Tedbir amaçlı evet. Süt gelmemesi durumları memeye alışamama vs bir sürü durum var. Zaten bi çanta hazırlıyoruz şahsen ben gerekebilecek herşeyi koyuyorum. Sonra yanımızdakilere zulüm olmasın, mesela fellik fellik mama arattıkları oluyormuş birde ne bulacak kimbilir içeriği temiz mi değil mi süt az gelirse pompayla getiriliyormuş falan.Hastane çantasına süt sağım pompası ve emzik koymamız gerekiyor mu?
Bilemiyicem artıkSeni anan doğurmadı s*çtı demişlerdir artık çocuğa
Vallaha bende anlamadım bir süre sancilari olmuş karnı agradigini sanmiş o yuzden tuvalete gitmiş guç gelince ikinmiş herhalde çocukta son raddadeyse çıkı vermiş işte.Aaaa o nası işmiş enteresan.
Aslına bakarsan ne kolay doğum olmuş ay tuvaletim geldi deyip doğurmak bebek de sağlıklıysa büyük nimet nerede olduğuna takılmazsakVallaha bende anlamadım bir süre sancilari olmuş karnı agradigini sanmiş o yuzden tuvalete gitmiş guç gelince ikinmiş herhalde çocukta son raddadeyse çıkı vermiş işte.
Hımm ben içeriği temiz bir mama arayışına da giriyim o zaman 1 tane alayım bulunsun inşallah hiç gerek kalmaz ama o halde de aramak gerçekten zor olurTedbir amaçlı evet. Süt gelmemesi durumları memeye alışamama vs bir sürü durum var. Zaten bi çanta hazırlıyoruz şahsen ben gerekebilecek herşeyi koyuyorum. Sonra yanımızdakilere zulüm olmasın, mesela fellik fellik mama arattıkları oluyormuş birde ne bulacak kimbilir içeriği temiz mi değil mi süt az gelirse pompayla getiriliyormuş falan.
Umarım ona güzel iyi bi anne olabilirim, çünkü gelmesini ben istedim bu yüzden daha fazla sorumluluk hissediyorum sanırım.Amin canım
Canım bunları hissetmen çok normal ilk defa yaşadığımız şeyler korku, heyecan, adrenalin, hormonlar, imtihanlar hepsini yaşıyoruz. Ama annelik bizim fıtratımıza yüklenmiş bişey. Bu korkuyu hissetmen bile senin ne kadar düşünceli sorumluluk sahibi bir anne olacağını zaten gösteriyor. Şunu unutma hepimiz bunları hissediyoruz yalnız değilsin oldumu
Canım ben paylaşmıştım size link atayım gıda dedektifi piyadaki mamaları karşılaştırmış ve altına da uzun bir yazı yazmış ne olması gerekiyor diye bakarsanız orada zaten ne almanız gerektiğini yada neyi katiyen almamayız gerektiğini anlıyoruz. Buyrun efendimHımm ben içeriği temiz bir mama arayışına da giriyim o zaman 1 tane alayım bulunsun inşallah hiç gerek kalmaz ama o halde de aramak gerçekten zor olur
Ben de öyle hissediyodum kontrolümü öne çektim o yüzden ve sebebi bebeğin baş aşağı dönmesiymişkızçeler bana vajinamdan bir baskı oluyor açılacakmış gibi ordan ağrı gibide değil sanki tuhaf bir his sizdede oluyor mu öyle
Bu benim de çok düşündüğüm bi şey. Yani şu an orda onun için hazırlanmış aşırı güvenli bi yerde. Doğduğunda ona ordaki kadar iyi bakabilecek miyim tedirginliği geliyo ara ara. Ama annesiyiz ya, Allah bize onu verdiyse bakabilme gücünü de verir benceKızlar günaydın bugün 30+0 olduk. Hep 30ları görmek için can atmıştım. Hem heycanlı hem hüzünlüyüm.
Bebeğimin benimle olmasına benim parçam olmasına o kadar alıştım ki, sanki içerde daha güvenliymiş gibi hissediyorum. Bedenimden ayrılacağı için biraz hüzün var üzerimde ama kucağıma alacağım kokusunu içime çekeceğim için de acayip heycanlıyım.
Bu aralar beni doğum değil de doğum sonrası korkutuyor sanki hiç bişey bilmiyorum, ya zarar verirsem yapamazsam canını acıtırsam diye çok korkuyorum. Kimsenin dokunmasını da istemiyorum. Karmakarışık duygular içerisindeyim.
Bebişlerimiz inşallah sağlıkla ve zamanında dünyaya gelirler, hepinize bol kahkahalı sağlıklı günler diliyorum
Şimdiden bunları düşünüp stres olma canım seni anlıyorum bende sürekli ilk 6 ay diye vurgu yapıyorum ama bu bebekleri de bir fanusa kapatamayız illaki mikroplarla tanışacaklar edecekler tedbirlerimizi alalım fazla abartmayalım tabi lohusalık nasıl biri bilmediğim için canavarca hislerle ortalıkta gezersem en çok sana sakin ol deyişime gülerim herhalUmarım ona güzel iyi bi anne olabilirim, çünkü gelmesini ben istedim bu yüzden daha fazla sorumluluk hissediyorum sanırım.
