Bende bulantili gecirenlerdenim 12+0 im ve 2 gundur bulantim yokBen de normalde eti çok severim ama et balık tavuk yemeklerini düşününce bile midem bulanıyor aynı şeyi düşünüyorum sizinle
Off inşallah 10+2 yim ben daha iki hafta varBende bulantili gecirenlerdenim 12+0 im ve 2 gundur bulantim yok..tiksindigim seyleri bile yemeye icmeye basladim...bugun balik yedim ilk defa.kahve icebildim.yumurta yiyebildim..az daha dayanin kizlar gercektende bircogunun 12. Haftada geciyor bicak gibi kesiliyor..
Ayy canım sankı sureklı bı hasta gıbı hıssedıyorum o hıssıyatta gecer mı kıBende bulantili gecirenlerdenim 12+0 im ve 2 gundur bulantim yok..tiksindigim seyleri bile yemeye icmeye basladim...bugun balik yedim ilk defa.kahve icebildim.yumurta yiyebildim..az daha dayanin kizlar gercektende bircogunun 12. Haftada geciyor bicak gibi kesiliyor..
Hahahahha aynen öyle vallahi mantıklı kadının Hali de bir başka oluyorTürk filmlerinde bebek bir doğuyor 6 aylık orda her gördüğümüze inansak doğurduğumuz bebek niye bukadar küçük diye strese gireriz. Ayrıca baş dönmes ve bulantı gebeliği öğrendikten sonra geçiyor filmlerde ama normalde niye devam ediyor
Hahahahahah klasik Türk filmi yaBir de Türk filmlerinde hemen baş donmesi mide bulantısı başlıyordaha 4-5 haftalıkken hemen kusmalar bugün eski bir Türk filmi sahnesi gördüm kız diyor ki anne midem bulanıyor canım da turşu istiyor annesi de aman Allahımmm hamilesin diye çıldırıyor
Mecburen de olsa yememiz lazım ya çok güçten düşüyoruzSelam herkese çok zorlu geçiyo benimde 3 kilo verdim sanırım su bile içemiyorum psikolojim altüst durumda
Canim benim Allahim hayırlı sağlıkli bir bebisle kucağını doldursun inşallahCanım malesef iyi haberlerle gelemedim kese 25 mm baya büyümüş bebek yok boş gebelik kesinleşti kürtaj olmak istemiyordum ama kanamam olmadığı için dr kese büyük bu düşmez dedi yani beklemenin bi anlami yok kendine zarar verirsin dediler yarın kürtaj olacam psikolojik olarak çöktüm ama biran önce bitsin istiyorum ki yeniden yoluma devam edeyim takdiri ilahi benim belkide sagliksizdi hayırlısı böyleydi diyorum@golden-snitch @merve933 @tweeetyyy A Afratafrac gulumsebebek @fnd_50 @melisaa93 @edahandro @Niqu ve diğer kızlar
Evet benim de oyle bulanti koku hassasiyeti hic bir sey yok bu sefer asiri yiyorumBirde hic olmayanlar varr bizimde cok iyi ama istah da normal kilo almaya meyilli oluyoruz
Ve tüm bu belirtiler başrol kişisi test yapıp hamile olduğunu öğrenince bitiyor birdaha da tekrarlamıyorBir de Türk filmlerinde hemen baş donmesi mide bulantısı başlıyordaha 4-5 haftalıkken hemen kusmalar bugün eski bir Türk filmi sahnesi gördüm kız diyor ki anne midem bulanıyor canım da turşu istiyor annesi de aman Allahımmm hamilesin diye çıldırıyor
Evet birde ilk üç ay baştan kiloları alıp gidiyoruzBirde hic olmayanlar varr bizimde cok iyi ama istah da normal kilo almaya meyilli oluyoruz
Devlette de doğum yaparsın sağlıkla ama sıfır konfor doktor seçme şansın yok özel odan yok epidural şansın yok sezaryen seçme şansın yok öyle oda süsleyeyim organizasyon doğum fotoğrafı hasta ikramları falan şansın da yok. Ziyaretçi olayı da sıkıntı refakatçiyi genelde bayan istiyorlar. Yani konfor aramam epidural istemem sezaryen seçmem ne derlerse yaparım nasıl derlerse uyarım dersen devlet hastanesinde de ben sağlıksız bir doğum yapacağını düşünmüyorum ama psikolojik olarak hassas bir insansan nur topu gibi bir travman olur bence. Anestezi stajımı Zeynep kamil doğum hastanesinde yapmıştım lisede de dört yıl Zeynep kamilde okudum zaten işlem konusunda iyi oluyorlar ama sıfır konforMaalesef özeller uçmuş tahlil konusunda. Benden de kan tahlil isterse aile hekimimde yaptıracağım artık. Mecbur değiliz bizden her istedikleri tahilli o özel hastanede yaptırmaya, dışarıda devlette falan da yaptırarak sonuçları götürebiliriz.
Ya ben de ciddi ciddi acaba yeni açılacak şehir hastanesi ile mi devam etsem tüm sürecime diye düşünmeye başladım. Ödemesine öderim ancak boşa giden paraymış gibi de geliyor bir yandan. Devlette her ay zaten muayne yapılıyor diye biliyorum. Sıkıntılı olan ilk haftalar geçtikten sonra acaba 4. aydan itibaren devlete mi gitsem
Doğum ücretimi öğrendim bugün 20.000TL miş. Yılbaşından sonra zam gelecekmiş. 30.000 olur kesin ben doğurana kadar. Daha gideceğim muayene ücreleriyle beraber 50.000 falan tutacak gibi en iyi ihtimalle.. Tabi yılbaşından sonra muayne ücretlerini de 600TL den 1000TL ye çıkartırlarsa bilemicem.
