İlk başta benim de hem kaş hem kirpik hem saç son üç ayda bi gürleşti ama doğum sonrası gidiyorlar mağlesefBenım başta hepsı dokuldu ılk ay cok kotuydu tutam tutam dokuldu gene mı oyle olcak
Bunlar ciddi tramva sebepleri hee ben hâlâ ilk okulda bana yapılan zorbalıkları hatırlıyorum aman amanBu arada kızlar çocuk yetiştirme konusunda görüyorum ki hepimiz aynı fikirdeyiz. Öyle çok şımartmicaz saygılı yetiştiricez tamam. Burda böyle deyip şımartırsanız ve çocuğunuz çocuğuma okulda zorbalık yaparsa külahları fena değişiriz ona göre
Vala sana yorum yapmadan senden bişey istemeden önce kendine baksın ben nasılım diye. İyice abartmış artık öküz diyorum buna kusura bakmaGünahlarını almak istemiyorum ama kayınvalidem feraceli görümcelerim normal tesettürlü, söyleyebilirler ya da dediği gibi kendisi kızının ileride annesini açık görüp kafasının karışacağından korkuyor olabilir ama her şekilde bu bana yapılan büyük bir baskı ve haksızlık. Bana sen ununu eledin eleğini astın artık kendini ibadete vermemen için hiç bir sebep yok falan diyor. Benim kendi annem de akrabalarımda çoğunlukla kapalı bu arada ama hiç bir zmaan baskı yapmadılar
Şu mesajınızı çıkarıp odama asmak istiyorum da benim koca okusun imzamı atarım altınaBi insan “kapatılmaz” ya. Yetişkin birinin huyunu değiştirmeyi kendine görev edinmemeli kimse. Adamın ilerde kızının önünde tesettürlü bi anne örneği olmasını istemesine saygı duyulur, ama bu isteği evlenmeden önce göstermeli ve bu onun için çok önemliyse tercihini buna göre yapmalıydı. Ayrıca ahlak ve müslümanlığı sırf başörtüsüne bağlı görme zihniyetimiz yüzünden şu an “kapalı ama her haltı yiyo” dediğimiz kızlar, “müslüman ama eşine zulmediyo” dediğimiz erkekler var ne yazık ki. Oysa ahlak da müslümanlık da bi bütündür. Başörtü takmak ne kadar farzsa iyilik etmek o kadar farz. Yarım doktor candan yarım hoca dinden eder derler ya, ortalık yarım hoca kaynıyo ne yazık ki bilinçlenmemiz şart
Şu an çok daha kötü durumda bu zorbalık ya. Ve bence bunun iki sebebi var birincisi sınır koymadan yetiştirmek ikincisi de kontrolsüzce ekrana maruz bırakmak. Yapmayalım tamam mı bunları bak size güveniyorum djkdkfBunlar ciddi tramva sebepleri hee ben hâlâ ilk okulda bana yapılan zorbalıkları hatırlıyorum aman aman
Yapsan kıymet bilmiyor sen de niye yapiyorsun, kalkıp gitsin işine, sen çalışırken o evde yatarken yapmamış şimdi sende kahvaltı hazırlamak zorunda değilsin, bi akşam yemeği yap ortalığı topla yeter. Kıymet bilmiyorsa çayını meyvesini kendi koysun. Çok yüz vermişsin kusura bakma.İşte ben o dönemleri unutamıyorum çalışmama rağmen benden bekleniyordu bütün iş, yemek yapmıyordu karşı apartmanda ailesinde yiyordu bana da yemek yapamadığım için allah razı olsun bizimkiler burda da aç karnımız doyuyor, kendimi kadın gibi hissediyorum diye laf sokuyordu. Ben de o zaman "ben de kendimi erkek gibi hissediyorum " demiştim çok zorlamıştı beni. İşte onun kafa yapısına göre kadın çalışsa da çalışmasa da ev işleri ve çocuk onun sorumluluğunda ailesinden öyle görmüş. Mesela kayınpederim aşırı çalışkan bir adam eve geldiğinde bulaşık makinesini boşaltılmamış görür hemen açar boşaltır yemek yer tabağını yıkar bulaşık yıkar kıyafetlerini kendi yıkar asar katlar, ama o böyle yaparken mesela adam sanki çok ayıp bir şey yapıyormuş gibi ona bağırıyorlar ya sen çekilsene şurdan senin işin ne burda diye
Kayınvalidem bir gün şöyle dedi " erkek adam dediğin işten eve gelecek uzatacak ayaklarını karışmayacak hiç bir şeye yemeği çayı önüne gelecek" dedi bence aileden byle gördüğü için böyle muamele bekliyor. Ama evlenmeden önce bana bunları hiç bir zaman yansıtmadı.
