2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    252
Tetanoz asisi da çok zararlı diyorlar.. annem zamanında bana hamileyken hemsireyle bir takım sorunlar yaşamış ve bu yüzden yaptirmamis ama sezeryan oldu birde.. galiba bende yaptirmicam adam akıllı düzgün bir bilgi bulamıyorum tetanoz konusunda

Ben de hiç istemiyorum. Şeker yüklemesi de yaptırmayacağım. Gebelik süreçleri artık hiç doğal akışında gitmiyor yok vitamin yok aşı yok testler.. Eskiden daha rahatmış ve daha sağlıklıydı bebekler.

Bende şeker yüklemesi zaten hiç yaptirmicam.. dediğin gibi benim bi tanıdığım hiç vitamin bile kullanmadı kadın 39 yaşında maşallah sağlıklı zeki çok tatlı bi bebis dogurdu folik asit dahil içmemiş.. ben vitamin içiyorum folik asit içtim ama şeker yüklemesi olsun grip aşısı olsun yaptirmicam..

Aslında eskiden daha fazla ölü doğum varmış. Gebelik şekeri yerine eczaneden aparat alıp doktor uygun görürse evde 1 hafta parmak kanı ile takip eden de var. Şeker yükselemesi dediğimiz şey 2 dilim baklava ile eşdeğer. Benim arkadaşıma kantinden gazoz aldırıp içirtmişler testi öyle yapmışlar mesela. Abartılacak bir şey değil. İnanıyorum ki ağzıma tatlı sürmüyorum diyen yoktur içinizde. Asıl gebelik şekeri varsa o anne ve bebek için riskli.

Tetanoz aşısına gelecek olursak da bebek için gerçekten sakıncalı bir şey olsa dünya çağında yasaklanırdı. Son 10 yıl içerisinde tetanoz aşısı olduysanız yaptırmanıza gerek yok zaten. Ancak paslı minicik bir demir kesiği bile çok ciddi sonuçlara yol açabilir.

Karar elbetteki sizlerin.

Tetanoz konusunda yorum yapamıyorum ama diğer şeyler bebekle kromozomal bir anormallik yoksa saglikli gelisim gösteren bir bebekse saglikli ve güzel beslendigimiz sürece aslında hiçbirine gerek yok.. en basiti bana vitamin olarak omega 3 vermiş doktorum ben her gün ceviz badem vs tuketirim balığıda her hafta yerim çinko vermis ıspanak mantar kekik yumurta hep tuketirim.. d vitamini vermis zaten bol ayran yoğurt tuketiyorum yine mantar vs onlarda da var.. demek istediğim sağlıklı beslendigimiz sürece aslında her vitamini alıyoruz. Peki neden ben bu vitaminleri içiyorum vicdan azabı cekmiyeyim diye birde vücutta vitamin depolanmaz günlük belli bir miktar alınması gerekiyor o yüzden

Beni kedi çizdi, tetanoz ve kuduz aşısı olmak zorunda kaldım toplam 5 aşı oldum çok şükür herhangi bir sıkıntı yaşamadım. İnaktif aşılar olduğu için problem olmuyormuş. Grip aşısı aktif olabilir mi acaba, doktoruna bir sorsan ona göre yaptırsan. Tetanoz bana göre çok gerekli bir aşı sezeryan olursan Allah korusun böyle bir durum yaşanabilir ya da bebeğin göbek bağı kesilirken bebeğine bulasabilir. Evet hastanelerde sterildir belki her şey ama bilemeyiz bize denk gelecek belki

Evet kuzum yarın sabah kontrolüm var. Grip aşısı ile ilgili tam bilgi edinemedim çevremde. Doktoruma soracağım.

Canım her şeye yerinden ulasiyorsan evet sıkıntı yok. Eskiden köylerde süt sagilir peyniri yoğurdu kendileri yaparmış ya da ne bileyim yumurta vs yine köyden kendilerinin olurmuş tavukları GDO'lu olmazmış. Yediğimiz kuruyemişler bile problemli şu an. Çünkü içinde ne olduğu belli olmuyor GDO'lu ürünler olabiliyor. Hormonlu yiyecekler olabiliyor hiçbiri eskisi gibi değil. Bu yüzden doktorlar ekstra vitamine ihtiyaç duyuyorlar. Ayrıca yeni doğan bebeklerin eski nesillere göre daha zeki olduğu aşikâr. Kullanılan vitaminlerin bu konuda büyük etkisi olduğunu düşünüyorum.

Kızlar sizlere de sorayım tecrübeli anneler ve alışveriş yapmış araştırma yapmış anneler bebek arabası konusundaki fikirleriniz şunu al dediğiniz ne var? Kasım ayında indirimlerden almayı düşünüyorum da

Aynen canım gebelik şekeri riskli bir şey baya. Bir de sinsi hiçbir belirti vermeyebiliyor. Ben de yaptırılması gerektiğini düşünüyorum. Tabi ki sağlıklı beslenmeye dikkat edelim ama şeker sadece tatlı yemeyle alakalı da değil mesela meyveler de şekeri yükseltebiliyor, ya da beyaz ekmek pirinç makarna patates bunlar hep şekeri yerinden oynatan şeyler tatlı yemiyorum ama sağlıklı besleniyorum ne güzel meyve yiyorum diye düşünürken aslında hiç de iyi etmiyor olabilir insan. Ben böyle şeyleri riske atamam

Ay ben de bu Kasım indirimlerinde kıstırırsam alacağım. Ancak önce bir mağazaya gidip bir kaç arabayı elimle elleyip süreyim falan da istiyorum. Sonra buradaki yorumlarla birlikte bişi oturur herhalde kafamda. Çok pahalı bir şey de alamam maalesef.

Şuan bana travel sistem bebek arabaları mantıklı geliyo daha önce hiç anne olmadım yaptığım araştırmalara göre benim işime en çok yarayacak o gözüküyor

Günlük belli miktar almam gerekiyor ya canım o günlük dozu zaten domyprun verdiği bitaminden karşılıyorsun böylece acaba aldın mı almadın mı sıkıntısı olmuyor. Fazlasını vücut zaten atıyor. Dengeli beslenmeyi sadece vitamin almakla olmaz ama özellikle hamilelikte ekstra takviye gerekiyor. Ben mesela hamile değilken hiç B12 ye ihtiyaç duymadım ama hamile kalınca depolarım hemen düştü B12 kullanıyorum. Tabi ki aşırı müdahalenin de iyi olmadığı durumlar var bu bir mğdehaleden çok tedbir.

Şuan bana travel sistem bebek arabaları mantıklı geliyo daha önce hiç anne olmadım yaptığım araştırmalara göre benim işime en çok yarayacak o gözüküyor
Kuzucum travel ı ağır falan diye önermiyorlardı ama kimisi de senin gibi tercih ediyor. Gidip deneme fırsatı buldun mu. Nasıl sence manevrası, yürütmesi, katlanması vs.

Evet canım bende o yüzden vitaminleri kullanıyorum.. depolanmadigi icin vücutta ne olur ne olmaz diye kendi vicdanımı rahatlatmak için içiyorum.. sana katılıyorum

Kabin boy olanlardan kullanıyorum ben bebek arabası gayet memnunum. Her yere çok rahat sığıyor çok kolay açılıp kapanıyor. Travel sistemden ziyade kabin boy olarak geçen bebek arabalarına bakabilirsiniz

Hiperaktiflik oldugunu duymuştım kuzum acaba benim bebiş ondan mı tekme atmaya başladı. 2 finca zararı yok demişti doktor canım nescafede zaten sevmem tüketmem pek çok nadir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…