2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Amin canım evet 4 agustos benimde emin ol ben erken dogururum en fazla 36 benimkiler aceleci birde erkek bebekler kızlara göre biraz daha fazla duruyor hayırla saglıkla gelsinler inşallah

Eşim kimle konuşuyorsun sabahtandır diyor Mayıs anneleri grubumla sohbet ediyoruz diyorum. Mayıs babaları grubu yok mu bende gelim diyor hahahahaha
Benim eşimde sürekli beni ihmal ediyorsun hep kadınlar kulübündesin diye trip atıyor

Kızlar ben çok kötü hasta oldum gribim ve öksürürken ciğerlerim açıyor resmen napabilirim geçmesi için
Ben de hasta olunca saplık ocağına gitmiştim. Doktor öksürük şurubu verdi. Bitkisel bazı şeyleri kullanamıyoruz.
Öksürük için bal ve karabiberi karıştırıp yutardım. İyi geliyordu. Ama hamilelikte nasıl olur bilemiyorum

Kızlar ben çok kötü hasta oldum gribim ve öksürürken ciğerlerim açıyor resmen napabilirim geçmesi için
Aynı şekilde 1 haftadır hastayım ve bu 1 hafta burnumdan geldi resmen nabzım 150 ye kadar cikti 5 tane serum 2 tane parol verdiler ona ragmen ateşim asla düşmedi 3 gun boyunca oturarak uyudum nefes darlığından resmen 1 haftada toplasan 24 saat anca uyumusmdur. Zature başlangıcı olabilecegini soyledi doktor augmentin 1000 lik verdi doktor açıkçası cok üzüldüm antibiyotik aldgim icin ama diger turlu zature olursam cocuk daha cok zarar gorcek diye aldm iyi ki de almışım asla diger turlu o enfeksiyonu atamazdim parol aldım bolca cunku atesim yukselmemesi lazimdi sonra gogus doktoru oksuruk surubu ve balgam sokucu verdi oksuruk surbunu kullanmak istemedim ilk cok oksurtup sonra azaltyor balgam sökücü NAC600 onu aliyorum hala öksürük var gece uyutmuyor ama bunun bir surec oldgunu ve 1 hafta sonra hatrlamayacagımi surekli kendime hatirlatiyorum nobet sekeri var o bi tık rahatlattı ayva suyu ictim o da biraz da olsa rahatlatti arastirdim bunlar cok alinmadgi surece gebelikte zararli değil

Bu yanlış değil bu arada. Yurtdışında çoğunlukla yeni doğan bebekler bile kendi odalarında yatırılır. Bizim kültürümüzde niyeyse kadın ayıplanıp yadırganıyor bebeğini odasında yatırmayı düşündüğü için. Eğer işler yolunda giderse ben de 7- 8 aylık olduğunda kendi odasına geçirmeyi planlıyorum. 1 yaşından sonra hele zorlaşıyormuş baya şey okudum mantıklı geldi.

Evet sanki erkenden ayirinca sokağa atılıyor gibi bı algi var yapılan tek şey çocuğun kendi odasına geçmesi. Annem sana zor olur gece uyan emzir diye dedi ayırmaya ayirirsin zaten dedi. Bakcam ben de duruma göre artık dediğin gibi 1 yaş olmadan ayırmak en güzeli sonrası zorlayıcı olabilir

Ben krem de alıcam göğüs ucu yarası doğumdan da zor diyorlar krem de alıp doğumdan önce başlayıp yumuşatıcam amazonda da aynı fiyattı o yüzden krem almadım ben şuan tek gümüş kapak aldım

3 aylık bebekle ben de planlıyorum Ağustos sonu gibi ama herkes çok küçük olacak sıcak çarpar vs diyor nasıl olur acaba ya

HahahHhhahah yok yok sen eşinden ayrılma bırak anlaşamazlarsa onların problemi artık ablası da sabretmeyi öğrenecek anası alışsın boşver sen hayatı öğrensin biraz
Aynen vallahi alışcaz hepimiz tümden yapacak bişey yok
boğma şimdi kendini düzeni öyle oturtup öyle götürmeye çalışıyorlar tamamen baskıyla. Yani bütün hafta çalış haftasonu bize gelin gezmek tozmak tatil arkadaşlarla vakit geçirme olmasın hep bize gelin artık olan olmuş bu düzen böyle oturmuş ama hiç bişey bitmedi herşey yeni başlıyor yeni düzen yükleniyor bebiş olunca zaten başta küçüktü şöyleydi böyleydi lohusalıktı gitmezsin bebekten sonra dizginleri çok sıkı tutman lazım yine boyun eğersen önünü alamazsın. Her hafta gitmek zorunda olmadığınızı hepsi kabul edecek başta gerekirse huzursuzluk yaşansın en sonunda senin dediğin olmalı yoksa seni anlayabiliyorum bu hayat böyle geçmez çok rahatsız edici durum

Aynı odada da olsak gece uyancam yerimden kalkçam, yattığım yerden mememi sıkıp çocuğun ağzına süt fışkırtmıcam sonuçta. Bir de şöyle bir şey var. 4-5 aydan itibaren gece uykuları baya uzuyor. 2 arkadaşımın da bebesi 4. aydan itibaren gece 10-11 de yatıp sabah 6-7-8 de kalkıyorlamrış. Gerçi onalr hem emzirme hem mama ile gidiyor ve yatarken mama veriyorlar çocuk tok uzun süre uyuyor.

Sadece gümüş kapak yetiyor diyorlar. İçine süt aktığı için nemli kalıyormuş zaten

Benim de hedefim 1 yıl olmadan ayırabilmek henüz odasını hazırlamadik bizimle ne kadar kalır belli olmadığı için ama karı koca kimliğimizden de tamamen sıyrılmak istemiyorum çocuğumun da psikolojisini bozmak istemiyorum en iyisi zamanı gelince odasına gitmesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…