- 4 Mayıs 2021
- 9.496
- 12.517
- 198
İş başa düşünce kimse olmasın kendi işimi kendim hallederim diyorsun canım. 10 gün anne bebek uyumu için anneli yoğunbakımda kaldım. Biliyorsun prematüre bebekler de annenin yanına ilk geldiği gün doğduğu gün sayılıyor. Ne alemdürüst süt içebiliyor habire uyuyor ağzında biberonla 24 saatte 2 saatlik uykuyla durdum genelde o 10 gün içinde. Eve taburcu olduk 10 gün sonra ve bi tartışma hop ertesi gün bebekle başbaşayım. 60cc sütü 50-55 dakikada içiyordu boynum belim tutuluyordu yatağın hep aynı kısmına oturmaktan çöktü o kısım yemin ederim yandan yayları attı. Düşün ki ilk 10 gün biri sana yardımcı oldu evde sonra bebekle başbaşa kaldın. Benimki o hesap oldu. Sonra da hep tek başıma baktım. Çocuk 1 yaşına geldi kv de filan bana ben geleyim ilgileneyim sen ev işlerini filan hallet istersen diyeTecrübeli anneler ne diyorsunuz bu duruma
Ben en az 35-40 bin bekliyorum. Eğer merkezi oturuyorsan Ege üniversitesine git orda da kaydın olsun en azından ayda bir gider iki tahlil verir gelirsinBende öyle bir devlet bir özel gideyim diyorum ama özele henüz karar veremedim. Medicana da doktorunuz kim aceba. Aslında 25.500 ne kadar uygunmuş bu sene kaç olacak allah bilir.
Rica etsem öğrenince bana yazar mısınız
Yaaa iyi cesaretlisin canim o zaman cogu insanin gozu korkar neyse der yapmaz helal olsun sana.. iyi sabirliymissin annelik iste duygulandirdin beni bir yerlerin kopsada agrisada karni doysun yeterki diye dayaniyorsunİş başa düşünce kimse olmasın kendi işimi kendim hallederim diyorsun canım. 10 gün anne bebek uyumu için anneli yoğunbakımda kaldım. Biliyorsun prematüre bebekler de annenin yanına ilk geldiği gün doğduğu gün sayılıyor. Ne alemdürüst süt içebiliyor habire uyuyor ağzında biberonla 24 saatte 2 saatlik uykuyla durdum genelde o 10 gün içinde. Eve taburcu olduk 10 gün sonra ve bi tartışma hop ertesi gün bebekle başbaşayım. 60cc sütü 50-55 dakikada içiyordu boynum belim tutuluyordu yatağın hep aynı kısmına oturmaktan çöktü o kısım yemin ederim yandan yayları attı. Düşün ki ilk 10 gün biri sana yardımcı oldu evde sonra bebekle başbaşa kaldın. Benimki o hesap oldu. Sonra da hep tek başıma baktım. Çocuk 1 yaşına geldi kv de filan bana ben geleyim ilgileneyim sen ev işlerini filan hallet istersen diyetrajikomik. Çocuk oturuyor önüne oyuncak koyunca oynuyor geçti o zor zamanlarım benim artık kimseye ihtiyacım var mı ki çocuk gelmiş 1 yaşına hey yavrum hey
Eşime okudum şimdi yazdığını mayıs babaları grubunu kuralım bizim niye grubumuz yok diyoEşim kimle konuşuyorsun sabahtandır diyorMayıs anneleri grubumla sohbet ediyoruz diyorum. Mayıs babaları grubu yok mu bende gelim diyor hahahahaha
Hahahahah yazık kız onlara da keşke mayıs babaları grubu da olsaydı gariplerim gruptaki sohbet konusu hep oyun açtım gelin okeye gelin kafa topu indirin olurdu ya ne sohbeti edecekler onlar hahahahaEşime okudum şimdi yazdığını mayıs babaları grubunu kuralım bizim niye grubumuz yok diyo
Ay sen böyle anlattıkça kendi geleceğimizi gördümAbim hem iki yaşındaki yeğenimle hem de yeni bebekle aynı odada yatıyor odada iki beşik varodaya zar zor sığıyorlar çekmece felan her şeyi kaldırmışlar birde bir komikler bir görsen biri ağlayınca diğerini uyandırıyor küçük olan ağlıyor büyüğü sinirleniyor bağırıyor kardeş susss diyor çok tatlılar ya çok gülüyorum abimlere geçen yengem yanlışlıkla bezleri karıştırmış yorgunluktan bebeğe büyük olanı ablasına da küçük bezi takmış sonradan fark etmiş öyle bir yorgunluk hızlı hızlı hareket edince tabi
Canım basta aılemde aynı yerde olduğu için hosuma gidiyordu ılerleyen zamanda da hep kavga cıktı ben gıtmıycem dedikçe eşim mutsuz oldu ben mutsuz oldum bı sure boyle gectı esımın yıkda 3 ay cok yogun donemı oluyor sureklı calısıyordu o zaman da gıtmeyınce araya sogukluk gırdı falan fılan sımdı de durumum gıtmeyı götürmüyor eşimde bunun farkında artık bu hafta ısrar etmedi ama gerçekten eşime de suc bulamıyorum oda psıkolojık baskı altındaCanım sende hata en başta nasıl izin verdin bu duruma
Masallah canım en güzeli düşüncelerini rahat bir şekilde soyleyebilmek.. seni tanıyorsa ve inat biri değilse kalmaz gibi
