- 12 Nisan 2021
- 1.150
- 871
- 73
- 26
Oğlun memeyi tuttu mu sonra canımBenim de hiç yoktu hastanede hemşire silikon göğüs ucu aldırmıştı ama oğlum öğürdü tiksindi o şekilde emmek istemedi pek kullanamadık canım. Lazım olursa alırsın denersin olmazsa.
Biz ablamda yapmıştık ama sudan çıkarmayı unutmamak lazım kanaması durmamıştı böyle birkaç kişi daha okudum unutup kanaması durmayanBen alıcam canım Meryem suresiyle yapıldığı zaman işe yarıyormuş ama bilemiyorum
Düğmeli aldım ben normal takım aldım. Lohusa diyince üstüne 300 500 daha koyuyorlar çünküKızlar, kendimize hastane de giymek için lohusa takımı için öneriniz elbise mi alt üst takımmı. Neye göre almak gerekiyor tecrübelerinizi paylaşır mısınız.
Doğum parası normalde özelde çalıştığınızda aldığınız 32. Hafta raporuyla alınabiliyor.Benim ikiz gebelik doğumdan önce 10 hafta doğumdan sonra 10 hafta seklinde, doğumdan sonrasını düşünmüyorum aslında işe hemen dönme gibi bir niyetim yok inşallah bebeklerim benimle birlikte olursa tabi. İştende 30.haftada ayrılmam gerekiyor.
Aklıma takılan özellikle doğum parasını alabilecekmiyim sanırım devlette olunca belli süre maaş alınmaya devam edildiği için dogum parası gibi bir durum olmuyor. Bu kısımda özel sektör- devlet farkı oluyor diye biliyorum
Elbise mi alt üst 2li takım olarak mı aldın canım, hastanede hangisiyle rahar ederiz ki bilemedim.Düğmeli aldım ben normal takım aldım. Lohusa diyince üstüne 300 500 daha koyuyorlar çünkü
Ben 2 doğum yaptım ikisindede normal alt üst takım giydim, bundada alt üst takım aldım canımElbise mi alt üst 2li takım olarak mı aldın canım, hastanede hangisiyle rahar ederiz ki bilemedim.
elbise rahat olur diyorlar giyinirken lavaboda falan uğraştırmadığı için direk geçiriyorlar diye, ama gelen giden olunca oram buram açıldı mı diye de elbise ile sürekli rahat edemem. Bilemedim şimdi.
Foto görünmüyor sanıeım ya da ben göremedim olması gerekenden daha uyguna aldıysanız ufak vişeyse iade etmeyin nerden aldınız ya da değişim talep edin trenstol üzerindenseEki Görüntüle 3390797 kızlar bir hevesle aldığım nevresim yırtık geldi kenarı iade ediyim mi sizce ne yapiyim
Sitede mi sıkıntı var anlamadım link şeklinde atıyor görseli:/ bilemedim uygun mu 280 tl bir çarşaf birde yastık kılıfıFoto görünmüyor sanıeım ya da ben göremedim olması gerekenden daha uyguna aldıysanız ufak vişeyse iade etmeyin nerden aldınız ya da değişim talep edin trenstol üzerindense
Ben ilk dogumda 2 tane onu düğmeli alt üst pijama takımı aldım. 1 tane de beyaz elbise ve sabahlik aldım, foto çekmek için giydim. Pijama takımlarını kullandım hastanede rahat oldu. Ben 3 gece kaldım hastanede bu aradaElbise mi alt üst 2li takım olarak mı aldın canım, hastanede hangisiyle rahar ederiz ki bilemedim.
elbise rahat olur diyorlar giyinirken lavaboda falan uğraştırmadığı için direk geçiriyorlar diye, ama gelen giden olunca oram buram açıldı mı diye de elbise ile sürekli rahat edemem. Bilemedim şimdi.
Nevresim yok mu yoksa sanki uygun değil gibi geldi. E bebekte felan baya düşmüştü sanki gerçi kalitesi de ona göredir.Sitede mi sıkıntı var anlamadım link şeklinde atıyor görseli:/ bilemedim uygun mu 280 tl bir çarşaf birde yastık kılıfı
Ya hep öyle oluyo ille bir şey eksik banada çarşaf lazım.. gayet iyi fiyata almışsın canımNevresim yok mu yoksa sanki uygun değil gibi geldi. E bebekte felan baya düşmüştü sanki gerçi kalitesi de ona göredir.
Ben bimden 180 e almıştım geçen çarşaf hariç nevresim ve yastık vardı.
1 ay boyunca tutmadı canım her gün denedim o süreçte sütümü sağdım da verdim sonra tuttu ve emdikçe de ucu çıktı zatenOğlun memeyi tuttu mu sonra canım
Ben ilk doğumda denemedim ama bunda arkadaşlarım yapalım diyorlar, bilimsel olarak mantıklı gelmese de inanıp deneyeceğim :) kimi duyduysam çok kolay doğurdum diyoNormal doğum düşünen kim vardı? Meryem ana eli otu mu ne var ondan alacak mısınız?
