- 3 Temmuz 2023
- 899
- 900
- 33
- 35
Bende oraliyim. Doktorunuz kim acaba memnun musunuzEvet...
Daha bişey kaçırmadın ama bi başlangıç yapabilirsinNe akımı var kız ne kaçırdım ben
Yaa batmanda mısınız..benim erken doğum rskim var diyarbakırda perinatolog kontrolündeyim batmanda da eğitim araştırmada melike hanıma muayene oluyorum çok memnunum kendisinden açıkçası..tavsiye ederim..Bende oraliyim. Doktorunuz kim acaba memnun musunuz
Benimde riskliydi diyarbakirda Ahmet yerlikayaya gidiyordum . Melike hocayi çok duydum. Bende çağlar hocadan devam ediyorum şuanYaa batmanda mısınız..benim erken doğum rskim var diyarbakırda perinatolog kontrolündeyim batmanda da eğitim araştırmada melike hanıma muayene oluyorum çok memnunum kendisinden açıkçası..tavsiye ederim..
Aa ben de Ahmet hocaya gidiyorum...aylık kontrolüm var..memnunum kendisinden de...ya benim bundan önce iki düşüğüm oldu birinde çağlar hocanın kontrolündeydim onun kötü anıları var bende ..normalde ercan kayacan a gidiyordum ama çalıştığım için özel muayenehanede rapor konusunda çok sıkıntı çıkıyor.. arkadaşların tavsiyesiyle melikeye geçtim ,çok memnunum ..Benimde riskliydi diyarbakirda Ahmet yerlikayaya gidiyordum . Melike hocayi çok duydum. Bende çağlar hocadan devam ediyorum şuan
Oldu..çok teşekkür ediyorum...Sen normal sat tarihine göre olan doğum tairihini gir canım. Hiç 38. Haftanı falan karıştırma normal beklenen doğum tarihini gir.
İmza için de yine profiline tıkla orda forum seçeneklerine gir orda " başkalarının mesaj altındaki imzalarını görüntüle yazan yere tik at kaydet canım.
Benimki apaçık ortada adım melek soyadım can daha ne olsun resmim bile vardıDaha bişey kaçırmadın ama bi başlangıç yapabilirsinözgee herkesin adını merak ediyormuş
BEnde Ahmet hocadan memnunum . Çağlar hoca bana çok iyi geldiAa ben de Ahmet hocaya gidiyorum...aylık kontrolüm var..memnunum kendisinden de...ya benim bundan önce iki düşüğüm oldu birinde çağlar hocanın kontrolündeydim onun kötü anıları var bende ..normalde ercan kayacan a gidiyordum ama çalıştığım için özel muayenehanede rapor konusunda çok sıkıntı çıkıyor.. arkadaşların tavsiyesiyle melikeye geçtim ,çok memnunum ..
İnşallah herşey kolaylıkla olur rahatlıkla atlatırız canım eğer öyle olursa hiç yatmana gerek kalmaz in çık durumunda zaten hareket ederek daha da hızlı iyi olursun.Vallahi merak ettiğim herşeyi cevaplamışsın teşekkür ederimevet toparlanmayı merak ediyordum. Benim evim 2 katlı ve yatak odam üst katta en korktuğum şey kaç gün koltukta yatacağım o merdivenlerden nasıl çıkacağımdı. Bakalım inşallah herşey yolunda giderse hemen toparlanabilirim. Birde normalde birilerinden birşey isteyebilen bir insan değilim yani yanlış anlaşılmasın ama yeri gelir annemden eşimden bile isteyeceğime kendim yaparım modundayım. Şimdi o süreçte hem bebekle ilgilenmem lazım hem sezeryan acısı çok zorlar diye istemiyordum sezeryanı. Allah güç kuvvet versin hepimize
Evet kafein aklımda zaten en acısından filtre kahve içmeyi özledimm bahane olucak banaİlk gün dönmekte kalkmakta zorlanıyorsun,yardıma ihtiyacın oluyor ama ben 3.gün tam olarak iyi hissediyordum kendimi,açıkçası normal doğumdan çok daha iyi geldi bana..normal doğumda bazen o kadar çok dikiş oluyor ki toparlanmak daha uzun sürüyor.ben baş ağrısı olur diye bol bol kahve ve kola içtim aklınızda olsun anestezi kaynaklı baş ağrısı nı kafein anında kesiyor..
