- 3 Ağustos 2012
- 9.362
- 16.635
- 448
- 36
Ay çok güldümKızlar burada bir derdim vardaki konulara arada giriyorum okuyorum falan geçmişimde kalıyor ya onlar
Benim kocam açmış bakmış hep şöyle konu başlıkları var
-Eşimi sevmiyorum
- Boşanmak istiyorum
- işte 10 gündür eşimle konuşmuyoruz
Bunları benim arattığımı, benim yazdığımı düşünmüş, kaç gündür garip garip konuyu boşanmak mı istiyorsun sen falana getiriyordu bugün çıkardı ağzındaki baklayı
Bu erkekler neden böyle
Dedim kadınlar boşanmak isterse söyler direkt merak etme sjdjdkd
Canım ağrının ilacı bolca yürümek. Olabildiğince eve geçince de full yatma ev içinde volta at yürü mutlaka. İlk 3 gün en sıkıntılı olanı diyorlar sonra birden toparlamaya başlıyormuşsun zaten. Büyük kısmı bitti bile, az daha sabırÇok zor oluyor. Ağrılarım var şimdi eve de geçeceğim bugün elimde değil çok ağlıyorum, yavrumu burada bırakacağım, ahh yavrum o kadar ufak ki, nasıl bırakacağım onu bilmiyorum
Yerim onu bir kac gun gecsin insallah emer guzelceCanım benim gözün aydın seninde Rabbim bebişinin uzun sağlıklı ömür versinbu ayrılıklar geçici yeterki iyi olsunlar benimde hamileliğim çok imtihan ile geçti başından itibaren hiç inanamıyorken bugünlere geldik hamd olsun buda senin ve bebişinin ilk ve son ayrılığınız olsun bundan sonra her şey güzel olacak ben inanıyorum birde doktorum şey dedi sanada iyi gelir belkide duymak prematüre bebekler daha güçlü dirayetli olur bak demedi deme bi motive etti bu beni
Kızım iyii gamguş hamd olsun tabii emme refleksi pek yok diyebilirim ama olsun gelişecek
11.30da randevum minnoş, ilk fırsatta yazarım zaten merak etmeyinE evdekiliyakat Bebişim bugün kaçta nst ye gireceksin?
Harikasın. Bence de güzel sonuç çıkacak, doktor temkinli olmak istemiştir diye düşündüm. Haberlerini bekliyoruz11.30da randevum minnoş, ilk fırsatta yazarım zaten merak etmeyin
dün ister istemez etkilendim moralim bozuldu ama bugün yeni bir gün, kötü bir şey olduğunu sanmıyorum ultrasonda bir sorun görmemişti doktor nstye bağlayınca işler değişti. siz dua edin doktora daha da kurulmayayım, toksik liyakati kimse sevmez. liyakatin kendisi bile kdfjk.
O neymiş öyle baya baya oturmaya gelicekler.. Konvoy neden yapicaklarmis dugun mu varmis ahahahKızlar dün KV nin doğum günü sebebiyle gittik yanlarına.
Dün dedi ki bebek doğunca eşimin tüm akrabaları konvoy yapıp bana mübarek olsuna geleceklermiş. dfghjklkljh
En az 15 kişi aynı anda. Çocukları da var hepsinin.
Gözüm seyrimeye başladı. Dedim bebeğin kırkı çıksın öyle gelirler. Suratları düştü.
Napim valla ordu gibi geleceklermiş. Şu an doğum korkusu bitti ben de. O gün nasıl geçecek endişesi başladı.
Hayır bunlar bi gelince en az 6 saat otururlar. İkram falan hazırlamam gerekiyor. Hizmet edilmesi gerekiyor. Evlendiğimden beri hiç kimse evime gelmedi. Hem ev gezmesi hem bebek görmesi gibi yapacaklar.
Eşim diyor ben o gün evde kalırım ben hizmet ederim herkese merak etme sen. Giderim pide ya da pizza yaptırırım herkes onu yer. Dedim kafayı yedin galiba 2 kişi yediğimizde 600TL para ödüyoruz. Onca insana nası söyleyip doyuralım. Mecbur kısırdı oydu buydu bir şeyler hazırlayacağız geldikleri gün için. Annem yorulacak dedim, olan ona olacak. Ben yormam anneni o da oturur dedi. Sen merak etme kapıları da kitleriz çocuklar öyle odaları gezip kurcalayamazlar da dedi.
Dedim bebemi herkes elden ele geçirecek o ne olacak. E almayın diyemeyiz dedi.
