- 28 Mart 2023
- 11.317
- 12.904
- 228
Evet canım normal. Benim de gelmişti Dr sıkı sütyen giy dedi. Hala her gece bir damla gelir atletimde görüyorum. İlk geldiğinde çok gelmişti sonra sonra hep bir kaç damla şeklinde gördüm lekeyi. Tek göğüsten geliyordu ilerleyen haftalarda ikisinden de gelmeye başladı. Özellikle duştan sonra göğsümü yagladigim zaman o gece daha çok gelmiş oluyorKızlar benim gögsümden sıvı yapışkan bi su gelmişçok tuhaf dün bunu düşündüm acaba sezeryqn olunca sütüm gelir mi vs diye 32 haftalık normal mi tecrübeli anneler
bazen olayların gidişatı öyle hesaplanmadık şekilde gidiyor ki biz bile hayret ediyoruz. Ama herşeye rağmen yolun sonunda mis gibi bi kuzucuk görmek dünyanın en güzel hissiMerhabalar öncelikle iyi bayramlar diliyorum hepinizeuzun süredir burayı takip ediyorum ama üye olmamıştım. Normalde mayıs bekleniyordu doğumum ama bebeğim erken geldi. Nisan annesi oldum yani. Bu süreçte buraya girip yazılanları okumak beni çok rahatlatıyordu. O yüzden hamilelik sürecimden ve doğumdan bahsetmek istedim. Zorlu bir hamilelik geçirdim, bebeğimde detaylıda bağırsak genişlemesi tespit ettiler. Özel hastanede takipliydim 32. Haftada hastane orda doğum yapamayacağımı söyleyip yeni doktor bulmamı istedi. Biraz stresli bir süreçti. Devlet hastanesine gittim bu süreçte tekrar özel hastaneye gitmek ve uğraşmak istemedim. Sadece 2 kere kontrole gitmiştim ki 35+3 de suyum geldi. Saat 21:00 gibi hastaneye girişim yapıldı ve ondan sonrası tam bir karmaşa ilk kontrolüm acilde yapıldı suyumun geldiğine doktorlar inanmadı fazla suyum varmış haberim yok ama 1 cm açıklığım varmış haftamda erken olunca beni doğum katına yolladılar. Ultrason ve açıklık muayenesi oldu tekrardan ve yatışımı yaptılar. İlk başta sancım yoktu ama yavaş yavaş gelmeye başladı. 3 cm e kadar hızlı geldik. Saat 1:30 gibi 3 cm olmuştu açıklığım. Bu arada ciğer geliştirici iğne ve antibiyotik verdiler. Ultrason kontrolleri ve nst sürekli yapıldı. Bebeğimde bağırsak genişlemesi olduğu için karnı 41. Haftayla uyumluydu. Doktor normal doğum yapmak istersen bebek kanaldan geçemeyebilir veya çok yırtığın olabilir istersen sezaryen de olabilirsin sana bırakıyorum kararı dedi. Bir süre düşünmek istiyorum dedim. Eşimi arayıp sordum. Bir yanım normal doğum yapmak istiyordu yapabileceğimi düşünüyordum diğer yanım bebeği riske atmak istemiyordu ve gün sonunda bebek kanaldan geçemeyip yine sezaryene alınma ihtimalim olduğu için beklemek istemiyordum. En sonunda sezaryen olmayı seçtim. Zannediyorum ki acilen sezaryene alacaklar beni ama öyle olmadı sabaha kadar bekleyeceksin dediler. Bu süreçte tabii sancım sıklaştı herhangi bir şey yememe içmeme izin vermediler. Nstye bağlı olduğum için yatmak zorunda kaldım ama yatarak sancıları karşılamak çok zordu. Sürekli nstyi söküp ayağa kalktım. Onlar taktı ben söktüm bu arada ebeyi sadece serumdan seruma gördüm. Sabah 4 gibi falan açıklığım 4 cm olmuştu ama bebek kanala inmemişti sanırım. Benimle hiçbir bilgi paylaşmadıkları için kendi aralarındaki konuşmadan bunu anladım. Sancılarım artık iyice arttı ama açıklığım artmıyordu. Tabii ben kafada normal doğumu rafa kaldırıp sezaryene odaklandım ve sabah olmasını doktorun gelmesini bekliyorum. O saatler geçmek bilmedi resmen. Doktorlar geldi saat 9:30 gibi falan ultrasonla kontrol ettiler ve dediler ki NORMAL DOĞURACAKSIN. Bu arada açıklığım 5 cm yaklaşmış ama bende ne enerji kaldı ne heves kaldı açıklık susuzluk uykusuzluk derken bir anda normal doğuma dönmesi sinirlenirim alt üst oldu resmen. Eşimi arayıp beni çıkartmasını söyledim. Neyse eşim biraz baskı yapmış sanırım tekrar başka doktor ultrason ile baktı. İlk başta o da normal doğurursun dedi sonra akşamdan sabaha bebeğin bağırsak genişlemenin arttığını fark ettiler ve 11:00 de acil sezaryene alındım. 