İlk dozu oldum daha ben 20.haftadaSen ikisini olmuşsun zaten, eğer olmasaydın karma olman iyi olurdu en azından senin için deama sıkma canını illa olmamız gerekseydi saglik ocakları yapardı zaten
Aaa ben ikinciyi de oldun sandım canimm, zaten olman için doktorunun reçete yazması lazım seninki de sanki normal tetanozunu ol demişİlk dozu oldum daha ben 20.haftada28’de ararlar sanırım ikincisi için gider onu da olurum bana karma diyen olmadı sonuçta
Aman dur gözünü seveyim isteme gerçekten yüz bulur eşin çok haklıAğda makinesi nedir yaaay ben bı ara artık tipimden sinirlendigimi belli ettim galiba bı duruldu şimdi bir şey eksik olsa istesem mi diyorum eşim aman yok dur sipariş verelim diyor, istesek çünkü yine ardı arkası kesilmeyecek iyi insanlar olmasa terslerim de neyse diyorum bir avuç kişiyiz zaten
Bende şey diye duydum evet bebeğe yapılıyormuş ama bu boğmaca 2.ayda yapiliyomus bebeğe o yüzden karma yapmak çok mantıklı geliyo ama doktoruma sordum bakalim ne diyecekBebisler doğunca da böyle karma aşı olacakmış canım ebe soylemisti. Şimdi seni de korumuş oluyor dedi. Bir de okuduğuma göre aşıdan ötürü bebislerin şimdiden bağışıklığı ona göre oluyor anladığım kadarıyla. Yani doğduktan sonra zaten karma yapacaklar bebeğine 6li gibi bı şey demişti ebe
Ben burada bahsedilince doktoruma ebe tetanoz için çağırdı ama karma aşı diye de bir şey varmış hangisini yaptırmalıyım dedim o da karma aşı dedi
Evet evet kuzum ilk dozu oldum doktoruma da ben ilk dozu yaptırdım haberiniz olsun dedim, 2.si için de ararlarsa yaptırabilirsin dedi geçti karmadan hiç bahsetmediAaa ben ikinciyi de oldun sandım canimm, zaten olman için doktorunun reçete yazması lazım seninki de sanki normal tetanozunu ol demişben hamileliğin basinda oldum sadece kedi çizdi diye, karma bir tane olunuyor sanırım haftaya randevumda sorcam yine
Aay evet yüz yüze de bakılıyorAman dur gözünü seveyim isteme gerçekten yüz bulur eşin çok haklıya bende öyle çözemediğim için tam tersleyemiyorum da bir daha zaten başka bir şey de ister mi korkusu varda hep yok bende dicem napiyim aramızdaki en azından selamlaşma şeyini bozmasın
Aman gene maşallah diyelim de dilimi ısırdım sende kıçını kaşıHahahaah pekiibencede vücut genclestim resmen bu kadar mı fark eder modunda dediğin gibi hamileligim belki o yüzden iyi geçiyordur
bana üniversite hastanesinde sağlıkocağında kesinlikle yaptırman lazım dozu tamamlamadığın için baştan başlıcan filan demişlerdi halbuki verdikleri aşı kağıdında 2 doz 5 yıllık koruma sağlar mı ne yazıyordu. Kendi doktorumda 1 doz yeter filan diyince bari bi doz yaptırayım dedimben 3 doz oldum 2020 ve 2021 de doktor olmana gerek yok dedi. Senin daha da yakın tarih. İçine sinmiyorsa yaptırma istersen.
