- 28 Mart 2023
- 11.317
- 12.904
- 228
Aaa evet senin bir de şehir degistirme olayın var ya doğru. Kurutma makinesi olsabda bebiş kıyafetleri atılmıyor diye biliyorum canım. Olan da olmayan da evde sağda solda kuruytacakBen 30 gibi yıkamayı düşünüyorum kurutma makinesi de olmayınca hemen kurumaz zaten öyle her şey 35te de izne ayrılıcam her şey bana bakıyor aileler uzak olunca ağırlaşınca hiç yapamam herkes öyle diyor şehir değiştireceğim için de 34 gibi valiz hazırlar giderim
Canım benim ilk hamileliğimde tansiyon sıkıntım vardı ama 13/14 çıkıyordu. Arada baş ağrısı yapıyordu ama herzaman değil. Hiç sıkıntım yokken rutin doktor kontrolünde 14 çıkıyordu mesela. Bi kaç kontrol böyle devam edince doktor direk alfamed ilaç başladı günde bir ve evde sabah akşam ölçüm önerdi. Yine 13-14 çıkınca günde ikiye çıkardı ilacı.Sanki ellerim şişmiş gibi eşimde yüzün gözün dudakların şişmiş gibi hadi su iç falan dedikçe ben iyice tereddüt ettim. Bebişi zehirliyormuş ya yüksek tansiyon hemen bi yükselmeyle mi oluyor acaba kronik olunca mı? Bir de gebelik tansiyonunu nasıl hissedebilirdim nasıl belirtiler olurdu sen biliyor musun canım? Evham yaptığım konusuna gelince evet çok haklısıno yüzden buraya yazdım dedim kızlar kesin bir şeyler biliyorlardır artık kafamda kurmayım. Akşam 8den beri tereddüt içinde yaşıyorum
Evet canım mantıklı kızının cantasinj hazirlamak en azından için de rahat olur her şeyi tamamdı diye. Ben de olumsuzu düşünmek istemiyorum bir de dediğin gibi hastane için şehir degistirmiyorruz böyle bir durum olsa birisi hemen eve gelir kaynatir pompayı vs. Pijama olayına da yavaştan bakmaya başlayayım ben de artık günler bir anda geçiyorBencede ideali 34 civarı. Zaten ondan da önce erken doğum gibi bi durum olursa bi kaç zaman önceden belli olur ozaman da bi kaç üst baş kendimize hazırlarız sağma makinesini filan kaynatırız yeter. Benim gibi acil erken doğum olursa ona da bulunuyor her türlü bişeyler. almış olup gece yarısı işime tek yarayan şey süt sağma makinesi olmuştu. Gerisi bi şekilde alındı halledildi.
Bu sefer kötüyü düşünüp hazırlık yapmayayım diyorum ama eşime göre en azından kızımın çantasını hazırlamam gerekiyor bez mama yedek biberon kıyafet filan Allah korusun acil durum olursa annane babaanne filan artık o an kimi bulursak bırakırız onun çantasını hazırlamakla uğraşmayalım diyo.
Ben sanırım bi kızımın çantasını hazırlıcam gerisini 33-34 haftaya beklicem
Aynen bi pijamam olsun hazırda isterdim bak. Hastane kantininden anananem usulü bi gecelik almışlar onu giydim yıkanmamıştı bileEvet canım mantıklı kızının cantasinj hazirlamak en azından için de rahat olur her şeyi tamamdı diye. Ben de olumsuzu düşünmek istemiyorum bir de dediğin gibi hastane için şehir degistirmiyorruz böyle bir durum olsa birisi hemen eve gelir kaynatir pompayı vs. Pijama olayına da yavaştan bakmaya başlayayım ben de artık günler bir anda geçiyor
Bu hamileliğin nasıl geçiyor canım, bir sıkıntı yok değil mi? İnşallah da olmazCanım benim ilk hamileliğimde tansiyon sıkıntım vardı ama 13/14 çıkıyordu. Arada baş ağrısı yapıyordu ama herzaman değil. Hiç sıkıntım yokken rutin doktor kontrolünde 14 çıkıyordu mesela. Bi kaç kontrol böyle devam edince doktor direk alfamed ilaç başladı günde bir ve evde sabah akşam ölçüm önerdi. Yine 13-14 çıkınca günde ikiye çıkardı ilacı.
Yani öyle bikere tansiyon yükseldi diye hemen sıkıntı olmuyor. Ama bazen anlamayabiliyosun da. En iyisi dijital bi cihaz alıp arada tansiyonu ölçmek.
Benimki pata kute vuruyor artik.esimde elini koyuyor.ona da tekme tokatBen böyle vuracagını zannetmıyordum daha yarım kılosun dıyorum son aylarda bızı baya tekmeleyecekler 1 haftadır hergun tekmelerını yıyorum genelde de hep aynı yere vuruyor artık acı hıssedıyorum barı baska yere vur dıyorum
Aynen biraz da ondan erken hazırlarım sanırım çantayı değil de çamaşır işini yıkar ütüler dolaba koyarım. Aa öyle mi onu bilmiyordumAaa evet senin bir de şehir degistirme olayın var ya doğru. Kurutma makinesi olsabda bebiş kıyafetleri atılmıyor diye biliyorum canım. Olan da olmayan da evde sağda solda kuruytacak
Ben de gül suyu deneyeyim en iyisi canım. Siyah nokta temizleyince leke kaldığını hiç duymamıştımHaklısın canım bende leke kalmasından tedirgin oluyorum. Dove sabunu deneyeceğim bir de organik gül yağı almıştım o da buzdolabında duruyor soğuk püskürtürüm yıkadıktan sonra. Bende vakum aleti var onla siyah noktalarımı temizlesem acaba bebiş için bi sorun olur mu ki? Burnunda iz leke falan kalıyormuş bi tarafım batıl diyor diğer tarafım bu işler belli olmaz diyor. Benim hamilelik beni çok değiştirdi
HahahaAynen bi pijamam olsun hazırda isterdim bak. Hastane kantininden anananem usulü bi gecelik almışlar onu giydim yıkanmamıştı bilegecelik pijama artık neyse şimdilik en azından bitane alıp yıkayıp dolabımda tutmayı düşünüyorum acil durumda ordan aldırtırım.