11:30 da kızım dünyaya geldi. Sezaryene giderken en son açıklığım 5 cmdi. Kızımı hemen yoğun bakıma aldılar 1 gün sonra ameliyat oldu. Ameliyatı 2.5 saat sürdü hala yoğun bakımda ama durumu iyiye gidiyor. Sütüm geldi sıkıntı yaşamadım. Doğumdan sonra bir suçluluk hissettim. Çünkü bebek o kadar büyük değildi normal doğarmış dedim. Ben yetersizmişim gibi hissettim kendimi. Becerememişim gibi düşündüm. Şu an bu düşüncede değilim. Başka şartlar altında olsa ebe desteği doktor desteği olsa doğurabilir miydim acaba diye çok düşündüm. Ancak gün sonunda bebeğim iyi ben iyiyim önemli olan o bunun farkına vardım. Bu bir yarış değil, belkide gerçekten doğum kanalından geçemeyecekti bebek ve sorun olacaktı. Açıklığımın bu kadar yavaş artmasının bir sebebi vardı belkide bilemiyorum. Geriye dönüp baktığımda kötü hatırlamıyorum. Her şeye rağmen güzel bir doğumdu ve bebeğime kavuştum (tam kavuşamamış olsamda) şu an çektiğim hiçbir acıyı hatırlamıyorum. Bebeğim yoğun bakımda diye üzülüyordum ama bu süreçte ben de çok hızlı toplardım. İyice uyudum dinlendim. Her şerde vardır bir hayır dedikleri bu olsa gerek. Hep olumlu düşünün. Sizinle doğum hikayemi paylaşmak istedim çünkü belki bu hikayeyi kötü olarak nitelendirebilirsiniz ama inanın ki değildi. Bebeğinize kavuştuğunuz hiçbir hikaye kötü olamaz. İçinizi ferah tutun ve akışına bırakın, her şey olması gerektiği gibi oluyor. Anın tadını çıkartın.
Her gün yeni bir mucize ile karşılaşıyorum çok tıhaf geliyor ya banaEvet canım normal. Benim de gelmişti Dr sıkı sütyen giy dedi. Hala her gece bir damla gelir atletimde görüyorum. İlk geldiğinde çok gelmişti sonra sonra hep bir kaç damla şeklinde gördüm lekeyi. Tek göğüsten geliyordu ilerleyen haftalarda ikisinden de gelmeye başladı. Özellikle duştan sonra göğsümü yagladigim zaman o gece daha çok gelmiş oluyor
Başta ben de korkmuştum doğum mu yaklasti diye, hatta kendimden süt konusunda hiç umudum yoktu ama doktorum da problem olmadığını söyledi, sonra sonra alıştım bu durumaHer gün yeni bir mucize ile karşılaşıyorum çok tıhaf geliyor ya bana
100u geçmiş diyince acaba ben mi yanlış bakıyorum demistimAlttaki canım, üstteki kalp atışı zaten
100lerde gibi hatırladım ama 100mus100u geçmiş diyince acaba ben mi yanlış bakıyorum demistimayyyy şaka maka gerçekten kasilman mükemmel az kalmiss
Ayyyy ben çok heyecanlandim 20 dakikada 3 kere sancı çıkması gerekiyormus zaten o zaman doğum oluyormus internette okumuştum da ayyy100lerde gibi hatırladım ama 100musDr buna doğum için hazırlanıyor vücudun demişti önceki gittiğimde 2 tane 40 1 tane 50 vardi o zaman işte ben senin çatı muayeni şimdi yapcam dedi düzenli olmasi sanırım asıl mesele ben 2 haftaya dogurcam gibi hissediyorum
Ben senin yerinde olsam giderdim doktoraBayramın tadını çıkaramıyorum1 saattir çok şiddetli regl sancısı çekiyorum deminden beri belimden de gelmeye başladı sancı. Yalancı sancı bu mu oluyo kızlar hastaneye gitmeye gerek var mı sizce
