1- Ben keşfettim doğru yapıyorsun diyince verdim gazıO zaman ben sormaya başlıyorum
1) büyük tuvaleti yapar gibi ikinacagimizi o an mi keşfettin ebe seni yönlendiriyor mu?
2) 2.dogumun kesisiz mi oldu?
3) ilk doğumunda kesi atılırken uyusturdular mi? I ImaginaryLifesende gör diye etiketledim
Çok geçmiş olsun diyet vs yapıyor musun inşallah sağlıcakla alırsın bebişi kucağınaKızlar günaydın
Dün baya sıkıntılı bir gün geçirdim. Sinuzit ağrım vardı dayanılmaz bir de gece dişlerimi sıkmışım çene ve dis etlerim ağrıyor ve çenem acilmiyordu. Unv hastanesi kadın doğum acile gittim. 4 saat boşuna bekledim tahlil yapıldı tedavi yok. sinirle çıktım.
Özelde tanıdığım daha önce gittiğim doktor vardı 3te randevusu görünüyordu. Ona gittim hemen. Kadın değerleri gördü şok oldu nasıl damardan ilaç verilmez diye. Hemen KBB den muayene ayarladı. Damardan antibiyotik ve agri kesici verildi. Biraz rahatladım. Gün boyu ağrıdan ağladım. 10 günlük antibiyotik yazdı 1000 lik. Henüz tam rahatlamadim ağrılarım devam ediyor. Gece düzgün uyuyamıyor burundan nefes alamıyorum hiç.
Onun dışında özelde gittigim kadın doğum doktorum da çok iç açıcı konuşmadı 29+6 yim bebek 2250 ölçüldü ve suyumda çok fazla imiş. Erken doğum riskin var riskli gebesin dedi. Size gelsem dedim, bence unv hastanesinde doğum yapman daha iyi erkenden suyun gelebilir yeni doğan yoğun bakımı iyi olan bir hastane daha iyi olur dedi. Galiba gizli şeker hastası gibi bisiymisim. Diyete devam et dedi. Karnın çok büyük dedi gerçekten de çok büyük kızlar. Bence ciger geliştirici yapılmalı dedi. Haftaya perşembe kendi doktorumda randevum var konusucam.
Kızlar 29+6 2250 ne demek ya bir an önce hastane çantamı hazirlamaliyom. Bir sürü eksik var bebek ve benim için.
Sağol cnm. Tek düşüncem ciğerleri. İğneyi yapalım derse rahatlicam. Kardeşim 8 aylik doğmuş 2700 kuveze de girmedi inşallah sorunsuz geçer süreç.Çok geçmiş olsun canım . Çok dikkat et kendine ki bebekte iyi olsun. Ben en son doktora gittiğimde sanırım 30 yada 31. haftadaydım. Doktorum şey demişti bebek bu saatten sonra gelse bile bi sıkıntı olmaz . Tabiki ne kadar beklese o kadar iyi ama en azından sıkma canını diye söylüyorum .
Ben hala anlamadım 7 aylık diyorum doğrudur inşallahHayır 7 ayı tam doldurduk 8 ve 9.ayimiz kaldıdogurduk olduk bi türlü ogrenemedik ya
Benim merak ettiğim bir şey var, bebeğin suyu geldiğinde acilen hastaneye gitmek gerekmez mi o su biterse nefessiz kalırsa Allah korusunİlk doğumunuz ne yaşıcaksınız onu bilmediğiniz için çok normal hazır hissetmemeniz. İlk kızımda suyum geldiğinde bacaklarım zıngır zıngır ttiremiştiağlamakla gülmek arası bi ses tonuyla eşimi uyandırmıştım
Sagol canim1- Ben keşfettim doğru yapıyorsun diyince verdim gazıo his geliyor zaten otomatik. Bebek baskı yaptığı için büyük tuvaletin var gibi oluyor.
2- kesisiz oldu sadece içeriye toparlamak için 2 dikiş atıldı.
