- 1 Temmuz 2023
- 2.030
- 2.469
- 63
Ben anneme geldim eşim çalışıyor diye 3 gündür buradayım ama perşembe evime döncem.Bu bayram yanlızız
Benim ailem gurbette
Eşimin anne babası umrede
Eltimler annesine gitti şehir dışı
Görümcemler kaynanasına gitti şehir dışı
Bizde artık eşimin dedesi dayıları burda onları ziyaret ederiz sonra piknik canım istiyor bi mangal iyi gider özledim
Sizler neler yapıyorsunuz bayramda kızlar
Aynı taktikBen hep topu babasına atıyorum genetik diyorum ona çekmiş güya yediğim muzlar avakadolar kabak çekirdekleri kefirler bundan habersiz
Bende 34ü bitirmekti hedef, ne kadar giderse o kadar iyi tabi daha 31.haftadalar inşallah kalırlar o kadar. Kacıncı haftadan beri sancı cıktı sizde bide hangi ilaçları kullanıyorsunuzBende de 100 lerde sancı çıktı canım doktor ilaçlarla zor tutuyorum içerde dedi. 36 yı atlatmak istiyoruz biz de hayırlısıyla
Biz de gurbetteyiz canım hiç akrabamız yok bu şehirde, arkadaşlarımız da memleketlerine gittiler hep. Biz de yalnızız. Allah sağlık versin de napalım çekirdek ailemizle takılırızBu bayram yanlızız
Benim ailem gurbette
Eşimin anne babası umrede
Eltimler annesine gitti şehir dışı
Görümcemler kaynanasına gitti şehir dışı
Bizde artık eşimin dedesi dayıları burda onları ziyaret ederiz sonra piknik canım istiyor bi mangal iyi gider özledim
Sizler neler yapıyorsunuz bayramda kızlar
Başın sağolsun canım Allah rahmet eylesin sana da gönül ferahlığı versin.Babamsız ilk bayramım canım. O kadar burukki içim. Nasıl geçicek bu bayram bilmiyorumbugün bütün gün ağladım durdum. Yarın sabah erkenden annemin yanına gidip oradan mezarlığa gidiceğiz. Çiçekler aldım bugün babamın mezarına ekerim yarın diye. İşin kötüsüyse babamsız ilk bayram diye bütün akrabalar annenlere gelicekler ama benim eşimin ailesine de bayramlaşmaya gitmem gerekicek, herkes babam için oradayken benim eşimin ailesine gitmem çok zoruma gidecek şimdiden bunu düşünüyorum. Allah hepimize sevdiklerimizle güzel bayramlar nasip etsin.
Nst de sancı cıkınca doğum yakın mı demek oluyor? Bilgisi oln var mıdır?
Sancının yüksekliğinden ziyade düzenli olması önemli canım. Benim de ilkinde erken doğum riskim olmuştu ben de hissetmiyordum 120 lerde çıkıyordu sancı düzenli şekilde ben bebek hareketi sanıyordum.Düzeninden bahsetmedi ama kagıda baktıgımda 100 lerde bi kaç defa gözüküyor aklıma takıldı. Sancı cıkmış hissetmiyor musun bunları demişti. Ben hissediyorum aslında ama bebeklerin hareketleri diye düşünüyordum meğer sancıymış
Benim 34 te başladı sancılar; günde 3 vajinal progestesteron alıyorum 2 magnezyum kullanıyorum canım. Sen hangilerini kullanıyorsun? Riskli haftaları bitirmişsiniz çok şükür artık doğsa da inşallah sıkıntı olmaz ikiz seninkiler maşallah biz bir taneyi zor tutuyoruz içerde vallahi helal olsunBende 34ü bitirmekti hedef, ne kadar giderse o kadar iyi tabi daha 31.haftadalar inşallah kalırlar o kadar. Kacıncı haftadan beri sancı cıktı sizde bide hangi ilaçları kullanıyorsunuz
Başın sağ olsun canım.. Rabbim annene uzun sağlıklı bir ömür versin. Bayram hakikaten sevdiklerimizle ailelerle bayram ama takdiri ilahi işteBabamsız ilk bayramım canım. O kadar burukki içim. Nasıl geçicek bu bayram bilmiyorumbugün bütün gün ağladım durdum. Yarın sabah erkenden annemin yanına gidip oradan mezarlığa gidiceğiz. Çiçekler aldım bugün babamın mezarına ekerim yarın diye. İşin kötüsüyse babamsız ilk bayram diye bütün akrabalar annenlere gelicekler ama benim eşimin ailesine de bayramlaşmaya gitmem gerekicek, herkes babam için oradayken benim eşimin ailesine gitmem çok zoruma gidecek şimdiden bunu düşünüyorum. Allah hepimize sevdiklerimizle güzel bayramlar nasip etsin.