Bugün de aşağıda hissediyorum hareketleri ama kaburgada da hissediyorum ne yapıyor bebiş anlamadımAyyyy ben çok heyecanlandim 20 dakikada 3 kere sancı çıkması gerekiyormus zaten o zaman doğum oluyormus internette okumuştum da ayyyseninki bildiğin geliyorummmm diyo bende 15inde catiya gircem nstye sokar mi acaba ama çok sevindim senin adina
Süre tutmuş muydun düzenli miydi acaba magnezyum içince etki etmiş demek ki hemen kasılmaları engellemiş az daha beklesin acelesi ne@melegim can K kelebekimsicesursavasci P Pembepilates ay kızlar sabah 7 ye kadar kasılma yaşadım resmen çok kötüydü. Belime ağrı giriyor sonra kasıklarıma vuruyo vajina ve makata baskı hissediyorum. Tuvalete giriyorum sanki büyük tuvaletim var gibi ama yok yani. Eşime dedim bu gece doğacak heralde çok korktum. Yürüyorum geçmiyo yatıyorum geçmiyo. Oğlumu bırakacak yerimiz olsa acile gidecektim ama o saatte uyandırmak da istemedim çocuğu bizimle gelse perişan olacak. Sonra bi magnezyum daha içtim 7 gibi uyumuşum 11 de kalktım. Şimdi bişey yok gibi şükür. Bu mu yalancı doğum sancısı acaba çok gerçekçi geldi bana valla
Sabah da eşim diyor çocuğun göbek adı bayram mı olacak yoksa
Bir nst ye felan bakarlar belki hala sancın varsaBenimkinin kız olması dışında sorun yok
Bugün acile b12 iğnesi olmaya gideceğim olmazsa kadın doğum aciline de bi gideyim diyorum bir daha olursa inşallah olmaz tabi korkutuyor insanıdaha küçük bi 3 kilo olsaydı rahat ederdim.
Benim ilkinde sancım olmadı direkt suni sancı vermişlerdi, böyle kasılma da hiç hissetmemiştim ilk kez yaşayınca gerçekten heyecan gerilim hepsi bi arada oldu
Bu sancıyı ben de anlamadım ya eğer anlamazsam siye de korkmuyor değilimBebek kaskatı oluyor canım, dokunduğunda taş gibi karnın yumuşak olmuyor tek taraflı çıkıntı gibi de oluyor iki taraflı da oluyor. Benim nstde bir ara epeyi katilasmisti 100lerde çıktı. Geçtiğimiz hafta da minik minik kasılmalar oldu 40larda 50lerdeydi onlar da yalancı sancı oluyormuş rahim kendini hazırlıyormus
Alttaki olması lazım genelde alttaki sancıyo üstteki bebek kalp atışını gösteriyor sancı da max 100 oluyor çoğu cihazda farklısı varsa bilmiyorum ben hep 100 gördümMaksimum kağıtta 100 değeri gosteriyo acaba ben mi yanlış bakıyorum alttaki çizgi mj üstteki çizgiden mi bahsediyorsun canim
Yalancı sancı öyle oluyor, nstde net anlarsın canımBu sancıyı ben de anlamadım ya eğer anlamazsam siye de korkmuyor değilimçocuk bazen tek taraflı ya da iki taraflı çıkıntı oluyor canımı acıtıyor hatta bazen ama o sancı mı emin değilim içerde geriniyor mu yoksa
Çok mu farkı oluyor acabaYalancı sancı öyle oluyor, nstde net anlarsın canımben de öyle anladım, nstde hissettikten sonra baktım hissettiğim kadar çıkmış orada da. Asıl sanciyi anlarmisiz zaten acidan
Ben 5 hafta sonra gittim ya 35te direkt asistanı beni nstye soktu hiç doktoru gormeden o zaman dedigin sekilde yaparBugün de aşağıda hissediyorum hareketleri ama kaburgada da hissediyorum ne yapıyor bebiş anlamadımbenim Dr her muayene öncesi nst istiyor, bence artık senin de her gidişinde ister
Evet onlar yalancı sancılar oluyor, Dr muayeneden önce dokunuyor mesela söylüyor bak kaskatı diye sonra da yumusuyor kasılmalar geçiyorÇok mu farkı oluyor acababu çok etkilemiyor keşke böyle olsa nstde o anı yakalayamadım hiç hep 20lerdeydi gerçi ta 35te felan giricem bir dahaki nstye ayy demek ki bunlar yalancı sancıı zaten şuan elliyorum mesela karnımı yumuşacık pamuk gibi sanki bebek yok ama o zamanlar karnım sert oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?