- 25 Mayıs 2023
- 4.602
- 8.724
- 88
tabiki daha rahatsın kendi evinde. Evini istediğin zaman temizle istemezsen hiç temizleme kural kanun herşey senin isteğinle kendi evinde. İstersen hiç birşey yapma otur tv karşısında ayaklarını uzat. Ama kayınvalidenin evinde maalesef kendi odan bile olsa tv açıp uzanamazsın misafir gelince kendi odana çekilemezsin kendi istediğin menemeni bile yapamazsin. O gün yemek neyse onu yemek zorundasın. Kayınvaliden her işi o yapıyor olsa bile yine rahat edemezsin ona yük olduğunu düşünürsün rahatsız olursun vicdan yaparsın. Ay inşallah çözüm yolu bulursun ya bebeğin de olacak artık onun sağlığı için gidemezsin artık yeni doğan bebek ay Allah korusun gitsen herkes kayınvalidene gelecekler bebeği görecekler kalabalık olsa Allah korusun biraz büyüse dişi ağrıyacak ateşi olacak orda yaygara çıkaracak bebek de kendi yatağını kendi evini ister. Abimler beş dakika oturuyor bizim evde bebekler durmuyorlar hemen apar topar gidiyorlar hatta annem yeter artık gidin bebekleriniz durmuyor diyor .Emın ol canım bende cok sinirleniyorum sınırlendım de ama gercekten yoruldum da eşimle sımdı bu konuyu konustuk evımız ne kadar rahat huzurlu dedım hemen benımle tartısma moduna gectı orda ne yapıyormusum evde daha cok yoruluyormusum bu bı gercek evet hıc bı iş yapmadım kv cok tıtız begenmez kı yaptığımı nıye yapayım orda bı odamız var benım düzenlendıgım yatagı bozar tekrar yapar zaten artık annemde kalıyordum bu durumlardan dolayı bakalım ne degısecek bundan sonra
Al benden de o kadar geçen yıla kadar ben de aynı yatakta yatardım ama iki gün annemi göreyim diye gittim sanki bambaşka bir yerdeyim gibi geldi hemen geri döndüm annemle de Özlemimi giderdim yeter artık dedim insanın kendi yatağı düzeni gerçekten bambaşka bir şey yaEsin senin annenlere gitseniz rahat edecek mi canım biraz empati kurmasını istesen? Eşim iş seyahatindeydi annem hamile hamile kalamazsin tek evde diyip ne yaptı etti onlarda kalmaya ikna etti. Kendi evim sayılır o da. Sonuçta bir kaç yıl önce o odada o yatakta kaliyorudm inan o kadar zor geldi ki. Eşimin dönmesini evime gecmeyi dört gözle bekledim. İnsan kendi düzenine yatağına odasına evine alışıyor. Hamilesin bir de rahat edeceğin yerde daha huzursuz oluyorsun. Eşine bu şekilde anlatsan empati kursa en azından
Canım bence siz olan yapın arkadaşlarınızla vs. bu haftasonu arkadaşlarla kahvaltıya gideceğiz. Bu haftasonu alışverişe gideceğiz vs diye. Gitmek istemediğiniz gün de beyaz yalan uydurursunuz arkadaşlarla çıkacağız diyerek böyle böyle gelmemenize alisirlar benceCanım kac anlattım aynı sey değilmiş nasılsa esıme dedım kı bız senın aılenle yasıyor gıbıyız esım bazı seylerı cok ıyı anlıyor ama aılesı cok baskı uyguluyor bu hafta mesela carsambadan telefonda bızım gelecegımızı bıle sormadan sıze pazardan bısey alalım mı dye soruyorlar ben asla aldırmıyorum o ayrı bende dınledım cevap vermeıdm esım yok ben yaptım dedı persembe gerı aradılar yarın ne pısırelım dıye esımde bız gelmıyoruz dedı onlarda neden dıyor esım resmen yalan soyledı ıse gıdıcem dıye eger yok bız evde kalıcaz deseydı emınım evde ne yapcaksınız kı dıyecekler esımın üzerinde de benım kadar baskı var
