- 28 Mart 2023
- 11.317
- 12.904
- 228
Evet tek sıkıntı erken doğum riski ama ben kafamda da kendimi buna ayarlamak istemiyorum ya bir şeyi 40 kere dersen olur derler ya korktuğum başıma gelecek diye korkuyorum o yüzden o riski düşünmek istemiyorum 2 ay sonra falan yavaştan başlarım sanırım hazırlamayaCanım asıl o haftadan sonra doktor bızden aşırı derecede hareket ısteyecek yuruyus ısteyecek o zaman daha ıyı olur gıbı bılemedım ya erken doğumda inşallah olmaz
Canım ben baktım içeriğinde bir sürü kimyasal var iyi mi değil mi bilmediğim için hamileliğin başından beri kullanmamıştım yüz yıkama jelini organik yağ vardı onunla makyajımı çıkartıyordum sonra sivenonun yıkama köpüğünü aldım o da cildimi çok kuruttu. Ben işin içinden çıkamayınca topladım hepsini dermotoloğa götürdüm o da hiç birini kullanma dedi. Bioderma aslında benim hamilelik öncesindeki tek tük sivilcelerime iyi geliyordu ama hamilelik sürecinde kullanmadığım için bir şey diyemeyeceğim şimdi.Bioderma ve la roshe işe yaramadı mı yani canım sende de?
Son bir kaç haftadır epeyi belirginTabı canım bakalım daha sen benden 4 hafta onceden gıdıyorsun daha cok hissediyorsundur
YaaBende çok sık oluyor sırt üstü yattığımda. Eşimde ilk dokunduğunda çok şaşırmıştı ama konuşup sevince harekete geçiyor değiştiriyor yönünü
Ben onlara orda çok üzülüyorum kendi hallerinde takılıyorlar organların arasındaSırt üstünü sevmiyor bebişler demekkibirde benımkı baya hareket halındeydı ani dönünce korktu herhalde dedım uzuldum kı bide mıdeme yukarıya cıktı ıyıce kendını cektı
Aa anladım canım ben doktor kullan dedi diye anlamışım pardon. Onu kullanma bunu kullanma ne kullanıcaz nasıl geçecek bunlar acabaCanım ben baktım içeriğinde bir sürü kimyasal var iyi mi değil mi bilmediğim için hamileliğin başından beri kullanmamıştım yüz yıkama jelini organik yağ vardı onunla makyajımı çıkartıyordum sonra sivenonun yıkama köpüğünü aldım o da cildimi çok kuruttu. Ben işin içinden çıkamayınca topladım hepsini dermotoloğa götürdüm o da hiç birini kullanma dedi. Bioderma aslında benim hamilelik öncesindeki tek tük sivilcelerime iyi geliyordu ama hamilelik sürecinde kullanmadığım için bir şey diyemeyeceğim şimdi.