HahahHhhahah yok yok sen eşinden ayrılma bırak anlaşamazlarsa onların problemiAy sen böyle anlattıkça kendi geleceğimizi gördümbende kızımı babasının tarafına verip bebişi kendi tarafıma alcam bi beşikte tabi bebişe alıncak. Allahtan yatak odamız büyük gerek olsa bi beşiği daha sığdırırım en sonunda baba kız başka odaya biz bebekle başka odaya kalmayalım da birbirlerini uyandırıyorlar diye
Hahahahah yazık kız onlara da keşke mayıs babaları grubu da olsaydı gariplerim gruptaki sohbet konusu hep oyun açtım gelin okeye gelin kafa topu indirin olurdu ya ne sohbeti edecekler onlar hahahaha
En ıyısını yapmısın ayy artık zorlanıyorum bende daralıyorum kac ağladım bu yuzden hakıle kalınca cok sukur esımınde işlerinın yogun oldugu doneme denk geldik gıdemedık rahattım sımdı gene eskı duzene gecmek ıstıyorlar kayınbabam bu konuda benı sınır edıyor bır hafta oncesınden esımı sıkıstırıyor bunaldımBende kurbana deniz tatili planlıyorum
Valla bebekler kitaplarda yazılana göre olmuyor herzamanbi süre daha aynı odada kalırız gibi geliyor o ara iyice gece uykusu oturur sonra odasına geçiririm acelem yok bazen gece korkuyor uykusunda ozamanda yanımıza alıyorum
bunu başta benimkiler de yapıyordu kv filan kalmalı değil ama sanki her haftasonu gitmek zorundayız gibi gitmeyince arıyorlardı mahsus filan. İnadına özellikle pazarları gitmiyorum. Öğrendiler pazarları ben gezerim ne misafir kabul ederim ne onlara giderim. Artık şanslarını zorlamıyorlar
Canım basta aılemde aynı yerde olduğu için hosuma gidiyordu ılerleyen zamanda da hep kavga cıktı ben gıtmıycem dedikçe eşim mutsuz oldu ben mutsuz oldum bı sure boyle gectı esımın yıkda 3 ay cok yogun donemı oluyor sureklı calısıyordu o zaman da gıtmeyınce araya sogukluk gırdı falan fılan sımdı de durumum gıtmeyı götürmüyor eşimde bunun farkında artık bu hafta ısrar etmedi ama gerçekten eşime de suc bulamıyorum oda psıkolojık baskı altında
Ay hiç bilmiyorum ama o kadar sakin o kadar relax umursamaz o kadar duygusuz ki tüm erkekler mi böylegerçekten şu kafada olmak çok isterdim erkekler neden bizim gibi takmiyorlar neden herkesin genetik kodu aynı çok merak ediyorum ya
Emın ol canım bende cok sinirleniyorum sınırlendım de ama gercekten yoruldum da eşimle sımdı bu konuyu konustuk evımız ne kadar rahat huzurlu dedım hemen benımle tartısma moduna gectı orda ne yapıyormusum evde daha cok yoruluyormusum bu bı gercek evet hıc bı iş yapmadım kv cok tıtız begenmez kı yaptığımı nıye yapayım orda bı odamız var benım düzenlendıgım yatagı bozar tekrar yapar zaten artık annemde kalıyordum bu durumlardan dolayı bakalım ne degısecek bundan sonraAy ciddi misin sen 2 buçuk yıl birde kız helal olsun sana vallahi sendeki sabır da yani maşallahben asla bu kadar sabırlı olamazdım eşimi balkondan aşağı atardım heralde eşime bile tahammülüm kalmazdı. Geçen kendi anneme gittim ben yani ertesi gün sonra orda bile rahat edemedim evime döndüm hemen bir haftasonumuz var onu da kaynanayla mı geçireceğim ya kimse kusura bakmasın herkesin kendi hayatı var, isterlerse alınsınlar oğullarının da artık bir ailesi var çocuğu olacak. Ay senin durumuna daha çok sinirlendim gece gece
Kesinlikle bak o kadar güzel bir konuşma ki bu ama tabi karşındaki kişiye de bağlı bu yapacağı konuşmayuzune karsi biz niye her haftasonumuzu burda gecirmek zorundayiz bizimde dostlarimiz arkadaslarimiz var onlarla da vakit gecirmek istiyoruz kusura bakmayin artik ayda 1 anca geliriz desen ki diyebilir misin nasil insan bilmiyorum ne der acaba
Allahtan o 10 günde az çok öğrendim sonrasını kendim hallettim hep. Bide hastanede hep saatli içiyor 3 saatte bir. Normalde yenidoğan en fazla 15-20 dk içmeli benimki bitiremiyor ki 50-55 dk oluyor bi sonraki beslenmeyle arası 2 saate düşüyor filan. Eve çıkınca dedimki normalde anneler döner dolaşır besler yenidoğanı kim saate bakar ki. Öyle yapmaya başladım bazen akşamüstü saat 4 oluyordu daha sabah kalktığım yatağı toplamamış oluyodum. İş güç yemek hakgetire.Yaaa iyi cesaretlisin canim o zaman cogu insanin gozu korkar neyse der yapmaz helal olsun sana.. iyi sabirliymissin annelik iste duygulandirdin beni bir yerlerin kopsada agrisada karni doysun yeterki diye dayaniyorsun
Bende öyle düşünüyorum eninde sonunda bana kalacak hadi ilk zamanlar açık yaram olacak diyorum o da 1 haftada yine kendine gelse sonrasını eşimle yine hallerim... birde karışan oldu mu sinir olurum.. ohh ne güzel 1 yaşına gelmiş öyle diyor ona herkes bakargerçekten trajikomik..
