Yoruluyorum gerçekten sabahları uyandığımda dayak yemişim gibi bütün kemiklerim ağrıyorDün de bana öyle oldu ya yorulmuşsundur belki
Ay evet ya, uyumaktan yoruluyorum resmen ben de. Az daha sabır kızlar. Son aya girdik sayılır artık.Yoruluyorum gerçekten sabahları uyandığımda dayak yemişim gibi bütün kemiklerim ağrıyor
Sezeryan agrıları artık ameliyatın 3gunu hafiflemiş olacak.Ve sütde sezeryan olanlarda 3.gunu geliyor baya çocuk emdikce gelicek ilk 2gun benimde gelmiyordu sonra süt kendisi akmaya başladı bol bol su iç.Kızlar tek tek cevap veremedim, iyiyim ben, ağrılarım fazla, tecrübeli anneler en kısa ne zamanda geçiyor bu sezeryan ağrıları acaba çok zor oldu, toparlayamadım, oğlumu günde 3 kere emzirmeye gidiyorum, çok küçük olduğu için bilmiyor kavramayı ve ayrıca sütüm de hiç yokNasıl olacak böyle bilmiyorum
Yardımı annem yapıyor yemeye gelince sizin Ordu demek vardı da neyse salon çizgimiz varYa biliyorum bunların huylarını. Çok sık aynı grup toplaşıp sürekli bir yerlere gidiyorlar oturmaya. En kötü 10 kişi olsunlar yine gelirler. KV ne zaman görsem "paramız yok" diye ağlanıyor. "Biz size uzağız o yüzden hiç bir yardımda bulunamıyoruz kusura bakmayın" diyo. Daha dün yine "annen ediyordur zaten yardım sana" dediler.
Hayır bebeği öpmeseler beni, eşimi falan öpecekler. Hastalığı biz kaparız bebeğe de geçebilir. Öfff neyse, göreceğiz bakalım ne olacak. Gerçekten bazen kaçıp gidesim geliyo her şeyi arkamda bırakıp.
başka çocuğu olanlar rabbim yardımcınız olsun gerçekten onların peşinden koşturmak daha sor benimkiler sözde büyük ama onun okulu onun sporu onun yemesi elbisesi iş bitmiyor bunlar yoruyor aslında beni hayırlısı ile doğurayım doğuralım inşallahAy evet ya, uyumaktan yoruluyorum resmen ben de. Az daha sabır kızlar. Son aya girdik sayılır artık.
Ay ne bu görme merakı hiç anlamıyorumki..40 çıksın mutlaka bari yeni dogurmuş anne birde insanlara hizmetmi etsin yani.Kızlar dün KV nin doğum günü sebebiyle gittik yanlarına.
Dün dedi ki bebek doğunca eşimin tüm akrabaları konvoy yapıp bana mübarek olsuna geleceklermiş. dfghjklkljh
En az 15 kişi aynı anda. Çocukları da var hepsinin.
Gözüm seyrimeye başladı. Dedim bebeğin kırkı çıksın öyle gelirler. Suratları düştü.
Napim valla ordu gibi geleceklermiş. Şu an doğum korkusu bitti ben de. O gün nasıl geçecek endişesi başladı.
Hayır bunlar bi gelince en az 6 saat otururlar. İkram falan hazırlamam gerekiyor. Hizmet edilmesi gerekiyor. Evlendiğimden beri hiç kimse evime gelmedi. Hem ev gezmesi hem bebek görmesi gibi yapacaklar.
Eşim diyor ben o gün evde kalırım ben hizmet ederim herkese merak etme sen. Giderim pide ya da pizza yaptırırım herkes onu yer. Dedim kafayı yedin galiba 2 kişi yediğimizde 600TL para ödüyoruz. Onca insana nası söyleyip doyuralım. Mecbur kısırdı oydu buydu bir şeyler hazırlayacağız geldikleri gün için. Annem yorulacak dedim, olan ona olacak. Ben yormam anneni o da oturur dedi. Sen merak etme kapıları da kitleriz çocuklar öyle odaları gezip kurcalayamazlar da dedi.
Dedim bebemi herkes elden ele geçirecek o ne olacak. E almayın diyemeyiz dedi.
Neyse işte azıcık sinirlerim bozuldu. Eşimde hem anasını akrabalarını üzmeyip ağırlamak, hem beni rahatlatmaya çalışmak destek olmak istiyor da ne bilim.
