2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
İLK KIZIMA DOĞUM HİKAYEM

39+1 olduğum gece saat 2 civarları uyumak için yatağa gittim, tam yattım yoğun bir akıntı geldi. Kalkıp bakayım dedim kalktım kalkmam ile suyumun gelmesi bir oldu Hiç bir sancı kasılma belirtim de yoktu. Sonra suyumla birlikte nışanımda geldi. 0 sancı 0 kasılma vardı. Tanıdık doktor vardı onu aradım hazırlanıp hastaneye git dedi su geldiği için. Evde duşumu aldım hazırlandım saat 5 te hastaneye gittim. Bu arada suyum az az gelmeye devam ediyodu. Yatış yapıldı 1 cm açılma sancım falan yoktu. Saat 9a kadar bekledik baktık sancı açılma ilerlemiyor suni sancı verildi. Şimdi yalan konuşamıcam suni sancı zor seryana alın beni diye hemşireye söyledim ama devltten aksi durum olmadıkça almıyorlar sezeryana. İyikide almamışlar öyle böyle Allah yardım ediyor. İlk doğumumda kesi oldu Saat öğlen tam 14.00da kızım doğdu. Sancı süreci zordu ama doğum kısmı elhamdulillah kolay oldu. Doğru ıkınma ile 3. 4. Ikınmada çıktı yavrum.6 7 dikişim vardı. Ikınırken büyük tuvaletiniz var gibi ıkınacaksınız kızlar. Doğru ıkınırsanız doğumda kolay olur.
Bebek çıktıktan sonra hepsi bitiyor ağrıların o duygu tarifsiz

İKİNCİ KIZIMA DOĞUM HİKAYEM

39+3 4 nisan akşamı wc gittim nışanım geldi. Kanlı jöle kıvamında bi parça. Doktora haber verdim sancıyı beklememi söyledi. 5 nisan akşam saat 20.00 gibi sancılarım başladı. Çok net bu doğum sancısı dedim çünkü belden geliyordu. Sabah saat 5 e kadar bekledim sancım sıklaşmıştı artık 10 dk bir geliyordu.Ben açılmam bi 5 6 cm olmuştur hayali ile hastaneye gittim ama açılmam 3 cm olmuş keşke geri eve gelseydim pişmanlığım var. Yatış yapıldı. Benim sancım kasılmam geri kaçtı nst için yattığımda sancım gitti. Kalkıp yürdüğümde geliyordu. Öğlen 12 ye kadar 5 cm oldu. Yavaş ilerlediği için Nekadar istemesem de suni sancı verildi saat 16.00 a kadar suni sancıyı çektim. Sonra suyumu patlattı ebe. O sırada ıkındırdı açılmam 7 cm ulaştı. Saat 17 de açılmam tam olmuştu doğum başladı ve 17.13 kızım doğdu 6 nisan da doğdu nışan geldikten tam 2 gün sonra

Kendi sancımla doğurmayı çokkk isterdim suni sancı beni zorladı sadece Normal doğumdan korkmayın kızlar. Evet sancı zor ama hepsi geçiyor sadece biraz sabretmek gerekiyor sonu çokkk güzel hele ilk emzirme eriyorsunuz
Bu doğumum umarım suni sancısız müdahalesiz kendiliğinden hızlıca olur diğerleri biraz uzun sürdü
Rabbim hepimize kolay doğumlar nasip etsin

Sorusu olan alabilirim

Son düzenleme:
Kizlar park yatak icin carsaf ya da nevresim ne aldiniz? onerebileceginiz varsa cok mutlu olurum. Hicbir şekilde ne alacagimi bilmiyorum

Çok geçmiş olsun canım haftan ileride ve bebeğin kilosu da iyi olduğuna göre erken doğsa bile inşallah sorun yaşamazsınız. Ciğer geliştirici iğneni de olursun. Tabii inşallah zamanını bekler.
Bir arkadaşım 33. haftada 2750 doğurmuştu bebeği hiç küveze girmedi, herhangi bir sorun yaşamadılar. Zaten yediklerine dikkat ediyormuşsun elinden geleni yapıyorsun stres olma