Bacım sende bi sabret durrr , çocuu rahat bırakDoğurmak istiyorum perilerim geldi artık yeto
Sağlık olsun dediğin gibi bu senede böyle geçsin canımBizde Allah versin 20 kişilik orduyla takılıyoruz evdekv görümceler çoluk çocuk şehirdışından kp için gelenler falan. Bizde de olmaması gereken zamanda yoğun bi kalabalık yaşanıyor kp için iyi değil malum ama kime ne anlatcan işte.
Biz bayramlarda şehirdışında olmaya gezmeye alışkınız eşimle tabi gidemedik hem doğumdan hem kp kaynaklı. Kendimizi 1 sene sonra rahat ederiz yine gezeriz diye telkinliyoruzaman hiç bişey gözümde yok sadece sağlık istiyorum
Ne kadar baba evide olsa eşinden ayrı zor oluyor yaBen anneme geldim eşim çalışıyor diye 3 gündür buradayım ama perşembe evime döncem.
Neresi olursa olsun evimi arıyorum ilk kez kaldım onda da garip hissettim
Bir de gelirken eşime hava atarak geldim 2 hafta kalcam diye, ertesi gün oldu ne zaman geleceksin diye başladım darlamaya
Öyle canım sağlık olsunBiz de gurbetteyiz canım hiç akrabamız yok bu şehirde, arkadaşlarımız da memleketlerine gittiler hep. Biz de yalnızız. Allah sağlık versin de napalım çekirdek ailemizle takılırız
Nasip nasılsa öyle doğuyor yavrular, normal yada sezeryan fark etmiyor bazı durumlarda yapacak birşey yok . Öylede kavuşuyorsun böyle de. Hiç suçluluk hissetmeye de gerek yokMerhabalar öncelikle iyi bayramlar diliyorum hepinizeuzun süredir burayı takip ediyorum ama üye olmamıştım. Normalde mayıs bekleniyordu doğumum ama bebeğim erken geldi. Nisan annesi oldum yani. Bu süreçte buraya girip yazılanları okumak beni çok rahatlatıyordu. O yüzden hamilelik sürecimden ve doğumdan bahsetmek istedim. Zorlu bir hamilelik geçirdim, bebeğimde detaylıda bağırsak genişlemesi tespit ettiler. Özel hastanede takipliydim 32. Haftada hastane orda doğum yapamayacağımı söyleyip yeni doktor bulmamı istedi. Biraz stresli bir süreçti. Devlet hastanesine gittim bu süreçte tekrar özel hastaneye gitmek ve uğraşmak istemedim. Sadece 2 kere kontrole gitmiştim ki 35+3 de suyum geldi. Saat 21:00 gibi hastaneye girişim yapıldı ve ondan sonrası tam bir karmaşa ilk kontrolüm acilde yapıldı suyumun geldiğine doktorlar inanmadı fazla suyum varmış haberim yok ama 1 cm açıklığım varmış haftamda erken olunca beni doğum katına yolladılar. Ultrason ve açıklık muayenesi oldu tekrardan ve yatışımı yaptılar. İlk başta sancım yoktu ama yavaş yavaş gelmeye başladı. 3 cm e kadar hızlı geldik. Saat 1:30 gibi 3 cm olmuştu açıklığım. Bu arada ciğer geliştirici iğne ve antibiyotik verdiler. Ultrason kontrolleri ve nst sürekli yapıldı. Bebeğimde bağırsak genişlemesi olduğu için karnı 41. Haftayla uyumluydu. Doktor normal doğum yapmak istersen bebek kanaldan geçemeyebilir veya çok yırtığın olabilir istersen sezaryen de olabilirsin sana bırakıyorum kararı dedi. Bir süre düşünmek istiyorum dedim. Eşimi arayıp sordum. Bir yanım normal doğum yapmak istiyordu yapabileceğimi