3- kesi yaparken yanlış hatırlamıyorsam uyuşturmuyor zaten hissetmiyorsun çok o an. Dikiş yaparken uyuşturuyor canım
Seninki doğruBen hala anlamadım 7 aylık diyorum doğrudur inşallah
Bana da öyle geliyorBende sanki doğurmuş gibi konuşuyorum da ilk sancida hastaneye gideriz biz bu gidisle
Normalde de sağlıklı beslenen biriyim. İlk 4 ay 5 kilo verdim. 3 ayda artti kilo alımı 6 kilo aldım. Minik kaçamaklar olurdu. Artık onlarda olmamalı galiba. Diyette yapıyorum baya sıkı sayılır.Çok geçmiş olsun diyet vs yapıyor musun inşallah sağlıcakla alırsın bebişi kucağına
Nışan geldiğinde hiç sancın olmayabilir. Bazı kişilerde 1 hafta sonra başlıyor sancı doğum düşün. Yada gelir gelemzse hafif başlayabilir.Yaa ne güzel sağlıkla kavuşmuşsun inşallah bu sefer suni sancısız hemencecik olur
Benim merak ettiğim su geldi Nişan geldi mesela illa sancı mi olması lazim? Yani bunlar gelince yavaştan hazirlansak duş çantayı yanımıza alma vs acele etmeden gibi. Ağrı gelip giden bir şey mi? Bazı doğum hikâyelerinde sancilari saydım duzensizdi , ya da uzun aralıklarlaydi yatıp uyudum sabah kalktım arttı vs diyen var. Nasıl sayacagiz? Açılma olduğunu nasıl anlayabiliriz? Hangisi yalancı hangisi gerçek ayırt edebilir miyiz? Ben de erkenden hastaneye gitmek istemiyorum psikolojik olarak eminim etkiliyorlar bir türlü doğum başlamadı diye. Rahat olmak istiyorum dusumu alayım saçımı yapayim giyinip rahat rahat gideyim diye ama geç kalmak da istemem ne zaman gideceğimizi nasıl anlicaz? Aay ne çok sorum varmış
Yaa ben kendi kendine yırtılan da okumuştum kadınlar kulübündeSagol canim
Yaaaa aglicammmmmasıl keserken acır dikerken de atmasinlar o zamann
I ImaginaryLife bu acı gercekle beni erken kavuşturdugun için sağol canımgolden-snitch bu saatten sonra sancı da gelse hastaneye ilk seferde gitmem ahahahahahha
Hayırlısıyla feraha çıkarsınız bebişte sizde iyi olursunuz.Teşekkür ederim. Karnım çok büyük, kızımda bundan daha küçüktü karnım 38+4 te.
Tabi geçen hafta da demişti doktor suyun fazla diye. Çok zorlanıyorum yürürken nefes alırken oturup kalkarken. Başka belirtim yoktu. Kilo da pek almadım evet.
Genelde evet hemen çağırıyorlar. Ama su öyle hemen gelip hepsi bitmiyor az az gelenlerde oluyor benim öyle oldu. Bebek çok az suyla 24 saat kalabilirmiş anne karnında ama yinede riske atmamak lazım hazırlanıp gitmek lazımBenim merak ettiğim bir şey var, bebeğin suyu geldiğinde acilen hastaneye gitmek gerekmez mi o su biterse nefessiz kalırsa Allah korusun
Oof öyle bir bilinmezlik ki çok korkuyorumNışan geldiğinde hiç sancın olmayabilir. Bazı kişilerde 1 hafta sonra başlıyor sancı doğum düşün. Yada gelir gelemzse hafif başlayabilir.
