- 5 Mayıs 2023
- 8.621
- 10.158
- 178
Ay çok sevindim maşallah suphanallah Rabbim nazarlardan saklasın çok hızlı yakaladı akranlarını
Bizim doktor yüzünde bişeyler çıkacak panik yapma geçer o müdehaleye gerek yok dedi. Hakikaten de ergen gibi çocuk. Sanırım normal süreç. Daha çocuğun yüzünde bişey yokken söyleyip uyarmıştı doktor
O beyaz yapıyı sakin elleme silme temizleme. Vajinanın normal salgısı o olması gerekiyor. Doktor üstüne basa basa uyarmıştı kızımda. Kış dönemi filan da oluyor ben her seferinde yıkamıyodum ne yalan söyleyim ama kızlar enfeksiyona çok daha açık oluyor. Muhtemelen biliyorsundur da yukardan aşağı doğru silmek gerekiyor önden arkaya doğru yani ve aynı ıslak mendili tersini çevirip bile tekrar silme vajinayı demişti doktor ilk dönem için. Hep en çok ona dikkat ettim ben hala öyle temizliyorum kızımın altını. Önden arkaya doğru
Ya sanırım benimde ya çatladı ya basurKızlar başıma gelenler
Çok afedersiniz basurum çıktı ama yani hayatımda ilk defa yaşıyorum böyle bişey bu ne biçim bir acıymış nasıl bir ağrıymış.
Epey bi şişmiş büyümüş 1 günde nasıl böyle oldu anlamadım.
Sezaryan ağrısıyla kıyaslayabilirim o kadar bir ağrı. Ne kalkabiliyorum ne oturabiliyorum çok kötü bişeymiş.
Bebeği kucağımdan yatağa koyabilmek için kalkamadım ağladım bugün
Hemen gidip semizotu yoğurtluyorumFışkırır ama benim dediğim tarifi yap belki seversin.. semiz otu, yogurt, sarımsak,tuz üzerine zeytinyağı gezdir birde nane ve ceviz ertesi gün haber ver.. bugün sütüm fiskiriyo kaç gündür damitiyordum
Sagol kuzum pazar günü eşime aldırim bakim haber ederim. Kız ben bu semiz otunu dere otu ile karıştırdım severim semiz otunu biz onu haşlayıp cacıgını yapar yeriz mis gibi oluyorFışkırır ama benim dediğim tarifi yap belki seversin.. semiz otu, yogurt, sarımsak,tuz üzerine zeytinyağı gezdir birde nane ve ceviz ertesi gün haber ver.. bugün sütüm fiskiriyo kaç gündür damitiyordum
O sütü göze damlatma meselesi büyüklerde dogru canım çapaklanma üşütme oldugu zaman anne sütü damlatın geçer derler geröektende geçiyor ama bebeklerde çapak yapıyorBildiğim iyi oldu öyleyse.
Tamam canım yeterki artsın mutlulukla yazarımArtarsa bize de söyle canım ben de yerim benim de öyle damla damla geliyor bugün sağdım 10 cc ancak geldi
Hametanı pişik için verdi canım mantar içinde trosyd diye bir krem verdi ikisini avcunda birazcık karıştır sabah akşam sür dedi. Pişik için olan hametanı her altını degiştiginde sür dedi canım 2 günde faydası oldu 3 günde bayagı geçti. Daha önce mustela sürüyordum pişik için bir haffa sürdüm hiç geçmedi bunlar çok iyi geldiMerhaba benim bebeğimde pişiği mantar oldu ne ilacı vermişti doktorunuz bizim 15 gündür geçmedi
Onların hepsi normal canım yenidoganlarla ilgili video izlemiştim o sivilceler normalmiş nokta nokta minicik bizde de oluyorKizlar bebislerin yuzunde sivilce olanlar, gecti mi onlar? Gectiyse nasil gecti? Ergen gibi cocugumun yüzü. Eritem diye düşündüm basta ama sadece yüzünde var. Tenime temas eden yerlerinde terimden oluyor olabilir diye düşündüm ama kullandiginiz bir sey var mi
Her zaman yımamıyorum canım ben doktor her seferinde yıkama enfeksiyon olur dedi zaten kız bebekler enfeksiyona açıl oluyor kaka bulaştıgı için her temizlikte enfeksiyon kapmaması için yukardan aşagı dogru temizle aşagıdan yukarı sakın yapma enfeksiyon kapar o beyaz yapıda normal bebek oldugu için zamanla rahat temizlediginde tamamen geçerKız bebek anneleri siz bebekleriniz kaka yapınca her defasında yıkıyor musunuz?
