2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Kızlar bugün benim muayenem doğumhanede yapıldı doktorumu beklerken kadınların bağırış seslerini duydum bebek ağlamalarını vs. Biraz etkilendim açıkçası.Doğum yapanlar bize korkmayalım diye söylemediğiniz başka bir şey var mıydı

Evvela çok geçmiş olsun, sağlıcakla kucağınıza alasınız. Aynı şekilde düzensiz kasılmalar ve bel ağrısı ve kanlı nişan vardı. Bugün Nst’ye girdim, sancı var; ama düzensiz. Aşağıdan da muayene yaptılar, o esnada da biraz kanama oldu, kanama değil de pembelikler, canlı kırmızı değil bunlar, korkmamak lazım dedi doktor da. Açıklık kontrolü yaparken zihninizi odaklayıp kendinizi serbest bırakmaya çalışırsanız daha kolay işliyor süreç, benim daha iyi geçti bu defa. Bana da 2-3 günde 1 kadın doğum doktorumda nst, ultrasona girmemi isteyen raporu yazdı doğum yapacağım hastane ve 10 gün kadar bekleyeceğiz dedi. 10 güne de gelmezse suni sancı sürecine başlanacakmış. Tabi bunlar hep her şeyin olağan gittiği tablodaki planlar. Benim bel ve kasıklarda hafif ve orta dereceli ağrılarım var, arada bebek de yumak oluyor karnımda ve doktor nişanın gelmesi çok iyi dedi. Endişelenecek bir şey yokmuş. Velhasılı buraya kadar sağlıkla ve onca tahlilden hep iyi çıkan bebekler bu virajı da alacaklardır inşallah. Onlara da kendimize de güvenelim. Sağlıklı bir doğum dilerim size ve bebeğinize.

Niye öyle düşündün canım olumsuz mu konuştu ? Ya da senin panik olduğunu mu düşündü ondan mı sana öyle geldi ? Bence biraz akışına bırak antalyadaki doktoruna kaç kere muayene oldun belki seni çok tanımadığı için mi çekinceli duruyor?

Canım benim de bebeğimin boynuna üç tur kordon dolanmisti acil sezeryana aldı 37+2 de Dr küveze girer dedi ama gerek görülmedi inşallah senin de öyle olur sağlıkla kucağına alasın
Merhaba 16 mayısta 35+3 günlükken sezeryanla doğum yaptım.Sezeryan olmasam doğum 5 6 gune gelecekmis rahim incelmis.Cocuk doktoru tam zamanında almissiniz demis kadin doğum hocama.Kan gaz seviyesi sinirdaymis Allah korusun kaybedebilirdik bebeği demis.Allah yüzümüze bakti diyor kadın doğum hocam.4 gün küvezde kaldı bugün taburcu oldu kızım çok şükür.2260 gr inşallah kilo alır büyür güzelce

Peki kontrole çağırıyorlar mı sürekli ?
Evet evet miadımı aştığımdan bugün, artık sürekli gözetimde tutacaklar ve yasal olarak bu mecburi. Burada gebelik takibini muayenehanede gerçekleştiriyorlar, doğum ise hastanede. Benim kendi jinekologum da talih işte ekibiyle birlikte bu hafta tatile çıktığından ona vekalet eden başka doktora gideceğim ve miadını aşan gebe olduğumdan öncelikli hastayım. Takibe mecburlar. Bence bu miadını aştığında ne kadar bekletildiği gebenin, bebeğin iyilik ve gelişim haliyle de alakalı doktorun risk olarak neyi gördüğüyle de ve hatta kültürel de bir mesele. Doğuma hazırlık kursunda ebe bana +10 gün ekle ilk doğum hemen olmayabilir demişti, kendi ebem de çok normal ve hemen gelmeyebilir dedi. Yani aslında belki de kaygılanacak bir şey yok ve her şey çok olağan en azından Alman kültüründe bebekler illa da 9ay10 gün de doğmayabilirler.

Ped mi takmak yoksa hasta bezi takmak mı daha iyi acaba bende bunu düşünüyorum

Yine uzun sürmemiş çok şükür canım
Daha düzgün uyanmıyo ki ben uyandırınca uyanmak istemiyor kendi acıkıp uyanınca ortalık kıyamet yerine dönüyo
Ay bizimde sarılık riski kalksaydı uyusun istediği kadar

Ben yaptırdım fotoğraf çekimi ama benimki ertesi günü olacaktı taburcu olmadan hemen önce, ona ayrı süslendim makyaj yaptım odada ama doğuma giderken föne gerek yokmuş bir girişim vardı bir de çıkışım

Panik yapmadım aslında normal istiyorum diye bekletti bir hafta ama onun da inancı olmadığını anladım doktor aslında ablamın 3 doğumunu da yaptırdı yeğenimin de biri geç oldu ama ona suniyle yaparsın dedi durduk yere sezaryen ol diyen bir doktor değil doktoru biliyorum 3 kez muayene oldum sadece de o konuda doktora güveniyorum ondan biraz muallakta kaldım

Hahaha çıkmaza girdiğimde benim de öyle oluyor işe gitmeden hemen ona devredip uyuyorum uyumazsam bayılacak gibi oluyorum
Benimki tamamen psikolojik hava aydınlanmaya başlayınca adamın uyuyo oluşu batıyor bana illa rahatsız etcem yek başına mı yaptım bu çocuğu ben moduna giriyorum ama gece yani hava karanlıkken kendim baş ediyorum

Bunu bana söyleyeceğinizi biliyodum siz telefonu nasıl elinize alıyonuz kız bravo size
Ben iki çocukla buralardayım hala bu bi kaç gün daha fazla buralardayım çünkü anama geldim emzir ver gaz çıkarsınlar emzir ver alt değiştirsinler emzir ver uyutsunlar modundayım

Bir yerde sigortalı çalışan mısın canım? Ben çalışmıyorum bana yatacak mı? Bugün eşim sormuş 300 tl yatar 25 haziranda demişler
Evet canım sigortalı çalışanım.
Ama öyle farklı oluyormu inan pek bilgim yok.
Bana 2 gün önce yattı 857tl.

Anladım en hayırlısı ve sağlıklısı olsun inşallah doktora güven önemli biz her şeyi bilemiyoruz ve onlara güvenip işi bilene bırakmak zorundayız inşallah sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri de görürüz

Yaaa bugün anneme kardeşime eşime kızdım bende o kadar lohusa takımı aldım dantelli mantelli o kadar makyaj malzemesi aldım eşime gömlek ütüledim koydum çantama birrr tane biiiir tane fotoğrafım yok hastanede aa pardon çekmiş kardeşim yüzüm gözüm kayık halde normal pijama takımlarıyla memeler foraaaa
Hadii benim kafam yerinde değildi siz neden giyin de foto çekinelim demediniz dimiiii eşimde diyorki neyse birdaha bebekte giyersin onları

Bugün ben de ebeyle konuştum ilk doğum olduğu için yavaş gelişebilir dedi.Normal bir durum dediğiniz gibi inşallah sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri de görürüz.Son zamanlarda heyecan sabırsızlık birbirine karışıyor aslında tadını çıkartıp sabırla beklemek gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…