Gerçekten kafa rahatlığı.. Bunun bir formülü yok mu acaba bize de verselerAy hiç bilmiyorum ama o kadar sakin o kadar relax umursamaz o kadar duygusuz ki tüm erkekler mi böyleama artık komiğime gidiyor çok gülüyorum ona
Vay be Allah sabrını vermiş gerçekten inşallah bu çocuğunda her şey daha rahat daha kolay güzel olur senin içinAllahtan o 10 günde az çok öğrendim sonrasını kendim hallettim hep. Bide hastanede hep saatli içiyor 3 saatte bir. Normalde yenidoğan en fazla 15-20 dk içmeli benimki bitiremiyor ki 50-55 dk oluyor bi sonraki beslenmeyle arası 2 saate düşüyor filan. Eve çıkınca dedimki normalde anneler döner dolaşır besler yenidoğanı kim saate bakar ki. Öyle yapmaya başladım bazen akşamüstü saat 4 oluyordu daha sabah kalktığım yatağı toplamamış oluyodum. İş güç yemek hakgetire.
Ama annelik işte Allah gücünü veriyor gerçekten gözünde büyüttüğün gibi korkutucu olmuyor. Eşinde destekse işler kolaylaşıyor gündüz başlı başına yorucu ama akşam bi saat süt içirdikten sonra ben dinlenirken o gazını filan çıkarıyordu beraber yıkıyorduk eş desteği cidden çok önemli
Oyle bi dönem oluyor ki insan bencillesiyor aman diyorsun hep ben kendimden ödün vermişim ben uzulmusum ben yipranmisim eşine anlatabilirsin üzülme artık diye her hafta gitmesekte ayda 1 gideriz de sonra 2 ayda bir 3 ayda bir derken normal düzene sokarsın gerçekten ama iyi sabirliymissin ben olsam cildirirdim ve işin kötü kısmı kayinbaba ve kvye surat asardım sert konuşurdumKesinlikle bak o kadar güzel bir konuşma ki bu ama tabi karşındaki kişiye de bağlı bu yapacağı konuşma
Benim annem bizi 6 aylıkken ayırmış şey diyo o zaman gece 1 kere acikiyorsunuz zaten onunda hep belli saati oluyo veya agliyordunuz ben size bir şeyler yedirip uyutuyordum ama bana çok mantıklı geliyor bende 6 ay olunca veya gece kalkma şeyi 1 veya 2ye inince odaları ayircam..Kızlar bebislerin oda ayırma kısmı gercekten kimsenin dediği vakitte gerçekleşmiyor süreç hep uzuyor bunu fark ettim ben deo yüzden hiç diyemiyorum 6 aylıkken ayirayim 1 yıl olsun ayirayim diye. Annem bizi hep 2 yaş diyince direkt ayırmış sıkıntı olmamış. Benim merak ettiğim bir konu var. Uzmanlar bebek dahi olsa birliktelik sırasında asla bebeğin odada olmamasını söylüyorlar. Bir şekilde görecekleri duyacakları bir durum olursa bilinçaltına yerlesip büyüdüklerinde farklı travmalara yol acabiliyormus. Bu süreçleri nasıl ilerletmemiz gerekiyor. Yani çocuğumda ileride farkli şekilde travma yaratacak şeyler ortaya çıksın istemiyorum kocaman çocuklarıyla hala odalarini ayirmayanlar da duyuyorum çocuk ana sınıfına gidiyor bilinci gayet yerinde gördüğü şeyleri hatirlayabilecek yaşta. Yani bu süreçler nasıl ilerliyor merak ediyorum çocuğu o anda başka yerde yatırmak falan mı gerekiyor