Aynı işyerinde çalışıyorduk , ben ev arkadaşımla kalıyordum ben de kaldığı zamanlar yemek yapıyordu bulaşık yıkıyordu, temizlik yapıyordu, bir gün banyoya girip 3 saat fayansları falan silmişti. Bana böyle diyordu kadın yapmak zorında değil dinimizde böyle bir kural yok diyordu. Evlendikten sonra her şey değişti. Ki ben ondan evde temizlik yemek yapmasını da beklemiyordum ben işyerinde yiyordum zaten kendi karnını da ailesinde doyuruyordu, ama ben yapamıyorum diye benimle kavga etmişti.
Şimdi o çalışıyor ben çalışmıyorum, ve ben hamileyim evde elini bir şeye sürmüyor her sabah kalkıp 7de kahvaltısını hazırlıyorum akşam yemeğini yiyor bir şeye dokunmuyor çayını meyvesini önüne götürüyorum, çamaşırlarını yıkıyorum ütülüyorum, ee bir boxerını ortay atma dedim diye kötü yine ben oluyorum inanın ne desem ne söylesem fayda etmiyor o kadar düz kafa bir insan ki ne yapacağımı şaşırdım gerçekten
Karnın sertleşip ağrıması kasılma oluyomuş ama dün bana doktor bi günde 10 defa olmuyosa normal dedikızlar bişi sorcam. 7,5 aydır ilk kez bugün sağ tarafa yakın göbeğimin üst tarafında böyle kas ağrısı gibi oturunca gelen bi ağrı olıyor ama ağrı şöyle hani pilates yaparsın diğer gün bi kasın hafif ağrısı olur ya hareket ettığınde işte tam o tarz bişi. ben dedim acaba bebek büyüdüğü için içeride bir organa baskı mı yapıyor ? doktora da yazmak istemedim bunu şimdi görmeden ne diyecek sonucta. haftaya cumartesı randevum
kaynanam yanlışlıkla haklı çıkmış galiba ☹ bence büyüyünce dert etmez ya ikiside çok güzel isimler tek tek söylense de alışır zamanla inşallahBen de iki isimden birşey olmaz diyordum oğluma Ali Emir koyduk annemler Ali Emir Kaynanalar tarafı Aliş okulda Emir futbol kursunda Ali derken derken çocuk bir tuhaf olduo yüzden kızıma eşim Asel Mila diyor asla diyorum asla asla sadece Mila olacak diyorum iki isim bir yandan güzel sünnet de ama bir yandan da oğlum kendisine sadece Ali Emir denilmesini istiyor ve demediklerin de üzülüyor hangi birini düzeltecek ki büyüdüğünde bunu sorun etmez diye düşünüyorum
sen üzme kendini boşver kendine değer ver, bunu hissettir ona o da sana değer versin. bak isteyince nasıl yapabiliyormuş sevgiliyken yapmış, şimdi de yavaş yavaş ona sorumluluk ötele bence. çalışıyor olabilir sen de evde calısıyorsun sabah kalkıp hamile hamile kahvaltısını hazırlıyorsun resmen otelcilik hizmeti sunmuşsun adama. o da sana değer verecek o da calıssa da sorumluluk paylaşacak yapacak bısı yok once senın bunu kabul etmen lazım yanı o senı nasıl sindirmiş erkek adam bısı ypmaz calısır fılan diye sen de ona gerekirse alttan alttan kavga etmeden söylenmeden işleyeceksin. bebek olunca bu sefer ıyıce yıne sana yıkacak.İşte ben o dönemleri unutamıyorum çalışmama rağmen benden bekleniyordu bütün iş, yemek yapmıyordu karşı apartmanda ailesinde yiyordu bana da yemek yapamadığım için allah razı olsun bizimkiler burda da aç karnımız doyuyor, kendimi kadın gibi hissediyorum diye laf sokuyordu. Ben de o zaman "ben de kendimi erkek gibi hissediyorum " demiştim çok zorlamıştı beni. İşte onun kafa yapısına göre kadın çalışsa da çalışmasa da ev işleri ve çocuk onun sorumluluğunda ailesinden öyle görmüş. Mesela kayınpederim aşırı çalışkan bir adam eve geldiğinde bulaşık makinesini boşaltılmamış görür hemen açar boşaltır yemek yer tabağını yıkar bulaşık yıkar kıyafetlerini kendi yıkar asar katlar, ama o böyle yaparken mesela adam sanki çok ayıp bir şey yapıyormuş gibi ona bağırıyorlar ya sen çekilsene şurdan senin işin ne burda diye
Kayınvalidem bir gün şöyle dedi " erkek adam dediğin işten eve gelecek uzatacak ayaklarını karışmayacak hiç bir şeye yemeği çayı önüne gelecek" dedi bence aileden byle gördüğü için böyle muamele bekliyor. Ama evlenmeden önce bana bunları hiç bir zaman yansıtmadı.