düşünüyordum diğer yanım bebeği riske atmak istemiyordu ve gün sonunda bebek kanaldan geçemeyip yine sezaryene alınma ihtimalim olduğu için beklemek istemiyordum. En sonunda sezaryen olmayı seçtim. Zannediyorum ki acilen sezaryene alacaklar beni ama öyle olmadı sabaha kadar bekleyeceksin dediler. Bu süreçte tabii sancım sıklaştı herhangi bir şey yememe içmeme izin vermediler. Nstye bağlı olduğum için yatmak zorunda kaldım ama yatarak sancıları karşılamak çok zordu. Sürekli nstyi söküp ayağa kalktım. Onlar taktı ben söktüm bu arada ebeyi sadece serumdan seruma gördüm. Sabah 4 gibi falan açıklığım 4 cm olmuştu ama bebek kanala inmemişti sanırım. Benimle hiçbir bilgi paylaşmadıkları için kendi aralarındaki konuşmadan bunu anladım. Sancılarım artık iyice arttı ama açıklığım artmıyordu. Tabii ben kafada normal doğumu rafa kaldırıp sezaryene odaklandım ve sabah olmasını doktorun gelmesini bekliyorum. O saatler geçmek bilmedi resmen. Doktorlar geldi saat 9:30 gibi falan ultrasonla kontrol ettiler ve dediler ki NORMAL DOĞURACAKSIN. Bu arada açıklığım 5 cm yaklaşmış ama bende ne enerji kaldı ne heves kaldı açıklık susuzluk uykusuzluk derken bir anda normal doğuma dönmesi sinirlenirim alt üst oldu resmen. Eşimi arayıp beni çıkartmasını söyledim. Neyse eşim biraz baskı yapmış sanırım tekrar başka doktor ultrason ile baktı. İlk başta o da normal doğurursun dedi sonra akşamdan sabaha bebeğin bağırsak genişlemenin arttığını fark ettiler ve 11:00 de acil sezaryene alındım. 11:30 da kızım dünyaya geldi. Sezaryene giderken en son açıklığım 5 cmdi. Kızımı hemen yoğun bakıma aldılar 1 gün sonra ameliyat oldu. Ameliyatı 2.5 saat sürdü hala yoğun bakımda ama durumu iyiye gidiyor. Sütüm geldi sıkıntı yaşamadım. Doğumdan sonra bir suçluluk hissettim. Çünkü bebek o kadar büyük değildi normal doğarmış dedim. Ben yetersizmişim gibi hissettim kendimi. Becerememişim gibi düşündüm. Şu an bu düşüncede değilim. Başka şartlar altında olsa ebe desteği doktor desteği olsa doğurabilir miydim acaba diye çok düşündüm. Ancak gün sonunda bebeğim iyi ben iyiyim önemli olan o bunun farkına vardım. Bu bir yarış değil, belkide gerçekten doğum kanalından geçemeyecekti bebek ve sorun olacaktı. Açıklığımın bu kadar yavaş artmasının bir sebebi vardı belkide bilemiyorum. Geriye dönüp baktığımda kötü hatırlamıyorum. Her şeye rağmen güzel bir doğumdu ve bebeğime kavuştum (tam kavuşamamış olsamda) şu an çektiğim hiçbir acıyı hatırlamıyorum. Bebeğim yoğun bakımda diye üzülüyordum ama bu süreçte ben de çok hızlı toplardım. İyice uyudum dinlendim. Her şerde vardır bir hayır dedikleri bu olsa gerek. Hep olumlu düşünün. Sizinle doğum hikayemi paylaşmak istedim çünkü belki bu hikayeyi kötü olarak nitelendirebilirsiniz ama inanın ki değildi. Bebeğinize kavuştuğunuz hiçbir hikaye kötü olamaz. İçinizi ferah tutun ve akışına bırakın, her şey olması gerektiği gibi oluyor. Anın tadını çıkartın.
