2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Ben iki yaş aman diyip geçenlere şok oluyorum ya ben herşeyi an be an anlatıyorum anne böyle oldu bunu yaptınız buraya gittik şurası böyleydim diyorum annem şok oluyor sen nasıl hatırlıyorsun diyor ama hatırlıyoruz işte bende bu konu hakkında ne yapacağımı bilmiyorum bebeği bırakıp ayrı yere mi gitmek lazım eşimle de hiç konuşmadık bu konuyu. Aslında bu konuyu bilen uzmana sormak gerekiyor o uzman da kim olur ki ? Ama kocaman çocukla da aynı odada kalınmaz ya yuh artık

Canım esım ıskolık adam evde duramaz bana bugün kac defa hadı bıyere gıdek alısverıse gıdelım yemege gıdelım ben yok dedım ısrarla evdekı rahatlığı görsün diye bakalım yarın nereyı teklif edecek yada evde durmaya alısacak mı

Evet ben hatırlıyorum ya bunlar üst üste napıyor demiştim hatta bir kere babam anneme gül almıştı öpüşmüşlerdi loştu yağmur yağıyordu onu da çok net hatırlıyorum ne kadar romantik bir çiftlermiş Allahım ama bende travma yaptı bu sakın önlerinde öpüşmeyin bence benim gibi travmalı bir kızınız olur

Bebise evde rutin olustur canım gidince çocuk rutini arar bak çocuk rahatsız oluyor der gitmezsiniz ya da gidince hiç bir şeye karışma hatta ver çocuğu baksınlar yorulurlar belki her hafta gelmenizi istemezler
Ayy onlar ıster cok boslarda Allahtan benım esım sabırsız çocuk aglarsa dayanamaz sabredeme gitmez gıbı ayy bebeğim de babasına cekerse diye korkuyorum oda aklı erınce orayı ıster mı ıster orda babanne anane dedeler ooo

Baba olunca evin rahatlığına alışacak bence canım. Hiç kendi evinde durmadığı için adama bu özellik yüklenmemiş bile. Bir hafta sonu kendi evinde durunca otomatikman erkekler güncelleniyorlar rahatlığı görünce

Benım kuzenım 5 aylıkken ayırdı çok haklıydı bence bende inşallah ayırıcam benımde tranvalarım var ayrıca bende rahar edemem gibi Allah korusun

Ay hadi inşallah alışacak mı dersin

Ben 6 ay beraber kalırız odasını ayırırım diyordum. Eşimle bu konuyu konusmamistik ama aklımdaydı. Eşim geçenlerde bi uzmanın videosunu atmış bebek dahi olsa aynı odada cinsellik olmasın bilinçaltına yerleşir diye korktum ben de açıkçası

Benım kuzenım 5 aylıkken ayırdı çok haklıydı bence bende inşallah ayırıcam benımde tranvalarım var ayrıca bende rahar edemem gibi Allah korusun
Kesinlikle canım benim bir arkadaşım da benim gibi travmalı. Çok var bence bizim gibi çünkü eskiden insanlar çok erken evleniyordu çocuk yaşta resmen evlilikler şahsen benim annemler öyleydi. Bilemiyorlar çocuğun iki yaş bile olsa göreceğini dejavu olacağını tahmin etmiyorlar. Artık bilinçlendik her işin uzmanı var psikoloji alanı gelişti. Ben de ne zaman ayıracağımı hiç bilmiyorum ama oğluşumda travma olmasını istemem

Aay opusmede sorun yok bence abartilmadigi sürece tabi fransiz öpücüğü de olmasın ama ilerisi sıkıntı annem babamı ise uğurlarken öyle minnak öpücük olurdu şimdi düşününce sevgi pitirciklari diyorum