Aynı işyerinde çalışıyorduk , ben ev arkadaşımla kalıyordum ben de kaldığı zamanlar yemek yapıyordu bulaşık yıkıyordu, temizlik yapıyordu, bir gün banyoya girip 3 saat fayansları falan silmişti. Bana böyle diyordu kadın yapmak zorında değil dinimizde böyle bir kural yok diyordu. Evlendikten sonra her şey değişti. Ki ben ondan evde temizlik yemek yapmasını da beklemiyordum ben işyerinde yiyordum zaten kendi karnını da ailesinde doyuruyordu, ama ben yapamıyorum diye benimle kavga etmişti.
Şimdi o çalışıyor ben çalışmıyorum, ve ben hamileyim evde elini bir şeye sürmüyor her sabah kalkıp 7de kahvaltısını hazırlıyorum akşam yemeğini yiyor bir şeye dokunmuyor çayını meyvesini önüne götürüyorum, çamaşırlarını yıkıyorum ütülüyorum, ee bir boxerını ortay atma dedim diye kötü yine ben oluyorum inanın ne desem ne söylesem fayda etmiyor o kadar düz kafa bir insan ki ne yapacağımı şaşırdım gerçekten
ciddi miisn kasılma diye düşünmedim hıc ama bu agrı ara sıra gırmıyor hep orda. kasım ağrıyor gibi gelen bısı dedım acaaba bebek mı baskı yapıyorKarnın sertleşip ağrıması kasılma oluyomuş ama dün bana doktor bi günde 10 defa olmuyosa normal dedi
Ne yapayım kavga etmekten yoruldum sakinlik istiyorum stres bebeğe de iyi değil o beni düşünmüyor ben kendimi düşünüp polemiğe girmemeye çalışıyorum sırf bebek için , bir kere 4 aylıkken sinirlendim evi ayağa kaldırdım annemlerin yanına gittim evi terkedip, çiçek aldı geldi özür diledi sonra yine aynı şeylerYapsan kıymet bilmiyor sen de niye yapiyorsun, kalkıp gitsin işine, sen çalışırken o evde yatarken yapmamış şimdi sende kahvaltı hazırlamak zorunda değilsin, bi akşam yemeği yap ortalığı topla yeter. Kıymet bilmiyorsa çayını meyvesini kendi koysun. Çok yüz vermişsin kusura bakma.
Benim de çevremde beş altı tane ahsen var ve hepsi kız. Kardeşim de dediki bizim köyde iki tane ahsen var ikisi de erkek dediAhsen diye hayatımda erkek ismi duymadım. Direkt söylenince de kız ismi olarak çağrışıyor. Hatta eşim hala ikinci isim koymayı atamamış kafasından geçen ikinci ismi Ahsen mi olsa acaba dedi. Olabilir dedim.
Hep varsa kasılma değildir ya bi sor istersen Şükran hanım takılmıyo öyle ben neleri soruyorumciddi miisn kasılma diye düşünmedim hıc ama bu agrı ara sıra gırmıyor hep orda. kasım ağrıyor gibi gelen bısı dedım acaaba bebek mı baskı yapıyor
ben sımdıye kadar 2 kez soru sordum sadeceHep varsa kasılma değildir ya bi sor istersen Şükran hanım takılmıyo öyle ben neleri soruyorum
Anlamıyorlar zerre hamile kadını da neler yaşadığını da hormonları da anlamıyorlar. Empati yapabilmek için o şeyi yaşamak gerekmiyor her zaman bunu iddia ediyorum. Ama inan kuzum çevremde hamile olup hamile kadının halinden anlamayanlarda var maalesef yani Allah kolaylıklar versinDün birde eşimle kavga ettik kızlar, içimden atamadığım o kadar şey var ki stres hormon yüklüyüm beni sarıp sarmalayacağına bir gram anlayamaya çalışmıyor cinnet geçiriyorum, ne için çekiyorum ben bu zorluğu diyorum.
