2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Öğlen 14.45’te beslenme saati geldi diye uyandırdım ondan beri böyle uyandırmaz olaydım

Bencede yoksa niye fark olsun süt miktarında ot tarzı incir hurma aynı yiyiyoruz

Yaptım yapmaz olur muyum bi amuda kalkmadığım kaldı şu an hala ağlıyo
Sen strese girersen telaş edersen kan basıncın yükseleceği için bebek hisseder daha çok durmaz eşine ver bi sigara yak bi kendine gel yüzünü yıka sonra tekrardan al odayı loş ışık yap faydası olur belki

Kızlar 1.ay aşısından sonra bebek çok aşırı emiyor benimki öyle mutlaka süt biriktirin o güne mememde süt kalmadı yarim saat başında emmek ister mi ya emdi ve kusmadi

Kız yan yana odalarimiz aynı zamanda aynı koridorda olup nasıl karşılaşmadık biz helal olsun bize be
Ebemizi gördüğümüz için olabilir ben ilk gün zor yürüdüm valla 2. Gün yürüyebildim ilk günkü sürünme gibi bişeydi yan oda da olduğunu bile farketmedim bilsem gelirdim bir hayırlı olsuna

I ImaginaryLife süt artirmak için
1) bol su içeceksin her emzirmede bir bardak su koy yanina onu iç bu süt miktarini artirir
2)uyku gün ortasinda özellikle çok iyi gelecek
3)protein ağirlikli besleneceksin
Kahvalti
yumurta tahin pekmez helva çörek otu çemen otu susam bunlari katacaksın yediklerine
Peynir zeytin tahil ekmeği
Öğle
Yeşillik ağirlikli özellikle dere otu yulaf ezmesi karpuz sütlac
Ara öğünlerde
Özellikle incir
Kuru dut ceviz findik badem
Aksam
Protein ağirlikli et izgara balik
Yatmadan önce
Hafif bi öğün yapacaksin gece süt olsun diye
Kimyon
tüm yemeklere at çocuğa geçmeden sen gazini aliyorsun
Rezene
Ben içtim çok bi faydasini görmedim
Anne sütü doğuş cayin
İçinde bütün rezene kimyon vb var okadar para verip başka çaylar almaya gerek yok
Malt içecek
Bende mavi işe yaradi
Bulgur sütü çoştutuyor ama gaz acayip yapiyor
Maden suyu kalitesini artiririyor ama oda gaz fazla yapiyor
Begonyanin tarifi
Bunu yapip dolaba at gün içinde gece yatmadan gece bol tüket baya etkili
Sadece dutlada yapabilirsin
Tuz tüketme maydanoz nane ada çayı soya sürü turşu direk sütü azaltiyor
Süt artirmak için
2-2.5 saate bir emzir . Her emzirmede bür göğsü 15 dk diğer göğsü 15 emzir . Bir göğüs yeterliyse onu emzirdin bitirdin diğer emzirmede ilk beş dk yine son emzirdiğin göğüsten başla kizlarda böyle yapiyormuş.
Powerpump yöntemiyle süt artir
Çiftli pompa ile
20 dk sağ 10dk dinlen
10 dk sağ 10 dk dinlen
10 dk sağ 10 dk dinlen

Tekli pompa ile
10 dk sağ memeyi sağ
10 dk sol memeyi sağ
5 dk dinlen
Bunu 3 tur yapın
Haftada 3 kere
Ptes/perşembe/pazar gibi günde 1 kere / gece uyumadan hemen önce
Her emzirmeden sonra
Gazini al eğer çok fazlaysa emzirme aralarinda al cocuk kusmasi fazlaysa gazdan oluyor ver cocuk kilo almiyormuş kıstuğu için
Anne iÇin
B12 ye devam et (doktoruna sor önce )
Demir ilaci
Multivitamin lere devam et
Ayrica çocuğun aylik 500 gr aliyorsa günde 5-6 çişli bez varsa 2 kere kaka varsa beslenmesi iyidir.

Denedim az önce canım ağlarken bi işe yaramadı videoda kadın da diyo zaten o an canı acır diye başka sakin bi anında düzenli yapmaya başlıcam bunu teşekkür ederim
Canım ben tam uykudan uyanacak zamanı oluyorya tıslıyor tam agladı aglayacak o zaman hemen uzerını acıyorum hızlı hızlı yapıyorum ben kıyafetin üzerinden yapıyorum zaten başlarda cok gaz çıkmıyor devam ettikçe patır patır gıdıyor elın de alışıyor sen vaz geçme yeterki

Açlıktan ağlıyor olabilir mi Özge benimkinin tek ağlama sebebi o da valla elim ayağıma dolaşıyor ağlayınca sen iyi dayanmışsın o kadar saat
Yok canım yok mamayı memeyi elinin tersiyle itekledi bi ara acıktı aldı doydu geri ağlamaya devam etti kafayı yersin sinirlerim bozuldu şimdi kapattı gözünü daha inşallah bi süre uyanmaz hiç uyandırmıcam valla yesin diye

E bebek seminerine katılmıştım ön süt arka süt ayrı ayrıydı böyle bir şeyden bahsedilmemisti
Ben göğsümü sıkınca 2 tür süt çıkıyor. Birisi beyaz, birisi şeffaf. Ben on sut son sut olayina takilmistim bı insta postunda vardı. Başlarda ben bebisi emzirip kalanı bosaltiyordum. O postta 21. Günden sonra ikisi bir arada gelir diyor. Bir Dr da bebislerin emmesiyle ilgili bir post paylaşmıştı. 5 dk ile 40 dk arası değişir diye. 5 dkda emen çocuk sadece ön süt mü almış oluyor o zaman? Zaman geçtikçe bebisler daha kısa sürede boşaltırmis memeyi. Gerçekten de öyle daha kısa emiyor bizimki

Aay ne bileyim ilk bebiş donencesini calistirmiyorum zaten ben de duymuştum dönen nesnelerin iyi olmadığını. Uyanık kaldığı sürede algılari acık oluyor acaba halı iyi olur mu ki dedim
Ben sıkınca iki ayrı süt çıkıyor memeden. Beyaz ve şeffaf şeklinde ayrı ayrı deliklerden

Çok sağol canım benim bi duşa soktum üstüne de masajı yaptım biraz izin verdiği kadar inşallah yarın daha kolay bi gün olur da düzenli yaparım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…