Canım nstn normal sancı vs yokKizlar nst dem anlayan bakabilir mi
Niye uyumadın sen kız sahur da yok bu geceCanım nstn normal sancı vs yok
İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi hayırlı uğurlu olsun inşallah rabbim acısını size göstermesin inşallah hayırlı bayramlarMerhabalar öncelikle iyi bayramlar diliyorum hepinizeuzun süredir burayı takip ediyorum ama üye olmamıştım. Normalde mayıs bekleniyordu doğumum ama bebeğim erken geldi. Nisan annesi oldum yani. Bu süreçte buraya girip yazılanları okumak beni çok rahatlatıyordu. O yüzden hamilelik sürecimden ve doğumdan bahsetmek istedim. Zorlu bir hamilelik geçirdim, bebeğimde detaylıda bağırsak genişlemesi tespit ettiler. Özel hastanede takipliydim 32. Haftada hastane orda doğum yapamayacağımı söyleyip yeni doktor bulmamı istedi. Biraz stresli bir süreçti. Devlet hastanesine gittim bu süreçte tekrar özel hastaneye gitmek ve uğraşmak istemedim. Sadece 2 kere kontrole gitmiştim ki 35+3 de suyum geldi. Saat 21:00 gibi hastaneye girişim yapıldı ve ondan sonrası tam bir karmaşa ilk kontrolüm acilde yapıldı suyumun geldiğine doktorlar inanmadı fazla suyum varmış haberim yok ama 1 cm açıklığım varmış haftamda erken olunca beni doğum katına yolladılar. Ultrason ve açıklık muayenesi oldu tekrardan ve yatışımı yaptılar. İlk başta sancım yoktu ama yavaş yavaş gelmeye başladı. 3 cm e kadar hızlı geldik. Saat 1:30 gibi 3 cm olmuştu açıklığım. Bu arada ciğer geliştirici iğne ve antibiyotik verdiler. Ultrason kontrolleri ve nst sürekli yapıldı. Bebeğimde bağırsak genişlemesi olduğu için karnı 41. Haftayla uyumluydu. Doktor normal doğum yapmak istersen bebek kanaldan geçemeyebilir veya çok yırtığın olabilir istersen sezaryen de olabilirsin sana bırakıyorum kararı dedi. Bir süre düşünmek istiyorum dedim. Eşimi arayıp sordum. Bir yanım normal doğum yapmak istiyordu yapabileceğimi düşünüyordum diğer yanım bebeği riske atmak istemiyordu ve gün sonunda bebek kanaldan geçemeyip yine sezaryene alınma ihtimalim olduğu için beklemek istemiyordum. En sonunda sezaryen olmayı seçtim. Zannediyorum ki acilen sezaryene alacaklar beni ama öyle olmadı sabaha kadar bekleyeceksin dediler. Bu süreçte tabii sancım sıklaştı herhangi bir şey yememe içmeme izin vermediler. Nstye bağlı olduğum için yatmak zorunda kaldım ama yatarak sancıları karşılamak çok zordu. Sürekli nstyi söküp ayağa kalktım. Onlar taktı ben söktüm bu arada ebeyi sadece serumdan seruma gördüm. Sabah 4 gibi falan açıklığım 4 cm olmuştu ama bebek kanala inmemişti sanırım. Benimle hiçbir bilgi paylaşmadıkları için kendi aralarındaki konuşmadan bunu anladım. Sancılarım artık iyice arttı ama açıklığım artmıyordu. Tabii ben kafada normal doğumu rafa kaldırıp sezaryene odaklandım ve sabah olmasını doktorun gelmesini bekliyorum. O saatler geçmek bilmedi resmen. Doktorlar geldi saat 9:30 gibi falan ultrasonla kontrol ettiler ve dediler ki NORMAL DOĞURACAKSIN. Bu arada açıklığım 5 cm yaklaşmış ama bende ne enerji kaldı ne heves kaldı açıklık susuzluk uykusuzluk derken bir anda normal doğuma dönmesi sinirlenirim alt üst oldu resmen. Eşimi arayıp beni çıkartmasını söyledim. Neyse eşim biraz baskı yapmış sanırım tekrar başka doktor ultrason ile baktı. İlk başta o da normal doğurursun dedi sonra akşamdan sabaha bebeğin bağırsak genişlemenin arttığını fark ettiler ve 11:00 de acil sezaryene alındım. 