Evet artık 1 gün varKız 2 gün sonra doğumun yok mu senin aa ne misafiriinsanlar da bir tuhaf gerçekten
Bende şehir dışından bir kere kendisine gittim onda doğum yapacağım nasipse bir kere gitmeme rağmen çok pozitif geldi kendisi içimde ısındı tecrübesini hemen hissettiriyor cidden inşallah bende memnun kalırım. Ben diyarbakırda detaylı ultrason için Ece hanıma gitmiştim perinatolog olarak eğer gene perinataloga gitmem gerekse mutlaka ona giderdimEvet,kemal bey batmanın en eski ve en tecrübeli doktorudur.Birçok fanatiği var..benim perinatologa gitmem önerildiğinde biçok kişi kemal bey perinatologtan daha bilgili kemal beye git dedi..ilk düşüğümde ona muayene oluyodum...ben sadece biraz yaşlandığını düşünüyorum ama yine de tecrübesi tartışılmaz...
Bana da öyle geliyor@cesursavasci bana senin adın İrem gibi geliyor nedense
Hamile birinin hele doğuma iki gün kalmış hamile birinin evine misafirliğe gitmek bence çok büyük bir ayıp..benim hamilelikte öyle sıkıntılarım olmadı çok şükür...ama bizim de doğumdan sonra başlayacak herşey..bir ay dolmadan misafirler gelmeye başlar,hem de öyle yemekli,pastalı,tatlılı...hiç yoksa ağırlayacağım 11 ayrı grup var...şimdiden o bebekle nasıl yapıcam diye düşünüyorum...Şehir dışından geldiler birde eşimde insan çıkmadan haber verir dedi. Düşüncesiz insan çok gerçekten sen hamileliğim boyunca gelme evime hiçbir desteğin olmasın son dk gel e doğmadan seni görelim dedik. Ne kadar kilo aldım şiştim mi onu merakından gelmiştir.
Ben kendimi çok yalnız hissediyorum gurbette, hele de çocuk olduktan sonraBazen mikız gurbette olmak en en en güzeli mis gibi
Bu gün arkdaşıma gittim 2 aylık bebeği var ama 100 kere söyledim bak müsait değilsen sonra görüşelim. Hiçbirşey yaptırmadım tatlımı aldım gittim sadece çay koy dedim. Giderken 100 kere düşünüyoruz acaba telaşa sokarmıyım evi dağınıktır biz gelcz diye panik ettirirmiyim vs vsİnsanlar maalesef düşüncesiz ben hayatta böyle olamam. Birine normal oturmaya bile gitsem kahvemi pastamı alır giderim yani elim boş hayatta gidemem ben ailemden böyle gördüm.
Evim kokmadı da müstakil ya aşkım damda yaptık. Napim ki kaç yıllık evliyim söylenipde bu saatten sonra kötü mü olim sonra lafımı sokarım zaten orası ayrıKız vallahi iyi sesini çıkarmıyorsun ha birde sen bizden daha tecrübelisin 10 yıllık gelinsin hani iyi sesini etmiyorsun yeni gelin olsan hani eşinle aran açılmasın diye susarsın diyeceğim ama ben bile bir yıllık gelinim birisi hamile halimle bana gelse bu şekilde kıyamet koparırım. Sen bırak kendi evinde yedirmeyi içirmeyi seni arayıp yemeğe davet etmeleri gerekiyor, bu insanlar çocuk değil. Yukarıda yemeği yapar seni arar davet eder çaya bile dokundurtmaz insan olan, yani bu halinle evine gelip yiyip içmek de ne bileyim ay bir de mangal da evi iyi kokutur o kadar temizliğini de yapmıştınkız sizdeki bu sabır ney anam ya
Al işte bide burdan yakHamile birinin hele doğuma iki gün kalmış hamile birinin evine misafirliğe gitmek bence çok büyük bir ayıp..benim hamilelikte öyle sıkıntılarım olmadı çok şükür...ama bizim de doğumdan sonra başlayacak herşey..bir ay dolmadan misafirler gelmeye başlar,hem de öyle yemekli,pastalı,tatlılı...hiç yoksa ağırlayacağım 11 ayrı grup var...şimdiden o bebekle nasıl yapıcam diye düşünüyorum...
