2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Cok sagol kuzum bu dediklerini uygulayacagim birde sende vurulduktan sonra o bolgede gerilme kasilma hissedion mu

Cok sagol kuzum bu dediklerini uygulayacagim birde sende vurulduktan sonra o bolgede gerilme kasilma hissedion mu
Evet kuzu normal çünkü deri altında ödem oluyor bir süre sonra maalesef. İlk başlarda aşırı değildi ama karın şiştikten sonra top top oldu böyle bizim minnak da bazen oralara koyuyor tabi ooohhhh sabahlar olmasın

Bugün yemeğin piştiğini deklare ederek kendi alanında bir rekor kırdı bence
Benim de ondan farkım yok galiba arada bazı konulara katılıp yok oluyorum. Aslında hepsini okuyorum ama ben yetişemiyorum konulara ondan yazmıyorum daha yeni bitirdim yazdıklarınızı

Valla suan bile geriliom 1 saatten fazla oldu halbuki zhshs

Kıslar kıslaaar ebeyle görüştüm whatsapptan 45 dk boyunca doğumla ilgili konuştuk çok güzeldi size de özet geçicem
1. Madde 36.hafta sonrası yapılacaklar bunları yazmicam çünkü hepsini burda konuştuk bildiğimiz şeyler sadece bir ilave var pilates topunun üzerine oturmak. Egzersiz için falan değil günlük oturmamızın bi kısmını pilates topu üzerinde yapmak dümdüz. Şu an oturduğumuz sandalyeler koltuklar pelvisimiz için hiç uygun değilmiş aşağı doğru esnetmek için bağdaş kurmak, pilates topu üzerinde oturmak çok faydalı olurmuş. Bir de günlük 3veya5 hurma yemeyle ilgili ufak bi detay: günde 2-3 porsiyon meyve yiyorsak hurma rutinine başladıktan sonra hurmaya ilave 1 porsiyon yemeliymişiz sadece. Çünkü meyve şekeri bebeğin bizim genetik yapımızdan daha iri doğmasına dolayısıyla zor doğmasına sebep oluyormuş.
Ayrı ayrı yazcam ya çok uzun olursa üşenir okumazsınız köfteler djfkkfkf

2. Madde magnezyum. Ben 36.haftanın sonuna kadar Katar’da kalacağım ve orda doğurmak istemediğim için ağrın krampın yoksa bile magnezyum iç doğumu geciktirme özelliği var dedi ebe. Hatta baktın düzensiz kasılmaların olmaya başladı 2ye çıkar dedi.
3. Madde kasılmalar. Ben karnımın zaman zaman sertleşmesini sordum. Şu an artık sert kemikleri olduğu için az hareketinde bile sertlik hissetmemiz normalmiş. Ama doğum kasılması denen şey beynin rahme düzenli sinyaller göndermesiyle oluyormuş. O yüzden mesela kasılmamız mı oldu, pozisyonumuz değiştirerek duş alarak biraz dinlenerek geçiyosa rahat olabiliriz o doğum kasılması değilmiş. Ne yaparsak yapalım geçmeyen ve gittikçe sıklaşan kasılma varsa doğum kasılması olduğunu anlayabilirmişiz.

4. Madde doğumun başlaması. Zaten biliyoruz 3 şekilde sinyal veriyor vücut nişan gelmesi su gelmesi ve sıklaşan kasılmalar. Nişan geldiğinde hastaneye gitmeye gerek yokmuş sadece doktorumuza ve doğum ekibine haber vermeliymişiz. Çünkü nişan aslında şu demekmiş: doğum başlamadı sadece yaklaştı, güvende ol. (Allllllaaahh sen büyüksün ya rabbim) kasılmalar da 5dk da bire düştüğünde hastaneye gitmeliymişiz. Ama su geldiyse bu sefer bi şeyler atıştırıp duş alıp hastaneye geçebilirmişiz yavaştan. Kalp atışlarının takip edilebilmesi için bu da.

Su gelmesiyle ilgili bir detay daha: sabah kalktığımızda çamaşırımızda böyle daire şeklinde ıslaklık gördük diyelim bunu su zannetmemeliymişiz. Çünkü son aylarda akıntı artıyormuş gece boyu yatıp sabah kalkınca da doğal olarak fazla bi şey bi anda gelmiş gibi hissedebilirmişiz. Ama su gelmesi böyle yarım bardak su kadar olurmuş ve durmazmış gelmeye devam edermiş. 10-15 dk içinde gelmeye devam etmiyosa ııh su değil yani

Ya cok iyi bence bu ebe olayı ben de görüşmek istiyorum Filiz ebeyle. Ne zamandan itibaren yardımcı oluyor canım yani hizmeti vermeye başlıyor M mansure97

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…