11:30 da kızım dünyaya geldi. Sezaryene giderken en son açıklığım 5 cmdi. Kızımı hemen yoğun bakıma aldılar 1 gün sonra ameliyat oldu. Ameliyatı 2.5 saat sürdü hala yoğun bakımda ama durumu iyiye gidiyor. Sütüm geldi sıkıntı yaşamadım. Doğumdan sonra bir suçluluk hissettim. Çünkü bebek o kadar büyük değildi normal doğarmış dedim. Ben yetersizmişim gibi hissettim kendimi. Becerememişim gibi düşündüm. Şu an bu düşüncede değilim. Başka şartlar altında olsa ebe desteği doktor desteği olsa doğurabilir miydim acaba diye çok düşündüm. Ancak gün sonunda bebeğim iyi ben iyiyim önemli olan o bunun farkına vardım. Bu bir yarış değil, belkide gerçekten doğum kanalından geçemeyecekti bebek ve sorun olacaktı. Açıklığımın bu kadar yavaş artmasının bir sebebi vardı belkide bilemiyorum. Geriye dönüp baktığımda kötü hatırlamıyorum. Her şeye rağmen güzel bir doğumdu ve bebeğime kavuştum (tam kavuşamamış olsamda) şu an çektiğim hiçbir acıyı hatırlamıyorum. Bebeğim yoğun bakımda diye üzülüyordum ama bu süreçte ben de çok hızlı toplardım. İyice uyudum dinlendim. Her şerde vardır bir hayır dedikleri bu olsa gerek. Hep olumlu düşünün. Sizinle doğum hikayemi paylaşmak istedim çünkü belki bu hikayeyi kötü olarak nitelendirebilirsiniz ama inanın ki değildi. Bebeğinize kavuştuğunuz hiçbir hikaye kötü olamaz. İçinizi ferah tutun ve akışına bırakın, her şey olması gerektiği gibi oluyor. Anın tadını çıkartın.
Gözlerim dolarak okudumMerhabalar öncelikle iyi bayramlar diliyorum hepinizeuzun süredir burayı takip ediyorum ama üye olmamıştım. Normalde mayıs bekleniyordu doğumum ama bebeğim erken geldi. Nisan annesi oldum yani. Bu süreçte buraya girip yazılanları okumak beni çok rahatlatıyordu. O yüzden hamilelik sürecimden ve doğumdan bahsetmek istedim. Zorlu bir hamilelik geçirdim, bebeğimde detaylıda bağırsak genişlemesi tespit ettiler. Özel hastanede takipliydim 32. Haftada hastane orda doğum yapamayacağımı söyleyip yeni doktor bulmamı istedi. Biraz stresli bir süreçti. Devlet hastanesine gittim bu süreçte tekrar özel hastaneye gitmek ve uğraşmak istemedim. Sadece 2 kere kontrole gitmiştim ki 35+3 de suyum geldi. Saat 21:00 gibi hastaneye girişim yapıldı ve ondan sonrası tam bir karmaşa ilk kontrolüm acilde yapıldı suyumun geldiğine doktorlar inanmadı fazla suyum varmış haberim yok ama 1 cm açıklığım varmış haftamda erken olunca beni doğum katına yolladılar. Ultrason ve açıklık muayenesi oldu tekrardan ve yatışımı yaptılar. İlk başta sancım yoktu ama yavaş yavaş gelmeye başladı. 3 cm e kadar hızlı geldik. Saat 1:30 gibi 3 cm olmuştu açıklığım. Bu arada ciğer geliştirici iğne ve antibiyotik verdiler. Ultrason kontrolleri ve nst sürekli yapıldı. Bebeğimde bağırsak genişlemesi olduğu için karnı 41. Haftayla uyumluydu. Doktor normal doğum yapmak istersen bebek kanaldan geçemeyebilir veya çok yırtığın olabilir istersen sezaryen de olabilirsin sana bırakıyorum kararı dedi. Bir süre düşünmek istiyorum dedim. Eşimi arayıp sordum. Bir yanım normal doğum yapmak istiyordu yapabileceğimi düşünüyordum diğer yanım bebeği riske atmak istemiyordu ve