Kakası vajinaya kadar bulaşmış oluyor. Pamukla silince yeterli olmuyor sanki korkuyorum çok da dokunamıyorum ama içinde beyaz bir yapı oluyor sizin de öyle mi?
yok canım enfeksiyon yapmıyor tam anlamıyla bizde ki gibi degil o beyaz şeyO beyaz şey bebeklerde enfeksiyon yapmaz mi ya sonuçta bizimde aynı şekilde çok ilginç geldi temizlenmemesi gerektiği (gelecekte kız anası olursam şimdiden hazırlık yapiyim)
Onu vajina kendi üretiyor bizdeki kokusuz akıntı gibi düşün olağan durum sonraları geçiyor. Ben kızımı doktora götürcez pis demesinler diye bi güzel temizledim doktordan fırça yedim geldim niye elliyosun dedi bidaha da ellemedim şuan 25 aylık öyle beyazlık yok.O beyaz şey bebeklerde enfeksiyon yapmaz mi ya sonuçta bizimde aynı şekilde çok ilginç geldi temizlenmemesi gerektiği (gelecekte kız anası olursam şimdiden hazırlık yapiyim)
Yaaa öyle mi bilmiyordum neyse damlaya başlarım artıkO sütü göze damlatma meselesi büyüklerde dogru canım çapaklanma üşütme oldugu zaman anne sütü damlatın geçer derler geröektende geçiyor ama bebeklerde çapak yapıyor
Afiyet olsun canım bol bol süt olsun haber et yarinki durumuYeterki süt olsun bea
Ayyy inanmıyorum sağol canimOnu vajina kendi üretiyor bizdeki kokusuz akıntı gibi düşün olağan durum sonraları geçiyor. Ben kızımı doktora götürcez pis demesinler diye bi güzel temizledim doktordan fırça yedim geldim niye elliyosun dedi bidaha da ellemedim şuan 25 aylık öyle beyazlık yok.
Dur sana ozaman kız analığı için bi dip not daha geçeyimkız bebeklerde vajinal yapışıklık olabiliyor. Doğuştan değil tedavisiz bi durum değil. Ben birkez yapışmadıysa hiç yapışmaz sanıyordum ama öyle değilmiş 4 yaşına kadar bazen yapışma olabiliyor. Her muayenede doktor bakıyor banada arada bir kontrol et diyor. Yapışıklık müdehale edilmezse kendiliğinden zamanla açılıyor ama enfeksiyon oluyor çocuk. Kızımın bikere yapışmış ben farketmedim doktor bi kremle açtı muayene esnasında. Böyle yapışık gördüğünde kontrol gününü bekleme getir enfeksiyon olur dedi aklında bulunsun
Gitmez olaydımSende sessiz takılanlardansın Senide yakaladımAllah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
gittimi
Aynen aynen maşallah kız bide nasıl kötüydü başta maşallah atlatmış
Bi erkek anasına belki 5 sene sonra lazım olacak bi bilgiyi paylaşıp belleğinde gereksiz yer kaplatmış olabilirimAyyy inanmıyorum sağol canimçok şaşırdım
ışıktan diyemi acaba fena gözükmüyor niye beğenmedin
Birde seneye hamile kaliyormusum ne gülerim amaBi erkek anasına belki 5 sene sonra lazım olacak bi bilgiyi paylaşıp belleğinde gereksiz yer kaplatmış olabilirim
ışıktan diyemi acaba fena gözükmüyor niye beğenmedin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?