- 20 Kasım 2016
- 4.977
- 6.676
- 158
Ayy öyledir inşallah ya aklıma şey geldi imdat kordon dolandı boynuma falan diye mesaj mı vermeye çalışıyor dedimCanım bebek ne kadar hareketliyseo kadar sağlıklı o kadar iyiyim mesajı veriyor artık son düzlükler kaslarını çalıştırıyor benimki de öyle şalak şalak tekmeley atıyoooo sonra uyuyakalıyor uyanıyor tekrar tekmeliyor her tekmesi sağlıklıyım demek hiç korkma anası maşallah
Öyle olaydı benim tosunun boynu değil tüm her yeri kordon olurdu anamAyy öyledir inşallah ya aklıma şey geldi imdat kordon dolandı boynuma falan diye mesaj mı vermeye çalışıyor dedimAllah korusun. Birazdan uyur inşallah da ben de uyuyabilirim
Şu 2 gündür bende uyuyamıyorum galiba strestenÖyle olaydı benim tosunun boynu değil tüm her yeri kordon olurdu anamgayet sağlıklılar hiç endişe etme hareketi azalırsa endişe et canım benim sancılar arttığında hareketi neredeyse hiç yoktu doktor da korktu sancılar geçince ilaçlardan sonra tekrar hareketlerine başladı hiç kordon da dolaşmamıştı boynuna doktor güzel demişti kordonu için beni de bu gece uyku tutmadı ya
evet sezeryan olacak zaten serklajlıyım 23. Haftamdan beri hep yatış halimdeyim, wc banyo dışı ayakta kalmamı yasaklamıştı. Yine yatışa devam dedi ilaç kullandıklarım vardı dozlarını arttırdı. Neyse düşünmüyorum daha her halukarda gittigi yere kadar gidecek kendimi germek daha sıkıntı olacak.Biz de gurbetteyiz canım hiç akrabamız yok bu şehirde, arkadaşlarımız da memleketlerine gittiler hep. Biz de yalnızız. Allah sağlık versin de napalım çekirdek ailemizle takılırız
Başın sağolsun canım Allah rahmet eylesin sana da gönül ferahlığı versin.
Sancının yüksekliğinden ziyade düzenli olması önemli canım. Benim de ilkinde erken doğum riskim olmuştu ben de hissetmiyordum 120 lerde çıkıyordu sancı düzenli şekilde ben bebek hareketi sanıyordum.
Sonra doktor yatış verdi bir süre hastanede yattım sonra eve geçtim, 3 hafta tuvalet dışında kalkmadan yattım bu arada damardan ve ağız yoluyla bir sürü ilaç kullandım o şekilde engellendi doğum. Senin daha o seviyeye gelmemiş demek ki herhangi bir tedavi vermediğine göre ama bence kendini yorma pek hareket etme zaten ikizdi senin sezaryen olursun diye düşünüyorum. Bol bol dinlen.
Ay Teşekkür ederimBenim 34 te başladı sancılar; günde 3 vajinal progestesteron alıyorum 2 magnezyum kullanıyorum canım. Sen hangilerini kullanıyorsun? Riskli haftaları bitirmişsiniz çok şükür artık doğsa da inşallah sıkıntı olmaz ikiz seninkiler maşallah biz bir taneyi zor tutuyoruz içerde vallahi helal olsun
Uyku tutmadıNiye uyumadın sen kız sahur da yok bu gece
Benimki hep öyle canim hatta bak kasilmalarima bak hep bebek hareketi kasilma o artislar ve normalmisKızlar bebeğim 2-3 saattir aşırı hareketli ya dört dönüyor içerde tedirgin oldum. Hatta kasılma mı acaba dedim eşime elini koydurttum yok bebek bence dedi. Acaba içeride yolunda gitmeyen bir şeyler mi varnormalde bu kadar uzun süre bu kadar enerjik olmazdı ki bugün tatlı bile yemedim hiç.