Ay evet Allah başka çocuğu olan kim varsa daha çok yardım etsin. Çok zor ben düşünüyorum nasıl yapıyorsunuz aklım almıyor. Kadınalr ne kadar güçlü varlıklar. Ne kadar fedakar, özverililer.başka çocuğu olanlar rabbim yardımcınız olsun gerçekten onların peşinden koşturmak daha sor benimkiler sözde büyük ama onun okulu onun sporu onun yemesi elbisesi iş bitmiyor bunlar yoruyor aslında beni hayırlısı ile doğurayım doğuralım inşallah
Benim annem zaten yardım ediyor ya bana ona güveniyolarAy ne bu görme merakı hiç anlamıyorumki..40 çıksın mutlaka bari yeni dogurmuş anne birde insanlara hizmetmi etsin yani.
Onun esinin kalma şansı olmuş. Benim esim kalabilecek olsa sorun çözülmüş olur canim. Ama evde bir cocuk daha olup o cocugu da birakacak kimse olmayincaO zaman @evdekiliyakat ın dediği gibi bebişi baş pozisyonuna döndürme egzersizleirni mi denesen acaba.
Yani olmuyorsa da ve riskler var diyorsa doktor yapacak bir şey yok. Nasıl daha iyi bir duruma gelebilir onu düşünmeye başlayabilirsin bu süreci. Dediğim gibi arkadaşımın ablası ve eşi hastanede yalnızlardı ve üstelik ilk bebekleri aşırı tecrübesizler. Buna rağmen her şey çok güzel geçmiş. Hemşireler de destek olmuşlar.
Süreç bir sekilde ilerleyecek ama beynim takılı kaldı. Suan yaşadığım şehri bile gectim ülkede tek başımayım. Bütün sülalem yurtdışında. Doğumun mayis haziran gibi olsa anneannemler burada oluyor.o yüzden dedim acaba bir uzmandan mı destek alsan diye, birilerini bulabilir misin acaba ebe desteği alabileceğin, danışabileceğin bir sağlık kuruluşu vs yok mu? doktora mı sorsan böyle bir şeyler duydum, sizin önerebileceğiniz birileri var mı diye?
eeeennnn kötü ihtimalle A Afratafrac ın dediği gibi olacak, diyelim kimseyi bulamadın, hareketleri yapamadın, yaptın ama bebek dönmedi şu an sana imkansız geliyor ama iş başa düşünce altından kalkacaksın. herkes için öyle oluyor, en istemediğimiz senaryoda bile bir şekilde hayatta kalıp içinden sıyrılıyoruz.
inşallah gönlünden geçen gibi olur da bebiş döner, biz şimdi buna odaklanalım bunun mümkün olması için yapılması gerekenleri imkanlarımızı kullanarak yapalım da gerisini haftaya düşünürüz bence
Ne yapsa kız anneleri yapıyor zaten ama annende o kadar adamla tek başına zorlanır kaynananda işin ucundan yapışsın bir zahmet.Benim annem zaten yardım ediyor ya bana ona güveniyolar
Ben olsam kabul etmezdim. Kırkı çıkmadan hatta çıksa bile o kadar küçük bebeğe bu kadar kalabalık gelinmez. Kv nin bunu düşünmesi lazım aslında biraz düşüncesiz sanırım. Herkes hasta zaten hastanelerde virüs dolu ay ben çok tedirgin olurdum. Arkadaşlarım doğum yaptığında resmen randevu sistemi uyguladılar yani herkes toplu gitmedi. Yoksa arkadaşlar bi toplanıp gitsek kalabalık oluyoruz. İlk başka bir garip gelmişti ama şimdi düşününce mantıklı gelmeye başladı. Hani önceden virüs salgın bu kadar yaygın değilmiş kalabalığı bende severim bi avazda gelip gidecekler ama bu son seneler korku doluyum Ya Allah yardımcın olsun. Benim kv öyle birşey istese sanırım pat diye olmaz derim yine de kendime o konuda çok güvenmeyim seni de gaza getirmeyim.Kızlar dün KV nin doğum günü sebebiyle gittik yanlarına.
Dün dedi ki bebek doğunca eşimin tüm akrabaları konvoy yapıp bana mübarek olsuna geleceklermiş. dfghjklkljh
En az 15 kişi aynı anda. Çocukları da var hepsinin.
Gözüm seyrimeye başladı. Dedim bebeğin kırkı çıksın öyle gelirler. Suratları düştü.
