Bende kendi kendimi teselli ediyorum. Diyorum ki şimdi böyle böyle rahim çok çabuk açılacak ona hazırlık yapıyor. Sonra pıttt diye doğurucamSanırım erkekte öyle oluyor ya korkma sakın ama benim annem sancıdan yüzüğünü kırmış erkek kardeşimde ; beni doğururken bir bakmışlar anneme vermişler bile beni annem anlamamış bile; bence erkeklerde sancı daha çok oluyor erkeklerin kemik yapıları kızlara göre daha iri olduğu için rahim daha çok kasılıyor bence
Canım üşütmüş olabilir misin bu aralar havalar bir ısındı hemen tişörtler şortlar sonra bir soğudu ? Benim de sancılarım başladığında bir tane ebe belki üşüttün dedi ayağındaki çorap ince içine atlet giymemişsin üstün ince demişti, o günden sonra bayağı dikkatli giyinmeye başladım. Birde sen sürekli kayınvalidenin evindesin tuvalet ortak kalabalık ev belki enfeksiyon da olabilir Allah korusun bol bol su iç dinlen ayaklarını sıcak tut, çok geçmiş olsunkızlaaar herkese hayırlı bayramlar. Ben bugün bi kaç kez girdim çıktım da yazamadım hatta alıntıladıklarım bile yarım kalmış
Akşam saat 9 gibi wc girince bi mukus gördüm sümüksü uzayan akıntı. Doktorumu aradım bahsettiğin şey doğum nişanına benziyor ben yurtdışındayım hastanede çoğu ebe istifa etti tek ebe var onuda evden çağıracaklar sen direk ünv hastanesine git bi durum olursa sıkıntı yaşarsın dedi. Direk ünv hastanesine gittik. Nts de sancı çıkmadı 20 de birkez bi sancı görüldü okadar. Vajinal ultrasonda bi problem yok parmakla açıklık baktı çok minik bi açıklık var önemsiz dedi cm söylemedi. Vajina girişine baktı o ördekmidir nedir onunla. Aşırı canım acıdı. Kanama yok mukus yok. Karından da ultrason baktı onda da bebekte bi problem yok. 26 haftalık doğumundan dolayı paniğini anlıyorum ama bu bebek artık 35 haftalık olmuş 26 haftalık bi bebekle bir tutulamaz 2bucuk kiloyu geçmiş doğsa doğar aynı sorunlar olmaz filan dedi. Kendi doktorumda sürekli bilgi istedi anlattım ona da durumu ciğer geliştirici için direk kendi hastanesine yönlendirdi onuda reçete etmediler vurduramadım yarın duruma göre ciğer geliştirici vurulcam inşallah normalde zaten cumartesi vurulacaktım. Kızlar aklım gitti vallahi kızımda da böyle aynı mukus gelip 2 gün sonra doğum yapmıştım. Onda hissettiğim bi sancı durumu vardı nts de çıkmayan. Bu sefer sancı hissetmiyorum nts de de yok. Tek fark bu gibi. Ünv hastanesi doktoruna görede normal bi akıntı. Umarım öyledir kaldı şurda 18 gün yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik inşallah problemsiz geçer kalan süreçler
Ayyyy ne diyosuuunnBenim arkadaşımın annesi de 3. çocuğunu tuvalette doğurmuş, büyük tuvaleti var diye girmiş ıkınırken bebek çıkıvermişeskiler sürekli hareket halinde olunca mı nedendir doğumları hep kolay maşallah. Biz de işe gittik hep gerçi ama onlar kadar değiliz maalesef
Ya bunlar ne korkunç hikayeler benim için tuvalete gidip bebeği doğursam düşüp bayılırım heralde millet nasıl dirayetli helal olsunBenim arkadaşımın annesi de 3. çocuğunu tuvalette doğurmuş, büyük tuvaleti var diye girmiş ıkınırken bebek çıkıvermişeskiler sürekli hareket halinde olunca mı nedendir doğumları hep kolay maşallah. Biz de işe gittik hep gerçi ama onlar kadar değiliz maalesef
senin önceki doğumların olduğu için çok rahat doğurursun sen inşallah canım hiç korkmaBende kendi kendimi teselli ediyorum. Diyorum ki şimdi böyle böyle rahim çok çabuk açılacak ona hazırlık yapıyor. Sonra pıttt diye doğurucam
Senin yazdıklarını okumamış sayıyorum kendimi
Benim tesellim daha iyi
Varmış doğuran o şekildeAyyyy ne diyosuuunnvalla bu gün onu düşündüm biliyor musun. Söylemesiayıp kabız gibiyim ıkınırken aşağı çok baskı oldu içimden dedim bide böyle doğuruyormuşsun acaba doğuran varmıdır dedim varmış
Aslında eskiler bunun çok doğal bir süreç olduğunun bilincinde. Çok hijyenik olmasada normal bir süreç korkutulma vs yok. Anneannem hep evde doğurmuş göbeğini kesip emziirp yemek yapmaya girermiş. Şimdiki zamanda çok müdahale var ve zor bir olay gibi görünüyor.Ya bunlar ne korkunç hikayeler benim için tuvalete gidip bebeği doğursam düşüp bayılırım heralde millet nasıl dirayetli helal olsuneski kadınlar mı öyle biz mi cılız korkak çıktık
senin önceki doğumların olduğu için çok rahat doğurursun sen inşallah canım hiç korkma
Evet kesinlikle hemen yatış demeleri üzücü biraz; Bebek iyi olduktan sonra biraz daha beklenebilir en azından evde kendi sancını açılmanı daha konforlu ortamda yapabiliriz hastane ortamı stresli açılmayı sancıyı da engelleyebilir o stresAslında eskiler bunun çok doğal bir süreç olduğunun bilincinde. Çok hijyenik olmasada normal bir süreç korkutulma vs yok. Anneannem hep evde doğurmuş göbeğini kesip emziirp yemek yapmaya girermiş. Şimdiki zamanda çok müdahale var ve zor bir olay gibi görünüyor.
