tek yarayan şey süt sağma makinesi olmuştu. Gerisi bi şekilde alındı halledildi.
Bu sefer kötüyü düşünüp hazırlık yapmayayım diyorum ama eşime göre en azından kızımın çantasını hazırlamam gerekiyor bez mama yedek biberon kıyafet filan Allah korusun acil durum olursa annane babaanne filan artık o an kimi bulursak bırakırız onun çantasını hazırlamakla uğraşmayalım diyo.
Ben sanırım bi kızımın çantasını hazırlıcam gerisini 33-34 haftaya beklicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…