dün sabah bacağıma giren şiddetli bi krampla uyandımm. Acısından Çığlık atasım geldi ama kızım yan odadan duyup uyanmasın diye sustum kova yürekli anaa Tam da ay ne güzeeell ikinci çocukta kramp girmiyor dediğim günden sonraki gün kramp yaşama şoku nasıl girdiysee bütün gün bacak ağrısı çektim. Kendi kendime nazar ettim sanırım ahaffsffss
Kızlar bu tetanoz aşısı yüzünden beni çok korkuttular ilk dozu oldum ama canan karatayda acıklama yapmış yaptırmasaydım dedim etrafınızda yaptıranlar var mı önceden beri
dün sabah bacağıma giren şiddetli bi krampla uyandımm. Acısından Çığlık atasım geldi ama kızım yan odadan duyup uyanmasın diye sustum kova yürekli anaa Tam da ay ne güzeeell ikinci çocukta kramp girmiyor dediğim günden sonraki gün kramp yaşama şoku nasıl girdiysee bütün gün bacak ağrısı çektim. Kendi kendime nazar ettim sanırım ahaffsffss
Doktorlar alttaki minderi önermiyorlar omurgası için puset in içine yatırmak daha iyiymiş örtüyü de yanabilir diyorlar ama ben de örtü alıcam arada kullanmalık bir de bence müslin bak ince çocuk havasız kalmasın hele bir de yazın
Cam ağır mı olur diye bilememiştim ama dediğinize göre ilk aşamada da avent değil de browns kullanmak daha mantıklı değil mi o zaman siz brown sonraki aşama için alıyorsunuz sanırım yani aventin ilk aşamada ki bebeğe kullanımı nasıl bilmiyorum da brown damla damla dediğiniz için
Aslında şöyle canım Aventi kaşık biberon yerine alıyorum. Uç akıtması oldukça yavaş bebeği yoruyor anne memesi gibi o sebeple meme reddi minimuma düşüyor. Yeni yenidoğan dönemi kullanımını düşündüm yani gerek olursa diye olmazsa da sonraki zamanlarda ucunu değiştirir su biberonu yaparım. 120 ml öyle ağır da durmuyor eli yormuyor burda çoğu arkadaş aldı hatta 250ml cam alanda var. 250 ml ben kullanmadım. Dr browns ta daha uzun soluklu kullanım için düşünüyorum. Yani kolik olursa 1 ayda anca belli olur 6 aya kadar sürebilir sıkıntılı süreç. Sadece emdiği için hiç gerek olmayada bilir biberona. Ozamanda ileriki aylarda süt aynı zamanda mama takviyeli verirsem ozaman kullanırım diye. Yani hem baştaki olasi durumları düşünüyorum hem gerek olmazsa ileriyi. Sadece uç değiştirir devam ederim kullanmaya. Dr brownsun dar ağızlı olarak belirtilen dışındaki uçlar fazla akıtıyor kızım 21 aylık günde 2 kez mama içiyor 3 numara kullanıyorum mesela içindeki yeşil aparatı çıkardım. Yine Dr bronwsu cam almama sebebim de veriyorum eline kendi içiyor düşürüyor filan kırılma riski yok.
Biraz karışık anlattım ama mama takviyesi vermek zorunda kalırsak mamayı çalkalamamak gerekiyor aşırı köpürüyor anne sütü gibi değil çalkalamadan karıştırsan da bebek içerken yine daha az ama yine köpürüyor o yeşil aparat köpüğü süzdürüyor. Dediğim gibi olasi durumları da düşünüp her ihtimale karşı böyle alcam inşallah gerek olmaz ilerde kullanırız
Sepet beşik almıştım içinde yatağı da var filan dediler ne yatak ama incecik bi sünger tahtalar sırta batar yani gittim daha yüksek DNS var olan süngerin ebatlarında kestirdim ikisini bir üst üste koydum en üstede reflü yatağını koydum park yatağın içinede civilden aldım direk sünger yatak
Ay bende alcam canım hem kızıma yedeklerim hem bebişe alcam 0-6 ay. Takipteyim sen hangisini kullanıyorsun Soft mu ultra air mi?
Damaklı kullandın mı hiç
Büyük kızım 19 ay emzik kullandı onda sanırm son aylar damaklıydı, küçük kızım 1 yaşında bıraktık o hep avent kullandı az dişi vardı bıraktığında. Sadece gece uyurken veriyordum gündüz uyanıkken vermiyodum
Büyük kızım 19 ay emzik kullandı onda sanırm son aylar damaklıydı, küçük kızım 1 yaşında bıraktık o hep avent kullandı az dişi vardı bıraktığında. Sadece gece uyurken veriyordum gündüz uyanıkken vermiyodum
ay bende öyle yapıyorum gündüz aramıyor hiç vermiyorum da sadece uykuya geçerken veriyorum ama damaklıya geçemedim atıyor istemiyor hala Avent ultra air kullanıyorum bende. Bu sefer direk damaklı mı başlasam dedim ama ultra airden de şaşmak istemiyorum. Ay 1 yaşında nasıl bıraktı emziği çok iyi olmuş maşallah
Kızlar bu tetanoz aşısı yüzünden beni çok korkuttular ilk dozu oldum ama canan karatayda acıklama yapmış yaptırmasaydım dedim etrafınızda yaptıranlar var mı önceden beri
Ben yaklaşık 10 yıl önce düzenli olarak tetenoz aşısı yaptırmıştım. Ancak hatırlatma dozlarını kaçırdığım için hamilelikte 2 doz tekrar yaptıdım. Canan Karatayın açıklamasını gördüm. Ancak bir çok kişi de anne ve bebek sağlığı için faydalı olduğunu söylüyor.
ay bende öyle yapıyorum gündüz aramıyor hiç vermiyorum da sadece uykuya geçerken veriyorum ama damaklıya geçemedim atıyor istemiyor hala Avent ultra air kullanıyorum bende. Bu sefer direk damaklı mı başlasam dedim ama ultra airden de şaşmak istemiyorum. Ay 1 yaşında nasıl bıraktı emziği çok iyi olmuş maşallah