Mesela hafif sancılar oluyo gidiyosun 2 cm açılma var hemen yatış. Yavaş ileryo buseferde suni sancı veriyolar.
Halbuki evine gitse belki o hafif sancı 2 3 güne artacak ve 2 3 güne kendi kendine tam açıklığa ulaşacak. Ama doktorlar hemen suni sancı müdahale ediyolar.
Benim 2. Kızım öyle oldu 5 cm kadar yavaş ilerledi hemen suni verdiler hızlansın diye çok pişmanım keşke kabul etmeseydim doğal olsaydı kendi sancıma dayanabilirken gidip suni almak akılsızlık
Bu yavrumda dua ediyorum inşaAllah hiç müdahale olmadan kendi sancım ile kolaylıkla doğururum
Benim resmen stresten etkiledi evde düzenli olan sancım yatıp nst bağlanınca kaçtı. Yürüyüp hareket ettğimde geliyodu. Ama kalp atışı takip etmemiz lazm şöyle böyle diye çok sık nst olduEvet kesinlikle hemen yatış demeleri üzücü biraz; Bebek iyi olduktan sonra biraz daha beklenebilir en azından evde kendi sancını açılmanı daha konforlu ortamda yapabiliriz hastane ortamı stresli açılmayı sancıyı da engelleyebilir o stres
Çok merak ediyorum daracık alanda napıyolarda bukadar sarsıp oha dedirtiyolarŞu bebeğin hareketlerinden benim içim bi tuhaf oluyo böyle nasıl anlatiyim hani durmasını istiyorum karnimin içini iyice icerden dışarıya doğru bi şeyler yapiyo falan
Canım kan falan var miydi dediğin akıntı bende yaklaşık 1 hafta 10.gundur var
Gelse de gayet iyi durumda çok şükür 35. hafta için panik yapma canım. Korkmuşsundur haklı olarak. Az kaldı dayansın azcık daha bebekanlı şekilde olunca sanki doğum göstergesi diye okumuştum ama yine tecrübelisin daha iyi anlarsın bedenini
Bendede ağır kaldırınca bi geldi demiştim korkmuştum hatırlıyormusun? Çok benziyordu nışana ama değilmiş. Seninde değildir inşaAllah korkma. Kanlımıydı? Genelde kanlı oluyor nışan
Yok kızlar kanlı değil. Ama benim kızımda da kanlı gelmedi nişan. Sümüksü sarımsı mukus şeklinde gelmişti. O dönem takibimi yapan doktorum görselini istemişti çekip attım doğum nişanı bu diyip doğrudan ciğer geliştirici istemişti sonrasında da 2 güne doğurdum zaten. Ben yine öyle bişey diye düşünüp panik yaptım. Ama bugünkü doktorun dediği gibi 26 haftalık bebekle 35 haftalık bebek farklı tabi. Yine de kuveze girmesini istemem haliyle. Yatış filan verecekler diye de çok korktum kızımda var çocukta zebil oldu hastane bahçesinde. Çıkıp yanına gidince bi sarılışı vardıKanlı değilse sıkıntı yapma canım belki kendini yorduğun için ya da enfeksiyon kaynaklı olmuştur. Doktorun dediği gibi 35 haftalık olduk sayılır artık çok şükür tabi yine en az 2 hafta beklesinler de yine de doğsa bile küvöze bile girmez belki
Valla oda olabilir canım haklısın. 20 kişi aynı tuvaleti kullanıyor aşırı rahatsızım bu durumdan girsem bi dert girmesem bi dert çamaşır suyu koydum her kullanım öncesi döküyorum ama ne derece dezenfekte oluyor tabi orası meçhul. Kp ile kapalı alanda kalmayalım diye sürekli dışarda bahçedeyiz üşütmüş te olabilirim bak onda da haklısın inşallah öyle bişeylerdir de nişan filan değildir. Bide zamanlamam da çok manidar dejavu oldum resmen. Kızımda iki sene önce ramazan bayramı arefesinde doğmuştu 2 sene sonra yine bi Ramazan bayramı ilk günü öyle bi akıntıyla karşılamak travmamı tetiklediCanım üşütmüş olabilir misin bu aralar havalar bir ısındı hemen tişörtler şortlar sonra bir soğudu ? Benim de sancılarım başladığında bir tane ebe belki üşüttün dedi ayağındaki çorap ince içine atlet giymemişsin üstün ince demişti, o günden sonra bayağı dikkatli giyinmeye başladım. Birde sen sürekli kayınvalidenin evindesin tuvalet ortak kalabalık ev belki enfeksiyon da olabilir Allah korusun bol bol su iç dinlen ayaklarını sıcak tut, çok geçmiş olsun