Evet bende özellikle ilk doğumda normal istiyordum bu sebeple Allah nasip ederse 2.yide istiyorum çünkü. Hakkımızda hayırlısı artıkçevremden gördüğüm kadarıyla ilk sezeryan çok zorlamıyor eğer ki
Vücut olarak çok problem yoksa ama 2.3. De vücudu toplamak zor olabiliyormuş
İç organları felan filan işte ameliyat netice de. Çevremde de hep böyle gördüm tabi
Yaş da etkili olmuş
Olabilir
Herşeyi okuyamadım kızlar yavaş yavaş geri sarıyorum ve buna kesinlikle katılıyorum ben şuan biri olmadan kalkıp tuvalete gidiyorum yürüyorum da yavaş yavaş baş ağrım bel ağrım olmadı henüz sütümde bugün gelmeye başladı çok şükürHiç korkma canım, sadece baş boyun ağrım emzirirken zorladı ama onun da çaresi var şükür sıcak kompres, ağrı kesici, kahve vs. Ama ameliyat konusunda hiç korkmayın iyi ki planli olmadı kafamda kurardım ama bir anda girince hiç bir sey bilmeden girdim gibi oldu. Korkulacak hiç bir sey yok inan sezaryen olduğumu sadece uzanırken dikkat ederek anlıyorum ama devamlı bir ağrım yok yani korkunç bir şey değilmiş
Kendime çok kızıyorum bu yüzden. Allah düşürmesin kimseye muhtaç etmesin evet ama insanız arada yardım almak gerekli. Ben ev taşıdım daha 6 aylık yeni gelindim ne annem ne kaynanam kimseye gelin diyemedim. Üstelik çalışıyordum işten yarım gün izin ala ala yerleştirdim evimi. Aklıma geldikçe kızıyorum kendime. Şimdi bu yatma hali nasıl olucak birilerine muhtaç olucak mıyım diye endişe ediyorum. Heralde yaşayıp görücem. İnşallah bende biraz aşarım çocuk vesilesiyle bu huyumuİnşallah herşey kolaylıkla olur rahatlıkla atlatırız canım eğer öyle olursa hiç yatmana gerek kalmaz in çık durumunda zaten hareket ederek daha da hızlı iyi olursun.
Ama sana bişey diyimi bende sen gibiydim kendim yaparım kendim hallederim kimseden bişey istemem kafasında. O yatakodasından çıkamadım aylarca. Psikolojim bitti iskelet sistemim çöktü omzum boynum falan. En sonunda yeter dedim verdim çocuğu babasına 2-3 saat ne halleri varsa görsünler diye gittim bi hamama masaj filan yaptırdım. Baktım kendimi yemişim yok yere. Ogünden sonra umrumda değil hiç bişey kv yada anneme giderim çocuk benim değil gibi davranırım ilgilensinler banane. Yada gelin şuna yardım edin burayı temizleyin derim eşimden de isterim annemden de çevremdeki yakınlarımdan da. Yoksa kendimi yıprattığımla kalıyorum. Sana tavsiyem iste hiç çekinme baksınlar ilgilensinler afersin sağına soluna kadar temizlesinler hiççç kendini yıpratma ben yaparım ben ederim diye
AdChoices
ADVERTISING
Ben de yardım isteyemiyorum canım, bu hamilelikte ilk 4 ay düşük riskim vardı doktor minimum düzeyde hareket et dedi öyle olunca evde sadece yemek yaptım başka bişeye dokunmadım mecburen eşim yaptı. 9 senelik eviliyiz bulaşık makinası yerleştirmeyi bilmiyorduVallahi merak ettiğim herşeyi cevaplamışsın teşekkür ederimevet toparlanmayı merak ediyordum. Benim evim 2 katlı ve yatak odam üst katta en korktuğum şey kaç gün koltukta yatacağım o merdivenlerden nasıl çıkacağımdı. Bakalım inşallah herşey yolunda giderse hemen toparlanabilirim. Birde normalde birilerinden birşey isteyebilen bir insan değilim yani yanlış anlaşılmasın ama yeri gelir annemden eşimden bile isteyeceğime kendim yaparım modundayım. Şimdi o süreçte hem bebekle ilgilenmem lazım hem sezeryan acısı çok zorlar diye istemiyordum sezeryanı. Allah güç kuvvet versin hepimize