Neyse işte azıcık sinirlerim bozuldu. Eşimde hem anasını akrabalarını üzmeyip ağırlamak, hem beni rahatlatmaya çalışmak destek olmak istiyor da ne bilim.
Evet aslında eşim yetişemezse ebeyle anlaşma fikri çok mantıklı hep beni kim rahatlatıcak diye düşünüyorum çünkü en azından bilen biri içimi ferahlatırO kadar aynı durumdayız ki, benim de 28 nisan görünüyor. Şu an yurtdışında eşimin yanındayım ama 1 Nisan gibi dönücez Türkiye’ye çünkü orda doğsun istiyorum. Ama böyle 38 39larda doğmazsa eşim o zamana kadar kalabilecek mi yanımda bilmiyorum. Ben bu duruma özel ebeyle anlaşarak çözüm buldum diyebilirim. En azından hastaneye gittiğim andan itibaren yanımda daha önceden tanıdığım ve güvendiğim biri olacak. Eşim yanımda olursa o da olacak tabi ki ama olmazsa da bitmiş tükenmiş hissetmem sanırım bu şekilde. Bi alternatif bulursan kendini daha iyi hissedersin. Bulamazsan da o günün zorluğuna değil kavuşma günü olmasına odaklanmaya çalış. Bebeğine kavuşacaksın ve bu diğer her şeyden bağımsız çok özel, çok kıymetli
yav he he bakarız, zamanı gelince konuşuruz diyip geçseydin ne canını sıkıyosun?Kızlar dün KV nin doğum günü sebebiyle gittik yanlarına.
Dün dedi ki bebek doğunca eşimin tüm akrabaları konvoy yapıp bana mübarek olsuna geleceklermiş. dfghjklkljh
En az 15 kişi aynı anda. Çocukları da var hepsinin.
Gözüm seyrimeye başladı. Dedim bebeğin kırkı çıksın öyle gelirler. Suratları düştü.
Napim valla ordu gibi geleceklermiş. Şu an doğum korkusu bitti ben de. O gün nasıl geçecek endişesi başladı.
Hayır bunlar bi gelince en az 6 saat otururlar. İkram falan hazırlamam gerekiyor. Hizmet edilmesi gerekiyor. Evlendiğimden beri hiç kimse evime gelmedi. Hem ev gezmesi hem bebek görmesi gibi yapacaklar.
Eşim diyor ben o gün evde kalırım ben hizmet ederim herkese merak etme sen. Giderim pide ya da pizza yaptırırım herkes onu yer. Dedim kafayı yedin galiba 2 kişi yediğimizde 600TL para ödüyoruz. Onca insana nası söyleyip doyuralım. Mecbur kısırdı oydu buydu bir şeyler hazırlayacağız geldikleri gün için. Annem yorulacak dedim, olan ona olacak. Ben yormam anneni o da oturur dedi. Sen merak etme kapıları da kitleriz çocuklar öyle odaları gezip kurcalayamazlar da dedi.
Dedim bebemi herkes elden ele geçirecek o ne olacak. E almayın diyemeyiz dedi.
Neyse işte azıcık sinirlerim bozuldu. Eşimde hem anasını akrabalarını üzmeyip ağırlamak, hem beni rahatlatmaya çalışmak destek olmak istiyor da ne bilim.
Bebişim öncelikle sırf makat geliş pozisyonda olduğu için bebek erkenden sezaryen ile alınmıyor benim bildiğim. Ne bilim kordon dolanması, suyun bitmesi, kalp atışının yavaşlaması gibi etkenlerin olması gerekiyor diye biliyorum. Doktorun tahminimce beklemek istemezsin diye tarih vermiş gibime geldi. Doktoruna biraz daha beklemek istediğini söyle, bakalım ne diyecek. Durumunu anlat gerekirse açıkça. Eğer bir sıkıntı olmayacaksa bebek için ben en az 1 hafta daha beklemek istiyorum kabul ederseniz de. Bence tamam der gibi geliyo.Kızlar günaydın.
Dün sabahtan aksama kadar hastanede koşturduğum için yorgun düştüm yazamadım.
Anestezi icin gerekli her seyi tamamladim. En son doktoruma gittim.
Bir suyuna da bakalim dedi ultrasonda. Bebek 3400 gram ama makat gelis pozisyonunda dedi. Haftaya Perşembe gel bir dsha bakalim eger donmemisse Cuma sezeryana alacağım dedi
Çok moralim bozuldu kızlar biliyorsunuz en korktugum şey vaktinden önce doğması.