Denememiştim canım bi arkadaşımız daha söyledi şimdi sen de söyledin bi şans vericem gibi :) teşekkür ederimCanım gülsuyu denedin mi ? Hem doğal hemde cildin nefes almasını sağlıyo
Evet evet bebiş kıyafetleri atılmıyormuşAynen biraz da ondan erken hazırlarım sanırım çantayı değil de çamaşır işini yıkar ütüler dolaba koyarım. Aa öyle mi onu bilmiyordum
Aynen en azından bir tane bile olsa şart ya her ihtimale karşı en lazım olan oEvet evet bebiş kıyafetleri atılmıyormuşsenin yol olayindan dolayı yıkaman mantıklı ya, ben yine Mart ayina birakcam sanırım. Sadece kendime pijama vs hiç almadım artık ona ciddi bir şekilde bakmam lazım yoksa pijamasiz kalcam
İçin rahat kullanırsın hem inşallah faydası olurDenememiştim canım bi arkadaşımız daha söyledi şimdi sen de söyledin bi şans vericem gibi :) teşekkür ederim
Maşallah kaç haftalıkBenimki pata kute vuruyor artik.esimde elini koyuyor.ona da tekme tokateşim hep eli karnimda uyuyor artik cok sert hissediyorum.yukarda bide artik.kaburgalarimin ordan bile dayak yiyorum benim tirtilda 1 kg gecti..2 leri 3 leri dusunemiyorum
Bu hamileliğimde şükür iyiyim canım inşallah bi sıkıntı çıkmadan geçiririm kalan sürecide.Bu hamileliğin nasıl geçiyor canım, bir sıkıntı yok değil mi? İnşallah da olmazbizim ailede tansiyon geçmişi var, babamın bir anda tansiyonu fırlar ve rengi değişir. Ben açıkçası öyle olacağımı da düşündüm bir kere çıkarsa da kurtulamayacağım diye panik yaptım sanırım. Hamilelikten önceki 1 yılda sürekli doktor kontrolünde diyet yaptım 10a 6 gelirdi hep tansiyonum doktorumda çok iyi kendini iyi hissettiğin sürece sorun yok derdi. En son kontrolde 11e 7 geldi yine iyi dediler ama bir de tuzlu yiyince dedim zaten yükselmeye başlamıştı ipin ucunu mu kaçırdım yoksa. Elektronik bi alet bende alayım evde bulunsun çok haklısın en azından içim rahat eder
al al oğluşuna baya aldın zaten az da kendine alHahahaaay hep oğluşum da oğluşum deidm beğendiğim bir takım vardı bugün de kendime onu alayım bu vesileyle bari
Şu yanları olan çok kullanılamaz gibi bu bebek bile sığmamış içine. Anne karnındaki rahatlıkta ayak kısmı destekli yapmışlar ama 6 ayı çıkarmaz bence sökülebilir o bariyer ama fazla küçük geldi gözüme. En azından 6 ay kullansan sonra bi tık daha rahat edersin. Bide o galiba düz kafa yastıklı aynı zamanda. Ozaman yan yatıramazsın kafa gömülüyorSen hangisini öneriyordun hayatımgulumsebebek
bana da küçük geldi o ilk model hayatım sağol bu ikisine biraz daha bakayım bel kısmı olanı tercih etmemin sebebi bebek kayıyor o şekilde tutuluyor diyorlarŞu yanları olan çok kullanılamaz gibi bu bebek bile sığmamış içine. Anne karnındaki rahatlıkta ayak kısmı destekli yapmışlar ama 6 ayı çıkarmaz bence sökülebilir o bariyer ama fazla küçük geldi gözüme. En azından 6 ay kullansan sonra bi tık daha rahat edersin. Bide o galiba düz kafa yastıklı aynı zamanda. Ozaman yan yatıramazsın kafa gömülüyor
Diğer belden bağlamalı da tek yan taraf destekliyse çocuğu hep o tarafa dayayarak yatırman gerekir. İki taraf destekliyse olur ozaman.
Bende böyle dümdüz basit bişey vardı iş görüyor e bebekten almıştım. Başta dönmeyi filan bilmediklerinden sıkıntı olmuyor ilerleyen aylarda hareketle aşağı kayabiliyor ama tamamen değil tabi az bi kayıyor yinede.
Belden bağlamalı olan seyyar yani çıkarılabilirse ve çıkarıldığında o kısımda çocuğu rahatsız edebilecek çıkıntı kalmıyorsa bide iki taraf bariyerliyse tercihim o yönde olurdu. Ama bu bahsettiğim özellikleri yoksa ona daha fazla para vereceğime bu attığım gibi düz bişey almayı tercih ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?