- 25 Mayıs 2023
- 4.602
- 8.724
- 88
Ben iki yaş aman diyip geçenlere şok oluyorum ya ben herşeyi an be an anlatıyorum anne böyle oldu bunu yaptınız buraya gittik şurası böyleydim diyorum annem şok oluyor sen nasıl hatırlıyorsun diyor ama hatırlıyoruz işteYaa ben geçen böyle Twitterda da bir travma yazısı gördüm altında bir çok yorum vardı annesini babasını görüp travma yaşayan çocuklarhatirlamasan bile bilinçaltında hasar bırakiyormus. Çok üzgünüm böyle bir ana da tanıklık etmişsin işin içinden çıkamadım ben de ya farklı bir odaya gideriz vs diye düşünüyorum artık. Anlayamadigim insanlar kocaman çocuklarıyla nasıl kalıyorlar 2 yaştan buyuk çocuklar da hala yatak odasında olabiliyor cinsel hayat mı bitiyor ne oluyor
Canım esım ıskolık adam evde duramaz bana bugün kac defa hadı bıyere gıdek alısverıse gıdelım yemege gıdelım ben yok dedım ısrarla evdekı rahatlığı görsün diye bakalım yarın nereyı teklif edecek yada evde durmaya alısacak mıAy sakın yüklenme eşine garibim o ne yapsın sen anlatınca tarafsız baktığımızda eşinin durumu senden de zor bir durum. Adam doğru düzgün dinlenemiyor bile kız vallahi iyi hastalanmıyor eşin bu kadar hergün çalışmaya iyi sesini etmiyor o da napsın annesi babası ne yapabilir ne diyebilir ki ya annesinden babasından olacak çocuk ya da mecbur susacak napsıninşallah çocuk olunca düzelir Allahın izniyle
Evet ben hatırlıyorum ya bunlar üst üste napıyor demiştim hatta bir kere babam anneme gül almıştı öpüşmüşlerdi loştu yağmur yağıyordu onu da çok net hatırlıyorumAay bak travma olmuş ki hatirliyorsun benim en eski hatırladığım anım kardeşimin doğumu, 3 yaşındaydım. Ondan öncesi bı anı hatırlamıyorum sonrasi da 4-5 yaş yani hayatımızda olan bizde iz bırakan büyük olaylari hatırlıyoruz galiba
Ayy onlar ıster cok boslarda Allahtan benım esım sabırsız çocuk aglarsa dayanamaz sabredeme gitmez gıbı ayy bebeğim de babasına cekerse diye korkuyorumBebise evde rutin olustur canım gidince çocuk rutini arar bak çocuk rahatsız oluyor der gitmezsiniz ya da gidince hiç bir şeye karışma hatta ver çocuğu baksınlar yorulurlar belki her hafta gelmenizi istemezler
Baba olunca evin rahatlığına alışacak bence canım. Hiç kendi evinde durmadığı için adama bu özellik yüklenmemiş bile. Bir hafta sonu kendi evinde durunca otomatikman erkekler güncelleniyorlar rahatlığı görünceCanım esım ıskolık adam evde duramaz bana bugün kac defa hadı bıyere gıdek alısverıse gıdelım yemege gıdelım ben yok dedım ısrarla evdekı rahatlığı görsün diye bakalım yarın nereyı teklif edecek yada evde durmaya alısacak mı
Benım kuzenım 5 aylıkken ayırdı çok haklıydı bence bende inşallah ayırıcam benımde tranvalarım var ayrıca bende rahar edemem gibi Allah korusunEvet ben hatırlıyorum ya bunlar üst üste napıyor demiştim hatta bir kere babam anneme gül almıştı öpüşmüşlerdi loştu yağmur yağıyordu onu da çok net hatırlıyorumne kadar romantik bir çiftlermiş Allahım ama bende travma yaptı bu sakın önlerinde öpüşmeyin bence benim gibi travmalı bir kızınız olur
Ay hadi inşallah alışacak mı dersinBaba olunca evin rahatlığına alışacak bence canım. Hiç kendi evinde durmadığı için adama bu özellik yüklenmemiş bile. Bir hafta sonu kendi evinde durunca otomatikman erkekler güncelleniyorlar rahatlığı görünce