Gecıcı bırsey diye düşün canım bu sürecte guzel bak guzel gör guzelız ya sıvılcemızlede koca gobegımızlede şiş gözlerımızlede anın tadını çıkar bosverErkek canım o cinsiyet teorileri asla tutmuyorben 5 haftalıktım başladı aylardır böyleyim geçmiyor bitmiyor çok sıkıldım özgüvenimi kırıyor
Sen bensin pinpirikli bir anne dahaCanım benim hep düşük çıkıyordu tansiyonum eşim ödemi yemekten 2 saat sonra söyleyince dedim heralde kana karıştı artık tansiyonum da çıktı ödem bile tutturdubaşımda sabahtan beri ağrıyor tansiyondan olup olmadığını anlayamam ama ellerim titremiyor bu biraz içimi rahatlattı. Bende çok kilo aldım birden ama kimse bana tansiyonunu ölç falan demedi. Zaten doktorum her seferinde tartmıyor bile bir kez tarttı sadece. Onda da ben tepki vermeseydim çok kilo almışım diye haberi bile olmayacaktı başlangıç kilomdan
Aynen öyke canım kafamıza ne takıyorsak karsımıza birgün çıkıyor akışına bırakmak gerekıyorEvet tek sıkıntı erken doğum riski ama ben kafamda da kendimi buna ayarlamak istemiyorum ya bir şeyi 40 kere dersen olur derler ya korktuğum başıma gelecek diye korkuyorum o yüzden o riski düşünmek istemiyorum 2 ay sonra falan yavaştan başlarım sanırım hazırlamaya
Gebelik tansiyonu tek seferle oluşacak bir durum değil,bunun için ara ara sağlık ocağında tansiyonuna baktırmalısın,ayrıca tansiyon yüksekliğinin genel belirtileri başın arka kısmında ağrı ,yüzde gözde kızarma ,bulantı kusma şeklinde seyreder.. elin yüzün şişmesi muhtemelen tuzun etkisi ile içtiğin su le birlikte ödem oluşmuştur vucudunda...limonlu su içebilirsin bu akşam için ... Eğer düzenli kan ve idrar tahlllerine baktırıyorsan ve tansiyon ölçtürüyorsan ara ara doktorun mutlaka preeklemsi riskin olduğunu söylerdi,preeklemsi yani gebelik tansiyonu durumunda idrarda protein kaçağı olur ve idrar tahlli ile hemen belli olur...korkulacak bişey olduğunu düşünmüyorum...Arkadaşlar tedirgin olduğum bir konu var sağlıkçı arkadaşlarda yardımcı olursa çok sevinirim. Yardıma gelen abla yemeği aşırı tuzlu yapmış bende çok çok açtım biraz yedim sonra dedim ki bu böyle yenmiyor çok tuzlu pilav ekleyim de öyle yiyim tuzu dağılsın. Pilavla da bir kaç lokma yedikten sonra annemin hamileliğim başından beri tuzu azalt hamilelikte tehlikeli dediğini hatırladım ve yemeği bıraktım. Ama normal almam gerekenin çok üzerinde aldığımı düşünüyorum. Bir de sanki maden suyunda sodyum yokmuş gibi maden suyu içtim. İnternetten baktım çok tehlikeli yüksek tansiyon. Hemen tek seferde bu tehlikeler ortaya çıkar mı? Uyuyacağım korkudan uyuyamıyorum daAz önce eşiminde tansiyonu çıktı sanırım. Tansiyon aletimiz olmadığı için ölçemiyoruz da. Ay bu hamilelikte gerçekten bana bi şeyler oluyor akıl tutulması yaşıyorum bazen bilinçsizce davranıyorum. Bir de çok pimpirikliyimdir normalde ama bi şey oldu hamilelikte bana. Şu an bir fıkranın içindeymiş gibi hissediyorum
Canım ben yazmıştım ya 34. haftada erken doğum riskinden dolayı hastanede yatmıştım ve çantam hazır değildi diyeDoğru haklısın canım zaten giyilemez o kısım aklıma gelmedi. Pijama vs almadim ben ama şu an evdeki pijamalarim oluyor en kötü öyle giyilir Allah korusun öyle bir durum olmaz inşallah. Dediğin gibi bana da kokar gibi geliyor. Benim ramazan bayramı sonu 37+0 oluyor. Ben Nisan başı hazırlarım diyordum 36 gibi ama sanırım o da zor olur, iyice ağırlaşmış olacağım için Mart ortasi başlamak olur sanırım 34-35 civarı
