2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
2 de kesi olmadı. Dikişler 2 haftada falan iyleşti diye hatırlıyorum. Sütüm hemen gelmedi emdikçe geldi. Maalesef sarılık oldu ilk kızım bizde kan uyuşmazlığı var oda çok tetikliyor sarılığı. 1 gece hastanede kaldık 1 haftalıktı sütüm yetmediği için o süreçte mamaya başladık hastanede ve doktor mama vermem gerektiğini söyledi. Size en büyük hatamı söylüyorum mamayı verdim ama yanlış şekilde verdim. Önce emzirip sonra vermem lazımdı öyle yapamdım ve kızım mamayla doyduğu için beni reddetti ve sütüm bitti. İlk çocuk tecrübesizlik oluyor saat başı emzirmeyi asla ihmal etmeyin. Mama verme gibi durum olursa biberonla vermeyin. Önce emziirn sonra enjektör veya kaşıkla verin.

O bölge eski haline dönüyor merak etme

Beni de 34 te çağırdı, 32 de çalışamaz raporu almaya gideceğim ama bebeğe bakmayız daha yeni bakmış olucaz dedi halbuki 10 gün var bir daha görebilirdim neysee 34-36-38 diye devam edeceğiz dedi
Yaa ben kendi kendine yırtılan da okumuştum kadınlar kulübünde biraz gecikmiş o yüzden yırtılma olmuş onun iyileşme süreci daha sıkıntı oluyormuş. O yüzden tırsıyorum
Benim hem kendi yırtıklarım hem de kesi vardı ama kesi kısmı çok daha zor iyileşti hatta hatırlıyorum oğlum 4 yaşındayken hala soğukta ya da ağır kaldırınca sızlıyordu tıpkı sezaryen kesisi gibi. Şimdi geçti ama artık.
O yüzden doğal doğum daha güzel bence

Oof bebişin doğacağı kısmı hep hayaldi şimdi yaklaştıkça korku sardı
Bilinmezlik olduğu için korkuluyo normalde, bende ilk kızımda korkuyodum düşünüyodum.
Nasıl olacak nasıl başlıcak vs vs
Şuan şey modundayım. Sancını çekecen sabretcen sonra ıkınacan çıkacak oldu bitti kavuşcaz

Su gelince bebeğin 24 saat içinde doğması lazım enfeksiyon açısından diye biliyorum. Kasılma sayarlar var eğer düzenli aralıklarla ve sıklığı azalıyorsa gerçek sancı ama düzensiz olursa da yalancı sancı oluyormuş. Açılmayı da sadece muayenede anlayabiliriz. Sancısı olmadan 5 cm açıklığı vardı ablamın. Sancısı olup hiç açılması olmayan da var. Nişan gelince süreci evde geçirebiliriz ama su gelince hastaneye gitmek gerekiyo. Kasılmalar 5 dakikaya düşünce hastaneye gidin diyorlar

Kesi dediğiniz şey ne ben hiç araştirmadim . Birde onlar yüzünden kaygilanmiyayim diye

Ya ben bir de yapısının bozulmasından da korkuyorum o okuduğum doğum hikayesinde de kesisiz olan zor iyileşmisti, vücut yapısına değişen bir durum sanırım

Kesi dediğiniz şey ne ben hiç araştirmadim . Birde onlar yüzünden kaygilanmiyayim diye
Korkulacak bişe değil canım. Doğum anında bebeğin başının kolay çıkması için vajina ağzına minik bi kesi atıyor dr doğumdan sonra dikiyor. Kesi atar atmaz çıkmıştı benim çocuk büyük kolaylık oluyor.

Peki açılma olduğunda ablanda suyu gelmemiş miydi su çok sonradan gelebiliyor mu

Doktoruma ben sordum bana dedi ki önce hastaneyi arayacaksın ebeler seni nstye alacak, ebelerde duruma göre beni çağıracak eeee ben geldim ne olacak haksız mıyım dedi
Benim doktor da öyle dedi, önce ebeyi arıcaksın onlar hazırlcak seni doğum yaklaşınca arıcak beni, dedi. Senin 3. Doğum olduğu için biraz hızlı ilerleyebilir dedi Alllahhhımmmm amiiinnnnnn dedim içinden

Bizim kan uyuşmazlığı yok ama mama almalı mıyım acaba yine de yoksa eczaneden hemen alıp gelir miyiz. Sarılık olosun istemiyorum gerekirse mama veririm sütüm gelene kadar. Sütüm ne zaman gelecek bilemiyorum da doğumdan birkaç gün önce bestlak gibi süt arttırıcılar kullansak fayda eder mi ki? Oh iyi en merak ettiğim oydu

Canım genelde sık sık emzirince geliyor süt merak etme. Eğer yok hiç gelmediyse hastanede mama oluyor 1 seferlik hemşireden istersen hazırlar getirir sonra sütün gelşr zaten diye düşünüyorum

Evet canım senin hatta bak maksimum 3 saatte olur biter demedi deme senin vücudun biliyor bu süreci

Peki açılma olduğunda ablanda suyu gelmemiş miydi su çok sonradan gelebiliyor mu
Suyu gelmedi ilçede yaşıyor o çalıştığı hastaneye ebeye öylesine muayene olmaya gitmiş 5 cm açıklık var doğuruyorsun çabuk git doktoruna demiş su nişan felan gelmeden doğru gitti doktoruna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…