- 28 Mart 2023
- 11.317
- 12.904
- 228
Oof bebişin doğacağı kısmı hep hayaldi şimdi yaklaştıkça korku sardıAynen hazırlan gel der
2 de kesi olmadı. Dikişler 2 haftada falan iyleşti diye hatırlıyorum. Sütüm hemen gelmedi emdikçe geldi. Maalesef sarılık oldu ilk kızım bizde kan uyuşmazlığı var oda çok tetikliyor sarılığı. 1 gece hastanede kaldık 1 haftalıktıAy ne güzel ya biz de şu günleri bir görsek2.de de kesi oldu mu? Dikişler ne zamana iyileşti? Hemen sütün geldi mi? Ben biberon almadım enjektör ya da kaşık biberon düşünüyorum sence alsam mı? Bir de o bölge eski haline geldi mi
Beni de 34 te çağırdı, 32 de çalışamaz raporu almaya gideceğim ama bebeğe bakmayız daha yeni bakmış olucaz dedi halbuki 10 gün var bir daha görebilirdim neyseeBu grupta en son ben dogurcam bu gidişle doktor beni 34-35.hafta arası çağırdı
Benim gibi olan yok mu cidden
Doktoruma sordum 34.haftada doğum şekli zamanı az buçuk belli olur mu diye sezaryen için 39.haftada alıyorum dedi ama normal doğum belli olmaz dedi
Benim hem kendi yırtıklarım hem de kesi vardı ama kesi kısmı çok daha zor iyileşti hatta hatırlıyorum oğlum 4 yaşındayken hala soğukta ya da ağır kaldırınca sızlıyordu tıpkı sezaryen kesisi gibi. Şimdi geçti ama artık.Yaa ben kendi kendine yırtılan da okumuştum kadınlar kulübündebiraz gecikmiş o yüzden yırtılma olmuş onun iyileşme süreci daha sıkıntı oluyormuş. O yüzden tırsıyorum
Ay gelmezmi gelmezmii
Kaynanamı gördüm bian
Bilinmezlik olduğu için korkuluyo normalde, bende ilk kızımda korkuyodum düşünüyodum.Oof bebişin doğacağı kısmı hep hayaldi şimdi yaklaştıkça korku sardı
Su gelince bebeğin 24 saat içinde doğması lazım enfeksiyon açısından diye biliyorum. Kasılma sayarlar var eğer düzenli aralıklarla ve sıklığı azalıyorsa gerçek sancı ama düzensiz olursa da yalancı sancı oluyormuş. Açılmayı da sadece muayenede anlayabiliriz. Sancısı olmadan 5 cm açıklığı vardı ablamın. Sancısı olup hiç açılması olmayan da var. Nişan gelince süreci evde geçirebiliriz ama su gelince hastaneye gitmek gerekiyo. Kasılmalar 5 dakikaya düşünce hastaneye gidin diyorlarYaa ne güzel sağlıkla kavuşmuşsun inşallah bu sefer suni sancısız hemencecik olur
Benim merak ettiğim su geldi Nişan geldi mesela illa sancı mi olması lazim? Yani bunlar gelince yavaştan hazirlansak duş çantayı yanımıza alma vs acele etmeden gibi. Ağrı gelip giden bir şey mi? Bazı doğum hikâyelerinde sancilari saydım duzensizdi , ya da uzun aralıklarlaydi yatıp uyudum sabah kalktım arttı vs diyen var. Nasıl sayacagiz? Açılma olduğunu nasıl anlayabiliriz? Hangisi yalancı hangisi gerçek ayırt edebilir miyiz? Ben de erkenden hastaneye gitmek istemiyorum psikolojik olarak eminim etkiliyorlar bir türlü doğum başlamadı diye. Rahat olmak istiyorum dusumu alayım saçımı yapayim giyinip rahat rahat gideyim diye ama geç kalmak da istemem ne zaman gideceğimizi nasıl anlicaz? Aay ne çok sorum varmış
Telefondan girince öyle bilgisayarda yok şükürYa her yer reklam oldu mesaj okuyamıyorum kapanmiyorlar da sizin de öyle mi
Kesi dediğiniz şey neBilinmezlik olduğu için korkuluyo normalde, bende ilk kızımda korkuyodum düşünüyodum.
Nasıl olacak nasıl başlıcak vs vs
Şuan şey modundayım. Sancını çekecen sabretcen sonra ıkınacan çıkacak oldu bitti kavuşcaz
Ya ben bir de yapısının bozulmasından da korkuyorumBeni de 34 te çağırdı, 32 de çalışamaz raporu almaya gideceğim ama bebeğe bakmayız daha yeni bakmış olucaz dedi halbuki 10 gün var bir daha görebilirdim neysee34-36-38 diye devam edeceğiz dedi
Benim hem kendi yırtıklarım hem de kesi vardı ama kesi kısmı çok daha zor iyileşti hatta hatırlıyorum oğlum 4 yaşındayken hala soğukta ya da ağır kaldırınca sızlıyordu tıpkı sezaryen kesisi gibi. Şimdi geçti ama artık.
O yüzden doğal doğum daha güzel bence
Tecrübe çok güzel bir şey işteBilinmezlik olduğu için korkuluyo normalde, bende ilk kızımda korkuyodum düşünüyodum.