Biz ilk evlendiğimizde eşimi işsiz kalmıştı 7 ay o evde oturdu iş bulamamıştı ben çalışmıştım, çalışmak sorun değil işten yorgun argın geliyordum yemek temizlik vs yapamıyordum saatleri uzun ve akşam olduğu için, benimle kaç kez ufak tefek şeylerden tartışmıştı, yok neden su şişesinin kapağını kapatmıyormuşum gibi. Neyse sonra ben hamile kaldım 4 ay daha çalıştım işten çıktım eşim işe girdi derken, şimdi 8 aylığım kv ve görümceler karşı apartmanda oturuyor bir kere bir şeye ihtiyacın var mı diye sormadılar, her şeyi kendim yaptım, dün de artık kimseden hayır yok camları falan sildim perdeleri yıkadım, canım çıkmış yorgunluktan ölmüşüm, geldi işten afedersiniz g.tünden çıkardığı donu çorabı bile sağa sola atmaya başladı ben de orda cinnet geçirdim. Senin bana hiç saygın yok mu ben çalışırken yapamıyorum diye bana sürekli laf söylüyordun ki ben izin günlerimde yine evi bal dök yala yapıyordum, şimdi çalışıyorsun diye bir şey demiyorum hiç bir şeye yardımcı olmuyorsun bari g.tünden çıkardığın donu git kirli sepetine at eşek yok karşında, seni pohpohlmaya çok alıştırmışlar gibi şeyler söyledim. Vay efendim onun gibisini arayıp bulursam alnımdan öpecekmiş, bir gün onu kaybedersem böyleydi şöyleydi diye şikayet ettiğim şeyleri ararmışım özlermişim . Beni tehdit mi ediyorsun ne diyorsun dedim yok diyor ölümlü dünya diyor. En son elalemin kocaları neler yapıyor aldatıyot eve gelmiyor sağda solda takılıyor hepsi de el üstünde tutuluyor sen benim kafamı s.k.ysn en ufak şeyde deyince ben de film koptu tamam dedm böyle konuşup konuşup sonra gelip özür diliyorsun sakın bana sırnaşayım deme konuşmayalım dedim. Küs küs uyudum, sabahları kahvaltı hazırlardım normalde uyandırmamış gitmiş. Eş böyle davranınca insan daha çok düşünüyor daha çok sorumluluk altında eziliyor, yarın bebek doğunca bu adamdan bana zerre yardım gelmeyecek onu iliklerime kadar hissettim artık, ve sürekli düşünüyorum kendi başıma yapabilecek miyim diye ve bu onların hiç birinin farkında değil ☹
Uzun oldu biraz kafanızı şişirdim kızlar hakkınızı helal edin, iç dökme seansım gibi oldu
Ya ne güzel kaşınız saçınız kirpiğiniz gürleşmiş. Benim bıyıklarım ve çene kıllarım gürleşti. Yani saçıma, kaşıma yıllarca ne bakım yağları sürdüm bıyıklarım kadar ahenkle dans etmediler.İlk başta benim de hem kaş hem kirpik hem saç son üç ayda bi gürleşti ama doğum sonrası gidiyorlar mağlesefama geçici üzülme eskiler hatta derlerdiki bebek seni tanıyor o yüzden saç dökülüyor ama bilimsel adı yaşadığımız hormonların bizi terk edişi
Ay evet ya, erkekler yapardı banaBunlar ciddi tramva sebepleri hee ben hâlâ ilk okulda bana yapılan zorbalıkları hatırlıyorum aman aman
Benim de yüzümde fışkırıyor önceden bu kadar yoktu ince tüylerdi rahatsız olup alıyorum napim yani sakallı mı gezim eşim görünce başlamissin yine tıraşa tertip diyip tıraş makinesini alıp geliyorYa ne güzel kaşınız saçınız kirpiğiniz gürleşmiş. Benim bıyıklarım ve çene kıllarım gürleşti. Yani saçıma, kaşıma yıllarca ne bakım yağları sürdüm bıyıklarım kadar ahenkle dans etmediler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?