Annemlerin izin ve biletleri 15 martta. İzni değiştiremiyor. İzni değiştirse biletleri değiştiremiyor mevcut bilet yanıyor ve 1000 Euro kayip oluyor. 33bin lira para az degil.
Kaldim öyle sap gibi
Hayırlısı olsun ama inşallah Perşembe günü dönmüş olur
Dualarınıza talibim
günaydın, bebeğin dönmesi için yapılan hareketler var mutlaka sen de duymuşsundur bir uzmanla konuşup gerekirse destek alıp böyle bir işe mi kalkışsan acaba? moralinin bozulmasını anlıyorum ama bir şey de yapmamış olmazsın hem bu süre içinde. bir değerlendir istersen, senin için bir hafta bile çok fark ediyor anladığım kadarıylaKızlar günaydın.
Dün sabahtan aksama kadar hastanede koşturduğum için yorgun düştüm yazamadım.
Anestezi icin gerekli her seyi tamamladim. En son doktoruma gittim.
Bir suyuna da bakalim dedi ultrasonda. Bebek 3400 gram ama makat gelis pozisyonunda dedi. Haftaya Perşembe gel bir dsha bakalim eger donmemisse Cuma sezeryana alacağım dedi
Çok moralim bozuldu kızlar biliyorsunuz en korktugum şey vaktinden önce doğması.
Annemlerin izin ve biletleri 15 martta. İzni değiştiremiyor. İzni değiştirse biletleri değiştiremiyor mevcut bilet yanıyor ve 1000 Euro kayip oluyor. 33bin lira para az degil.
Kaldim öyle sap gibi
Hayırlısı olsun ama inşallah Perşembe günü dönmüş olur
Dualarınıza talibim
Ya biliyorum bunların huylarını. Çok sık aynı grup toplaşıp sürekli bir yerlere gidiyorlar oturmaya. En kötü 10 kişi olsunlar yine gelirler. KV ne zaman görsem "paramız yok" diye ağlanıyor. "Biz size uzağız o yüzden hiç bir yardımda bulunamıyoruz kusura bakmayın" diyo. Daha dün yine "annen ediyordur zaten yardım sana" dediler.yav he he bakarız, zamanı gelince konuşuruz diyip geçseydin ne canını sıkıyosun?
seni rahatlatmak için demiyorum. 15 kişinin organize olması öyle ha diyince olacak iş değil bence böyle düşünüyorlar da seneye falan ancak toparlanır gelirler, o da işte OLURSA, denk gelirse. birinin işi çıkacak, öteki diğer hafta diyecek, berikinin çocuğu hastalanacak falan derken bu iş bu şekilde olmaz na buraya yazıyorum. te evlendiğinden beri gelmemişler, bebeği görmeye de gelmezler. velev ki geldiler, eşin düşünsün ikramı falan, böyle demiştin der çıkarsın işin içinden. maddiyatı falan düşünme yani, bebekli evde insan mı ağırlayacaksın davet eden (kayınvaliden) ağırlasın, daha neler. ne derlerse de desinler, ister memnun kalsınlar ister hafif bulsunlar, ben olsam hiç umursamazdım.
bebeği elden ele gezdirme konusunda haklısın. herkese solunum ve partikül yoluyla bulaşan hastalıklarla ilgili girişte sunum yapmak mı lazım ne lazım gerekiyorsa yapalım, biri bu işe baş koysun ve tek ağızdan tüm yeni bebekli anneler aynı şeyi söylesin. eve girişte terlikten önce sunum izletelim, sözleşme imzalatalım gerekirse, bu ben sevicem öpücem mıncıklıycam ayağına dokunayım elini seveyim terörü sona ersin. dokunmayın bebelere yav.
Konuştum canim konusmaz miyim? Baştan beri durumunu biliyor zaten.Bebişim öncelikle sırf makat geliş pozisyonda olduğu için bebek erkenden sezaryen ile alınmıyor benim bildiğim. Ne bilim kordon dolanması, suyun bitmesi, kalp atışının yavaşlaması gibi etkenlerin olması gerekiyor diye biliyorum. Doktorun tahminimce beklemek istemezsin diye tarih vermiş gibime geldi. Doktoruna biraz daha beklemek istediğini söyle, bakalım ne diyecek. Durumunu anlat gerekirse açıkça. Eğer bir sıkıntı olmayacaksa bebek için ben en az 1 hafta daha beklemek istiyorum kabul ederseniz de. Bence tamam der gibi geliyo.