Kız nereli kayınvaliden bu kadar baskıcı olunur mu hiç mi demiyorlar ya yazık bunlar kadın hamile karnı burnunda biraz başbaşa kalsınlar evlerinde dinlensinler.Canım kac anlattım aynı sey değilmiş nasılsa esıme dedım kı bız senın aılenle yasıyor gıbıyız esım bazı seylerı cok ıyı anlıyor ama aılesı cok baskı uyguluyor bu hafta mesela carsambadan telefonda bızım gelecegımızı bıle sormadan sıze pazardan bısey alalım mı dye soruyorlar ben asla aldırmıyorum o ayrı bende dınledım cevap vermeıdm esım yok ben yaptım dedı persembe gerı aradılar yarın ne pısırelım dıye esımde bız gelmıyoruz dedı onlarda neden dıyor esım resmen yalan soyledı ıse gıdıcem dıye eger yok bız evde kalıcaz deseydı emınım evde ne yapcaksınız kı dıyecekler esımın üzerinde de benım kadar baskı var
İnşallah çok uzak bir yere çıkar sizinde çok mutlu olacağınız yere onlarda orda çatlasınCanım bızım kaldıgımız yer merkeze 1 saat uzaklıkta bızım durum bıraz degısık tum aılemez arkadaslarımız memleketımızde gezecegımız zamanda oraya gidiyoruz mecbur ne uzak ne yakın uzak olsa uzaklıktan gıdemıyorum derım yakın olsa evıme yatmaya gelırım onlara 2 saat ugrarım falan tayin mevzumuz var martta sırf bu yuzden dua edıyorum bu mevzuyu cozecek bıyer olsun dıye ayrıca dedım bırgun o kadar sınırlendım kı sızın oglunuz buraya gelmezse kanser olur olur o buraya gelmeye devam ederse de ben dedım ama ne oldu hıc bısey
Canım doğumdan sonrasını konustuk allahtan kv de esımlede evımde kalıcam zaten bazı seyler değişmeli değişmek zorunda karsımdakı ınsanlar benı gerçekten zorlayan cınsten psıjolojık baskı uyguluyorlar her hafta bır bahane bulunur mu buluyorlar kayınbabam çiftcilik yapıyor herseyle esım ılgılenıyor orası da ayrı uzun hıkaye bıze bır ev vermısler bız evlenmeden kaynıma vermemısler falan fılan ama durum cok farklı kazanılan para zaten esımın hakkı suan sankı mecbur o ısı yapmak zorunda gıbı haftasonu da cıftcılık yapıyor anlıycagınız ev vermısler ya mınnet meselesı halınde ayy kızlar valla gozlerım doluyor yazdıkca bazı seylerı sıneye cekemıyorum cekebıldıgım kadar cektımtabiki daha rahatsın kendi evinde. Evini istediğin zaman temizle istemezsen hiç temizleme kural kanun herşey senin isteğinle kendi evinde. İstersen hiç birşey yapma otur tv karşısında ayaklarını uzat. Ama kayınvalidenin evinde maalesef kendi odan bile olsa tv açıp uzanamazsın misafir gelince kendi odana çekilemezsin kendi istediğin menemeni bile yapamazsin. O gün yemek neyse onu yemek zorundasın. Kayınvaliden her işi o yapıyor olsa bile yine rahat edemezsin ona yük olduğunu düşünürsün rahatsız olursun vicdan yaparsın. Ay inşallah çözüm yolu bulursun ya bebeğin de olacak artık onun sağlığı için gidemezsin artık yeni doğan bebek ay Allah korusun gitsen herkes kayınvalidene gelecekler bebeği görecekler kalabalık olsa Allah korusun biraz büyüse dişi ağrıyacak ateşi olacak orda yaygara çıkaracak bebek de kendi yatağını kendi evini ister. Abimler beş dakika oturuyor bizim evde bebekler durmuyorlar hemen apar topar gidiyorlar hatta annem yeter artık gidin bebekleriniz durmuyor diyor .
