- 28 Mart 2023
- 11.317
- 12.904
- 228
Bu yaz doğum kilosuna falan takılmamiza gerek yok klimaları kapatsak yeterSeker gibi eridim iyi spor oldu
Benim yumurtlama tarihim 15 ya da 16. Gündü ama Dr bir iki gidişimden sonra son adet tarihinle uyumlu dedi ve hep son adet tarihimi baz aldik, ben de kan sulandırıcı kullandım 34te bıraktım, yumurtlamaya göre değil son adete göre oldu benim tüm surecler ama zaten arasında da çok fark yok 1-2 gün varMerhaba kızlar. Ben 19 eylülde bebek transferi oldum beş günlük embriyoydu normalde en son adetim 16 ağustostu ama baskılayıcı iğne yaptılar. Artık tüp bebek merkezine gitmiyorum bugün tüp bebek transfer hesabına göre tam 30. haftaya başladım şimdi farklı bir hastaneye gidiyorum doğumu orada yaptıracağım
Doktorum bu koşullara göre son adet tarihini 31 Ağustos olarak alıyoruz dedi ve bebek bugün ona göre 30+5 Ayrıca kafa ölçüsü ve diğer ölçümlere göre 30+5 diyor.
Kafamı karıştırıyor çalışabilir raporu alacağım ve corasprini 32.hafta başlayınca bırakacağım. Sizler bu süreci nasıl hesapladınız?
Doğum yapacağım doktor 30+5 diyorEvet anladım demek istediginizi. Ama takibinizi yapan doktor doğumunuzu da yaptıracak olan ya o yüzden onun dedigi haftayı baz alın demek istiyorum yani bebege 30+5 mi dedi yoksa 30 hafta mı dedi size bilgi verirken?
Mesela bende tüp bebekle hamileyim ama direk adet tarihimden hesaplanıyor. İkiz gebelik yasıyorum. Biri direk 30+3 le uyumlu (adet tarimle) biri bir tık daha önde 31 bişey gözüküyor. Ama bana hafta olarak direk 30+3 dendi. İleri geri yorumu hiç yapmadı.
Birde çalışamaz raporumuda direk 30. Haftada aldım doktor kendisi direk söyledi zaten. 31 olanı katmadı bile.
Ben sizin için dedim kafanız karısıyor kendiniz hesaplamak yerine doktor yapsın bu işi
Teşekkür ederim. Amiiin hepimiz içinDoğum yapacağım doktor 30+5 diyorkan sulandırıcı kullanıyor musunuz? Tarihleri varya onun için sordum.
Ayyy masallah çok sevindim adınıza benimde çift transfer yapıldı ikisiyle devam ediyorduk birini kaybettik Allah güzellikle doğum nasip etsin hepimize teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için
Çok aşırı mantıklı denicemBu yaz doğum kilosuna falan takılmamiza gerek yok klimaları kapatsak yeter
Yaa çok tatlııO sırada klimayı açınca bayılan kedim
En az 37 istiyor benim doktorum ; aynen 2 hafta daha dursun inşallahAay doktorun neden öyle bisey dedi yaa allah korusun, sağlıkla gelsin minnosunaz kaldı zaten 2 hafta hemencecik geçecek
ultrasonlarda 300 grama kadar yanılma payı oluyor dedi benim doktorum bebeğin iriyse birşey olmaz inşallah Allahın izniyle; neden mr önerdi ki anne karnındaki bebeğe mr çekiliyor muymuşKizlar bugun sat a göre 32+3 üm. Ultrasonda 34 cikiyor. Bas cevreside 37 haftalik cikiyor. Perinatologa gittim beyninde kiste benzer birsey gördü. Korkutmadi beni doktor ama fetal beyin mr onerdi. Oda canakkalede yok istanbula gitmem gerek. Kabul etmedim. Basina boyle bisi gelen var mi
Ay sormaSenin ilk doğum tam bir korku filmi sahnesi gibi canlanıyor gözümde sen anlattıkça
Doktor çok önemli gerçektenEvet doktorum bunu da demişti hareket gerek nefes gerek yatarak nasil olsun diye iyi ki o kafadan çıkmış, yanlış bir şey olduğunu görmüş asistanken. Senin de kötü olmuş ya güçsüz kalıyorsun yani neden sıvı bir şey tuketmene izin vermediler kien azından aciktikca çorba icerdin. Bazı bebelerin kafası diğer tarafa bakabiliyormus mesela o durumda anne de ters duruyor o şekilde doğum yaptırıyoruz demişti. İnşallah kolayca dogurabiliriz
Aslında 35 haftalıksın kuzum ya o kadar da kötü senaryolar olmaz bence küveze bile girmez gibi geliyor bana kilosundan dolayı. Ama yine de 2 hafta daha dursun tabiEvet doktor da öyle dedi şimdi doğarsa beyin travması bile geçirebilir küveze girer dedi Allah korusun bu zamana kadar bekledim 2 hafta daha beklesin kızıyorum oğlana ne bu böyle şimdiden korkutuyor doğsun da bir ben de ona bir böh yapayım kim kimi korkutuyor görsün
Aşagı inince mide fahatlıyor canım bu seferde vajinada baskı oluyor hepsi ayrı sıkıntıDiğer yönde daha zor değil mi