Kız ne güldüm Allah iyiliğini versinBen iki gecedir kendi osuruğuma uyanıyorum acaba canım kocam da uyanıyo mudur ajsjsjj
Bence mide ile alakalı bir şeydir. Kasılma şey gibi oluyor bebek bir yere toplanıyor top gibi orada kalıyor. Acılı ağrılı bir durum değil yani. Ben nst ye bağlanınca anlaşılıyordu sancım olduğu normalde hiç hissetmiyordum. Erken doğum zamanı için konuşuyorum tabi, normal doğum zamanı kasıkta belde sancı oluyor. Geçmiş olsun canımKızlar benim son 1 haftadır falan karnım ağrıyor arada. Kasık ağrısı değil karın ağrısı. Usutuyor muyum yedigim bir şey mi dokunuyor anlamadim. Yalancı kasilma-sanci dedikleri böyle bir şey mi yoksa o kasıkta mi oluyor?
Bizim şirkette rapor alınınca şirketten herhangi bir ücret ödemesi olmuyordu. Belli gün üstündeki raporları sgk ödüyordu. 32. Haftadan önce alınan kadın doğum raporları analık raporundan bağımsız olarak varsayılıyordu hastalık raporları gibi yani. Rapor bitiş tarihinde raporları onaylayınca personellerinde sgk tarafından ödemesi yapılıyodu. Bazı şirketler belli kısmını ödüyolar rapor durumlarında şirket prosedürü olarak. 32. Haftadan sonra çalışamaz raporu alan gebelerin raporları sisteme doğum öncesi analık raporu olarak geçiyordu doğum olana kadarda ücret ödenmiyodu sgk ayağındada. Doğum olunca sisteme düşüyodu bu doğum öncesi alınan rapor günleri toplu olarak ödeniyodu. Bence bi şirketinizle konuşursanız insan kaynakları departmanınız yardımcı olacaktır ben işten ayrılalı 2 sene oldu belki sgk ayağındada değişim olmuş olabilir ödemelerle ilgili en iyi onlar bilgi verir size.Merhabalar. Benim merak ettiğim bir durum var. Bu haftaya kadar özel sektörde çalışıyordum. Fakat son gittiğim kontrolde rahmin şekil değişmeye başladıgını, rahim agzı uzunluğunun kısaldığını söyledi doktor. Perşembe günü de serklaj işlemi yapılacak sonrasında madem sgklı çalışansın heyet raporu vereyim 4-5 hafta kadar dedi. Zaten öngörüsü de doğumu 5 hafta kadar dikişle öteleyebilmek.
Normalde 30martta tam 30. Haftam dolup izne ayrılmam gerekiyordu, heyet raporlu oldugumda da doğumdan sonraki haklarımdan faydalanabiliyor muyum bilgisi olan var mı?
Sgk yı arayın demeyin kendilerinden haberleri yok daha önce aradıgımda net bir bilgi verebilen olmamıştı. Belki kendi bu süreci yaşayan olmuştur, yakınlarında yaşayan olmuştur o yüzden sormak istedim
Sabahları atletim ıslak uyanıyorum, bir de dışarıda falan da yedim hepsi birleşince karın ağrısı yaptı demek kiBen ilk doğumda denemedim ama bunda arkadaşlarım yapalım diyorlar, bilimsel olarak mantıklı gelmese de inanıp deneyeceğim :) kimi duyduysam çok kolay doğurdum diyo
Kız ne güldüm Allah iyiliğini versin
Bence mide ile alakalı bir şeydir. Kasılma şey gibi oluyor bebek bir yere toplanıyor top gibi orada kalıyor. Acılı ağrılı bir durum değil yani. Ben nst ye bağlanınca anlaşılıyordu sancım olduğu normalde hiç hissetmiyordum. Erken doğum zamanı için konuşuyorum tabi, normal doğum zamanı kasıkta belde sancı oluyor. Geçmiş olsun canımayaklarını da üşütme
aa ben de yarın gidecektim sabahtan randevum hemen yaparlar diye düşünmüştüm. İçeceğin dozunu yazmadan reçete etmeden nasıl bilinip alınacak ki? Siz ne zaman gitmiştiniz yarına yönlendirdi ? Direk o gün niye yapmadılar yani onu anlamadım bide reçete verilmemesi tuhaf.MerhabalarYarın devlet hastanesinde şeker yüklemesi yaptırıcam. Şeker yüklemesine giderken bana eczaneden o içeceği alıp gelmeniz gerekiyo dediler ama doktor herhangi bir reçete vs de yazmadı. Siz yaptırırken hastaneden mi verdiler kendiniz mi aldınız? Bide eczaneye ben o sıvıdan istiyorum diyince reçetesiz verir mi ki sabah sormayı unuttum doktora
Yani sıkıntk plmaz ama niye kullanılmış gibi duruyor resmen tiftiklenmiş makinede dikerken sıkıntılı sanki. Bilemedim yani ben olsam iade ederdim 280 tl az değil. E bebekte de var 180 e ki indirime felan giriyor. Kalite farkı muhakkak vardır tabi amaYa hep öyle oluyo ille bir şey eksik banada çarşaf lazım.. gayet iyi fiyata almışsın canım Eki Görüntüle 3390824 bir kenarı full böyle eşim sıkıntı olmaz diyo bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?