Bak bunu diyince sancın başlıyor sonra dur bayramı geçir biDoğurmak istiyorum perilerim geldi artık yeto
Ay benimde o kadar cok soyleyen oldu ki yani normal dogum düşünüyorum ama bebişim onde ilerliyor sezeryana doncek gibi bu olay o kadar soylendiki korktum acikcasi hangi dogun secenegi olursa olsun normalde pozitif bakmaya calisiyorum ama yani bu kadar agriyorda normal dogum yapar tek seferde agrimi cekerim daha mantıklıBenim korktuğum kısım da bu ya sezaryen olanların ortak derdi, sanırım normal doğum yapanlardan da bunu yaşayan var
Bugün 2 saattir felan benim de öyle 4te uyandım uyuyamadım hala kıpır kıpır kolu mu bacağımı artık sağa sola dayıyor iyice canımı da acıtıyor sancı böyle bir şey değildir herhalde bayram olduğunu mu anladılar naptılarKızlar bebeğim 2-3 saattir aşırı hareketli ya dört dönüyor içerde tedirgin oldum. Hatta kasılma mı acaba dedim eşime elini koydurttum yok bebek bence dedi. Acaba içeride yolunda gitmeyen bir şeyler mi varnormalde bu kadar uzun süre bu kadar enerjik olmazdı ki bugün tatlı bile yemedim hiç.
Ne kadar zor da olsa önemli olan ikinizin de sağlıkla kavuşması normal olsaydım diye hiç düşünmeyin bence o zaman bir şey olsaydı eğer pişmanlığı yaşamak daha zor olurdu ne güzel şimdi sağlıklı şekilde doğum yapmışsınız inşallah en kısa zamanda hastaneden de çıkar kuzucukMerhabalar öncelikle iyi bayramlar diliyorum hepinizeuzun süredir burayı takip ediyorum ama üye olmamıştım. Normalde mayıs bekleniyordu doğumum ama bebeğim erken geldi. Nisan annesi oldum yani. Bu süreçte buraya girip yazılanları okumak beni çok rahatlatıyordu. O yüzden hamilelik sürecimden ve doğumdan bahsetmek istedim. Zorlu bir hamilelik geçirdim, bebeğimde detaylıda bağırsak genişlemesi tespit ettiler. Özel hastanede takipliydim 32. Haftada hastane orda doğum yapamayacağımı söyleyip yeni doktor bulmamı istedi. Biraz stresli bir süreçti. Devlet hastanesine gittim bu süreçte tekrar özel hastaneye gitmek ve uğraşmak istemedim. Sadece 2 kere kontrole gitmiştim ki 35+3 de suyum geldi. Saat 21:00 gibi hastaneye girişim yapıldı ve ondan sonrası tam bir karmaşa ilk kontrolüm acilde yapıldı suyumun geldiğine doktorlar inanmadı fazla suyum varmış haberim yok ama 1 cm açıklığım varmış haftamda erken olunca beni doğum katına yolladılar. Ultrason ve açıklık muayenesi oldu tekrardan ve yatışımı yaptılar. İlk başta sancım yoktu ama yavaş yavaş gelmeye başladı. 3 cm e kadar hızlı geldik. Saat 1:30 gibi 3 cm olmuştu açıklığım. Bu arada ciğer geliştirici iğne ve antibiyotik verdiler. Ultrason kontrolleri ve nst sürekli yapıldı. Bebeğimde bağırsak genişlemesi olduğu için karnı 41. Haftayla uyumluydu. Doktor normal doğum yapmak istersen bebek kanaldan geçemeyebilir veya çok yırtığın olabilir istersen sezaryen de olabilirsin sana bırakıyorum kararı dedi. Bir süre düşünmek istiyorum dedim. Eşimi arayıp sordum. Bir yanım normal doğum yapmak istiyordu yapabileceğimi düşünüyordum diğer yanım bebeği riske atmak istemiyordu ve gün sonunda bebek kanaldan geçemeyip yine sezaryene alınma ihtimalim olduğu için beklemek istemiyordum. En sonunda sezaryen olmayı seçtim. Zannediyorum ki acilen sezaryene alacaklar beni ama öyle olmadı sabaha kadar bekleyeceksin dediler. Bu süreçte tabii sancım sıklaştı herhangi bir şey yememe içmeme izin vermediler. Nstye bağlı olduğum için yatmak zorunda kaldım ama yatarak sancıları karşılamak çok zordu. Sürekli nstyi söküp ayağa kalktım. Onlar taktı ben söktüm bu arada ebeyi sadece serumdan seruma gördüm. Sabah 4 gibi falan açıklığım 