Kalabalığı seven bir bebiş olursa isteyebilir sanki

Ay cok doğru bencede anne karnında bıle hısseden bebekelr dogunca nasıl hissetmesin benım pdrcı bı arkadasım var 2 bucuk yaşındaki oğlunu besıgınde bıle degıl aralarında yatırıyorlarmıs neymıs efendım 5 yasına kadar yalnız uyumaması gerekiyormuş annesıne babasına duygusal aclığı olurmus ayy cınlerım tepeme geldı bunu duyunca ne aclığı soramadım da esı vardı sız bırbırınıze sarılmıyormusunuz dıye dıgerını hıc soramam da

Aay evet eşimi pazar günü çıkartmak çok zordur mesela pazar gunu evde yatış günüdür ayakları uzatıp dinlenelim yarın işe dinç olalım der

Kesinlikle canım bebek bile olsa dikkat edilmesi gerekiyor belki o uyurken zaten daha yeni doğan uyuyor aman felan deriz ama bilmiyorum 6 aya kadar o uyurken olabilir mi ki hani uyanıkken değil ama Üf ya travmasız bir bebek büyütcez derken kendimize travma yükleyeceğiz

Yuh ya beş yaş ney şaka gibi beş yıl boyunca eğer cinsellik olmamışsa evlilikleri nasıl olmuş acaba eşinle bir şeyler yaşamadan nasıl durmuşlar hadi diyelim yaşandı o zaman o çocuğun bilinçaltını tahmin bile edemiyorum

Canım bu durum bıraz annenın fedakarlıgını gerektırıyor gece kalıpdıger odaya gıtmek annelere zor gelıyor bu yuzden yanında yatırıyorlar gıbı ınsallah bız bu durumu yasamayız ayrıca cocuk olunca esle muhabbetımız aynı kalmalı en azından rahat hareket edebılmelı

Yani benim anlayamadigim o zaman karı koca olgusunu bı kenara bırakıp sadece anne baba oluyorlar. 5 yaş kocaman çocuk yani bı zahmet odasında uyuyabilsin artık işte anlayamadigim bu yani 5 yaşına kadar o çocuk o yatakta yatarken nasıl bir cinsel hayat yaşanacak. Komple o defteri kapatmak gerek bu durumda

Belkide senin çocuğun 8 aylıkken gece 1 kere kalkmaya başlayacak o 8 ay aynı odada tutmak zorunda kalacaksin bilemeyiz ya sanki biz hatırlıyo muyuz yada travma olarak ortaya ne çıkıyormuş yazıyor mu? Ya ben eğitimde şöyle gördüm freudun belli dönemleri var erikson olsun piaget olsun ayrı ayrı bu dönemlerde mesela Freud 2 yaşından az veya çok emzirirsen şu şu sorunlar çıkıyor diyo mesela az emenlerde sigara tüketimi alkol tüketimi olsun daha çok goruluyormus ama erikson diyor ki her dönemden kalan sıkıntılar çözülebilir vs vs piaget diyo ki bilinçaltı bilinconcesi vs donemler var bunlar işte ruyalsr olsun veya terapilerle ortaya çıkıyor derken bizim o yaptığımız esnadaki gördükleri bebek zaten ilk 6 ay bulanik görecek ve diğer tarafa yatırırız seste olmaz diye düşünüyorum hani yoksa inan aşırı derecede dönemler var psikolojik gelişimde ben dikkat etsem x kişisi dikkat etmeyecek ve bu kadar çok şey bilip işte gelipte kv çocuğun poposuna vurarak severim demesi can sıkıyor çok uzattım farkındayım ama sen çocukların ilk doğduğu zaman olsun ilk bir yıl gorme şeylerine bak astigmat gibiler bulanik bulanik her şey yavruların gözleri

Eltin çok zeki tehlikeli kadınmış sezmis önceden küsmüş kurtulmus

Ben de uyurken diye düşünmüştüm ama iyice bir araştırmak lazım canım. Çünkü bu tarz travmalar farklı şekilde ortaya cikabiliyormus erkenden cinsel hayata yönelim ve gibi. Valla öyle olcak ya en iyisi diyorum hiç tehlikeye atmadan oda değiştirelim biz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…