Kesinlikle kiz bebisler narin oluyo erkekler daha kuvvetli oluyoÇok merak ediyorum daracık alanda napıyolarda bukadar sarsıp oha dedirtiyolarşuna netlik getirdim erkek çocuğu kızdan daha güçlü hareket ediyor 2 kızımada çok hareketli diyodum hamileyken meğersem yavrularım sakinmiş bu beyefendi harketlilik nasıl olurmuş onu gösterdi
Kıyamam yaYok kızlar kanlı değil. Ama benim kızımda da kanlı gelmedi nişan. Sümüksü sarımsı mukus şeklinde gelmişti. O dönem takibimi yapan doktorum görselini istemişti çekip attım doğum nişanı bu diyip doğrudan ciğer geliştirici istemişti sonrasında da 2 güne doğurdum zaten. Ben yine öyle bişey diye düşünüp panik yaptım. Ama bugünkü doktorun dediği gibi 26 haftalık bebekle 35 haftalık bebek farklı tabi. Yine de kuveze girmesini istemem haliyle. Yatış filan verecekler diye de çok korktum kızımda var çocukta zebil oldu hastane bahçesinde. Çıkıp yanına gidince bi sarılışı vardı
İnşaAllah değildir canımYok kızlar kanlı değil. Ama benim kızımda da kanlı gelmedi nişan. Sümüksü sarımsı mukus şeklinde gelmişti. O dönem takibimi yapan doktorum görselini istemişti çekip attım doğum nişanı bu diyip doğrudan ciğer geliştirici istemişti sonrasında da 2 güne doğurdum zaten. Ben yine öyle bişey diye düşünüp panik yaptım. Ama bugünkü doktorun dediği gibi 26 haftalık bebekle 35 haftalık bebek farklı tabi. Yine de kuveze girmesini istemem haliyle. Yatış filan verecekler diye de çok korktum kızımda var çocukta zebil oldu hastane bahçesinde. Çıkıp yanına gidince bi sarılışı vardı
Allaha şükür canım vallahi bugün hastanede kalıyor da olabilirdim şükür evimde yatağımdayımKesinlikle kiz bebisler narin oluyo erkekler daha kuvvetli oluyoaglamalari bile öyle kızlar aglayamiyor bile erkek bebisler ortalığı yikiyo valla zor gerçekten uykularimi haram etti ne güzel doğuma kadar bırak uyuyalim dimi ille bi hareket bj sarsma dürtme
Kıyamam yaneyse çok şükür iyisiniz artık kanlı mukus beklemek lazım büyüdü senin bebiste annesi korkma boş yere
Aa olurmu uyuma kalk diye içerden deprem yapıyolarKesinlikle kiz bebisler narin oluyo erkekler daha kuvvetli oluyoaglamalari bile öyle kızlar aglayamiyor bile erkek bebisler ortalığı yikiyo valla zor gerçekten uykularimi haram etti ne güzel doğuma kadar bırak uyuyalim dimi ille bi hareket bj sarsma dürtme
Sorma sorma vallahi çok zor nasıl bi travma tamda aynı ünv hastanesi giriş aynı işlemler aynı yanımda görümcem vardı bu sefer bak şimdi şöyle yapacaklar bak şimdi buraya götürecekler şu tetkiki isticekler filan baya işleyişi bile unutmamışım halbuki kızımı kucağıma aldıktan sonra tüm zorlu süreci unuttum sanıyordum. Rabbim grubumuzda da bebek bekleyen nerde kim varsa da evladıyla ayırmasın kuvez yolu bekletmesin kimseye inşallah zorİnşaAllah değildir canımkimi bebek 34 haftada doğsa bile küveze girmiyor umuyorum inşaAllah bizim gruptan kimsenin yavrusu girmez sağlıkla sıhhatle hepsi vaktinde gelir