Ama etmez ve alınması gereken bir durum varsa da. Korkma hiç. Hakkımızda hayırlısı ne ise o oluyor, bizler plan yapıyoruz ama ne yaşayacaksak onu yaşıyoruz planlarımız bir türlü tutmuyor. Bebişe bakamam diye de düşünme hiç. Arkadaşımın ablası yeni doğum yaptı ve başka şehirdeler karı koca. İkisinin de ailesinden kimseler yanlarında olamadı zorunlu bazı sebeplerden ötürü. En erken 1 ay sonra gidecekler yanlarına. Karı koca o kadar güzel bakıyorlar ki doğduğu andan itibaren bebeklerine. Hiç sıkma canını.
1 hafta degil 1 gün bile farkediyor ailem burada olmadigi için. Hastanede kalacak kimse yokgünaydın, bebeğin dönmesi için yapılan hareketler var mutlaka sen de duymuşsundur bir uzmanla konuşup gerekirse destek alıp böyle bir işe mi kalkışsan acaba? moralinin bozulmasını anlıyorum ama bir şey de yapmamış olmazsın hem bu süre içinde. bir değerlendir istersen, senin için bir hafta bile çok fark ediyor anladığım kadarıyla
O zaman E evdekiliyakat ın dediği gibi bebişi baş pozisyonuna döndürme egzersizleirni mi denesen acaba.Konuştum canim konusmaz miyim? Baştan beri durumunu biliyor zaten.
Makat gelis pozisyonunda olmasi bizi zora sokar dedi. Ayaklari düşebilir gibi bisey dedi. Bir de kordon dolanma riskinden bahsetti. Yani inan o an şoka girdim anlattigi riskleri hatırlamıyorum tam.
Ben bebeğin bakimindan hic korkmuyorum ikinci çocuğum zaten ama hastanede yalniz olma düşüncesi beni cok geriyor
ay bu neymiş be "yeni ..... görmeye toplu gitme tarikati" mi bunlar, üstüme iyilik sağlık korkunçlu aile.Ya biliyorum bunların huylarını. Çok sık aynı grup toplaşıp sürekli bir yerlere gidiyorlar oturmaya. En kötü 10 kişi olsunlar yine gelirler. KV ne zaman görsem "paramız yok" diye ağlanıyor. "Biz size uzağız o yüzden hiç bir yardımda bulunamıyoruz kusura bakmayın" diyo. Daha dün yine "annen ediyordur zaten yardım sana" dediler.
Hayır bebeği öpmeseler beni, eşimi falan öpecekler. Hastalığı biz kaparız bebeğe de geçebilir. Öfff neyse, göreceğiz bakalım ne olacak. Gerçekten bazen kaçıp gidesim geliyo her şeyi arkamda bırakıp.
Kraliçe gibiay bu neymiş be "yeni ..... görmeye toplu gitme tarikati" mi bunlar, üstüme iyilik sağlık korkunçlu aile.
ee annen yardım ediyorsa ediyor, onlara ne? kimin nasıl yardım ettiğinin ne önemi var, sen de kendi gücüne göre yardım et mesela? ne ayıp bir şey ya. hani biz yardım edemiyoruz kızım kusura bakma demek ayrı bir şey, bu şekilde kendini rahatlatarak dile getirmek ayrı bir şey. ben bile sinir oldum valla çok haklısın.
maske konusunda, öpüşme konusunda çizgileri net çizin bence. ben hamileliğimin başından beri kimseyi öpmüyorum da sarılmıyorum da, hep iki metre mesafede durup el sallıyorum kraliçe gibi jkjfkjkf. onu bir şekilde halledersiniz herkes anlayış gösterir diye düşünüyorum. en kötü dersiniz ki biz biraz hasta gibiyiz, hiç sarılmayalım öpüşmeyelim. bitti gitti.
o yüzden dedim acaba bir uzmandan mı destek alsan diye, birilerini bulabilir misin acaba ebe desteği alabileceğin, danışabileceğin bir sağlık kuruluşu vs yok mu? doktora mı sorsan böyle bir şeyler duydum, sizin önerebileceğiniz birileri var mı diye?1 hafta degil 1 gün bile farkediyor ailem burada olmadigi için. Hastanede kalacak kimse yok
Evet o hareketleri gördüm ama çok da cesaret edemedim kaş yapayım derken göz çıkarırım diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?