Nasıl olacak nasıl başlıcak vs vs
Şuan şey modundayım. Sancını çekecen sabretcen sonra ıkınacan çıkacak oldu bitti kavuşcaz
Korkulacak bişe değil canım. Doğum anında bebeğin başının kolay çıkması için vajina ağzına minik bi kesi atıyor dr doğumdan sonra dikiyor. Kesi atar atmaz çıkmıştı benim çocuk büyük kolaylık oluyor.Kesi dediğiniz şey neben hiç araştirmadim . Birde onlar yüzünden kaygilanmiyayim diye
Ben de öyle diyordum demek ki doğruymuşSeninki doğru32den itibaren 8 diyoruz lütfen
Peki açılma olduğunda ablanda suyu gelmemiş miydi su çok sonradan gelebiliyor muSu gelince bebeğin 24 saat içinde doğması lazım enfeksiyon açısından diye biliyorum. Kasılma sayarlar var eğer düzenli aralıklarla ve sıklığı azalıyorsa gerçek sancı ama düzensiz olursa da yalancı sancı oluyormuş. Açılmayı da sadece muayenede anlayabiliriz. Sancısı olmadan 5 cm açıklığı vardı ablamın. Sancısı olup hiç açılması olmayan da var. Nişan gelince süreci evde geçirebiliriz ama su gelince hastaneye gitmek gerekiyo. Kasılmalar 5 dakikaya düşünce hastaneye gidin diyorlar
Doktoruma ben sordum bana dedi ki önce hastaneyi arayacaksın ebeler seni nstye alacak, ebelerde duruma göre beni çağıracak eeee ben geldim ne olacak haksız mıyım dediYa bir de gece falan demeden suyumuz gelince Dr'u arayacağız dimii
Benim doktor da öyle dedi, önce ebeyi arıcaksın onlar hazırlcak seni doğum yaklaşınca arıcak beni, dedi. Senin 3. Doğum olduğu için biraz hızlı ilerleyebilir dedi Alllahhhımmmm amiiinnnnnn dedim içindenDoktoruma ben sordum bana dedi ki önce hastaneyi arayacaksın ebeler seni nstye alacak, ebelerde duruma göre beni çağıracak eeee ben geldim ne olacak haksız mıyım dedi
Bizim kan uyuşmazlığı yok ama mama almalı mıyım acaba yine de yoksa eczaneden hemen alıp gelir miyiz. Sarılık olosun istemiyorum gerekirse mama veririm sütüm gelene kadar. Sütüm ne zaman gelecek bilemiyorum da doğumdan birkaç gün önce bestlak gibi süt arttırıcılar kullansak fayda eder mi ki? Oh iyi en merak ettiğim oydu2 de kesi olmadı. Dikişler 2 haftada falan iyleşti diye hatırlıyorum. Sütüm hemen gelmedi emdikçe geldi. Maalesef sarılık oldu ilk kızım bizde kan uyuşmazlığı var oda çok tetikliyor sarılığı. 1 gece hastanede kaldık 1 haftalıktısütüm yetmediği için o süreçte mamaya başladık hastanede ve doktor mama vermem gerektiğini söyledi. Size en büyük hatamı söylüyorum mamayı verdim ama yanlış şekilde verdim. Önce emzirip sonra vermem lazımdı öyle yapamdım ve kızım mamayla doyduğu için beni reddetti ve sütüm bitti. İlk çocuk tecrübesizlik oluyor saat başı emzirmeyi asla ihmal etmeyin. Mama verme gibi durum olursa biberonla vermeyin. Önce emziirn sonra enjektör veya kaşıkla verin.
O bölge eski haline dönüyor merak etme
Giderek sevmeye basliyoz zalimiBegonya da uyuşturulmamış bak demek öyle oluyormuşdikişler esnasında beni de uyuşturmuştu doktorum kıyak geçmiş ilk kez
Canım genelde sık sık emzirince geliyor süt merak etme. Eğer yok hiç gelmediyse hastanede mama oluyor 1 seferlik hemşireden istersen hazırlar getirir sonra sütün gelşr zaten diye düşünüyorumBizim kan uyuşmazlığı yok ama mama almalı mıyım acaba yine de yoksa eczaneden hemen alıp gelir miyiz. Sarılık olosun istemiyorum gerekirse mama veririm sütüm gelene kadar. Sütüm ne zaman gelecek bilemiyorum da doğumdan birkaç gün önce bestlak gibi süt arttırıcılar kullansak fayda eder mi ki? Oh iyi en merak ettiğim oydu
Evet canım senin hatta bak maksimum 3 saatte olur biter demedi deme senin vücudun biliyor bu süreciBenim doktor da öyle dedi, önce ebeyi arıcaksın onlar hazırlcak seni doğum yaklaşınca arıcak beni, dedi. Senin 3. Doğum olduğu için biraz hızlı ilerleyebilir dedi Alllahhhımmmm amiiinnnnnn dedim içinden
Suyu gelmedi ilçede yaşıyor o çalıştığı hastaneye ebeye öylesine muayene olmaya gitmiş 5 cm açıklık var doğuruyorsun çabuk git doktoruna demiş su nişan felan gelmeden doğru gitti doktorunaPeki açılma olduğunda ablanda suyu gelmemiş miydi su çok sonradan gelebiliyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?