- 30 Nisan 2023
- 890
- 1.409
- 33
- 32
Evet gerçekten mantıklı bende başliym artık eksikleri tamamlayıp yıkama yerleştirme işlerine, eşime de anlatiym bir güzel.Ben bu haftasonu yavaştan hazırlık yapcam o sıra eşime de anlatirim diyorum acil bı durumda en azından ne nerede bilsin, ben doğuma falan girersem bildiklerini aileme aktarır onlar getirir gelirken diye düşünüyorum
Benim de öyle olacaktır da kağıda yazcam her şeyiEvet gerçekten mantıklı bende başliym artık eksikleri tamamlayıp yıkama yerleştirme işlerine, eşime de anlatiym bir güzel.
gerçi panik anında aklında hiç bişey kalmaz eminim onları da yine ben toparlarımm
Ben özel sektörde değilim kamudayım sgk lıyım, yasal olarak 32. haftada izne çıkabiliyorsun. Öncesinde istediğin kadar rapor alabiliyorsun, bu sonraki izinlerini etkilemiyor. Bizde toplam 16 hafta izin var sizin de öyledir diye düşünüyorum, ben 8 hafta öncesinde 8 hafta sonrasında kullanacağım. İstersem 3 hafta öncesinde kullanıp kalan 13 haftayı doğum sonrasına aktarabiliyorum. Yani rapordan dolayı izinlerin iptali söz konusu olmaz sgk da.Merhabalar. Benim merak ettiğim bir durum var. Bu haftaya kadar özel sektörde çalışıyordum. Fakat son gittiğim kontrolde rahmin şekil değişmeye başladıgını, rahim agzı uzunluğunun kısaldığını söyledi doktor. Perşembe günü de serklaj işlemi yapılacak sonrasında madem sgklı çalışansın heyet raporu vereyim 4-5 hafta kadar dedi. Zaten öngörüsü de doğumu 5 hafta kadar dikişle öteleyebilmek.
Normalde 30martta tam 30. Haftam dolup izne ayrılmam gerekiyordu, heyet raporlu oldugumda da doğumdan sonraki haklarımdan faydalanabiliyor muyum bilgisi olan var mı?
Sgk yı arayın demeyin kendilerinden haberleri yok daha önce aradıgımda net bir bilgi verebilen olmamıştı. Belki kendi bu süreci yaşayan olmuştur, yakınlarında yaşayan olmuştur o yüzden sormak istedim
Benim ikiz gebelik doğumdan önce 10 hafta doğumdan sonra 10 hafta seklinde, doğumdan sonrasını düşünmüyorum aslında işe hemen dönme gibi bir niyetim yok inşallah bebeklerim benimle birlikte olursa tabi. İştende 30.haftada ayrılmam gerekiyor.Ben özel sektörde değilim kamudayım sgk lıyım, yasal olarak 32. haftada izne çıkabiliyorsun. Öncesinde istediğin kadar rapor alabiliyorsun, bu sonraki izinlerini etkilemiyor. Bizde toplam 16 hafta izin var sizin de öyledir diye düşünüyorum, ben 8 hafta öncesinde 8 hafta sonrasında kullanacağım. İstersem 3 hafta öncesinde kullanıp kalan 13 haftayı doğum sonrasına aktarabiliyorum. Yani rapordan dolayı izinlerin iptali söz konusu olmaz sgk da.
Evet devlette maaş devam ediyor özelde doğum parası olarak yatıyormuş arkadaşlarından biliyorum. Ama öncesinde rapor alan arkadaşlarım olmuştu sonrasında kesinti oldu falan demediler o yüzden olmaz diye düşünüyorum ama yine de özel sektör farklı olabiliyor net konuşmayayım :)Benim ikiz gebelik doğumdan önce 10 hafta doğumdan sonra 10 hafta seklinde, doğumdan sonrasını düşünmüyorum aslında işe hemen dönme gibi bir niyetim yok inşallah bebeklerim benimle birlikte olursa tabi. İştende 30.haftada ayrılmam gerekiyor.
