2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Ya bazen sanki yatağa gömülüyor bilerek yapıyor gibi, istese çevirir kafasını çünkü canının istediği şekilde çeviriyor kolunun üstüne falan yatıyor. Yatağa gömülse de deliklerden nefes alıyordur da yine de korkuyorum

Masallah benimki sırt üstü eğime karşı dönüyor birde şok oluyorum bugünde dönmüş boynunu kaldırmaya calisiyo kendi kendine bir çaba peşinde maşallah diyim
Bizim bebişler adet döngüsü gibi aynı ilerliyorlar galiba geçen hafta beşige düz şekilde yatırdıgım çocugumu 2 saat sonra beşigin ortasında buldum maşallah bıdıklara

Biraz daha bekle o zaman canım korkuyorsan bşr haftaya daha aktif olur degişir hareketleri benimkide beşigin kenarına kadar kayıp gömüyor kafayı ama rahat nefes alıyor takip ediyorumm

Ya bizimki de çeviriyor ama ben çok korkuyorum yüzüstü uyurken ben uyumuyorum. Dediğin gibi en güzel o pozisyonda uyuyor. Bugün çok uykum geldi sırtüstü çevireyim ben de uyuyayim dedim kıyameti koparttı
Bebeğin sırt üstü yatması tehlikeli değil mi biz yan yatırıyoruz.Allah korusun kusar felan nette gördüm birinin bebeği kusmuğunda boğulmuş.Annemle hep nöbetteyiz salonda kanepelere uzanıp bakıyoruz sürekli bir kaç saat belki uyuyoruz hep takipteyiz küçük dikkat etmek lazım Allah korusun

Diğer doktor günde 90 ml ver dedi diye çocuğu aç bırakmışım dün toplam 180 içti çocuğum biliyo musunuz bugün de şimdiye kadar 120 oldu bile

Var sarılık kuzum. Göbeğine kadar sarı çocuk kolları da dahil
Canım bizde de sarılık olduğunda doktor 2 saatte bir 60cc ver demişti, ya mama ya meme ama 60ccden aşağı verme demişti.
Günde 90 ml çok çok az geldi bana.
Bizim bebek şuanda tek seferde 80-90 la doymuyo bile, günlük olarak çok az.
Sen bence bol bool besle saatte bir iki saatte bir ama bir şekilde besle ki sarılığı azalsın.
Fazla geleni kusar zaten istemez.

Sırtustu yatarken başı tavana bakmiyor canım. Bedenen düz ama kafasıni sağa ya da sola çeviriyor. İlk haftalar kundakla birlikte sağa ya da sola çeviriyordum şimdi bırakıyorum kendi kafasını istediği yere çeviriyor. Dik şekilde dursa kafası evet kusmugunda bogulabilir

İyi o zaman canım ,
Herşeyden korkar oldum
Biberonla sağdigim sütü veriyorum ya da mamayı boğazına kacircam diye korkuyorum ilk bebeğim tecrübesizim Allahtan annem yanimda çoğunlukla o bakıyor yediriyor, altını temizliyor, gazını alıp uyutuyor.Bazen de ben yapıyorum öğreneyim diyorum

Hayretler içindeyim şu anda bu doktor nerde okumuş nasıl bi insanmış nefret ettim ya. Dünden beri güzel besliyorum toparlayacak inşallah yavrum

Hayretler içindeyim şu anda bu doktor nerde okumuş nasıl bi insanmış nefret ettim ya. Dünden beri güzel besliyorum toparlayacak inşallah yavrum
Benim kızımda sarilik 14.20 idi degeri
Yarin sağlık ocağında kilo kontrolü yaptircam, sarılığa da bakın dicem ebeye.
Aslında kan verip baktırmak lazım da
Zaten prematüre bebek damarları çok ince bulamıyorlar damarı kan alırken ağlıyor üzülüyorum
İnşallah bir an önce kurtuluruz bu sarılıktan

Evet ben de dışardan söylüyorum diye sütüm olmuyor eşim aklıma koydu yardım eder diye

Canım bizi 2 aylık olunca çagırdı belki biraz erken olunca farkediyordur bence bi sorun yoktur allahın izni ile
Evet doktor da 3 aya kadar normal dedi. Eşim sinirlendi ikinci bezi çıkardı

Öyle yapıyorum kuzum 30 30 veriyorum hep. Dün 180 içti bugün de 180 oldu daha gece de veririm 200’ü geçer inşallah yarın değerimiz düşmüş olur tekrar gidicez
İnşallah canım inşallah sende farkedersin azalma olup olmadıgını hemen degişmeye başlar rengi. Gece yatarken fazla uyuyor kalkmıyorsa 45cc ver dene bakim bitirecek mi ben gece bazen 4 saat uyanmadıgı için öglen 90 veriyorsam gece uykusuna geçmeden 120 veriyorum mesela

Kızlaaaarrr çıkdırmak üzereyim bu bebek memeyi emmiyor, süt sağıp veriyorum emiyor mama veriyorum emiyor. Biberona alıştı diyeceksiniz biberondan önce de çığlık atıyordu memede. Napacağım sürekli meme sağ dolapta çıkar ısıt bugün direndim biberonla savaştım 5 saattir durmadan ağladı dayanamadım verdim biberonu nasıl vakumluyo, sütüm de var dökülüyor görünüyor. Saçımı başımı yolacam imdaaattttt

Ooh bak yoluna koymussun bile bidahada bu cocuj aç kalmaz ha cok yemekten kusabilir bu seferde(yaşandi)
Yaaa hadi inşallah aç kalmasın artık minnoşum
Yook doktoruma ayninm soruyu sordum.hic korkma en fazla kusar dedi:)
Oh çok rahatladım. Canım bi şey sorucam bu mamayı hazırlamanın pratik bi yolu var mı ben her seferinde kaynar suyu bardağa alıyorum sonra başka bi bardağa aktar dönder yapıyorum bileğimi yakmayacak kadar ılıyana kadar sonra mamayı yapıyorum çok uğraştırıcı oluyo

İnşallah ikimizin bebişlerinin de değeri düşmüş olur sarılığa nasıl bakacaklar kan almadan?

Yarım ölçü hazırlamayın diyolar canım sen öyle mi yapıyosun bi ölçek 30 cc ya hani 30-60-90 şeklinde yapın diyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…