Ben 6 ay beraber kalırız odasını ayırırım diyordum. Eşimle bu konuyu konusmamistik ama aklımdaydı. Eşim geçenlerde bi uzmanın videosunu atmış bebek dahi olsa aynı odada cinsellik olmasın bilinçaltına yerleşir diye korktum ben de açıkçasıBen iki yaş aman diyip geçenlere şok oluyorum ya ben herşeyi an be an anlatıyorum anne böyle oldu bunu yaptınız buraya gittik şurası böyleydim diyorum annem şok oluyor sen nasıl hatırlıyorsun diyor ama hatırlıyoruz iştebende bu konu hakkında ne yapacağımı bilmiyorum bebeği bırakıp ayrı yere mi gitmek lazım eşimle de hiç konuşmadık bu konuyu. Aslında bu konuyu bilen uzmana sormak gerekiyor o uzman da kim olur ki ? Ama kocaman çocukla da aynı odada kalınmaz ya yuh artık
Kesinlikle canım benim bir arkadaşım da benim gibi travmalı. Çok var bence bizim gibi çünkü eskiden insanlar çok erken evleniyordu çocuk yaşta resmen evlilikler şahsen benim annemler öyleydi. Bilemiyorlar çocuğun iki yaş bile olsa göreceğini dejavu olacağını tahmin etmiyorlar. Artık bilinçlendik her işin uzmanı var psikoloji alanı gelişti. Ben de ne zaman ayıracağımı hiç bilmiyorum ama oğluşumda travma olmasını istememBenım kuzenım 5 aylıkken ayırdı çok haklıydı bence bende inşallah ayırıcam benımde tranvalarım var ayrıca bende rahar edemem gibi Allah korusun
Aay opusmede sorun yok bence abartilmadigi sürece tabi fransiz öpücüğü de olmasınEvet ben hatırlıyorum ya bunlar üst üste napıyor demiştim hatta bir kere babam anneme gül almıştı öpüşmüşlerdi loştu yağmur yağıyordu onu da çok net hatırlıyorumne kadar romantik bir çiftlermiş Allahım ama bende travma yaptı bu sakın önlerinde öpüşmeyin bence benim gibi travmalı bir kızınız olur
Kalabalığı seven bir bebiş olursa isteyebilir sankiAyy onlar ıster cok boslarda Allahtan benım esım sabırsız çocuk aglarsa dayanamaz sabredeme gitmez gıbı ayy bebeğim de babasına cekerse diye korkuyorumoda aklı erınce orayı ıster mı ıster orda babanne anane dedeler ooo
Ay cok doğru bencede anne karnında bıle hısseden bebekelr dogunca nasıl hissetmesin benım pdrcı bı arkadasım var 2 bucuk yaşındaki oğlunu besıgınde bıle degıl aralarında yatırıyorlarmıs neymıs efendım 5 yasına kadar yalnız uyumaması gerekiyormuş annesıne babasına duygusal aclığı olurmus ayy cınlerım tepeme geldı bunu duyunca ne aclığı soramadım da esı vardı sız bırbırınıze sarılmıyormusunuz dıye dıgerını hıc soramam daBen 6 ay beraber kalırız odasını ayırırım diyordum. Eşimle bu konuyu konusmamistik ama aklımdaydı. Eşim geçenlerde bi uzmanın videosunu atmış bebek dahi olsa aynı odada cinsellik olmasın bilinçaltına yerleşir diye korktum ben de açıkçası
Aay evet eşimi pazar günü çıkartmak çok zordur mesela pazar gunu evde yatış günüdür ayakları uzatıp dinlenelim yarın işe dinç olalım derBaba olunca evin rahatlığına alışacak bence canım. Hiç kendi evinde durmadığı için adama bu özellik yüklenmemiş bile. Bir hafta sonu kendi evinde durunca otomatikman erkekler güncelleniyorlar rahatlığı görünce
Kesinlikle canım bebek bile olsa dikkat edilmesi gerekiyor belki o uyurken zaten daha yeni doğan uyuyor aman felan deriz ama bilmiyorum 6 aya kadar o uyurken olabilir mi ki hani uyanıkken değil amaBen 6 ay beraber kalırız odasını ayırırım diyordum. Eşimle bu konuyu konusmamistik ama aklımdaydı. Eşim geçenlerde bi uzmanın videosunu atmış bebek dahi olsa aynı odada cinsellik olmasın bilinçaltına yerleşir diye korktum ben de açıkçası