Canım bızım kaldıgımız yer merkeze 1 saat uzaklıkta bızım durum bıraz degısık tum aılemez arkadaslarımız memleketımızde gezecegımız zamanda oraya gidiyoruz mecbur ne uzak ne yakın uzak olsa uzaklıktan gıdemıyorum derım yakın olsa evıme yatmaya gelırım onlara 2 saat ugrarım falan tayin mevzumuz var martta sırf bu yuzden dua edıyorum bu mevzuyu cozecek bıyer olsun dıye ayrıca dedım bırgun o kadar sınırlendım kı sızın oglunuz buraya gelmezse kanser olur olur o buraya gelmeye devam ederse de ben dedım ama ne oldu hıc bıseyyuzune karsi biz niye her haftasonumuzu burda gecirmek zorundayiz bizimde dostlarimiz arkadaslarimiz var onlarla da vakit gecirmek istiyoruz kusura bakmayin artik ayda 1 anca geliriz desen ki diyebilir misin nasil insan bilmiyorum ne der acaba
Esin senin annenlere gitseniz rahat edecek mi canım biraz empati kurmasını istesen? Eşim iş seyahatindeydi annem hamile hamile kalamazsin tek evde diyip ne yaptı etti onlarda kalmaya ikna etti. Kendi evim sayılır o da. Sonuçta bir kaç yıl önce o odada o yatakta kaliyorudm inan o kadar zor geldi ki. Eşimin dönmesini evime gecmeyi dört gözle bekledim. İnsan kendi düzenine yatağına odasına evine alışıyor. Hamilesin bir de rahat edeceğin yerde daha huzursuz oluyorsun. Eşine bu şekilde anlatsan empati kursa en azındanEmın ol canım bende cok sinirleniyorum sınırlendım de ama gercekten yoruldum da eşimle sımdı bu konuyu konustuk evımız ne kadar rahat huzurlu dedım hemen benımle tartısma moduna gectı orda ne yapıyormusum evde daha cok yoruluyormusum bu bı gercek evet hıc bı iş yapmadım kv cok tıtız begenmez kı yaptığımı nıye yapayım orda bı odamız var benım düzenlendıgım yatagı bozar tekrar yapar zaten artık annemde kalıyordum bu durumlardan dolayı bakalım ne degısecek bundan sonra
Canım kac anlattım aynı sey değilmiş nasılsa esıme dedım kı bız senın aılenle yasıyor gıbıyız esım bazı seylerı cok ıyı anlıyor ama aılesı cok baskı uyguluyor bu hafta mesela carsambadan telefonda bızım gelecegımızı bıle sormadan sıze pazardan bısey alalım mı dye soruyorlar ben asla aldırmıyorum o ayrı bende dınledım cevap vermeıdm esım yok ben yaptım dedı persembe gerı aradılar yarın ne pısırelım dıye esımde bız gelmıyoruz dedı onlarda neden dıyor esım resmen yalan soyledı ıse gıdıcem dıye eger yok bız evde kalıcaz deseydı emınım evde ne yapcaksınız kı dıyecekler esımın üzerinde de benım kadar baskı varEsin senin annenlere gitseniz rahat edecek mi canım biraz empati kurmasını istesen? Eşim iş seyahatindeydi annem hamile hamile kalamazsin tek evde diyip ne yaptı etti onlarda kalmaya ikna etti. Kendi evim sayılır o da. Sonuçta bir kaç yıl önce o odada o yatakta kaliyorudm inan o kadar zor geldi ki. Eşimin dönmesini evime gecmeyi dört gözle bekledim. İnsan kendi düzenine yatağına odasına evine alışıyor. Hamilesin bir de rahat edeceğin yerde daha huzursuz oluyorsun. Eşine bu şekilde anlatsan empati kursa en azından
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?