Amin canımm inşallahBen de yardım isteyemiyorum canım, bu hamilelikte ilk 4 ay düşük riskim vardı doktor minimum düzeyde hareket et dedi öyle olunca evde sadece yemek yaptım başka bişeye dokunmadım mecburen eşim yaptı. 9 senelik eviliyiz bulaşık makinası yerleştirmeyi bilmiyorduçamaşır bulaşık ev süpürme hepsine yardımcı oldu. Ha çok iyi mi yaptı hayır üstünkörü ama mecburen katlandım bir de ben başkasının yaptığını beğenmediğim için kendim yapıyordum ama hiç gerek yokmuş. Şu an o işler hala eşimde, hamileyken bari yapsın bir zahmet. 6.5 yaşında bi oğlum var onun ödevleriyle falan da ben ilgileniyorum zaten resmen eşimin hiç sorumluluğu yokmuş. Böyle iyi oldu.
Doğumda da benim annem gelmeyecek sanırım en son gelemeyebilirim demişti, kayınvalidem ben gelirim dedi ama o da çok yardımcı olan birisi değil gelip oturur bi çorba yapar belkiyani sezaryen olursam beni kim tutup kaldıracak diye düşünüyorum ben de. Tekrar normal doğum yapmak istemiyorum aslında ama sezaryende de toparlanma sürecim uzarsa bakacak kimsem yok diye endişe ediyorum inşallah çok kolay toparlanırız kimseye muhtaç olmadan
Ayy o ev taşıma olayı bende de aynı tek başıma topladım bütün evi bende 1 senelik evliydim. Ama çocuktan sonra hele işte ikinciye hamileyken 4 ay önce taşındım. Hiç bişeye elimi sürmedim gelin yapın dedimKendime çok kızıyorum bu yüzden. Allah düşürmesin kimseye muhtaç etmesin evet ama insanız arada yardım almak gerekli. Ben ev taşıdım daha 6 aylık yeni gelindim ne annem ne kaynanam kimseye gelin diyemedim. Üstelik çalışıyordum işten yarım gün izin ala ala yerleştirdim evimi. Aklıma geldikçe kızıyorum kendime. Şimdi bu yatma hali nasıl olucak birilerine muhtaç olucak mıyım diye endişe ediyorum. Heralde yaşayıp görücem. İnşallah bende biraz aşarım çocuk vesilesiyle bu huyumu
Ayyy resmen şu haline heveslendimmAyy o ev taşıma olayı bende de aynı tek başıma topladım bütün evi bende 1 senelik evliydim. Ama çocuktan sonra hele işte ikinciye hamileyken 4 ay önce taşındım. Hiç bişeye elimi sürmedim gelin yapın dedimçocuğu kv bıraktım sen yemek yap akşama dedim annemler görümcemler yardıma geldi ben şunu şuraya koyun bunu buraya yerleştirin dedim elim kıçımda dolandım onlar yaptı. Bundan sonra böyle hiççç kendimi yoramam. Yemeğe görümcemler abimler filan mı geliyor mesela gelin yemeğinizi yapın sayenizde bizde nasipleniriz oturur yeriz diyorum. Şuan yemekle bile uğraşamam modundayım okadar aşmışım o huyumu darısı başına
Yap yap valla bak bacım öbür türlü kendini yıprattığınla kalıyorsun iste herşeyi yardım etsinler. İşten mi geliyor ver masajını yapsın gazını çıkarsın gece uyumuyor mu eşinde uyumasın bırak uykusuz gitsin işe. Yinede alıp çocuğu salona geçme sırf uyusun kendim hallederim kafasına girip. Yada biraz toparlanınca ver ek gıdasını mamasını yedirsin. Dışarda o ilgilensin sen dinlen tadını çıkar. Kv yada annene gidince ver ellerine baksınlar uzat ayaklarını dinlen hiç umrunda olmasın zaten genel olarak tüm gün bakan sensin anası sensin arada da onlar ilgileniversin bi zahmet. Ama eşine nasıl alıştırırsan öyle gider onun çocuğa yaptıklarını sana yardım olarak değil baba olarak yaptığını beynine sokAyyy resmen şu haline heveslendimmdarısı başıma inşallah