Yuh ya beş yaş ney şaka gibi beş yıl boyunca eğer cinsellik olmamışsa evlilikleri nasıl olmuş acaba eşinle bir şeyler yaşamadan nasıl durmuşlar hadi diyelim yaşandı o zaman o çocuğun bilinçaltını tahmin bile edemiyorumAy cok doğru bencede anne karnında bıle hısseden bebekelr dogunca nasıl hissetmesin benım pdrcı bı arkadasım var 2 bucuk yaşındaki oğlunu besıgınde bıle degıl aralarında yatırıyorlarmıs neymıs efendım 5 yasına kadar yalnız uyumaması gerekiyormuş annesıne babasına duygusal aclığı olurmus ayy cınlerım tepeme geldı bunu duyunca ne aclığı soramadım da esı vardı sız bırbırınıze sarılmıyormusunuz dıye dıgerını hıc soramam da
Canım bu durum bıraz annenın fedakarlıgını gerektırıyor gece kalıpdıger odaya gıtmek annelere zor gelıyor bu yuzden yanında yatırıyorlar gıbı ınsallah bız bu durumu yasamayız ayrıca cocuk olunca esle muhabbetımız aynı kalmalı en azından rahat hareket edebılmelıKesinlikle canım benim bir arkadaşım da benim gibi travmalı. Çok var bence bizim gibi çünkü eskiden insanlar çok erken evleniyordu çocuk yaşta resmen evlilikler şahsen benim annemler öyleydi. Bilemiyorlar çocuğun iki yaş bile olsa göreceğini dejavu olacağını tahmin etmiyorlar. Artık bilinçlendik her işin uzmanı var psikoloji alanı gelişti. Ben de ne zaman ayıracağımı hiç bilmiyorum ama oğluşumda travma olmasını istemem
Yani benim anlayamadigim o zaman karı koca olgusunu bı kenara bırakıp sadece anne baba oluyorlar. 5 yaş kocaman çocuk yani bı zahmet odasında uyuyabilsin artıkAy cok doğru bencede anne karnında bıle hısseden bebekelr dogunca nasıl hissetmesin benım pdrcı bı arkadasım var 2 bucuk yaşındaki oğlunu besıgınde bıle degıl aralarında yatırıyorlarmıs neymıs efendım 5 yasına kadar yalnız uyumaması gerekiyormuş annesıne babasına duygusal aclığı olurmus ayy cınlerım tepeme geldı bunu duyunca ne aclığı soramadım da esı vardı sız bırbırınıze sarılmıyormusunuz dıye dıgerını hıc soramam da
Belkide senin çocuğun 8 aylıkken gece 1 kere kalkmaya başlayacak o 8 ay aynı odada tutmak zorunda kalacaksin bilemeyiz ya sanki biz hatırlıyo muyuzBen de 6 aylıkken ayırmak istiyorum ama etrafıma bakıyorum kimse ayiramiyor bu çocukları anlamadımmesela o 6 ay ne yapcaz başka odaya mi gitcez yani ben bebekken hiç sorun olmaz diye düşünüyordum 4-5 aylık bebek hiç bir şey anlamaz diye ama uzmanlar kesinlikle karşı. Ay evet valla çocuk ağladı diyip hemen karı-koca moddan anne-baba mod'a
Eltin çok zeki tehlikeli kadınmış sezmis önceden küsmüş kurtulmusKayseriliyiz canım eşim tek cocuk değil ama tek cocuk gıbı bı abısı var eltım ben evlendı evlenelı küs hıc gorusmuyorlar bızde oyle bız onların maskotu gıbı neymıs kayınbabam bızı ozluyormus ay cıldırcam ozledım dıye cocuk gıbı arıyor artık o arayınca kacıyorum sınırlenmemek ıcın emınım bu hafta arayıp ozledık gelecekmısınız dıyecekler
Ben de uyurken diye düşünmüştüm ama iyice bir araştırmak lazım canım. Çünkü bu tarz travmalar farklı şekilde ortaya cikabiliyormus erkenden cinsel hayata yönelim ve gibi. Valla öyle olcak ya en iyisi diyorum hiç tehlikeye atmadan oda değiştirelim bizKesinlikle canım bebek bile olsa dikkat edilmesi gerekiyor belki o uyurken zaten daha yeni doğan uyuyor aman felan deriz ama bilmiyorum 6 aya kadar o uyurken olabilir mi ki hani uyanıkken değil amaÜf ya travmasız bir bebek büyütcez derken kendimize travma yükleyeceğiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?