Bi de sizde kıskançlık krizleri oluyor mu?
Doğumdan sonra çocuğuma birinin dokunması kucağına alması düşüncesi beni acayip sinirlendiriyor.
Bizim evde kalabalık olacak malum.
Erkek kardeşim bizde yks ye hazırlıyor. Eşimin annesi babası erkek kardeşi de olacak.
Onların dokunmasına tahammülüm yok.
Acaba hormonlardan dolayı mı yoksa kalabalık olacağı için strese mi giriyorum
Tıkalı olmasından değil de işte bebek doğduğunda ordan da süt gelcek süt incisi diyolar hatta bunaKızlar meme ucunda böyle bişey yaşauan var mı? Ben de 2 3 haftadır var. Üzerinde durmamıştım ancak internetten bi bakayım dedim adı süt kabarcığı imiş. Süt kanalının tıkalı olması falan diyo. Hiç duyan yaşayan var mı?
Bu arada fotoğraf internetten teklif falan bişey yerim diye boyadım
Eki Görüntüle 3387495
Evet benim bildigim kadariyla çocukta iyiymiş direk doktora gitmişler zaten.Bu olayi duydugumda çok şaşırmiştim nasıl ya mumkunmu diye.Dogum sancisi yaşadım bende evde sabr edicek birşeyde değil ya ben en son kapıları yumrukluyordum.Aslına bakarsan ne kolay doğum olmuş ay tuvaletim geldi deyip doğurmak bebek de sağlıklıysa büyük nimet nerede olduğuna takılmazsak
İnşallah ya, umarım o güç doğumda yükleniyordurBu benim de çok düşündüğüm bi şey. Yani şu an orda onun için hazırlanmış aşırı güvenli bi yerde. Doğduğunda ona ordaki kadar iyi bakabilecek miyim tedirginliği geliyo ara ara. Ama annesiyiz ya, Allah bize onu verdiyse bakabilme gücünü de verir bence
Çözemedim. Sağlıklı şeyler tüketmeye çalışıyorum çoook istersem. Ne bilim havuç, kırmızı biber salatalık doğruyorum parmak parmak. Kocişle dizi film açıp naneli yoğurda bana bana katır kutur tüketiyoruz. Bazen patlamış mısır yiyoruz. Bazen çikolata da tüketiyoruz. Ama o açlık hissi geçmiyo maalesef. Sadece bari ille yiyeceksem daha sağlıklı tüketeyim düşüncesi var. BAzen de cidden çok açmış gibi hissederek vuruyorum kafayı yatıyom. Zaten gece de uyunmuyo dön allah dön.Kızlar bu gece acıkmalarını nasıl çözüyosunuz ya
Yaa öyle miiiTıkalı olmasından değil de işte bebek doğduğunda ordan da süt gelcek süt incisi diyolar hatta buna
Gece uyuyamayınca insan daha da acıkıyo. Yani mesela acıktım diye sağlıklı bi şey yiyeyim diyorum yatmadan (saat 11 misal) e 2’ye kadar bi daha acıkıyorum djkfkfÇözemedim. Sağlıklı şeyler tüketmeye çalışıyorum çoook istersem. Ne bilim havuç, kırmızı biber salatalık doğruyorum parmak parmak. Kocişle dizi film açıp naneli yoğurda bana bana katır kutur tüketiyoruz. Bazen patlamış mısır yiyoruz. Bazen çikolata da tüketiyoruz. Ama o açlık hissi geçmiyo maalesef. Sadece bari ille yiyeceksem daha sağlıklı tüketeyim düşüncesi var. BAzen de cidden çok açmış gibi hissederek vuruyorum kafayı yatıyom. Zaten gece de uyunmuyo dön allah dön.
Ay ne bilim. Öneremedim de bişi.
Görmemişim canım çok teşekkürler bakıp seçiyim burdanCanım ben paylaşmıştım size link atayım gıda dedektifi piyadaki mamaları karşılaştırmış ve altına da uzun bir yazı yazmış ne olması gerekiyor diye bakarsanız orada zaten ne almanız gerektiğini yada neyi katiyen almamayız gerektiğini anlıyoruz. Buyrun efendim
Gıda Dedektifi - #NeYediğiniziBilin
2017'den bu yana etiket okuyoruz, tüketici bilincini geliştirmeye ve farkındalığı arttırmaya çalışıyoruz. #NeYediğiniziBilingidadedektifi.com
Bebeğin kilosu nasıldı bu iki kontrolde? Haftasıyla uyumlu şekilde arttıysa aklınla zorun mu var kız kilo verdim diye üzülüyosunKızlar ben size en son doktor kontrolündeki kilo durumundan bahsetmeyi unutmuşumya.
28+6 da gitmiştim doktora 3 hafta arayla gitmeye başlamıştım.
25+6 da 59.9 olan ben, 28+6 da 58.8 olmuşum.
Bu dönemde kilo vermek üzdü beni ya. Bir de her duyan o kadar şaşırıyor ki
(Şeker diyetindeyim bu arada)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?