Evet o arada bebiş de korunmuş oluyor aslında hem difteri hem bogmaca hem de tetanozdan. Bakalım ne diyecek. Benim bunyeden mi bilmiyorum ama etkilenmedim öyle hatta o gün belki işten izin alırım kötü olursam dedim de yok yani turp gibiydimBende şey diye duydum evet bebeğe yapılıyormuş ama bu boğmaca 2.ayda yapiliyomus bebeğe o yüzden karma yapmak çok mantıklı geliyo ama doktoruma sordum bakalim ne diyecek
Aslında ben tetanoz olmasam da karma sanırım yine tek doz vuruluyor diye biliyorum benim aksi bir durum olduğu için iki olmuş olduEvet evet kuzum ilk dozu oldum doktoruma da ben ilk dozu yaptırdım haberiniz olsun dedim, 2.si için de ararlarsa yaptırabilirsin dedi geçti karmadan hiç bahsetmediseninki de tamam oluyo bence böylelikle bi doz tetanoz bi doz karma yaptırmış olucaksın
Kız dur nazarı var bunun maşallah maşallahEvet o arada bebiş de korunmuş oluyor aslında hem difteri hem bogmaca hem de tetanozdan. Bakalım ne diyecek. Benim bunyeden mi bilmiyorum ama etkilenmedim öyle hatta o gün belki işten izin alırım kötü olursam dedim de yok yani turp gibiydim
Aynen canım bende öyle biliyorum ama emin değilimSağlık ocağında yapılan ikinci doz karma değil o zaman dimi ilk dozda olduğumuz tetanozun aynısı
canım 5li karma aşı yapıyorlar bebeğe. Difteri, boğmaca, tetanoz, inaktif polio bide influenza. Bak bizde böyle bi aşı kartı var hepinizde olacak tabi yeni bebiş için ayrıca bende de olacakBebisler doğunca da böyle karma aşı olacakmış canım ebe soylemisti. Şimdi seni de korumuş oluyor dedi. Bir de okuduğuma göre aşıdan ötürü bebislerin şimdiden bağışıklığı ona göre oluyor anladığım kadarıyla. Yani doğduktan sonra zaten karma yapacaklar bebeğine 6li gibi bı şey demişti ebe
Ben burada bahsedilince doktoruma ebe tetanoz için çağırdı ama karma aşı diye de bir şey varmış hangisini yaptırmalıyım dedim o da karma aşı dedi
Aynen canım öyle yaparım. Aynı hafta randevumuz varmış ne güzelBenimde 28+6 da randevum ozaman olcam aşıyı. Bencede sen bi sor ona göre yaptır canım zaten tam haftasında oluyorsun
Aay hemen totomu kaşıyımKız dur nazarı var bunun maşallah maşallah
Heh demek ki bundan bahsediyordu ebeAynen canım bende öyle biliyorum ama emin değilim
canım 5li karma aşı yapıyorlar bebeğe. Difteri, boğmaca, tetanoz, inaktif polio bide influenza. Bak bizde böyle bi aşı kartı var hepinizde olacak tabi yeni bebiş için ayrıca bende de olacakrota ve menenjit aşıları ekstra özel aşı.
Hadi bol randevulu hafta bizi bekliyorAynen canım öyle yaparım. Aynı hafta randevumuz varmış ne güzelBakalım bizim bebiklerin durumu ne olmuş yememe içmeme biraz dikkat ettim etkisi olmuş mu bakalım
Benim bir komşum elektrikli süpürgemi benden yeni de taşınmıştım tek yaşıyordum neyse verdim 1 gün geçti 2 gün geçti 3 gün geçti baktım vereceği yok gittim istedim artık ev çok kirlendi süpürge lazım dedim sonra bana dedi ki işin bitince getir ay şok oldum kal geldi banaSende iyi sabirliymissin canım.. gerçekten bir de öyle demesi yok mu bir daha ne yüzle istiyorlar anlamıyorum.. ohh valla evini de siz dizin bari kesin zaten o cümlesinden sonra bende öyle düşündüğünü düşünüyorum
Ya şaka gibiler anneminde öyle komşusu vardı kadinda esya cururduo komsu benden en sonunda ağda makinemi istedi o kişisel eşya veremem sevmem öyle şeyleri dedim..
Bu komşumada verirken hemen getireceksen veririm dedim şimdi annemden tecrübeli olunca kendi malimla rezil olmak istemedim
Tetanoz mu 1 ay arayla oluyor dedi bana 4. Haftada çağırdıİlk dozu oldum daha ben 20.haftada28’de ararlar sanırım ikincisi için gider onu da olurum bana karma diyen olmadı sonuçta
Aynen canım iki aylıkken başlayıp 4 doz yapılmış şimdiye kadarHeh demek ki bundan bahsediyordu ebe
İyiki evde yokmuş canım. Kısır döngüye giriyor olay. Bazen iyi bi komşuya gerçekten ihtiyaç var. Bazen de uzak durmak en iyisi. Sanırım ben o ‘iyi komşu’ kişisiydim ve maalesef geçen hafta büyük bir nankörlükle karşılaştım. Siz siz olun haddinden fazla ödün vermeyin kimseye. Kadına fazla iyi davranıp tepeme çıkarttığım için kendime çok kızgınım.Ya bilmiyorum ama gerçekten her insanın karakteri farklı ben de severim komşumu iyi insanlar ama bir şey istemem çünkü ben bir şey istesem 5 şey isteyecektir yapı meselesi galibabir defa yumurtam 1 tane kalmış tatlı yapıyorum 2 tane lazım ve var sanıp başlamıştım tatlıya aay dedim bir kere de ben istiyim ya gittim evde yoklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?