Benim de suni sancı ile oldu canım ama şu an acısını hiç hatırlamıyorum sen hatırlıyor musun gerçi ben epidural aldım ama 6-7 cm den sonra falan almıştım sanırım

Geçmiş olsun canım haftasına göre kilosu baya fazla inşallah gününde saglıkla dogar ciger geliştirici igneni yaptır ihmal etme bu kiloda 33 hafta civarında olması lazım

Teşekkür ederim, umarım doktor ciger geliştirici iğneyi yapar haftaya kontrolde ısrar edicem bu konuda. Off stres olmamak elde değil. Çok teşekkürler inşallah hepimiz vakti zamanında sağlıklı bir şekilde kucağımıza aliriz.

Enfeksiyondan bu kadar ağrın varmış demekki antibiyotikle inşallah bugün biraz daha iyi olursun geçersin Allahtan doktora gitmişsin ordinaryüs yengem için tam ideal kilo ama erkek bebekler kemikleri iri olunca kız bebeğe göre 2 hafta ileride olmaları normal demişti benim doktorum. Eğer babada irilik varsa babaya da çekmiş olabilir kemikleri :) canını sıkma erken doğum riskini de hiç düşünme sağlıkla alacaksın kucağına inşallah bu haftadan sonra suyun artmaz inşallah bebek de büyüdükçe herşey normale döner Allahın izniyle

Geçmiş olsun canım haftasına göre kilosu baya fazla inşallah gününde saglıkla dogar ciger geliştirici igneni yaptır ihmal etme bu kiloda 33 hafta civarında olması lazım
Teşekkürler, inşallah yapar iğneyi bende biraz rahatlarım.

Amin canım. Tek isteğim vaktini beklesin ve sağlıklı bir şekilde kucağıma alayim oğlumu. Allah yardımcımız olsun

Amin canım. Tek isteğim vaktini beklesin ve sağlıklı bir şekilde kucağıma alayim oğlumu. Allah yardımcımız olsun
Arkadaşım 34. Haftada 2400 doğurdu bebek küveze girmedi canım, erken doğsada kilosu iyi oldukça ciğer geliştirici iğnede olursa korkma inşaAllah sağlıkla kavuşursunuz sen hazırlığını hızlandır nolur nolmaz diye

Kız bu lohusa takımları uçmuş nolmuş abiye mi alıyoruz ne bu böyle altı üstü pijama 500 civarı satılanlar hep iç belli edenler, şöyle düzgün bir şey alayım diyorum abiye alsam aynı fiyat ya napsam doğuma Banu alkan gibi mi giyinsem vermişken bu kadar parayı astsolist elbisesi alayım

Benim yüksek çıktı şeker ben de kahvaltı sonrası 1 saat akşam da evde 3000 adım olacak şekilde yürüyorum.
Ben çok hamurişi tatlı yemiştim şimdi asla yemiyorum.
Tarçınlı yoğurt iyi geliyor.
Su içmeyi çoğalt canım inşallah vaktinde gelsin

Ayy maşallah ben bunları okuyunca hala benden çok uzak şeyler gibi hissediyorum, ama normal doğurmak için de yürüyüş yapıp normal doğuma odaklanıyorum
Dur okuduklarımı sindiriyim sorularımı sorucam inşallah

Ben o kadar hazır hissetmiyorum ki bugün rüyamda kan gelmişti nefes nefese kaldım uyandım o korkuyla hala nefes nefeseyim. Gülüp geçiyorum şimdi dalga geçiyorum kendimle yaparsın sen diyorum herkese hava atıyorum ne var sanki doğamızda var diyorum. Doğum geldiği an 3,5 atacağım bence

Yaa bende annemin hevesi kırılmasın diye şöyle bir set aldım, bana kalsa normal düz takımlar ideal.
Tamamen gelsin deneyeyim moduyla aldım

Aynı bende ya bana kalsa pentinin pamuklu pijamasını giyeceğim o kadar rahatlar ki zaten öyle planlıyordum. Annem tutturdu saten güzel dantelli alacaksın diye kız bu anaların içinde kalan herşeyi kızlarına yaptırma zorbalığı nedir bende sırf o kırılmasın diye alacağım gelirse bize de haber ver

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…