- 28 Mart 2023
- 11.317
- 12.904
- 228
Ya bazen sanki yatağa gömülüyor bilerek yapıyor gibi, istese çevirir kafasını çünkü canının istediği şekilde çeviriyor kolunun üstüne falan yatıyor. Yatağa gömülse de deliklerden nefes alıyordur da yine de korkuyorumÇeviriyorsa korkma canım çok rahat ediyorlar ben büyük kızı dogar dogmaz hep öyle yatırdım bunda da başladım bir haftadır hem sıçrayıp korkmuyorlar diger türlü
Çok uyanıyor bende zaten sabaha dogru yanıma alıp öyle yatırıyorum gece boyunca degil
Bizim bebişler adet döngüsü gibi aynı ilerliyorlar galibaMasallah benimki sırt üstü eğime karşı dönüyor birde şok oluyorum bugünde dönmüş boynunu kaldırmaya calisiyo kendi kendine bir çaba peşindemaşallah diyim
Biraz daha bekle o zaman canım korkuyorsan bşr haftaya daha aktif olur degişir hareketleri benimkide beşigin kenarına kadar kayıp gömüyor kafayı ama rahat nefes alıyor takip ediyorummYa bazen sanki yatağa gömülüyor bilerek yapıyor gibi, istese çevirir kafasını çünkü canının istediği şekilde çeviriyor kolunun üstüne falan yatıyor. Yatağa gömülse de deliklerden nefes alıyordur da yine de korkuyorum
Bebeğin sırt üstü yatması tehlikeli değil mi biz yan yatırıyoruz.Allah korusun kusar felan nette gördüm birinin bebeği kusmuğunda boğulmuş.Annemle hep nöbetteyiz salonda kanepelere uzanıp bakıyoruz sürekli bir kaç saat belki uyuyoruz hep takipteyiz küçük dikkat etmek lazım Allah korusunYa bizimki de çeviriyor ama ben çok korkuyorum yüzüstü uyurken ben uyumuyorum. Dediğin gibi en güzel o pozisyonda uyuyor. Bugün çok uykum geldi sırtüstü çevireyim ben de uyuyayim dedim kıyameti koparttı
Diğer doktor günde 90 ml ver dedi diye çocuğu aç bırakmışım dün toplam 180 içti çocuğum biliyo musunuzbugün de şimdiye kadar 120 oldu bile
Canım bizde de sarılık olduğunda doktor 2 saatte bir 60cc ver demişti, ya mama ya meme ama 60ccden aşağı verme demişti.Var sarılık kuzum. Göbeğine kadar sarı çocuk kolları da dahil
Sırtustu yatarken başı tavana bakmiyor canım. Bedenen düz ama kafasıni sağa ya da sola çeviriyor. İlk haftalar kundakla birlikte sağa ya da sola çeviriyordum şimdi bırakıyorum kendi kafasını istediği yere çeviriyor. Dik şekilde dursa kafası evet kusmugunda bogulabilirBebeğin sırt üstü yatması tehlikeli değil mi biz yan yatırıyoruz.Allah korusun kusar felan nette gördüm birinin bebeği kusmuğunda boğulmuş.Annemle hep nöbetteyiz salonda kanepelere uzanıp bakıyoruz sürekli bir kaç saat belki uyuyoruz hep takipteyiz küçük dikkat etmek lazım Allah korusun
Ooh bak yoluna koymussun bileDiğer doktor günde 90 ml ver dedi diye çocuğu aç bırakmışım dün toplam 180 içti çocuğum biliyo musunuzbugün de şimdiye kadar 120 oldu bile
Öyle yapıyorum kuzum 30 30 veriyorum hep. Dün 180 içti bugün de 180 oldu daha gece de veririm 200’ü geçer inşallah yarın değerimiz düşmüş olur tekrar gidicezZaten her emzirme arkasına 30 versen 3 saate bir akşama kadar kaç cc yapar çocuk aç kalmaz sarılıgıda düşer
İyi o zaman canım ,Sırtustu yatarken başı tavana bakmiyor canım. Bedenen düz ama kafasıni sağa ya da sola çeviriyor. İlk haftalar kundakla birlikte sağa ya da sola çeviriyordum şimdi bırakıyorum kendi kafasını istediği yere çeviriyor. Dik şekilde dursa kafası evet kusmugunda bogulabilir
Hayretler içindeyim şu anda bu doktor nerde okumuş nasıl bi insanmış nefret ettim ya. Dünden beri güzel besliyorum toparlayacak inşallah yavrumCanım bizde de sarılık olduğunda doktor 2 saatte bir 60cc ver demişti, ya mama ya meme ama 60ccden aşağı verme demişti.