İlk doğum olduğu için ayırt edemem sanıyorsunuz ama edersiniz Allahın izniyle. Sancı düzenli olduğunda ve belden geldiği için anlıyosun. Diyelim bu gün başladı sancın. 2 saat arayla gelmeye devam ediyor. Kimisinin bu süreci uzun oluyor kimisinin kısa oluyor. 2 3 gün hafif sancı çekip sonlara doğru sıklaşan var. Bide 3 4 saat içinde sıklaşıp doğuran var. Her doğum kendine özel. Hafif sancıda uyursun uyandığında aralığını kontrol edersin. Şiddetli sancıda zaten uyuyamazsınaçılmayı hissetmiyosun bilemezsinde. Umarım evde sancılarımızı çekip rahat rahat gideriz hastenye pıt diye doğurup döneriz
Ay ne güzel ya biz de şu günleri bir görsekİLK KIZIMA DOĞUM HİKAYEM
39+1 olduğum gece saat 2 civarları uyumak için yatağa gittim, tam yattım yoğun bir akıntı geldi. Kalkıp bakayım dedim kalktım kalkmam ile suyumun gelmesi bir olduHiç bir sancı kasılma belirtim de yoktu. Sonra suyumla birlikte nışanımda geldi. 0 sancı 0 kasılma vardı. Tanıdık doktor vardı onu aradım hazırlanıp hastaneye git dedi su geldiği için. Evde duşumu aldım hazırlandım saat 5 te hastaneye gittim. Bu arada suyum az az gelmeye devam ediyodu. Yatış yapıldı 1 cm açılma sancım falan yoktu. Saat 9a kadar bekledik baktık sancı açılma ilerlemiyor suni sancı verildi. Şimdi yalan konuşamıcam suni sancı zor seryana alın beni diye hemşireye söyledim ama devltten aksi durum olmadıkça almıyorlar sezeryana. İyikide almamışlar öyle böyle Allah yardım ediyor. İlk doğumumda kesi oldu Saat öğlen tam 14.00da kızım doğdu. Sancı süreci zordu ama doğum kısmı elhamdulillah kolay oldu. Doğru ıkınma ile 3. 4. Ikınmada çıktı yavrum.6 7 dikişim vardı. Ikınırken büyük tuvaletiniz var gibi ıkınacaksınız kızlar. Doğru ıkınırsanız doğumda kolay olur.
Bebek çıktıktan sonra hepsi bitiyor ağrılarıno duygu tarifsiz
İKİNCİ KIZIMA DOĞUM HİKAYEM
39+3 4 nisan akşamı wc gittim nışanım geldi. Kanlı jöle kıvamında bi parça. Doktora haber verdim sancıyı beklememi söyledi. 5 nisan akşam saat 20.00 gibi sancılarım başladı. Çok net bu doğum sancısı dedim çünkü belden geliyordu. Sabah saat 5 e kadar bekledim sancım sıklaşmıştı artık 10 dk bir geliyordu.Ben açılmam bi 5 6 cm olmuştur hayali ile hastaneye gittim ama açılmam 3 cm olmuşkeşke geri eve gelseydim pişmanlığım var. Yatış yapıldı. Benim sancım kasılmam geri kaçtı nst için yattığımda sancım gitti. Kalkıp yürdüğümde geliyordu. Öğlen 12 ye kadar 5 cm oldu. Yavaş ilerlediği için Nekadar istemesem de suni sancı verildi saat 16.00 a kadar suni sancıyı çektim. Sonra suyumu patlattı ebe. O sırada ıkındırdı açılmam 7 cm ulaştı. Saat 17 de açılmam tam olmuştu doğum başladı ve 17.13 kızım doğdu 6 nisan da doğdu nışan geldikten tam 2 gün sonra
Kendi sancımla doğurmayı çokkk isterdim suni sancı beni zorladı sadeceNormal doğumdan korkmayın kızlar. Evet sancı zor ama hepsi geçiyor sadece biraz sabretmek gerekiyor sonu çokkk güzel hele ilk emzirme eriyorsunuz
Bu doğumum umarım suni sancısız müdahalesiz kendiliğinden hızlıca olur diğerleri biraz uzun sürdü
Rabbim hepimize kolay doğumlar nasip etsin
Sorusu olan alabilirim
Sagol canim
I ImaginaryLife bu acı gercekle beni erken kavuşturdugun için sağol canımgolden-snitch bu saatten sonra sancı da gelse hastaneye ilk seferde gitmem ahahahahahha
Sen o sancıyla kesiyi sinek ısırığı sanıyosun ne kokuyosun şuan ondanYaa ben kendi kendine yırtılan da okumuştum kadınlar kulübündebiraz gecikmiş o yüzden yırtılma olmuş onun iyileşme süreci daha sıkıntı oluyormuş. O yüzden tırsıyorum
Begonya da uyuşturulmamış bak demek öyle oluyormuşSagol canim
Aynen hazırlan gel derYa bir de gece falan demeden suyumuz gelince Dr'u arayacağız dimii
Gecen gün biri yazmişti ciğer geliştirici şekeri yükseltiyor diye . Doktorun iyiyse bırak ona. İnsan olarak herşeye müdahale edemiyoruz . Buda onlardan biri . sen kendine bi güzel sicak süt yap iç rahatlaSağol cnm. Tek düşüncem ciğerleri. İğneyi yapalım derse rahatlicam. Kardeşim 8 aylik doğmuş 2700 kuveze de girmedi inşallah sorunsuz geçer süreç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?