Bazen düşünüyorum devlette doğuran nasıl doğuruyor sonuçta diye. Neyse düşünücem bunu.
Yok ya vazgeçtim. Ben evlenirken ne düğünüm oldu ne kına gecem. Pandemiye denk geldi. Ev eşyalarımı bile borçsuz evlenelim masraf olmasın diye en ucuzunu aldım. Oysa alsak alabilirdik. Evimin pereleri annemin 30 yıllık eski perdeleri mesela şuan. Çok şükür durumumuz iyi ama eşyaya galiba artık eskisi kadar önem vermiyorum. Bir şey iş görsün mantığındayım.Devlette de doğum yaparsın sağlıkla ama sıfır konfor doktor seçme şansın yok özel odan yok epidural şansın yok sezaryen seçme şansın yok öyle oda süsleyeyim organizasyon doğum fotoğrafı hasta ikramları falan şansın da yok. Ziyaretçi olayı da sıkıntı refakatçiyi genelde bayan istiyorlar. Yani konfor aramam epidural istemem sezaryen seçmem ne derlerse yaparım nasıl derlerse uyarım dersen devlet hastanesinde de ben sağlıksız bir doğum yapacağını düşünmüyorum ama psikolojik olarak hassas bir insansan nur topu gibi bir travman olur bence. Anestezi stajımı Zeynep kamil doğum hastanesinde yapmıştım lisede de dört yıl Zeynep kamilde okudum zaten işlem konusunda iyi oluyorlar ama sıfır konfor
İlk doğumumu çocuğu orada kuveze sokabilmek için mecburi üniversite hastanesinde yaptım. Hem belden iğne yaptılar hem uyuttularDevlette de doğum yaparsın sağlıkla ama sıfır konfor doktor seçme şansın yok özel odan yok epidural şansın yok sezaryen seçme şansın yok öyle oda süsleyeyim organizasyon doğum fotoğrafı hasta ikramları falan şansın da yok. Ziyaretçi olayı da sıkıntı refakatçiyi genelde bayan istiyorlar. Yani konfor aramam epidural istemem sezaryen seçmem ne derlerse yaparım nasıl derlerse uyarım dersen devlet hastanesinde de ben sağlıksız bir doğum yapacağını düşünmüyorum ama psikolojik olarak hassas bir insansan nur topu gibi bir travman olur bence. Anestezi stajımı Zeynep kamil doğum hastanesinde yapmıştım lisede de dört yıl Zeynep kamilde okudum zaten işlem konusunda iyi oluyorlar ama sıfır konfor
Sağol bebeğimm eşim fırsat bulursa gidicez iğneden de çok korkar ama bakalımEvet evet. Sma testi demi. Normalde aile hekimim gel yaptıralım demedi böyle bir hakkınız var falan gibi. Ben burada öğrendim sma testini aile hekiminde ücretsiz yaptırabildiğimizi.
Hamile olduğumuz için hem bizden hem de eşimizden aynı anda kan alınıyor birlikte gönderiyorlar incelemeye. Üstüne de önceliklidir diye not yazılıyor hamile olduğun için mutlaka. Doktor unutursa öncelikli demeyi siz uyarın.
Benim de azaldı bayaa ama bazen halsizlik ve uyku hali devam ediyorBende bulantili gecirenlerdenim 12+0 im ve 2 gundur bulantim yok..tiksindigim seyleri bile yemeye icmeye basladim...bugun balik yedim ilk defa.kahve icebildim.yumurta yiyebildim..az daha dayanin kizlar gercektende bircogunun 12. Haftada geciyor bicak gibi kesiliyor..
Birde gerçekten travma yani eve eşya alınacağına kendine bu güzelliği mutlaka yap. Ben ilkinde medipolde doğurdum uygun diye öyle pişmanım ki mis gibi bir travmam oldu resmen umarım burda onları yaşamam.Yok ya vazgeçtim. Ben evlenirken ne düğünüm oldu ne kına gecem. Pandemiye denk geldi. Ev eşyalarımı bile borçsuz evlenelim masraf olmasın diye en ucuzunu aldım. Oysa alsak alabilirdik. Evimin pereleri annemin 30 yıllık eski perdeleri mesela şuan. Çok şükür durumumuz iyi ama eşyaya galiba artık eskisi kadar önem vermiyorum. Bir şey iş görsün mantığındayım.
Ancak bebek olayı çok özel. özel de tadını çıkartayım istiyorumİnşallah iyi geçer tabi.
Sağlıkla çıkartıyorlar aslında ellerindeki imkan çoğu özelde yok devlete güvenirim 6 tane de ameliyat oldum devlette ama böyle konfor gerektiren hiç bir ameliyatı orda olmamİlk doğumumu çocuğu orada kuveze sokabilmek için mecburi üniversite hastanesinde yaptım. Hem belden iğne yaptılar hem uyuttularyoğunbakımda sıfır bilgi çocuk ne alemde nasıl iyimi sağ mı hiç bişey söylemediler üstüne karşıma geçip kendi aralarında bebekten haberi var mı bilmem ne diye konuştular bana bakıp bakıp özel oda tutamadık full doluydu 4 kişilik odaya sıkıştırdılar sezaryenli halimle ertesi gün imza atıp çıktım ben burda bi gece daha durmam diye. Allah düşürmesin ama eksikliğinide göstermesin hastanelerin. Cidden sıfır konfor sıfır bilgi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?