2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Hanımlar şimdi doktorun yanından çıktım bebeğin eşi biraz aşagıdaymış dedi doktor ama neden ne için ne olacak neye dikkat edim demedi kilo boy cinsiyet demedi Bebek eşi aşağıya inince ne oluyor
Keşke sen sorsaydın canım, ne kadar aşağıda olunca yapmak gerekiyor bilmiyorum ama diğer gruptaki kızlardan yatman gerektiğini ve ilişki olmaması gerektiğini biliyorum.

Hanımlar şimdi doktorun yanından çıktım bebeğin eşi biraz aşagıdaymış dedi doktor ama neden ne için ne olacak neye dikkat edim demedi kilo boy cinsiyet demedi Bebek eşi aşağıya inince ne oluyor
Moralini bozma öncelikle, düzelmeyen bir durum değil plasentan rahim ağzı tarafında demek bebeğin eşinin aşağıda olması. Doktor da biraz aşağıda demiş çok riskli bir durum görmemiş demek ki. Çoğunlukla bebek büyüdükçe yukarı çıkıyor plasenta. Önlem olarak bir sonraki kontrole kadar fazla ayakta kalma, uzun yürüyüş yapma, ağır kaldırma, ilişkiye girme. İmkan oldukça dinlen

Dr. Banu ÇİFT
Geçmiş olsun canım, plesenta previa denen durum sanırım bu. Normal doğum değil, sezaryen tercih ediliyo bu durumda. Cinsel ilişki konusunda vs uyardı mı doktorun.

Evet gittim özeldeki doktoruma içimi rahatlattı korkma çok aşagıda değil 20 hafta da yukarı çıkıyor çoğunlukla. Dedi 12haftalık iken erkek demişti şimdi de kız dedi 230 gram kıpır kıpır iki eliyle yüzünü kapatıp bi türlü göstermedi benim güzelim Günüm yogun geçiyor dedim yürü sıkıntı yok dedi oyyyy yerim ya zaten çok erkenden hareketlerini hissetmiştim dedi bu kadar hareketi hissetmen normal içim rahatladı ya

Keşke sen sorsaydın canım, ne kadar aşağıda olunca yapmak gerekiyor bilmiyorum ama diğer gruptaki kızlardan yatman gerektiğini ve ilişki olmaması gerektiğini biliyorum.
Kız sordum doktor iyi duymuyordu bi soruyu üç defa sordum duymuyordu moralim bozuldu artık ordan çıktım kendi doktoruma gittim. Günlük işlerine devam et kendini çok yıpratma ama hareketlerini çok kıstlama dedi 20 haftamı bekleyeceğim o güne kadar çıkar inşallah

Dr. Banu ÇİFT

Geçmiş olsun canım, plesenta previa denen durum sanırım bu. Normal doğum değil, sezaryen tercih ediliyo bu durumda. Cinsel ilişki konusunda vs uyardı mı doktorun.
Devlet doktorun hiç bişi demedi sordum duymadı cevap vermedi ağladım çıkışta hemen kendi özel doktoruma geldim içimi rahatlattı korkma çok aşağıda değil bu durumlarda çıkar yukarı dddi

Devlet doktorun hiç bişi demedi sordum duymadı cevap vermedi ağladım çıkışta hemen kendi özel doktoruma geldim içimi rahatlattı korkma çok aşağıda değil bu durumlarda çıkar yukarı dddi
Çok sevindim canım, bazen yok yere telaşlandırıyolar.

bebek odası yapmalı mıyım ya daha erken degıl mı bazıları yapıyor heralde hayırlı olsun benımkı tüp bebek korkmuyor degılım odayı yaparsam uzulurum gibi hissediyorum
Beşiği annem aldı, sifonyer ile dolabı kp alacak, sonradan geciktirir diye biz şimdiden aldıralim dedik nasıl olsa yapılacak diye. Ocağın ilk haftası alacak kp şimdiden başlamiyoruz çocuk odasına bizde

Bana da benzer şeyi 12. haftadaki detaylıda söylediler. Plasentanın ucu rahim ağzına doğru benim, büyük kısmı yukarıda ama. O çıkar dediler. 16. Haftada hafif yukarı çıkmıştı. Bazen yerleşirken hafif kanama olabilir korkmayın demişti doktor, kanama olmadı çok şükür. Bana herhangi bir kısıtlama getirmedi; ama benim aşağıda değil sadece ucu rahim ağzıma yakın bitiyor o kadar. Haftaya 21. haftada 2. Detaylıya gireceğim, bakalım ne diyecek perinatolog. Eğer plasemta tam aşağıda olup rahim ağzını kapatırsa ona plasenta previa deniyor. O da 28’e kadar tam anlaşılmıyor. Rahim plasentadan daha hızlı büyüyor artık, ondan plasenta yukarı çıkıyor bu haftalarda. İnsan ilk duyunca çok korkuyor, iyiki özele de gitmişsimiz. Sakimlersiniz.

Bende 18 haftalık oldum yarım kilo eksikle devam ediyorum ama bebişin gelişimi gayet iyi. Sağlıklı beslendiğin sürece bir sıkıntı olmaz bence.

İsim beğenemiyorum ben ya içime sinmiyor hiç biri

Erkeklere isim bulmak çok zor ya. Ben hep oğlum olsa Can koyacaktım; ama kocamın adı oldu o yüzden elenmişti. Bence Rüzgar, Poyraz, Kuzey, Deniz, Toprak gibi isimler de güzel. Ben dini ve eski isimleri çok sevmiyorum.

Erkeklere isim bulmak çok zor ya. Ben hep oğlum olsa Can koyacaktım; ama kocamın adı oldu o yüzden elenmişti. Bence Rüzgar, Poyraz, Kuzey, Deniz, Toprak gibi isimler de güzel. Ben dini ve eski isimleri çok sevmiyorum.
Benimde evlenmeden önce oğlum olunca koyarım dediğim isim kocamın ismi oldu direk elendi bu sebeple 2. Bir isim düşünmeyince kaldım öyle ilk oğlumda son dk koymuştuk yine öyle olacak sanırım

Kız ismi olarak Minel , Gökçe , İnci arasında kaldık asla seçemiyorum sizce hangisi kulağa hoş geliyor? Gökçe daha güçlü bi kişilik gibi geliyor diğerleri narin sevimli

Gerçekten öyle doktorum sakinleştirdi beni ağladım çıktıktan sonra devlet hastanesinden diğer doktora sakin ol çok aşagıda değil 20inci haftayı bekleyeyim yukarı çıkar inşallah cinsiyette bi erkek bi kız ne yapacağımı şaşırdım detaylıyı beklim en iyisi hayırlısı sağlıklı olsun da gerisi hal olur

O isim problemi herkeste var sanırım bizde suanlik Melih isminde kaldık ama daha doğuma kadar çok değişir gibi ama Melih hoşuma gitti

Kız ismi olarak Minel , Gökçe , İnci arasında kaldık asla seçemiyorum sizce hangisi kulağa hoş geliyor? Gökçe daha güçlü bi kişilik gibi geliyor diğerleri narin sevimli
İnci cok güzel baya da popüler bu sıra çevremde var malesef koyamicam bizde sanırım gülce koycaz nasıl sizce kulağa hoş geliyor ama anlami çok kuvvetli değil sanki isim konusu acayip zormuş ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…