2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Tecrübeli anneler ne diyorsunuz bu duruma
İş başa düşünce kimse olmasın kendi işimi kendim hallederim diyorsun canım. 10 gün anne bebek uyumu için anneli yoğunbakımda kaldım. Biliyorsun prematüre bebekler de annenin yanına ilk geldiği gün doğduğu gün sayılıyor. Ne alemdürüst süt içebiliyor habire uyuyor ağzında biberonla 24 saatte 2 saatlik uykuyla durdum genelde o 10 gün içinde. Eve taburcu olduk 10 gün sonra ve bi tartışma hop ertesi gün bebekle başbaşayım. 60cc sütü 50-55 dakikada içiyordu boynum belim tutuluyordu yatağın hep aynı kısmına oturmaktan çöktü o kısım yemin ederim yandan yayları attı. Düşün ki ilk 10 gün biri sana yardımcı oldu evde sonra bebekle başbaşa kaldın. Benimki o hesap oldu. Sonra da hep tek başıma baktım. Çocuk 1 yaşına geldi kv de filan bana ben geleyim ilgileneyim sen ev işlerini filan hallet istersen diye trajikomik. Çocuk oturuyor önüne oyuncak koyunca oynuyor geçti o zor zamanlarım benim artık kimseye ihtiyacım var mı ki çocuk gelmiş 1 yaşına hey yavrum hey

Ben en az 35-40 bin bekliyorum. Eğer merkezi oturuyorsan Ege üniversitesine git orda da kaydın olsun en azından ayda bir gider iki tahlil verir gelirsin medicana da doktorum Hakan sabırlı. Önümüzdeki hafta gitcem öğrenince yazarım

Yaaa iyi cesaretlisin canim o zaman cogu insanin gozu korkar neyse der yapmaz helal olsun sana.. iyi sabirliymissin annelik iste duygulandirdin beni bir yerlerin kopsada agrisada karni doysun yeterki diye dayaniyorsun
Bende öyle düşünüyorum eninde sonunda bana kalacak hadi ilk zamanlar açık yaram olacak diyorum o da 1 haftada yine kendine gelse sonrasını eşimle yine hallerim... birde karışan oldu mu sinir olurum.. ohh ne güzel 1 yaşına gelmiş öyle diyor ona herkes bakar gerçekten trajikomik..

Eşime okudum şimdi yazdığını mayıs babaları grubunu kuralım bizim niye grubumuz yok diyo
Hahahahah yazık kız onlara da keşke mayıs babaları grubu da olsaydı gariplerim gruptaki sohbet konusu hep oyun açtım gelin okeye gelin kafa topu indirin olurdu ya ne sohbeti edecekler onlar hahahaha

Ay sen böyle anlattıkça kendi geleceğimizi gördüm bende kızımı babasının tarafına verip bebişi kendi tarafıma alcam bi beşikte tabi bebişe alıncak. Allahtan yatak odamız büyük gerek olsa bi beşiği daha sığdırırım en sonunda baba kız başka odaya biz bebekle başka odaya kalmayalım da birbirlerini uyandırıyorlar diye

Canım sende hata en başta nasıl izin verdin bu duruma

Masallah canım en güzeli düşüncelerini rahat bir şekilde soyleyebilmek.. seni tanıyorsa ve inat biri değilse kalmaz gibi
Canım basta aılemde aynı yerde olduğu için hosuma gidiyordu ılerleyen zamanda da hep kavga cıktı ben gıtmıycem dedikçe eşim mutsuz oldu ben mutsuz oldum bı sure boyle gectı esımın yıkda 3 ay cok yogun donemı oluyor sureklı calısıyordu o zaman da gıtmeyınce araya sogukluk gırdı falan fılan sımdı de durumum gıtmeyı götürmüyor eşimde bunun farkında artık bu hafta ısrar etmedi ama gerçekten eşime de suc bulamıyorum oda psıkolojık baskı altında

HahahHhhahah yok yok sen eşinden ayrılma bırak anlaşamazlarsa onların problemi artık ablası da sabretmeyi öğrenecek anası alışsın boşver sen hayatı öğrensin biraz

Hahahahah yazık kız onlara da keşke mayıs babaları grubu da olsaydı gariplerim gruptaki sohbet konusu hep oyun açtım gelin okeye gelin kafa topu indirin olurdu ya ne sohbeti edecekler onlar hahahaha
gerçekten şu kafada olmak çok isterdim erkekler neden bizim gibi takmiyorlar neden herkesin genetik kodu aynı çok merak ediyorum ya

En ıyısını yapmısın ayy artık zorlanıyorum bende daralıyorum kac ağladım bu yuzden hakıle kalınca cok sukur esımınde işlerinın yogun oldugu doneme denk geldik gıdemedık rahattım sımdı gene eskı duzene gecmek ıstıyorlar kayınbabam bu konuda benı sınır edıyor bır hafta oncesınden esımı sıkıstırıyor bunaldım

yuzune karsi biz niye her haftasonumuzu burda gecirmek zorundayiz bizimde dostlarimiz arkadaslarimiz var onlarla da vakit gecirmek istiyoruz kusura bakmayin artik ayda 1 anca geliriz desen ki diyebilir misin nasil insan bilmiyorum ne der acaba

gerçekten şu kafada olmak çok isterdim erkekler neden bizim gibi takmiyorlar neden herkesin genetik kodu aynı çok merak ediyorum ya
Ay hiç bilmiyorum ama o kadar sakin o kadar relax umursamaz o kadar duygusuz ki tüm erkekler mi böyle ama artık komiğime gidiyor çok gülüyorum ona

