Canım bu haftalarda yşne hormonlarımız tavan yaptı galiba. Bende dün gece 1 de uyandım 3 e kadar falan uyuyamadım. Arada bi şeyler düşünüp ağladım. İnsan gerçekten bazı şeylere takılıyor bu süreçte ben eşimin ailesinin geçen 1 ay boyunca her hafta sonu bi şekilde onu çağırmasına çok takılmışım mesela dün onu farkettim. Ki hepsini seviyorum normalde. Ama ben gebeyim ve çalışıyorum bi hafta sonu birlikte bi şey yapabilecekken bir türlü plan bile yapamadığım 1 ay geçirdim. Kardeş eşi konusunda da benzer şeyler yaşamışız. Ben bizimkilerin ilk bebeğiydi çok özenmiştim. Her şeyine tek maaşla yetişemiyolar diye bi çok ihtiyacını almıştım o dönemde. Şuan hiç bir şey almalarını beklemiyorum ama komşusunun bebeğinin kıyafetlerini göndermek istediğini söyledi bana geçenlerde dedim komşusu ne alaka.. art niyetli değildi ama beni derinden üzdü. Ay bilmiyorum bi kaç gündür modum düşük, bunları düşününce daha üzülüyorum.ya sabah sabah sizi negatife boğmak istemiyorum aslında ama bir yere yazmazsam içimde büyüyecek gibi düşünüp yazıyorum. kusura bakmayın valla şimdiden.
bizim bebeğimiz tüp bebek, süreçten ailelerimizin de asgari düzeyde hep haberi oldu. bebeğimiz olacağını öğrenebileceğimiz en erken zamanda öğrendik ve ailelerimizle paylaştık. kardeşimin eşi aile grubunda hayırlı olsun falan yazdı ve bir kere bile arayıp sormadı o zamandan beridir bugün artık 20. hafta kontrolüme gidiyorum düşünün. sabah bu aklıma geldi ve çok üzülüp ağladım, ben o hamileyken hep arayıp sormuştum canı bir şey ister mi, keyfi nasıl, kardeşim nasıl davranıyor vs hamileliğinin son dört ayı pandemi zamanına denk geldi, kardeşim uzun süre işsiz kaldı, elimden geldiğince destek oldum heveslensin diye bebeğe alışveriş falan yaptım ne bileyim iyi niyetli bir şekilde kırmadan üzmeden hep üzerlerinde olmaya çalışmıştım o dönem sınırlara dikkat ederek. aramız da bu dönemde iyiydi ama lohusalığında bir bozuldu pandemi etkisi, mesafeler, hormonlar, açığa çıkan yalanlar falan kaldı öylece. küs falan değiliz tabi ki ama hmm benden çok hoşlanmıyor sanırım ben de ona bayılmıyorum gibi bir yere gelip iletişimi minimuma indirmiştik. şimdi böyle kaç aydır bir kere bile napıyosun bir şeye ihtiyacın var mı nasıl gidiyor denilmemesine biraz bozuldum galiba, şimdi buraya yazınca güldüm kendime, sabah ağladığımda da gülmüştüm aslında. yani yakın bir ilişkimiz yok ama arada küslük de yok, aslında böyle bir beklentiye girmem çok saçma böyle bakıldığında ama hamilelik sanırım. kendim yazdım kendim çözdüm konulu mesajımı okudunuz, teşekkürler.
Şimdi kuzum benim bildiğim a b c d göğüs sayılar sırt demek. 75ken 85 almışsın. D den b almışsın. Kafam karıştıEvet bende, deneyerek aldım zaten iyi rahat oldu
Hiç seride d cup yok zaten galiba, c’ye kadar. C olarak bir tane, b’den de 2 tane vardı öyle aldım üçünü de 85 aldım ama. B ve c arasında çok da fark yoktu.Şimdi kuzum benim bildiğim a b c d göğüs sayılar sırt demek. 75ken 85 almışsın. D den b almışsın. Kafam karıştıbenim lotus 80b ama içini tam dolduramazdı göğsüm öyle söylim. 80a da olurdu bana
Hangi modeli aldın kuzum link atar mısın rica etsemHiç seride d cup yok zaten galiba, c’ye kadar. C olarak bir tane, b’den de 2 tane vardı öyle aldım üçünü de 85 aldım ama. B ve c arasında çok da fark yoktu.
