2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Bazı doktorlar hala o kafada maalesef benim ilkinde işte bir yudum su bile içirmediler 12 saat boyunca ki en son yemeğimi akşam yemiştim sabah aç karna gittim ne bir yiyecek ne de su verdiler 24 saatten fazla aç susuz kalmış oldum, ee o güçsüzlükle nasıl ıkınayım.
O doğum koltuğunda oturarak doğurmak bile zor olabiliyor hareket edip çömelerek doğursak mesela daha rahat olacak belki. Doğal doğumu destekleyen doktorlar bir başka gerçekten

Evet doktor da öyle dedi şimdi doğarsa beyin travması bile geçirebilir küveze girer dedi Allah korusun bu zamana kadar bekledim 2 hafta daha beklesin kızıyorum oğlana ne bu böyle şimdiden korkutuyor doğsun da bir ben de ona bir böh yapayım kim kimi korkutuyor görsün

Senin ilk doğum tam bir korku filmi sahnesi gibi canlanıyor gözümde sen anlattıkça

Merhaba kızlar. Ben 19 eylülde bebek transferi oldum beş günlük embriyoydu normalde en son adetim 16 ağustostu ama baskılayıcı iğne yaptılar. Artık tüp bebek merkezine gitmiyorum bugün tüp bebek transfer hesabına göre tam 30. haftaya başladım şimdi farklı bir hastaneye gidiyorum doğumu orada yaptıracağım

Doktorum bu koşullara göre son adet tarihini 31 Ağustos olarak alıyoruz dedi ve bebek bugün ona göre 30+5 Ayrıca kafa ölçüsü ve diğer ölçümlere göre 30+5 diyor.

Kafamı karıştırıyor çalışabilir raporu alacağım ve corasprini 32.hafta başlayınca bırakacağım. Sizler bu süreci nasıl hesapladınız?

Tüp bebek hesaplaması normal gebelik hesabına göre farklı oluyor sanırım ultrason cihazına çünkü transfer tarihini yazarak hesaplama yapıyorlar diye biliyorum. Ben 9 Eylül de transfer oldum mesela Şuan 32+2 olarak görünüyor. İnternetteki hesaplamaya göre de 32+1 zaten aynı yani.

Yaz gebeliği yaşasaydık ne yapacaktık ya Allahtan teğet geçecek bizi yoksa klimaya vantilatöre yapışırdık
Ya sorma.oyle boyle birsey degil.bi 3 dk falan ates atiyorum.esim mesela o sirada temas ediyor, delircek gibi oluyorum.buhran gibi bir sicak sonra geciyor.anlamadim.atesim yok, oksuruyum ama hastalik hali de var.bana mi ozel havami fena anlamadim...

Ayy çok şükür canım hayır nasil istediysen erken dogmasini rahmin çalışmaya başlamış dikkat et kendine

Kizlar hamileliğin başinda çekmediğim mide bulantisini şimdi cekiyorum. Bebeğin başi aşağida bide . Ne iyi gelir ?

O catalda dogurmak kadın için işkenceymis aslında, kolay olan yercekimine göre dogurmakmis işte 4 ayak pozisyonu olsun comelerek olsun.. Ben o yüzden normal dogurursam mümkün oldugunca geç gitmeye caliscam çünkü psikolojik olarakta stresten doğumu kesebiliyormusuz seninde o şekilde aç susuz Allah aşkına o can havliyle çok zor

Aslında hayır. Tüp bebekte de son adet tarihi baz alınıyor. Benimde gebeliğim tüp bebek bende bu sekilde hesaplanıyor. Bazen cok seyrek adet olan kişiler olabiliyor falan onlarda hesaplamalar farklı yapılabilir sanırım

Başka bir konuda da mesajınızı gördüğümü hatırlıyorum tatmin olmamışsınız ki buraya da soruyorsunuz. Aslında bu sorularınızın hepsini doktora sorsanız daha net ve sağlıklı bilgiler alırsınız.
30 hafta ile 30+ 5 arasındaki fark tüp bebekten değildir tahminimce bebeğinizin gelişimi 5 gün önde oldugundandır.
Kafa ölçüsü vs olarak değil de doktor direk haftası kac hafta dedi size?

Evet tatmin olmadım maalesef, burası da tam benle haftaları uyumlu olanlarla dolu ondan sordum yok ilerde olduğundan değil onu sordum. Mesela 30 haftada olup ama bebek büyükse 30+5 olarak görünüyormuş bir çok kişide bendeki konu o değil. Transfer tarihlerim tam olarak bu. Adet tarihim değiştirildi. Bunu gittiğim tüp bebek merkezi istisnasız herkese yapıyormuş. Baskiliyormus yumurtaları.

Ama normal kadin doğumdular bu sistemi yapmıyor ve bilmiyorlar. Yukarıdaki yazımı dikkatli okudunuz mu? Normal doğum süreci gibi (hani 12-14-16 adet gününde genelde yumurta catlama oluyor ya) ona göre hesaplıyor. Ve 30+5 diyor bu koşulda.

Evet doktorum bunu da demişti hareket gerek nefes gerek yatarak nasil olsun diye iyi ki o kafadan çıkmış, yanlış bir şey olduğunu görmüş asistanken. Senin de kötü olmuş ya güçsüz kalıyorsun yani neden sıvı bir şey tuketmene izin vermediler ki en azından aciktikca çorba icerdin. Bazı bebelerin kafası diğer tarafa bakabiliyormus mesela o durumda anne de ters duruyor o şekilde doğum yaptırıyoruz demişti. İnşallah kolayca dogurabiliriz

Aay doktorun neden öyle bisey dedi yaa allah korusun, sağlıkla gelsin minnosun az kaldı zaten 2 hafta hemencecik geçecek

Evet anladım demek istediginizi. Ama takibinizi yapan doktor doğumunuzu da yaptıracak olan ya o yüzden onun dedigi haftayı baz alın demek istiyorum yani bebege 30+5 mi dedi yoksa 30 hafta mı dedi size bilgi verirken?
Mesela bende tüp bebekle hamileyim ama direk adet tarihimden hesaplanıyor. İkiz gebelik yasıyorum. Biri direk 30+3 le uyumlu (adet tarimle) biri bir tık daha önde 31 bişey gözüküyor. Ama bana hafta olarak direk 30+3 dendi. İleri geri yorumu hiç yapmadı.
Birde çalışamaz raporumuda direk 30. Haftada aldım doktor kendisi direk söyledi zaten. 31 olanı katmadı bile.
Ben sizin için dedim kafanız karısıyor kendiniz hesaplamak yerine doktor yapsın bu işi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…