Napim valla ordu gibi geleceklermiş. Şu an doğum korkusu bitti ben de. O gün nasıl geçecek endişesi başladı.
Hayır bunlar bi gelince en az 6 saat otururlar. İkram falan hazırlamam gerekiyor. Hizmet edilmesi gerekiyor. Evlendiğimden beri hiç kimse evime gelmedi. Hem ev gezmesi hem bebek görmesi gibi yapacaklar.
Eşim diyor ben o gün evde kalırım ben hizmet ederim herkese merak etme sen. Giderim pide ya da pizza yaptırırım herkes onu yer. Dedim kafayı yedin galiba 2 kişi yediğimizde 600TL para ödüyoruz. Onca insana nası söyleyip doyuralım. Mecbur kısırdı oydu buydu bir şeyler hazırlayacağız geldikleri gün için. Annem yorulacak dedim, olan ona olacak. Ben yormam anneni o da oturur dedi. Sen merak etme kapıları da kitleriz çocuklar öyle odaları gezip kurcalayamazlar da dedi.
Dedim bebemi herkes elden ele geçirecek o ne olacak. E almayın diyemeyiz dedi.
Neyse işte azıcık sinirlerim bozuldu. Eşimde hem anasını akrabalarını üzmeyip ağırlamak, hem beni rahatlatmaya çalışmak destek olmak istiyor da ne bilim.
Anne olmak kolay mı rabbim bize hiç bi erkeğin tatmayacagı bi güzelliği vermiş karnımızda taşıyoruz hareketini herşeyini hissediyoruz biz doğurmadan anne oluyoruz onlar doğduktan sonra baba oluyorlarAy evet Allah başka çocuğu olan kim varsa daha çok yardım etsin. Çok zor ben düşünüyorum nasıl yapıyorsunuz aklım almıyor. Kadınalr ne kadar güçlü varlıklar. Ne kadar fedakar, özverililer.
Hadi güzel haberlerle gel inşallah canımBugun randevumuz var
34+0 iz cocugumu gorcemmm cok sükür
Canım şehir dışından gelecekler. Valla bilmiyorum nasıl olacak. Bir şekilde gelecekler. Hastaneye gelip uzaktan görüp gitseler keşke.Ben olsam kabul etmezdim. Kırkı çıkmadan hatta çıksa bile o kadar küçük bebeğe bu kadar kalabalık gelinmez. Kv nin bunu düşünmesi lazım aslında biraz düşüncesiz sanırım. Herkes hasta zaten hastanelerde virüs dolu ay ben çok tedirgin olurdum. Arkadaşlarım doğum yaptığında resmen randevu sistemi uyguladılar yani herkes toplu gitmedi. Yoksa arkadaşlar bi toplanıp gitsek kalabalık oluyoruz. İlk başka bir garip gelmişti ama şimdi düşününce mantıklı gelmeye başladı. Hani önceden virüs salgın bu kadar yaygın değilmiş kalabalığı bende severim bi avazda gelip gidecekler ama bu son seneler korku doluyum Ya Allah yardımcın olsun. Benim kv öyle birşey istese sanırım pat diye olmaz derim yine de kendime o konuda çok güvenmeyim seni de gaza getirmeyim.kv ler candır diyip konuyu kapatayım
Sezeryan agrıları artık ameliyatın 3gunu hafiflemiş olacak.Ve sütde sezeryan olanlarda 3.gunu geliyor baya çocuk emdikce gelicek ilk 2gun benimde gelmiyordu sonra süt kendisi akmaya başladı bol bol su iç.
Ay kuzum ben aynı şehirdesiniz diye düşündüm. İnşallah gönlüne göre olur sıkma canını şimdiden belki de çok güzel gelip geçer boşver.Canım şehir dışından gelecekler. Valla bilmiyorum nasıl olacak. Bir şekilde gelecekler. Hastaneye gelip uzaktan görüp gitseler keşke.
Ya evet ben de öyle düşünmeye başladım şimdi. Belki de dediğiniz gibi hepsi birleşemeyecek, belki de benim istediğim gibi gerçekleşecek her şey. Sonuçta bebe benim bebem. Kusura bakmayın öptürmüyorum elletmiyorum, bebiş yeni yedi kusar falan derim geçiştiririm olmadı. Bakacağım nabza göre şerbet artık.Ay kuzum ben aynı şehirdesiniz diye düşündüm. İnşallah gönlüne göre olur sıkma canını şimdiden belki de çok güzel gelip geçer boşver.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?