En iyisini yapıyorsun benim görümcemde dün eşimi aramış 1 saate sizdeyiz diye haber gönderiyor bende bir ton söylendim yani olacak iş mi diye. Doğuma şurada ne kaldı son hazırlıkları yapıyorum evi sen süpür sil uğraşamam zaten gerginim dedim.Ayy o ev taşıma olayı bende de aynı tek başıma topladım bütün evi bende 1 senelik evliydim. Ama çocuktan sonra hele işte ikinciye hamileyken 4 ay önce taşındım. Hiç bişeye elimi sürmedim gelin yapın dedimçocuğu kv bıraktım sen yemek yap akşama dedim annemler görümcemler yardıma geldi ben şunu şuraya koyun bunu buraya yerleştirin dedim elim kıçımda dolandım onlar yaptı. Bundan sonra böyle hiççç kendimi yoramam. Yemeğe görümcemler abimler filan mı geliyor mesela gelin yemeğinizi yapın sayenizde bizde nasipleniriz oturur yeriz diyorum. Şuan yemekle bile uğraşamam modundayım okadar aşmışım o huyumu darısı başına
Yanlış anlama ama sen 26 haftalık bebeğin küvözde durumu kritik sen 3. Gün çay servisi mi yaptın insanlaraNe yönden eski hal canım? Sezaryen sonrası toparlanmayı soruyorsan ilk gün hafif eğik yürüdüm acısı haliyle oluyor ertesi gün normal dik yürüdüm taburcu olunca hiç yatak filan da kurdurmadım yatmadım hatta 3.gün çay servisi filan yaptım bant yapıştırmışlardı duş aldım. Gayet iyiydim yani ağrı sızı hafif oluyor ama oda olacak tabi. Benim en büyük sıkıntım baş ağrısıydı. Gözümü açamıyodum genel anestezi aldığım için baş ağrısı aşırıydı günlerce sürdü. Sonra bişeyim kalmadı şükür çabuk toparlandım. İlk hafta 8 kilo verdim. Ama öyle çok yedirdiler ki süt olmaz diye 10 kilo geri aldım sonrada gittikçe almaya devam ettim kanmayın bol ye süt olsun muhabbetine ben yandım siz yanmayın6 aylık doğum ve karnımın çok çıkmamasından çatlak ve buruşukluk olmadı ama göğüsler hafif sarktı haliyle. Şimdi bu doğumdan sonra merak ediyorum karnım nasıl olacak
Kızının hediyelik çikolatasını profil resmi yapmayan da kendine ana demesinSenin bi tık fazla çabalaman lazım canım seni bir
Kere kurtarmaz ikile
bebeği doğurmadan bir kebap gömmüşsündür bebeğe gitmiştir doğmadan önceki son yemeğiHaahahbenim de piknik sonrası oldu ya iyi ki duşa girdikten sonra geldi su mangal kokularıyla giderdim
evet canım tam dik olman lazım geliyor gelmekte olanKızlar duvara dik yaslaninca ayak ayak üstüne atamiyorumama hafif böyle kayinca atabiliyorum bu olay tam olarak dik mi.durmak gerekiyordu
Sultiş lakaplı bir kızın adı da bence bellidirBenimki apaçık ortada adım melek soyadım can daha ne olsun resmim bile vardı
Doğumuna günler kalmış insanın evine gitmezsin yaEn iyisini yapıyorsun benim görümcemde dün eşimi aramış 1 saate sizdeyiz diye haber gönderiyor bende bir ton söylendim yani olacak iş mi diye. Doğuma şurada ne kaldı son hazırlıkları yapıyorum evi sen süpür sil uğraşamam zaten gerginim dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?