Günde 90 ml çok çok az geldi bana.
Bizim bebek şuanda tek seferde 80-90 la doymuyo bile, günlük olarak çok az.
Sen bence bol bool besle saatte bir iki saatte bir ama bir şekilde besle ki sarılığı azalsın.
Fazla geleni kusar zaten istemez.
Yook doktoruma ayninm soruyu sordum.hic korkma en fazla kusar dedi:)Korkuyorum da fazla mama vermeye acaba bi sakıncası var mıdır diye ama durmuyo çocuk saat başı ağlıyo
Benim kızımda sarilik 14.20 idi degeriHayretler içindeyim şu anda bu doktor nerde okumuş nasıl bi insanmış nefret ettim ya. Dünden beri güzel besliyorum toparlayacak inşallah yavrum
Ben sütümü sürüp gümüş kapak kapatıyorum canım ama benim başta öyle bir yarıldı ki şu an ortası ikiye ayrılmış durumda ama zamanla düzelecek dokular birleşiyor kapak sayesinde
Tahin sürünce yıkıyor musun emzirmeden önce
Ayy inanmıyorum kız neler neler yapmış öyle iki yemek yapacak diye boşver gönder gitsin huzurunu kaçırmasın
Evet doktor da 3 aya kadar normal dedi. Eşim sinirlendi ikinci bezi çıkardıCanım bizi 2 aylık olunca çagırdı belki biraz erken olunca farkediyordur bence bi sorun yoktur allahın izni ile
İnşallah canım inşallah sende farkedersin azalma olup olmadıgını hemen degişmeye başlar rengi. Gece yatarken fazla uyuyor kalkmıyorsa 45cc ver dene bakim bitirecek mi ben gece bazen 4 saat uyanmadıgı için öglen 90 veriyorsam gece uykusuna geçmeden 120 veriyorum meselaÖyle yapıyorum kuzum 30 30 veriyorum hep. Dün 180 içti bugün de 180 oldu daha gece de veririm 200’ü geçer inşallah yarın değerimiz düşmüş olur tekrar gidicez
YaaaOoh bak yoluna koymussun bilebidahada bu cocuj aç kalmaz ha cok yemekten kusabilir bu seferde (yaşandi)
Oh çok rahatladım. Canım bi şey sorucam bu mamayı hazırlamanın pratik bi yolu var mı ben her seferinde kaynar suyu bardağa alıyorum sonra başka bi bardağa aktar dönder yapıyorum bileğimi yakmayacak kadar ılıyana kadar sonra mamayı yapıyorum çok uğraştırıcı oluyoYook doktoruma ayninm soruyu sordum.hic korkma en fazla kusar dedi:)
İnşallah ikimizin bebişlerinin de değeri düşmüş olurBenim kızımda sarilik 14.20 idi degeri
Yarin sağlık ocağında kilo kontrolü yaptircam, sarılığa da bakın dicem ebeye.
Aslında kan verip baktırmak lazım da
Zaten prematüre bebek damarları çok ince bulamıyorlar damarı kan alırken ağlıyor üzülüyorum
İnşallah bir an önce kurtuluruz bu sarılıktan
Yarım ölçü hazırlamayın diyolar canım sen öyle mi yapıyosun bi ölçek 30 cc ya hani 30-60-90 şeklinde yapın diyolarİnşallah canım inşallah sende farkedersin azalma olup olmadıgını hemen degişmeye başlar rengi. Gece yatarken fazla uyuyor kalkmıyorsa 45cc ver dene bakim bitirecek mi ben gece bazen 4 saat uyanmadıgı için öglen 90 veriyorsam gece uykusuna geçmeden 120 veriyorum mesela
İnşallah canım.İnşallah ikimizin bebişlerinin de değeri düşmüş olursarılığa nasıl bakacaklar kan almadan?
AminBen 0 harekettim 2 gün hareket ettim geldi bebiş hemensezaryenden çok korkuyordum hiç korktuğum gibi olmadı inşallah gönlüne göre olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?