Ben de 6 aylıkken ayırmak istiyorum ama etrafıma bakıyorum kimse ayiramiyor bu çocukları anlamadımGerçekten kafa rahatlığı.. Bunun bir formülü yok mu acaba bize de verselerben hep diyorum çok komiksin diye
Vay be Allah sabrını vermiş gerçekten inşallah bu çocuğunda her şey daha rahat daha kolay güzel olur senin içingerçekten iyi bir eşe denk gelmek çok önemli sende sanslilardanmissin Allah mutluluğunuzu bozmasin
Oyle bi dönem oluyor ki insan bencillesiyor aman diyorsun hep ben kendimden ödün vermişim ben uzulmusum ben yipranmisim eşine anlatabilirsin üzülme artık diye her hafta gitmesekte ayda 1 gideriz de sonra 2 ayda bir 3 ayda bir derken normal düzene sokarsın gerçekten ama iyi sabirliymissin ben olsam cildirirdim ve işin kötü kısmı kayinbaba ve kvye surat asardım sert konuşurdumgerçekten sabrına hayran kaldim
Benim annem bizi 6 aylıkken ayırmış şey diyo o zaman gece 1 kere acikiyorsunuz zaten onunda hep belli saati oluyo veya agliyordunuz ben size bir şeyler yedirip uyutuyordum ama bana çok mantıklı geliyor bende 6 ay olunca veya gece kalkma şeyi 1 veya 2ye inince odaları ayircam..
Çocuğu başka yere yatirirken uyanır birde canım insanın sehveti kaçmaz mi onu bunu dusunurken
Kayseriliyiz canım eşim tek cocuk değil ama tek cocuk gıbı bı abısı var eltım ben evlendı evlenelı küs hıc gorusmuyorlar bızde oyle bız onların maskotu gıbı neymıs kayınbabam bızı ozluyormus ay cıldırcam ozledım dıye cocuk gıbı arıyor artık o arayınca kacıyorum sınırlenmemek ıcın emınım bu hafta arayıp ozledık gelecekmısınız dıyeceklerKız nereli kayınvaliden bu kadar baskıcı olunur mu hiç mi demiyorlar ya yazık bunlar kadın hamile karnı burnunda biraz başbaşa kalsınlar evlerinde dinlensinler.Allah Allah eşin tek çocuk mu canım
Canım emın ol cok farklı bı durumdayız arkadaslarla bıseylerde yapsak orda kalıyoruz cuma ıs cıkısı hop gidiyoruz pazar aksam donuyoruz esım o kadar ustte cıkıyor kı alısverıse de ordan gıdıyoruz gezmeyedr bız bırlıkte yaşıyoruz ben kendımı kandırıyor gibiyim dua edıyorum bebek olunca bazı seyler degısır ınsallahCanım bence siz olan yapın arkadaşlarınızla vs. bu haftasonu arkadaşlarla kahvaltıya gideceğiz. Bu haftasonu alışverişe gideceğiz vs diye. Gitmek istemediğiniz gün de beyaz yalan uydurursunuz arkadaşlarla çıkacağız diyerek böyle böyle gelmemenize alisirlar bence
Kesinlikle haklısın benim de bu kanayan yaram. Maalesef bende hatırlıyorum bayağı bir travma oldu sonrasında bende küçükken bunlar ne yapıyor salaklar mı derdimKızlar bebislerin oda ayırma kısmı gercekten kimsenin dediği vakitte gerçekleşmiyor süreç hep uzuyor bunu fark ettim ben deo yüzden hiç diyemiyorum 6 aylıkken ayirayim 1 yıl olsun ayirayim diye. Annem bizi hep 2 yaş diyince direkt ayırmış sıkıntı olmamış. Benim merak ettiğim bir konu var. Uzmanlar bebek dahi olsa birliktelik sırasında asla bebeğin odada olmamasını söylüyorlar. Bir şekilde görecekleri duyacakları bir durum