#Hiççamaşırı Balensiz Dikişsiz GörünmezSütyen PLIXBHSU21SK-BG40 - Bej - PentiHangi modeli aldın kuzum link atar mısın rica etsem
Hamilelikteeeen seninki ondan, karşı taraf seni çok da sevmiyormuş demek ki aman sormazsa sormasın. Annem olsa el için ne kendini üzüyorsun derdi sana
Annemden biliyorum, gelinlere bu kadar yüz vermiceksin ilk fırsatta nankörlük ediyolarseninkinin nankörlüğü hamilelik dönemine denk gelince daha üzücü olmuş sadece. Aman Allah bilsin yaptığını o bilmese de olur.
Canım bu haftalarda yşne hormonlarımız tavan yaptı galiba. Bende dün gece 1 de uyandım 3 e kadar falan uyuyamadım. Arada bi şeyler düşünüp ağladım. İnsan gerçekten bazı şeylere takılıyor bu süreçte ben eşimin ailesinin geçen 1 ay boyunca her hafta sonu bi şekilde onu çağırmasına çok takılmışım mesela dün onu farkettim. Ki hepsini seviyorum normalde. Ama ben gebeyim ve çalışıyorum bi hafta sonu birlikte bi şey yapabilecekken bir türlü plan bile yapamadığım 1 ay geçirdim. Kardeş eşi konusunda da benzer şeyler yaşamışız. Ben bizimkilerin ilk bebeğiydi çok özenmiştim. Her şeyine tek maaşla yetişemiyolar diye bi çok ihtiyacını almıştım o dönemde. Şuan hiç bir şey almalarını beklemiyorum ama komşusunun bebeğinin kıyafetlerini göndermek istediğini söyledi bana geçenlerde dedim komşusu ne alaka.. art niyetli değildi ama beni derinden üzdü. Ay bilmiyorum bi kaç gündür modum düşük, bunları düşününce daha üzülüyorum.
Evet ilk gebeliğim birde 7 yıl üstüne gelince bir an önce hissetmek istiyorumSizden daha kiloluyum hissediyorum. Ama benim ikinci hamileligim. İlkinde cok geç hissettim. İkincide daha erken hissediliyor diyorlar. Sizin ilkse bu yuzdendir.
Ben de ilkine 8.senemde hamile kaldım. Ama ben bilerek erteledim universite okudum rahat takildim falanEvet ilk gebeliğim birde 7 yıl üstüne gelince bir an önce hissetmek istiyorum
Çok haklısınız. Ben şöyle yapardım. Diğer doktor şehir dışına çıktığı için Prof olandan zamanında alırdım randavuyu. Bana doktorum 20-22 arası alın dedi, öyle yaptım. İnternet yorumları aldatıcı olabiliyor ve ben doktorumun önerdiğine giderdim. Sonra içinize sinmezse ve imkan varsa kendi araştırdığınıza da 23. Haftada gidersiniz. Bu detaylılar biraz daha pahalı okuyor normale göre.Kızlar selam bir şey danışmak istiyorum size çok kararsız kaldım. Biraz uzun olacak ama kusura bakmayın şimdiden
Bulunduğum şehirde perinatoloji olmadığı için Eskişehir’e gideceğim. Doktorum birini önerdi prof. Biraz araştırdım doktor hakkında çok çok iyi diyende var hemen üstünkörü bakıp gönderiyor diyen de ve sanırım cihazı baya eskiymiş bunla ilgili çok şikayet var. Birde kendim bir doktor buldum Op. Dr ama o da prof değil. Hakkındaki bütün yorumlar da hep olumlu bir tane bile olumsuz yok hatta reklam mı acaba diye düşündüm. Neyse kendi bulduğumdan randevu aldım fakat o da şehir dışına çıkıyormuş 23. Haftamda gitmiş olacağım. Sizce çok mu geç? Bir de acaba riske atmayıp kendi doktorumun önerdiği profa mı gitmeliydim ? Detaylı ultrason çok önemli benim için. Küçük bir şehirdeyim 1 kez de olsa güzel bir doktor baksın istiyorum
Benim de hastanede nabzım 100’ü buluyor heyecandan, ondan tansiyonum normalde 11-7 iken 12-8 çıktı. Doktor heyecandandır dedi nabzı görünceTansiyonum evde normal seyrinde ama hastanede vs yuksek cikiyor cunku sürekli "acaba ne diyecek, kötü bir şey mi var" diye düşünüyorum. Panik atak hastasiyim.
Bu sebepten riskli gebelik saydilar beni. 24 saatlik idrarda protein bakicam dedi.