Ay seninki daha kötü benim eşim annesi vefat ettikten sonra herkesle arasına mesafe koydu o yüzden çok misafirim olmaz bizim ailede kalabalık değil zaten.Hamile birinin hele doğuma iki gün kalmış hamile birinin evine misafirliğe gitmek bence çok büyük bir ayıp..benim hamilelikte öyle sıkıntılarım olmadı çok şükür...ama bizim de doğumdan sonra başlayacak herşey..bir ay dolmadan misafirler gelmeye başlar,hem de öyle yemekli,pastalı,tatlılı...hiç yoksa ağırlayacağım 11 ayrı grup var...şimdiden o bebekle nasıl yapıcam diye düşünüyorum...
Bende onun için dua ediyorum bugün yarın gelme diyeAynen ya biz çaya bile gitsek el boş gitmeyiz şaka gibi gerçekten
Doğursan o insanlar gelir senden yemek hizmet bekler bırak gitsinler şehri terk etsinler öyle doğur
Evet doğru söylüyorsun canım benim haklısın o konuda, benim bir arkadaşım geçen gün o kadar bıkmıştı ki keşke herkesten uzakta olsaydık dedi bizim çocuk olmayınca o zorluğu bilmiyoruz ben de eşimle tekim bu şehirde çocuk olmayınca ben hiç zorlamadım hatta çok daha mutluyum sende çocuk olunca tabi zorlar tek olduğun için, arkadaşım da aileler burda olunca herşeye karışıyorlar kavga çıkıyor tartışma oluyor ne kadar engel olsak da olmuyor demişti, tabi çocuk doğunca işler değişir dediğin gibiBen kendimi çok yalnız hissediyorum gurbette, hele de çocuk olduktan sonraçocuğu bir akşam bırakalım da eşimle başbaşa bir şey yapalım durumu olmuyor mesela. Anası babası burada yaşayan arkadaşlar çok rahat bir şey olunca hemen çocuğu bırakıyorlar ya da hastalıkta falan hemen ilgileniyor aileleri. Biz hep tek tabanca eşim de yoğun çalışıyor benim özel sektörde, ben de çalışıyorum ama çocuk hasta olunca hep ben rapor almak zorunda kalıyorum o alamam dediği için o da ayrı bir sıkıntı oluyor. Öyle yani ben en azından bir tarafla aynı şehirde olmak isterdim. Ha bi de bakıcı derdi var o konuya hiç girmeyeyim
Olması gereken bu aslında ama insanlar asla anlamıyor pat biz geliyoruz yapıyorlar. En azından 1 - 2 gün önce haber ver gelebiliriz diye ona göre hazırlık yapalım sonuçta hamileliğin son zamanları.Bu gün arkdaşıma gittim 2 aylık bebeği var ama 100 kere söyledim bak müsait değilsen sonra görüşelim. Hiçbirşey yaptırmadım tatlımı aldım gittim sadece çay koy dedim. Giderken 100 kere düşünüyoruz acaba telaşa sokarmıyım evi dağınıktır biz gelcz diye panik ettirirmiyim vs vs
Ama bazı İnsanlar neden böyle düşüncesiz anlamıyorum gerçekten
Çocuk yokken ideal evetEvet doğru söylüyorsun canım benim haklısın o konuda, benim bir arkadaşım geçen gün o kadar bıkmıştı ki keşke herkesten uzakta olsaydık dedi bizim çocuk olmayınca o zorluğu bilmiyoruz ben de eşimle tekim bu şehirde çocuk olmayınca ben hiç zorlamadım hatta çok daha mutluyum sende çocuk olunca tabi zorlar tek olduğun için, arkadaşım da aileler burda olunca herşeye karışıyorlar kavga çıkıyor tartışma oluyor ne kadar engel olsak da olmuyor demişti, tabi çocuk doğunca işler değişir dediğin gibi
Malesef öyle olmuyor...diğer iki çocuğumda da öyle olmadı yani ..Al işte bide burdan yakGelen pastasını böreğini yapıp gelsin bi zahmet söyle
Yapmazlarsa da bi tatlı yap çay ver ..
Evet kötü bencede..o küçücük bebekle hazırlık yapmak evi temizlemek şimdiden gözümün önünde büyüyor...senin iyiymiş en azından doğumdan sonra rahat edersin...Ay seninki daha kötü benim eşim annesi vefat ettikten sonra herkesle arasına mesafe koydu o yüzden çok misafirim olmaz bizim ailede kalabalık değil zaten.
Aynen doğumdan sonra rahatım çok gelen giden olmaz en azından 40 günlük olana kadar.Malesef öyle olmuyor...diğer iki çocuğumda da öyle olmadı yani ..
Evet kötü bencede..o küçücük bebekle hazırlık yapmak evi temizlemek şimdiden gözümün önünde büyüyor...senin iyiymiş en azından doğumdan sonra rahat edersin...