olursa bilinçaltına yerlesip büyüdüklerinde farklı travmalara yol acabiliyormus. Bu süreçleri nasıl ilerletmemiz gerekiyor. Yani çocuğumda ileride farkli şekilde travma yaratacak şeyler ortaya çıksın istemiyorum kocaman çocuklarıyla hala odalarini ayirmayanlar da duyuyorum çocuk ana sınıfına gidiyor bilinci gayet yerinde gördüğü şeyleri hatirlayabilecek yaşta. Yani bu süreçler nasıl ilerliyor merak ediyorum çocuğu o anda başka yerde yatırmak falan mı gerekiyor
Canım benim ya aslında sen de zor durumdasın ama bakınca eşin senden daha zor bir durumda adam hafta içi zaten çalışıyor hafta sonu da çalışıyor ay birde o kadar yol o mazot git gel akaryakıt zaten uçmuş hadi parasını geçtim o yol yorgunluğu ertesi gün tekrar gel evine sabah tekrar işCanım doğumdan sonrasını konustuk allahtan kv de esımlede evımde kalıcam zaten bazı seyler değişmeli değişmek zorunda karsımdakı ınsanlar benı gerçekten zorlayan cınsten psıjolojık baskı uyguluyorlar her hafta bır bahane bulunur mu buluyorlar kayınbabam çiftcilik yapıyor herseyle esım ılgılenıyor orası da ayrı uzun hıkaye bıze bır ev vermısler bız evlenmeden kaynıma vermemısler falan fılan ama durum cok farklı kazanılan para zaten esımın hakkı suan sankı mecbur o ısı yapmak zorunda gıbı haftasonu da cıftcılık yapıyor anlıycagınız ev vermısler ya mınnet meselesı halınde ayy kızlar valla gozlerım doluyor yazdıkca bazı seylerı sıneye cekemıyorum cekebıldıgım kadar cektım
Eşinin biraz bu konuda bir şeyler yapması gerekiyor sanki olay senden tamamen çıkmış. Bebek olunca inşallah düzeni bozulmasın vs diye gitmeyelim derCanım emın ol cok farklı bı durumdayız arkadaslarla bıseylerde yapsak orda kalıyoruz cuma ıs cıkısı hop gidiyoruz pazar aksam donuyoruz esım o kadar ustte cıkıyor kı alısverıse de ordan gıdıyoruz gezmeyedr bız bırlıkte yaşıyoruz ben kendımı kandırıyor gibiyim dua edıyorum bebek olunca bazı seyler degısır ınsallah
O uzmanlar beni de incelesin bakayım direk yenidoğandan itibaren yasaklar ne yapıyorsanız ayrı odaya gidin bu ne travmalı çocuklar ya der hahahshdhhsBen de 6 aylıkken ayırmak istiyorum ama etrafıma bakıyorum kimse ayiramiyor bu çocukları anlamadımmesela o 6 ay ne yapcaz başka odaya mi gitcez yani ben bebekken hiç sorun olmaz diye düşünüyordum 4-5 aylık bebek hiç bir şey anlamaz diye ama uzmanlar kesinlikle karşı. Ay evet valla çocuk ağladı diyip hemen karı-koca moddan anne-baba mod'a
Aynen canım esımede yüklenıyorum daralıyorum sonra onunda uzerındekı baskıyı görüyorum çaresi bızım tayinin ya cok uzak bıyere çıkması maddı acıdan da bilmiyorum o konuyu salalı cok olduCanım benim ya aslında sen de zor durumdasın ama bakınca eşin senden daha zor bir durumda adam hafta içi zaten çalışıyor hafta sonu da çalışıyor ay birde o kadar yol o mazot git gel akaryakıt zaten uçmuş hadi parasını geçtim o yol yorgunluğu ertesi gün tekrar gel evine sabah tekrar işsenin işin zor ama eşinin daha bir zormuş ya Allah ikinize de yardım etsin canım benim konuşsan da boş karşına alıp kayınvalidene söylesen de boş maalesef. Ama inşallah bebek doğunca bebek istemez farklı yeri. Yeri değişince çok huzursuz oluyor bebekler inanılmaz ağlıyorlar anlıyorlar sanki başka yerde olduklarını. Sen canını sıkma bebekten sonra herşey düzelecek inşallah bak
