2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Doğum günün kutlu olsun canım

Bu gece kimse uyuyamamış anlaşılan bende üçü geçiyordu uyudum. Bi de gece gece Bi ağlama nöbeti geldi sebepsiz oturdum ağladım deli gibi.

Sabahın köründe de mide bulantilariyla uyandım. Bi daha da uyuyamadım şimdi fark ettim ki akşam prilam içmeyi unuttum. Şimdi 1 tane içtim ama ölüyorum bulantidan. Bir de benim gibi prilam içen var mı sabahları beni çok uyutuyor ve zor kendime geliyorum 12 den önce kalkamıyorum aptal gibi oluyorum bugün daha emin oldum içmeyip uykusuz olunca daha net anladım.

Yolun açık olsun canım güle güle git

Benimde arkadaşım babynestin reflülğ yatağı var onu vercek oraya gittiğimizde gündüzleri içinde yatırıyordu geceleri de direk beşiğe böyle koyuyorum diyordu bende öyle yaprım büyük ihtimalle

Baska önerisi olan var mı acaba su reflu yatagını alıverem

Bebeğin kafa şeklini korumasını sağlıyor diyorlar da sürekli bir tarafa yattıkça değişiyormuş . O kadar şey var ki ne gerekli ne gereksiz ayırt edemiyorum artık
anladım canım zavallı annelerımızde muhtemelen hıc bısı yokmus ama saglıklı da olmusuz sanırım cok da şeyyapmamak lazım

Bu kusma tehlikesi çocuk kendi başına dönebilene kadar mı sürüyor? sabah sabah ne endişe bastınız be bünyeme gözlerim doldu ben bunu hiç düşünmemiştim kim bilir düşünmediğim daha neler var diye

Bebek ölümlerinin en çok görüldüğü zamanlar ilk 3-4 aylık dönemdeymiş. Reflü de en çok o zamanlarda görülüyormuş bebekte olursa. Ama ben 6 aylık olana kadar böyle devam ettiririm garantiye alırım sanırım.

Çünkü sabaha kadar başında kimse uyanık kalamaz. Sürekli tetikte uyuyacağız. Hık mık derse açıp gözümüzü bakacağız zaten annelik iç güdüsüyle. Allahın izniyle de umarım olmaz bir şey. Biz temkinli olalım da.

Mesela bebek emerken ya da mama içerken falan genzine kaçıp tıkanabiliyor. Böyle bir durum da var. O zaman hemen çevirmek lazımmış mesela, alnını kaldırmak lazımmış rahat nefes alsın rahatlasın diye. Bu ara biraz bunlara taktım. Araştırıyorum.

Kızlar günaydın, ben dün erkenden yatınca mesajları anca bitirdim. Uyuyamayanlar çok olmuş üzüldüm. Uykusuzluk çok kötü. Ben bi haftadır hastalıktan ilk kez güzel uyudum. Hava nemlendiricisini açtım içine nane yağı koydum burnum tıkanmamış öyle rahat uyumuşum ki iyi geldi. Umarım hep böyle olur, herkesin iyi olur.
Bebişim ultrason fotoğraflarına gelince bizimkisi gösteriyor yüzünü maşallah oğluşuma ama benim eşim pek paylaşmamı istemiyor o yüzden onu dinliyorum bu konuda ama çok net olduğu görüntüler de var ve tam bir bal dudak hatta belki köfte dudak bile olabilir, hem kavisli hem dolgun maşallah oğluşuma.
Doktor ilk başlarda bana benzetiyordu 3 hafta önceki kontrolde sanki babasına benzemeye başlamış dedi, bı tık üzüldüm ama neyse sağlıklı olsunlar da

Bu arada göbeğini paylaşan annişler ne kadar tatlısınız öyle ya maşallah size, ben paylaşamıyorum çünkü benim karnımda bi tüylenme oluştu beni çok rahatsız ediyor umarım geçicidir kalıcı olduğu ihtimalini düşünmek bile istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…