gün sonunda bebek kanaldan geçemeyip yine sezaryene alınma ihtimalim olduğu için beklemek istemiyordum. En sonunda sezaryen olmayı seçtim. Zannediyorum ki acilen sezaryene alacaklar beni ama öyle olmadı sabaha kadar bekleyeceksin dediler. Bu süreçte tabii sancım sıklaştı herhangi bir şey yememe içmeme izin vermediler. Nstye bağlı olduğum için yatmak zorunda kaldım ama yatarak sancıları karşılamak çok zordu. Sürekli nstyi söküp ayağa kalktım. Onlar taktı ben söktüm bu arada ebeyi sadece serumdan seruma gördüm. Sabah 4 gibi falan açıklığım 4 cm olmuştu ama bebek kanala inmemişti sanırım. Benimle hiçbir bilgi paylaşmadıkları için kendi aralarındaki konuşmadan bunu anladım. Sancılarım artık iyice arttı ama açıklığım artmıyordu. Tabii ben kafada normal doğumu rafa kaldırıp sezaryene odaklandım ve sabah olmasını doktorun gelmesini bekliyorum. O saatler geçmek bilmedi resmen. Doktorlar geldi saat 9:30 gibi falan ultrasonla kontrol ettiler ve dediler ki NORMAL DOĞURACAKSIN. Bu arada açıklığım 5 cm yaklaşmış ama bende ne enerji kaldı ne heves kaldı açıklık susuzluk uykusuzluk derken bir anda normal doğuma dönmesi sinirlenirim alt üst oldu resmen. Eşimi arayıp beni çıkartmasını söyledim. Neyse eşim biraz baskı yapmış sanırım tekrar başka doktor ultrason ile baktı. İlk başta o da normal doğurursun dedi sonra akşamdan sabaha bebeğin bağırsak genişlemenin arttığını fark ettiler ve 11:00 de acil sezaryene alındım. 11:30 da kızım dünyaya geldi. Sezaryene giderken en son açıklığım 5 cmdi. Kızımı hemen yoğun bakıma aldılar 1 gün sonra ameliyat oldu. Ameliyatı 2.5 saat sürdü hala yoğun bakımda ama durumu iyiye gidiyor. Sütüm geldi sıkıntı yaşamadım. Doğumdan sonra bir suçluluk hissettim. Çünkü bebek o kadar büyük değildi normal doğarmış dedim. Ben yetersizmişim gibi hissettim kendimi. Becerememişim gibi düşündüm. Şu an bu düşüncede değilim. Başka şartlar altında olsa ebe desteği doktor desteği olsa doğurabilir miydim acaba diye çok düşündüm. Ancak gün sonunda bebeğim iyi ben iyiyim önemli olan o bunun farkına vardım. Bu bir yarış değil, belkide gerçekten doğum kanalından geçemeyecekti bebek ve sorun olacaktı. Açıklığımın bu kadar yavaş artmasının bir sebebi vardı belkide bilemiyorum. Geriye dönüp baktığımda kötü hatırlamıyorum. Her şeye rağmen güzel bir doğumdu ve bebeğime kavuştum (tam kavuşamamış olsamda) şu an çektiğim hiçbir acıyı hatırlamıyorum. Bebeğim yoğun bakımda diye üzülüyordum ama bu süreçte ben de çok hızlı toplardım. İyice uyudum dinlendim. Her şerde vardır bir hayır dedikleri bu olsa gerek. Hep olumlu düşünün. Sizinle doğum hikayemi paylaşmak istedim çünkü belki bu hikayeyi kötü olarak nitelendirebilirsiniz ama inanın ki değildi. Bebeğinize kavuştuğunuz hiçbir hikaye kötü olamaz. İçinizi ferah tutun ve akışına bırakın, her şey olması gerektiği gibi oluyor. Anın tadını çıkartın.
Canım bebek ne kadar hareketliyseKızlar bebeğim 2-3 saattir aşırı hareketli ya dört dönüyor içerde tedirgin oldum. Hatta kasılma mı acaba dedim eşime elini koydurttum yok bebek bence dedi. Acaba içeride yolunda gitmeyen bir şeyler mi varnormalde bu kadar uzun süre bu kadar enerjik olmazdı ki bugün tatlı bile yemedim hiç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?