Yaa ben geçen böyle Twitterda da bir travma yazısı gördüm altında bir çok yorum vardı annesini babasını görüp travma yaşayan çocuklarKesinlikle haklısın benim de bu kanayan yaram. Maalesef bende hatırlıyorum bayağı bir travma oldu sonrasında bende küçükken bunlar ne yapıyor salaklar mı derdimonlar da benim anlayacağımı hatırlayacağımı tahmin etmiyorlardı zaten onlar da 17 18 yaşlarında evlendiler kendileri de çocuktu zaten ama bende travma oldu biraz aklım başıma gelince fen bilimleri dersinde anladım ne yaptıklarını onlar da ben duymam uyuyorum küçüğüm sandılar heralde ay hiç bilmiyorum nasıl yapacaz ama benim gibi bu konuda travmalı bir çocuk büyütmeyin ama ben iki yaşımda olan şeyleri hatırlıyorum abim benden 2 yaş büyük o hiç hatırlamaz ama ben herşeyi hatırlıyorum. 2 yaş diyip basite almayın herşeyi an be an anlıyorlar büyüyünce hatırlıyorlar
Bende eşime bağlıyorum bazı şeyleri bu yuzden de huzursuz oluyoruz sonra kıyamıyorum mutsuz gorunce bı bakıyorum hoop arabadayım ben gıtmıyorum dıye dırettıgım gunler eve gelıyor yalvarıyor beklıyorlar dıyor bıde ay kızlar valla cok doluyum cook bu hafta sukur evdeyız bakalım haftaya ne olcakEşinin biraz bu konuda bir şeyler yapması gerekiyor sanki olay senden tamamen çıkmış. Bebek olunca inşallah düzeni bozulmasın vs diye gitmeyelim der
Ay sakın yüklenme eşine garibim o ne yapsın sen anlatınca tarafsız baktığımızda eşinin durumu senden de zor bir durum. Adam doğru düzgün dinlenemiyor bile kız vallahi iyi hastalanmıyor eşin bu kadar hergün çalışmaya iyi sesini etmiyor o da napsın annesi babası ne yapabilir ne diyebilir ki ya annesinden babasından olacak çocuk ya da mecbur susacak napsınAynen canım esımede yüklenıyorum daralıyorum sonra onunda uzerındekı baskıyı görüyorum çaresi bızım tayinin ya cok uzak bıyere çıkması maddı acıdan da bilmiyorum o konuyu salalı cok oldu
O uzmanlar beni de incelesin bakayım direk yenidoğandan itibaren yasaklar ne yapıyorsanız ayrı odaya gidin bu ne travmalı çocuklar ya der hahahshdhhs
Bebise evde rutin olustur canım gidince çocuk rutini arar bak çocuk rahatsız oluyor der gitmezsiniz ya da gidince hiç bir şeye karışma hatta ver çocuğu baksınlar yorulurlar belki her hafta gelmenizi istemezlerBende eşime bağlıyorum bazı şeyleri bu yuzden de huzursuz oluyoruz sonra kıyamıyorum mutsuz gorunce bı bakıyorum hoop arabadayım ben gıtmıyorum dıye dırettıgım gunler eve gelıyor yalvarıyor beklıyorlar dıyor bıde ay kızlar valla cok doluyum cook bu hafta sukur evdeyız bakalım haftaya ne olcak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?