Keşke herkes senin gibi düşünceli olsa ya, bugün arkadaşım bebeği 4 aylık, yeni doğum yaptığında yatak odasında emziriyormuş misafirler beşiğe bakalım diye yatak odasına girmeye kalkmışlar yani oda müsait mi kız sonuçta yeni doğum yapmış ayıp yani o beşiğe baksan ne bakmasan ne yatağın yanında küçük bir şey sonuçta, insanlar nasıl düşüncesiz kız begonya valla tahmin bile edemezsinBu gün arkdaşıma gittim 2 aylık bebeği var ama 100 kere söyledim bak müsait değilsen sonra görüşelim. Hiçbirşey yaptırmadım tatlımı aldım gittim sadece çay koy dedim. Giderken 100 kere düşünüyoruz acaba telaşa sokarmıyım evi dağınıktır biz gelcz diye panik ettirirmiyim vs vs
Ama bazı İnsanlar neden böyle düşüncesiz anlamıyorum gerçekten
Aynen sen zaten eli maşalı bir kadına benziyorsun maşallah ezdirme vallahi kendini helal olsun sonra saf salak biliyorlar fazlasını yapmaya kalkıyorlar annemden biliyorum ben annem de ilk evlendiği zaman vur başına al ekmeğiniymiş yaşadığı şeyler onu olgunlaştırdı şimdi görsen hükümet kadın gibi oldu maşallahEvim kokmadı da müstakil ya aşkım damda yaptık. Napim ki kaç yıllık evliyim söylenipde bu saatten sonra kötü mü olim sonra lafımı sokarım zaten orası ayrıben asla gitmem son aylarında olan birisinin evine düşünce meselesi kuzum naparsın normalde de hiç susmam aslında ama sonra acısını çıkaracam şuan iyilik perilerim geldi galiba birde kocam benim aileme melek gibi onun hatrı var
Aynen öyle canım benim Allah yardımcın olsun sen çok güçlü bir kadınsın senin yapamayacağın bir şey yok inanıyorum çocukların da inşallah senin gibi güçlü olurlar umarım hastane yüzü hiç gördürmez kızın sana bağışıklığı çok kuvvetli olurÇocuk yokken ideal evetyani arkadaşının dediği zorluklar da doğru aslında. Ben kendi isteklerime göre büyütebildim çocuğumu. Çat kapı gelen annem kv vs olmadı mesela. Ya da kimse karışmadı şunu şöyle yap böyle yap diye. Her güzelliğin bir zorluğu oluyor işte
Şimdi şey düşünüyorum ikinci bebiş olunca çocuklardan birisi hasta olsa maaile hastaneye gideceğiz ya da çocukları bölüşüp birine birimiz evde bakacak diğeri hasta çocukla gidecek falan. Onlar zor geliyor. Sağlık durumlarında sıkıntı özellikle. Hadi başbaşa çıkma olayı keyfi de. Allah yardımcımız olsun ne diyelim
Doğurmadan seni görüp napacakmış bu da eski köye yeni adet mi hay Allah ım yaŞehir dışından geldiler birde eşimde insan çıkmadan haber verir dedi. Düşüncesiz insan çok gerçekten sen hamileliğim boyunca gelme evime hiçbir desteğin olmasın son dk gel e doğmadan seni görelim dedik. Ne kadar kilo aldım şiştim mi onu merakından gelmiştir.
Ben hazır almayı düşünüyorum güzel ev yapımı tarzı pasta börek yapan bir yer var oradan alırım dedim, bir de ona zaman ayıramamMalesef öyle olmuyor...diğer iki çocuğumda da öyle olmadı yani ..
Evet kötü bencede..o küçücük bebekle hazırlık yapmak evi temizlemek şimdiden gözümün önünde büyüyor...senin iyiymiş en azından doğumdan sonra rahat edersin...
Eşimin bekar erkek arkadaşı bile bize gelirken marketten cips bisküvi almıştı çok duygulanmıştım kendileri yapamıyor elleri de boş gelmek istememişlerdi o kadar duygulanmıştım ki o cips benim için elde yapılan baklavadan bile kıymetliydi yaniAl işte bide burdan yakGelen pastasını böreğini yapıp gelsin bi zahmet söyle
Yapmazlarsa da bi tatlı yap çay ver ..
Bir arkadaşa bakıp çıkacam demişDoğurmadan seni görüp napacakmış bu da eski köye yeni adet mi hay Allah ım ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?