Eminim çok zor bir süreçtir Rabbim bebeği küvezdr olan annelerde yardım etsin sabırlar versin
Hayırlı bayramlar canım, hiç girip yazmaya vaktim olmuyor . Bu ara bayağı uykusuz geçiyor günler . Ara ara okuyorum yazmak istedim mesajını görünce . Benim son hamileliğimde bahsettiğin akıntı olmuştu . Bana kalırsa nişandı . Akıntı gibi birşey değil . Jolemsi bayağı katı bir akıntıydı . Sancılar hafiften başlamıştı ama buna rağmen bir ay sonra doğmuştu . İnşallah senin bebişinde gününde doğar ve bir sıkıntı yaşamazsınn.kızlaaar herkese hayırlı bayramlar. Ben bugün bi kaç kez girdim çıktım da yazamadım hatta alıntıladıklarım bile yarım kalmış
Akşam saat 9 gibi wc girince bi mukus gördüm sümüksü uzayan akıntı. Doktorumu aradım bahsettiğin şey doğum nişanına benziyor ben yurtdışındayım hastanede çoğu ebe istifa etti tek ebe var onuda evden çağıracaklar sen direk ünv hastanesine git bi durum olursa sıkıntı yaşarsın dedi. Direk ünv hastanesine gittik. Nts de sancı çıkmadı 20 de birkez bi sancı görüldü okadar. Vajinal ultrasonda bi problem yok parmakla açıklık baktı çok minik bi açıklık var önemsiz dedi cm söylemedi. Vajina girişine baktı o ördekmidir nedir onunla. Aşırı canım acıdı. Kanama yok mukus yok. Karından da ultrason baktı onda da bebekte bi problem yok. 26 haftalık doğumundan dolayı paniğini anlıyorum ama bu bebek artık 35 haftalık olmuş 26 haftalık bi bebekle bir tutulamaz 2bucuk kiloyu geçmiş doğsa doğar aynı sorunlar olmaz filan dedi. Kendi doktorumda sürekli bilgi istedi anlattım ona da durumu ciğer geliştirici için direk kendi hastanesine yönlendirdi onuda reçete etmediler vurduramadım yarın duruma göre ciğer geliştirici vurulcam inşallah normalde zaten cumartesi vurulacaktım. Kızlar aklım gitti vallahi kızımda da böyle aynı mukus gelip 2 gün sonra doğum yapmıştım. Onda hissettiğim bi sancı durumu vardı nts de çıkmayan. Bu sefer sancı hissetmiyorum nts de de yok. Tek fark bu gibi. Ünv hastanesi doktoruna görede normal bi akıntı. Umarım öyledir kaldı şurda 18 gün yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik inşallah problemsiz geçer kalan süreçler
Benim 3 kız 1 erkek çocuğum var . Karşılaştırırsam birincisi en en kolay doğumdu . Pıt diye doğmuştu ilk kızım . Ama diğerleri hemen hemen aynı doğdu . Yani erkek diye zorlanmadım. Aksine en kolay hamilelik oğlumda geçirdim diyebilirim .Sanırım erkekte öyle oluyor ya korkma sakın ama benim annem sancıdan yüzüğünü kırmış erkek kardeşimde ; beni doğururken bir bakmışlar anneme vermişler bile beni annem anlamamış bile; bence erkeklerde sancı daha çok oluyor erkeklerin kemik yapıları kızlara göre daha iri olduğu için rahim daha çok kasılıyor bence
Hay maşaAllah Allah bağışlasın kuzularınıBenim 3 kız 1 erkek çocuğum var . Karşılaştırırsam birincisi en en kolay doğumdu . Pıt diye doğmuştu ilk kızım . Ama diğerleri hemen hemen aynı doğdu . Yani erkek diye zorlanmadım. Aksine en kolay hamilelik oğlumda geçirdim diyebilirim .
Ama arkadaşında söylediği gibi sancılar çok erken başladı . 1 ay boyunca bu gece doğar heralde bu sancıyla diyerek sabahladım.
Allah herkese kolay , hızlı ve sağlıklı doğumlar nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?