Tek seferde sorun olmaz canım bence merak etme, limonlu su iç öyle durumlarda o dengeliyor tansiyonu.Arkadaşlar tedirgin olduğum bir konu var sağlıkçı arkadaşlarda yardımcı olursa çok sevinirim. Yardıma gelen abla yemeği aşırı tuzlu yapmış bende çok çok açtım biraz yedim sonra dedim ki bu böyle yenmiyor çok tuzlu pilav ekleyim de öyle yiyim tuzu dağılsın. Pilavla da bir kaç lokma yedikten sonra annemin hamileliğim başından beri tuzu azalt hamilelikte tehlikeli dediğini hatırladım ve yemeği bıraktım. Ama normal almam gerekenin çok üzerinde aldığımı düşünüyorum. Bir de sanki maden suyunda sodyum yokmuş gibi maden suyu içtim. İnternetten baktım çok tehlikeli yüksek tansiyon. Hemen tek seferde bu tehlikeler ortaya çıkar mı? Uyuyacağım korkudan uyuyamıyorum daAz önce eşiminde tansiyonu çıktı sanırım. Tansiyon aletimiz olmadığı için ölçemiyoruz da. Ay bu hamilelikte gerçekten bana bi şeyler oluyor akıl tutulması yaşıyorum bazen bilinçsizce davranıyorum. Bir de çok pimpirikliyimdir normalde ama bi şey oldu hamilelikte bana. Şu an bir fıkranın içindeymiş gibi hissediyorum
Haklısın canım bende leke kalmasından tedirgin oluyorum. Dove sabunu deneyeceğim bir de organik gül yağı almıştım o da buzdolabında duruyor soğuk püskürtürüm yıkadıktan sonra. Bende vakum aleti var onla siyah noktalarımı temizlesem acaba bebiş için bi sorun olur mu ki? Burnunda iz leke falan kalıyormuş bi tarafım batıl diyor diğer tarafım bu işler belli olmaz diyor. Benim hamilelik beni çok değiştirdiAa anladım canım ben doktor kullan dedi diye anlamışım pardon. Onu kullanma bunu kullanma ne kullanıcaz nasıl geçecek bunlar acabadoğumdan sonra geçer kafana takma diyorlar ama benim kendimi iyi hissetmem de önemli, bir değil iki değil yüzüm komple sivilceyken fondotensiz dısarı cıkmıyorken mutlu olamıyorum..
Aklımda bulunsun limonlu su, sağol canımCanım ben yazmıştım ya 34. haftada erken doğum riskinden dolayı hastanede yatmıştım ve çantam hazır değildi diyeo yüzden ben de 28 gibi hazırlamayı düşünüyorum. Bir de ben gerçekten ağırlaştım. Yarın yola çıkacağız diye bugün valiz hazırladım ama gör nefes nefeseyim sürekli. Oğlum yardım etti eşyaları ona veriyorum o yerleştiriyor falan yoksa sürekli eğil kalk nefes alamıyorum. Son zamanlara bırakırsam zorlanırım diye ben önceden hazırlamayı düşünüyorum. Yıkarım en azından ama ütülemem baktım içime sinmedi son haftalar tekrar yıkarım hem de ütülerim diye düşündüm.
Tek seferde sorun olmaz canım bence merak etme, limonlu su iç öyle durumlarda o dengeliyor tansiyonu.
Şu an kilometrelerce öteden koyduğunuz teşhisle içim rahatladı gerçektenGecıcı bırsey diye düşün canım bu sürecte guzel bak guzel gör guzelız ya sıvılcemızlede koca gobegımızlede şiş gözlerımızlede anın tadını çıkar bosver
Sen bensin pinpirikli bir anne dahayoktur bişey
Ahh evet protein kaçağı yoktu son tahlillerimde, tansiyondan da hiç bahsetmediler gayet iyi diyorlardı hatta. Çok teşekkür ederim kaybettiğim mantığı sunduğunuz içinGebelik tansiyonu tek seferle oluşacak bir durum değil,bunun için ara ara sağlık ocağında tansiyonuna baktırmalısın,ayrıca tansiyon yüksekliğinin genel belirtileri başın arka kısmında ağrı ,yüzde gözde kızarma ,bulantı kusma şeklinde seyreder.. elin yüzün şişmesi muhtemelen tuzun etkisi ile içtiğin su le birlikte ödem oluşmuştur vucudunda...limonlu su içebilirsin bu akşam için ... Eğer düzenli kan ve idrar tahlllerine baktırıyorsan ve tansiyon ölçtürüyorsan ara ara doktorun mutlaka preeklemsi riskin olduğunu söylerdi,preeklemsi yani gebelik tansiyonu durumunda idrarda protein kaçağı olur ve idrar tahlli ile hemen belli olur...korkulacak bişey olduğunu düşünmüyorum...