4 cm olmuştu ama bebek kanala inmemişti sanırım. Benimle hiçbir bilgi paylaşmadıkları için kendi aralarındaki konuşmadan bunu anladım. Sancılarım artık iyice arttı ama açıklığım artmıyordu. Tabii ben kafada normal doğumu rafa kaldırıp sezaryene odaklandım ve sabah olmasını doktorun gelmesini bekliyorum. O saatler geçmek bilmedi resmen. Doktorlar geldi saat 9:30 gibi falan ultrasonla kontrol ettiler ve dediler ki NORMAL DOĞURACAKSIN. Bu arada açıklığım 5 cm yaklaşmış ama bende ne enerji kaldı ne heves kaldı açıklık susuzluk uykusuzluk derken bir anda normal doğuma dönmesi sinirlenirim alt üst oldu resmen. Eşimi arayıp beni çıkartmasını söyledim. Neyse eşim biraz baskı yapmış sanırım tekrar başka doktor ultrason ile baktı. İlk başta o da normal doğurursun dedi sonra akşamdan sabaha bebeğin bağırsak genişlemenin arttığını fark ettiler ve 11:00 de acil sezaryene alındım. 11:30 da kızım dünyaya geldi. Sezaryene giderken en son açıklığım 5 cmdi. Kızımı hemen yoğun bakıma aldılar 1 gün sonra ameliyat oldu. Ameliyatı 2.5 saat sürdü hala yoğun bakımda ama durumu iyiye gidiyor. Sütüm geldi sıkıntı yaşamadım. Doğumdan sonra bir suçluluk hissettim. Çünkü bebek o kadar büyük değildi normal doğarmış dedim. Ben yetersizmişim gibi hissettim kendimi. Becerememişim gibi düşündüm. Şu an bu düşüncede değilim. Başka şartlar altında olsa ebe desteği doktor desteği olsa doğurabilir miydim acaba diye çok düşündüm. Ancak gün sonunda bebeğim iyi ben iyiyim önemli olan o bunun farkına vardım. Bu bir yarış değil, belkide gerçekten doğum kanalından geçemeyecekti bebek ve sorun olacaktı. Açıklığımın bu kadar yavaş artmasının bir sebebi vardı belkide bilemiyorum. Geriye dönüp baktığımda kötü hatırlamıyorum. Her şeye rağmen güzel bir doğumdu ve bebeğime kavuştum (tam kavuşamamış olsamda) şu an çektiğim hiçbir acıyı hatırlamıyorum. Bebeğim yoğun bakımda diye üzülüyordum ama bu süreçte ben de çok hızlı toplardım. İyice uyudum dinlendim. Her şerde vardır bir hayır dedikleri bu olsa gerek. Hep olumlu düşünün. Sizinle doğum hikayemi paylaşmak istedim çünkü belki bu hikayeyi kötü olarak nitelendirebilirsiniz ama inanın ki değildi. Bebeğinize kavuştuğunuz hiçbir hikaye kötü olamaz. İçinizi ferah tutun ve akışına bırakın, her şey olması gerektiği gibi oluyor. Anın tadını çıkartın.
Ya insanlar niye hep korkutmaya calisiyor bilmiyorum, hep bı olumsuz hikayeAy benimde o kadar cok soyleyen oldu ki yani normal dogum düşünüyorum ama bebişim onde ilerliyor sezeryana doncek gibi bu olay o kadar soylendiki korktum acikcasi hangi dogun secenegi olursa olsun normalde pozitif bakmaya calisiyorum ama yani bu kadar agriyorda normal dogum yapar tek seferde agrimi cekerim daha mantıklı
Senin tarihin de belli ya ondan yaklaştıkça korku yükleniyorŞu 2 gündür bende uyuyamıyorum galiba stresten
Benimki aşırı enerjik canım korkma doktoruma da sordum çok hareketli diye hareketli olsun korkma dedi hareket etmezse kork dedi canımKızlar bebeğim 2-3 saattir aşırı hareketli ya dört dönüyor içerde tedirgin oldum. Hatta kasılma mı acaba dedim eşime elini koydurttum yok bebek bence dedi. Acaba içeride yolunda gitmeyen bir şeyler mi varnormalde bu kadar uzun süre bu kadar enerjik olmazdı ki bugün tatlı bile yemedim hiç.
İyi bayramlar kuzum benim bayramdan sonra saglıkla kavuşalım inşallahİyi bayramlar kızlarvalla şaka maka 40 haftama 4 hafta kaldı tam tamına az kaldı kavuşmaya bebislerimize..
Seneye artık bebislerimizi öperek geçiririz bayramimizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?