2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Ozaman büyük ihtimalle sıkıyor ya da üşüyor
Olabilir ben termometre aldım ebebekten suyunu hep 37 derece ayarlıyorum üstüne müslin örtüp yıkamayı deneyin o şekilde üşümez

Kızlar hem emzirip hem mama kullanıyormusunuz? Biberon meme reddi yapmıyor mu
Philips avent kullanıyorum biberonu. Emzirme danışmanı, algısı açıldığında günde 1 bile biberon meme reddi yapabilir demişti korka korka veriyorum ama sorun olmadı şimdiye kadar

Ay kızlar bebeklerle nasıl yetişip de yazıyorsunuz valla müthişsiniz. Ben ancak emzir, uyut, gün içinde dinlen. Annelik ne zormuş böyle. Annem de yanımda ama aşırı yoruluyorum. Benim kız 11 haftalık oldu, 3. Ayı bitecek artık, bakalım nolcak. Rota aşısı yaptırcam bu ay.

Temmuzda yarım gün işe başlıcam ben, 4-5 saat olmıcam. Anne sütünü biberonla vericem mecburen. Meme reddi yapar diye korkuyorum. Medela biberon aldım anne memesi gibi bir de lansinoh. Lansinoh akıtıyor. İkisi de meme gibi diye geçiyor. Medela zor çekişli, bir defa emmedi. Ben yokken biberon almak zorunda, 3 aylık bebek kaşık biberon hiç sevmedi, emmeyince rahatlamıyor.

Biberon için biberon ısıtıcı kullanıyor musunuz? Sürekli ısıtmak zor oluyor.

Bir de P pelinn yeşil kaka sormuşsun gördüm, yeşil ve mukus varsa alerji olabiliyor demişlerdi ya da hiperlaktasyonda da oluyormuş. Emzirme danışmanı öyle demişti bana.

Ben geneldd emzirirken bakıyorum buraya

Bende hip kullanıyorum memnunum. Belliki sizin bebişiniz gazlı bir bebek. Sürekli gaz masajı yapmanız her yedikten snra gaz çıkarmanız lazım. Ama bazen ne yaparsak yapalım olmuyo. İlk 3/4 ay benişler biraz gaz problemi yaşayabiliyomuş. Gaz damlası bende kullanıyorum. Lütfen kendinizi üzmeyin. İnanın bu tarz zorluklar hepimiz yaşıyoruz. Çok şükür evlatlarımız sağlıklı. Gerisi hallolur. Birde bir mamaya başlayın ve o mamaya biraz zaman verin. Benim doktorum çok sık mama değiştirilmesini önermediklerini söylemişti. Ben hergün genelde 2 kez 1 dopdolu tatlı kaşığı kimyonu sıcak suya koyup iyice ılıdıktan sonra içiyorum. Düzenli yapıyorum bunu. Kimyondan soğudum ama yapacak bişey yok. Size de tavsiye ederim.

Kızlar hem emzirip hem mama kullanıyormusunuz? Biberon meme reddi yapmıyor mu
Ben hem emzirip hemde mama takviyesi yapıyorum çnkü doymuyor bazen. Bende de süt kalmıyor. Lansinohun yavaş akışlı biberonlarını kullanıyorum. Bazen memeyi kavramakta zorlanıyor. Uğraşıyor baya. Biberon daha kolayına geldiği için ama yinede biraz uğraştıktan sonra alıyor memitoyu. Bazen ayağa kalkıyorum gezerken kavrıyo.

2 defa yeşil kaka ve mukus gördüm 22sinde doktor kontrolü var sorucam umarım alerji değildir. Hiperlaktasyon olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Emerken tıkanma falan çok nadir oluyo bebeğimde öyle elimle sıktığımda da fışkıran bir süt olmuyo. Alerjiye dikkat ediyim yediklerimi bir düşüneyim biraz çikolatayı arttırdım belki ondandır o da alerjenikmiş

Genelde inek sütü alerji yapıyormuş, çikolata da olabilir. İnek sütünü normal içmek yerine yoğurt, peynir olarak almak çözümlerden bir tanesi.

Lansinoh aldığına ve meme emdiğine sevindim. Şimdi annem sabah denemiş ben uyuyayım diye, Medela’da öyle bir ağladı ki ben uyandım. Ben verince aldı, annemden almadı. Lansinoh’u annem daha kolay vermişti. Ben yokken o verilcek o zaman. Biberon reddi yapıyor benim bebiş, emziği de zaten çok zor aldı, benden almaz ancak anneannesinden alır.

Seninki insan seçiyo desene benimki emzik almıyo hergün deniyorum ama almıyo. Ayy şu dönemler bitsede rahatlasak. Aldı, almadı, reddetti maması, sütü beyin yakan bi dönem. Bide ben adet olmadım 2 ayı geçti doğum yapalı. Sezeryanlıyım. Adet gören var mı

Bu pembe çiş bitmek bilmedi kafayı yicem idrar tahlili de verdim çocuğun bezı yıne pembeydi bir çay kaşığı su da verdim napıcsm

Bebegımın idrarı parlak sarı olmus ilk kez gördum berrak açık renkti hep normal mi sizcr

Bu pembe çiş bitmek bilmedi kafayı yicem idrar tahlili de verdim çocuğun bezı yıne pembeydi bir çay kaşığı su da verdim napıcsm

Su kaynamıs mı nasıl bir su ben de vermek ıstıyorum cok sıcak terlıyor vermesem mi ay bilemedım doktora da yeni gittim keşke sorsaydım

Su kaynamıs mı nasıl bir su ben de vermek ıstıyorum cok sıcak terlıyor vermesem mi ay bilemedım doktora da yeni gittim keşke sorsaydım
Doktorlar verme diyor ya, bi önceki sarı çiş konusu da çiş rengi koyuldukça susuz kalmış demekmiş , havalar çok sıcak ya terliyor mu acaba, emzirme sıklığın nasıl veya çişli bez sayısında azalma var mı? Doktor bana dün dedi ki bu sıcak havalarda bunlar çok normal sen bol bol emzir bebiş susuz kalmasın

Bütün gün sadece memede uyudu ayırdığım an uyandı kollarımda derman kalmadı artık ağlayasım geliyo ne zaman çözülcek bu çocuğun uyku problemi ya

Ben memeden başka bir şekilde oyalayamıyorum 20 dk filan anca evi turluyoruz 15 dk ana kucağında sallanıyo o kadar sonrasında memeye geliyo çünkü ağlamasını başka türlü durduramıyorum doğru mu yapıyorum acaba

Bende aynısını yapıyorum tüm gün tek başıma bakıyorum eşim gelene kadar aynı şekilde ana kucağında biraz ev turu biraz baktım durmuyo memeye tutuyorum orada uyuyo bende dinleniyorum başka çarem kalmıyo en azından orada duruyor

Tamamdır bol emıyor çişli bez sayısı aynı her zaman gibi iyi yani
Ama terliyor klımayı bazen kapıyorum üşüyor diye kapamıcam artık o sıra terlıyor cunku ondan oldu bence de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…