Benimde öyle çok moralimi bozuyor ve 4 5 tane birden çıkıyor ve uzun süre geçmiyorErkek canım o cinsiyet teorileri asla tutmuyorben 5 haftalıktım başladı aylardır böyleyim geçmiyor bitmiyor çok sıkıldım özgüvenimi kırıyor
Evet canım hatırladımm. 28. Haftama 2 hafta kaldı surada o kadar erken geliyor ki. Doğum kısmı gozume çok uzak bir zaman gibi geliyorCanım ben yazmıştım ya 34. haftada erken doğum riskinden dolayı hastanede yatmıştım ve çantam hazır değildi diyeo yüzden ben de 28 gibi hazırlamayı düşünüyorum. Bir de ben gerçekten ağırlaştım. Yarın yola çıkacağız diye bugün valiz hazırladım ama gör nefes nefeseyim sürekli. Oğlum yardım etti eşyaları ona veriyorum o yerleştiriyor falan yoksa sürekli eğil kalk nefes alamıyorum. Son zamanlara bırakırsam zorlanırım diye ben önceden hazırlamayı düşünüyorum. Yıkarım en azından ama ütülemem baktım içime sinmedi son haftalar tekrar yıkarım hem de ütülerim diye düşündüm.
Tek seferde sorun olmaz canım bence merak etme, limonlu su iç öyle durumlarda o dengeliyor tansiyonu.
Canım gülsuyu denedin mi ? Hem doğal hemde cildin nefes almasını sağlıyoAa anladım canım ben doktor kullan dedi diye anlamışım pardon. Onu kullanma bunu kullanma ne kullanıcaz nasıl geçecek bunlar acabadoğumdan sonra geçer kafana takma diyorlar ama benim kendimi iyi hissetmem de önemli, bir değil iki değil yüzüm komple sivilceyken fondotensiz dısarı cıkmıyorken mutlu olamıyorum..
Ben 30 gibi yıkamayı düşünüyorum kurutma makinesi de olmayınca hemen kurumaz zaten öyle her şey 35te de izne ayrılıcam her şey bana bakıyor aileler uzak olunca ağırlaşınca hiç yapamam herkes öyle diyor şehir değiştireceğim için de 34 gibi valiz hazırlar giderimKızlar instada bi post gördüm bebeklerin kıyafetlerinin yikanmasiyla ilgili. Yorumlarda anneler hep 28-29 gibi yıkayıp utulediklerini, çantalarını hazırladıklarını falan yazmışlar erken değil mi yaAllah korusun erken doğum falan olursa evet hazır olması iyi olur da bebislerin zamanında doğduğunu düşünürsek 2 ay gibi bir süre oluyor. 2 ay da epeyi uzun bir süre
Bencede ideali 34 civarı. Zaten ondan da önce erken doğum gibi bi durum olursa bi kaç zaman önceden belli olur ozaman da bi kaç üst baş kendimize hazırlarız sağma makinesini filan kaynatırız yeter. Benim gibi acil erken doğum olursa ona da bulunuyor her türlü bişeyler. almış olup gece yarısı işime tek yarayan şey süt sağma makinesi olmuştu. Gerisi bi şekilde alındı halledildi.Doğru haklısın canım zaten giyilemez o kısım aklıma gelmedi. Pijama vs almadim ben ama şu an evdeki pijamalarim oluyor en kötü öyle giyilir Allah korusun öyle bir durum olmaz inşallah. Dediğin gibi bana da kokar gibi geliyor. Benim ramazan bayramı sonu 37+0 oluyor. Ben Nisan başı hazırlarım diyordum 36 gibi ama sanırım o da zor olur, iyice ağırlaşmış olacağım için Mart ortasi başlamak olur sanırım 34-35 civarı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?