Aklıma takılan özellikle doğum parasını alabilecekmiyim sanırım devlette olunca belli süre maaş alınmaya devam edildiği için dogum parası gibi bir durum olmuyor. Bu kısımda özel sektör- devlet farkı oluyor diye biliyorum
Benim de hiç yoktu hastanede hemşire silikon göğüs ucu aldırmıştı ama oğlum öğürdü tiksindi o şekilde emmek istemedi pek kullanamadık canım. Lazım olursa alırsın denersin olmazsa.Kızlar benim göğüs ucum yok gibi neredeyse sizce göğüs ucu alıp valize koymam gerekiyormu
Şirketin el kitabında maaşımın 3te 2sinin devlet tarafından yatırılacağı yazıyordu. Yani ben maaşım devam etmeyecek şeklinde hiç düşünmedim. Seninki anladığım kadarıyla rapor yani doğum izninden ayrı bir şey. Erken doğum durumunda iznin devreye giriyor diye biliyorumBenim ikiz gebelik doğumdan önce 10 hafta doğumdan sonra 10 hafta seklinde, doğumdan sonrasını düşünmüyorum aslında işe hemen dönme gibi bir niyetim yok inşallah bebeklerim benimle birlikte olursa tabi. İştende 30.haftada ayrılmam gerekiyor.
Aklıma takılan özellikle doğum parasını alabilecekmiyim sanırım devlette olunca belli süre maaş alınmaya devam edildiği için dogum parası gibi bir durum olmuyor. Bu kısımda özel sektör- devlet farkı oluyor diye biliyorum
Evet erken doğum durumunda sıkıntı yok zaten haklar aynen kullanılıyor. Ama benim doğum izninden öncede calışamayacak olmak düşündürdü. Temel ihtiyaçlar dışında doktor ayağa kalmamamı söyledi o yüzden de heyet raporu verecek. Hemen hemen 30.haftamdan 5hafta falan öncesi oluyor budaŞirketin el kitabında maaşımın 3te 2sinin devlet tarafından yatırılacağı yazıyordu. Yani ben maaşım devam etmeyecek şeklinde hiç düşünmedim. Seninki anladığım kadarıyla rapor yani doğum izninden ayrı bir şey. Erken doğum durumunda iznin devreye giriyor diye biliyorum
Daha önce etrafımda yaşayan olmadı bu durumu ama heyet raporu doğum izninden ayrı bir izin olarak algılıyorum. Yani doğum izniyle ayrı şeyler sonuçta. Heyet raporunu 2-3 ay önce verip bir kaç hafta çalışma da diyebilirdi doğum izninden ayrı tutulacağını düşünüyorumEvet erken doğum durumunda sıkıntı yok zaten haklar aynen kullanılıyor. Ama benim doğum izninden öncede calışamayacak olmak düşündürdü. Temel ihtiyaçlar dışında doktor ayağa kalmamamı söyledi o yüzden de heyet raporu verecek. Hemen hemen 30.haftamdan 5hafta falan öncesi oluyor buda
Yaa bi ben kalmışım ahahah bende arada bakmaya çalışayım. Kaç haftadır onlara sorcam previası olan varmı neler yaşadı vs diye hepsi doğurcak sıra bize gelcek ben daha soru sorcamBuradaki gibi değil göz ucuyla bakıp bakıp geçiyorumNisan ve marta bakıyorum burdan bizim kızları da gördüğüm oluyo
Bundan sonra yeni favori cümlem bu. Sinir eden olursa bak beni kızdırma terliği ağzına sokarım dicem ahahah gayet caydırıcı benceO sırada gece uyur gibi yapıp alttan üstten çıkaran ben bunu beğendim
Hahahahaama doğru değilmi ya insanı sinir ediyorlar hakediyolar
Aynenn canım prensesler öyle şeyler yapmaz kibarlığımdan ödün veremiiiciiiiiimPrensesliğimizden ödün vermiyoruz
Yakın zamanda doğum yapmış arkadaşlarımın paylaşımlarını gördükçe hele daha bi aşka geliyorumEvet ya cinsiyet öğrenene kadar zaman hiç geçmeyecek gibiydi sonra bir anda geçti
Granülle yıkadıktan sonra Ek durulama yapıyor musun canım, kalıntı kalıyor diyen duymuştum dadalan bebekler için granül sabunla yıkadım canım
Ben alıcam canım Meryem suresiyle yapıldığı zaman işe yarıyormuş ama bilemiyorumNormal doğum düşünen kim vardı? Meryem ana eli otu mu ne var ondan alacak mısınız?
Yok hiç kalıntı yoktu canım yapmadımGranülle yıkadıktan sonra Ek durulama yapıyor musun canım, kalıntı kalıyor diyen duymuştum da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?