Emın ol canım bende cok sinirleniyorum sınırlendım de ama gercekten yoruldum da eşimle sımdı bu konuyu konustuk evımız ne kadar rahat huzurlu dedım hemen benımle tartısma moduna gectı orda ne yapıyormusum evde daha cok yoruluyormusum bu bı gercek evet hıc bı iş yapmadım kv cok tıtız begenmez kı yaptığımı nıye yapayım orda bı odamız var benım düzenlendıgım yatagı bozar tekrar yapar zaten artık annemde kalıyordum bu durumlardan dolayı bakalım ne degısecek bundan sonra

Kızlar bebislerin oda ayırma kısmı gercekten kimsenin dediği vakitte gerçekleşmiyor süreç hep uzuyor bunu fark ettim ben de o yüzden hiç diyemiyorum 6 aylıkken ayirayim 1 yıl olsun ayirayim diye. Annem bizi hep 2 yaş diyince direkt ayırmış sıkıntı olmamış. Benim merak ettiğim bir konu var. Uzmanlar bebek dahi olsa birliktelik sırasında asla bebeğin odada olmamasını söylüyorlar. Bir şekilde görecekleri duyacakları bir durum olursa bilinçaltına yerlesip büyüdüklerinde farklı travmalara yol acabiliyormus. Bu süreçleri nasıl ilerletmemiz gerekiyor. Yani çocuğumda ileride farkli şekilde travma yaratacak şeyler ortaya çıksın istemiyorum kocaman çocuklarıyla hala odalarini ayirmayanlar da duyuyorum çocuk ana sınıfına gidiyor bilinci gayet yerinde gördüğü şeyleri hatirlayabilecek yaşta. Yani bu süreçler nasıl ilerliyor merak ediyorum çocuğu o anda başka yerde yatırmak falan mı gerekiyor

yuzune karsi biz niye her haftasonumuzu burda gecirmek zorundayiz bizimde dostlarimiz arkadaslarimiz var onlarla da vakit gecirmek istiyoruz kusura bakmayin artik ayda 1 anca geliriz desen ki diyebilir misin nasil insan bilmiyorum ne der acaba
Kesinlikle bak o kadar güzel bir konuşma ki bu ama tabi karşındaki kişiye de bağlı bu yapacağı konuşma

Allahtan o 10 günde az çok öğrendim sonrasını kendim hallettim hep. Bide hastanede hep saatli içiyor 3 saatte bir. Normalde yenidoğan en fazla 15-20 dk içmeli benimki bitiremiyor ki 50-55 dk oluyor bi sonraki beslenmeyle arası 2 saate düşüyor filan. Eve çıkınca dedimki normalde anneler döner dolaşır besler yenidoğanı kim saate bakar ki. Öyle yapmaya başladım bazen akşamüstü saat 4 oluyordu daha sabah kalktığım yatağı toplamamış oluyodum. İş güç yemek hakgetire.
Ama annelik işte Allah gücünü veriyor gerçekten gözünde büyüttüğün gibi korkutucu olmuyor. Eşinde destekse işler kolaylaşıyor gündüz başlı başına yorucu ama akşam bi saat süt içirdikten sonra ben dinlenirken o gazını filan çıkarıyordu beraber yıkıyorduk eş desteği cidden çok önemli

Canım bızım kaldıgımız yer merkeze 1 saat uzaklıkta bızım durum bıraz degısık tum aılemez arkadaslarımız memleketımızde gezecegımız zamanda oraya gidiyoruz mecbur ne uzak ne yakın uzak olsa uzaklıktan gıdemıyorum derım yakın olsa evıme yatmaya gelırım onlara 2 saat ugrarım falan tayin mevzumuz var martta sırf bu yuzden dua edıyorum bu mevzuyu cozecek bıyer olsun dıye ayrıca dedım bırgun o kadar sınırlendım kı sızın oglunuz buraya gelmezse kanser olur olur o buraya gelmeye devam ederse de ben dedım ama ne oldu hıc bısey

Esin senin annenlere gitseniz rahat edecek mi canım biraz empati kurmasını istesen? Eşim iş seyahatindeydi annem hamile hamile kalamazsin tek evde diyip ne yaptı etti onlarda kalmaya ikna etti. Kendi evim sayılır o da. Sonuçta bir kaç yıl önce o odada o yatakta kaliyorudm inan o kadar zor geldi ki. Eşimin dönmesini evime gecmeyi dört gözle bekledim. İnsan kendi düzenine yatağına odasına evine alışıyor. Hamilesin bir de rahat edeceğin yerde daha huzursuz oluyorsun. Eşine bu şekilde anlatsan empati kursa en azından

Canım kac anlattım aynı sey değilmiş nasılsa esıme dedım kı bız senın aılenle yasıyor gıbıyız esım bazı seylerı cok ıyı anlıyor ama aılesı cok baskı uyguluyor bu hafta mesela carsambadan telefonda bızım gelecegımızı bıle sormadan sıze pazardan bısey alalım mı dye soruyorlar ben asla aldırmıyorum o ayrı bende dınledım cevap vermeıdm esım yok ben yaptım dedı persembe gerı aradılar yarın ne pısırelım dıye esımde bız gelmıyoruz dedı onlarda neden dıyor esım resmen yalan soyledı ıse gıdıcem dıye eger yok bız evde kalıcaz deseydı emınım evde ne yapcaksınız kı dıyecekler esımın üzerinde de benım kadar baskı var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…