Canım biraz fazla mı korkutmuş doktorun benimki 34 haftalık dogdu ignede olmamıştım sadece 2 gün kaldı oda kilosu 2500 azdı hemde ciher gelişimi tamalanmamıştı seninkide dogsa bile sıkıntı olmaz inşalalh 35 haftan bitti çok şükür ama tabi dursun en az 10 günEvet doktor da öyle dedi şimdi doğarsa beyin travması bile geçirebilir küveze girer dedi Allah korusun bu zamana kadar bekledim 2 hafta daha beklesin kızıyorum oğlana ne bu böyle şimdiden korkutuyor doğsun da bir ben de ona bir böh yapayım kim kimi korkutuyor görsün
Arastirmistim ice kanama en risklisiymis. Benim sızıntı şeklinde dışa kanama oldu 2 hafta önce ara ara doktor hastane estarinfsn ayrilma dedi. Evim hastaneye 5 dk.mesafede. 2 hafta sinra adet kanaması gibi kan geldi aradim.doktoru hemen hastaneye gel.dedi yoldaydim hemen ulaştım paldır küldür ameliyata aldılar sağ salim çıktıkMasallahcok sevindim adiniza. Rabbim hayirli uzun ömurler versin knsallah bebeginize peki siz kanama basladiktan ne kadar sonra hastaneye vardiniz? Şu yuzden soruyorum ben dekolman oldugumda hastanedeydim sadece siddetli karin agrisi sikayetim oldu diye nstye bagladiklarinda kalp atisini bulamadilar yani disa kanama yoktu meger icerden cok kanamam olmus ama disa olmamis sonra doktor bakti kalbi durmak uzere diyip doguma aldi ama 20 dakika sonra dogum gerçekleşmiş olmasina rağmen bebegim ölu dogdu. Simdi merkeze 1 saatlik bir mesafede yasiyorum ve biliyorsunki dekolmanin tekrarlanma riski var allah korusun tekrar oyle bir sey yasarsam cok uzaktayım diye korkuyorum
Ben de anlamadım benim doktorum bayağı pimpirikli kadın bir tedavi yaptı sırf ilaçlara 1200 lira ödeme çıktıAslında 35 haftalıksın kuzum ya o kadar da kötü senaryolar olmaz bence küveze bile girmez gibi geliyor bana kilosundan dolayı. Ama yine de 2 hafta daha dursun tabi
Kız benim doktor benim oğlana embriyo muamelesi yapıyorCanım biraz fazla mı korkutmuş doktorun benimki 34 haftalık dogdu ignede olmamıştım sadece 2 gün kaldı oda kilosu 2500 azdı hemde ciher gelişimi tamalanmamıştı seninkide dogsa bile sıkıntı olmaz inşalalh 35 haftan bitti çok şükür ama tabi dursun en az 10 gün
İnsanlarda nasıl bilmiyorum ama biz hayvanlarda kustuklarını akciğere aspire olmasın diye aç karnına anestezi veriyoruz eğer acil anestezi olacaksa tok karnına da yapıyoruz ama gaz anestezisini veriyoruz insanlarda nasıl oluyor bilmiyorumDoktor çok önemli gerçektenacilen sezaryene alınmak zorunda kalırsam midem de dolu olursa anestezi etki etmiyormuş heralde o yüzden izin vermemişti bir de temmuz sıcağıydı bir yudum bari su içeyim diye yalvardığımı hatırlıyorum kimi doktor çok pimpirikli davranıyor kimisi de daha doğal akışına bırakıyor.
İnşallah canım ya güzel doğumlarımız olsun
Doktorum transfer tarihine göre hesapladı diye biliyorum ama adet tarihine göre de aynı çıkıyor benim farketmiyor yani. Ama bazılarında periyot farklı olabileceği için bence önemli olan tranfer tarihi.Aslında hayır. Tüp bebekte de son adet tarihi baz alınıyor. Benimde gebeliğim tüp bebek bende bu sekilde hesaplanıyor. Bazen cok seyrek adet olan kişiler olabiliyor falan onlarda hesaplamalar farklı yapılabilir sanırım
Dr'um katı gıda için ciğerlere mideden kaçak olabilir gibi bişeyden dolayı izin vermiyoruz demişti sanırım ama çorba şu tukebiliyorsunuz dedi. Seninki kötü olmuş, bu sefer inşallah kolaylıkla geçsinAy sormaben de o zamanlar tüm doğumlar öyle sanıyordum meğer değilmiş. Bu sefer hepimizin güzel tecrübeleri olsun inşallah
Doktor çok önemli gerçektenacilen sezaryene alınmak zorunda kalırsam midem de dolu olursa anestezi etki etmiyormuş heralde o yüzden izin vermemişti bir de temmuz sıcağıydı bir yudum bari su içeyim diye yalvardığımı hatırlıyorum kimi doktor çok pimpirikli davranıyor kimisi de daha doğal akışına bırakıyor.
İnşallah canım ya güzel doğumlarımız olsun
Allah Allah niye tek taraf şişmiş acaba, ödem olmuştur ama diğerinin şişmemesi değişikAay kızlar bugün markete gittim ayak bileklerim acımıştı, az önce de sağ ayağım popomun altinda oturuyordum sonra uzanayim dedim. O ayağım şişmiş resmenödem mi olmuş anlamadım tek taraflı ödem olur mu bı ayağım sis bir ayagim normal
Ya bu ayağım gariban mutfakta dolabın kenarına cizdirdim eşim cizmeyle böyle olmaz diyorAllah Allah niye tek taraf şişmiş acaba, ödem olmuştur ama diğerinin şişmemesi değişik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?