23. hafta çok geç olmuyor olsa gerek, bugün kontrolüm vardı doktor iki hafta geçtikten sonra randevu al dedi bana detaylı için. 22 -23 arasına denk geliyor söylediği zaman aralığı. bir hastaneden paket almayı düşünüyorum, alacağım paketin içinde detaylı ultrason da var onu da sordum özellikle şurada şu doktora gitmeyi düşünüyorum tanıyor musunuz diye, detaylı ultrason için genelde doktorların bir badisi oluyor güvendikleri ve tanıdıkları, öyle tercih ediyorlar o yüzden ben X kişiyi öneriyorum sorduğun kişiyle daha önce çalışmadım diyerek kendini açıkladı. ben de buna göre karar vereceğim. böyle yani.Kızlar selam bir şey danışmak istiyorum size çok kararsız kaldım. Biraz uzun olacak ama kusura bakmayın şimdiden
Bulunduğum şehirde perinatoloji olmadığı için Eskişehir’e gideceğim. Doktorum birini önerdi prof. Biraz araştırdım doktor hakkında çok çok iyi diyende var hemen üstünkörü bakıp gönderiyor diyen de ve sanırım cihazı baya eskiymiş bunla ilgili çok şikayet var. Birde kendim bir doktor buldum Op. Dr ama o da prof değil. Hakkındaki bütün yorumlar da hep olumlu bir tane bile olumsuz yok hatta reklam mı acaba diye düşündüm. Neyse kendi bulduğumdan randevu aldım fakat o da şehir dışına çıkıyormuş 23. Haftamda gitmiş olacağım. Sizce çok mu geç? Bir de acaba riske atmayıp kendi doktorumun önerdiği profa mı gitmeliydim ? Detaylı ultrason çok önemli benim için. Küçük bir şehirdeyim 1 kez de olsa güzel bir doktor baksın istiyorum
Beni kalp atışından sonra aradılar herhalde sisteme düştü bilmiyorum. 18.hafta aşıya gelin vs dediler. Sonra hiç aramadılar. Ben doktoruma sordum 20-22 arası ol dedi. Ben de 21.hafta oldum aşıyı gidip. Onlar aramadan gitmiş oldum yanibir şey soracağım sizi sağlık ocağından kaçıncı haftada aradılar 18+0 oldum bugün ama şimdiye kadar hiç aramadılar çağırmadılar bilgi vermediler ne aşı aşı için ne başka bir şey için siz öncesinde kendiniz mi gitmiştiniz yoksa direkt sağlık ocağımı sizi çağırmıştı
Doktorum 8. Hafta civarıydı sanırım kaydol sağlık ocağına demişti. Ben aile hekimim arkadaşım olduğu için msj atmıştım, en son regl tarihimi vs. Sordu kaydımı yaptı sanırım. 20. Hafta da ilk gebe izlemi için ve tetanoz aşısı için çağırdı, gittim.bir şey soracağım sizi sağlık ocağından kaçıncı haftada aradılar 18+0 oldum bugün ama şimdiye kadar hiç aramadılar çağırmadılar bilgi vermediler ne aşı aşı için ne başka bir şey için siz öncesinde kendiniz mi gitmiştiniz yoksa direkt sağlık ocağımı sizi çağırmıştı
Ben kadın doğuma gitmeden sağlık ocağına gitmiştim. Değerlerime bakılsın diye. Tahlil sonuçları çıkınca aile hekimim ebeye yönlendirdi sonraki görüşmelerin tarihini belirledik. Geçen hafta pazartesi mesaj atıp gidemeyeceğimi söyledim kilo tansiyon ve tarama testi sonuçlarını istedi. 20.haftada da tetanoz için çağırdı bakalımbir şey soracağım sizi sağlık ocağından kaçıncı haftada aradılar 18+0 oldum bugün ama şimdiye kadar hiç aramadılar çağırmadılar bilgi vermediler ne aşı aşı için ne başka bir şey için siz öncesinde kendiniz mi gitmiştiniz yoksa direkt sağlık ocağımı sizi çağırmıştı
Ben hastanede kan verdiğimde sisteme düşmüş aramistilar sağlık ocağından şaşırmıştım hattabir şey soracağım sizi sağlık ocağından kaçıncı haftada aradılar 18+0 oldum bugün ama şimdiye kadar hiç aramadılar çağırmadılar bilgi vermediler ne aşı aşı için ne başka bir şey için siz öncesinde kendiniz mi gitmiştiniz yoksa direkt sağlık ocağımı sizi çağırmıştı
Ben ilk hamileligimde de bunda da 1 kez girdim. Eger istersen birkac hafta sonra renkli ultrasona gelebilirsin dedi.Benim de hastanede nabzım 100’ü buluyor heyecandan, ondan tansiyonum normalde 11-7 iken 12-8 çıktı. Doktor heyecandandır dedi nabzı görünceo sanırım hepimize oluyor. Bir de ne kadar çok kişide varmış bu damarda direnç meselesi, herkeste çıkmaya başladı. 5-6 kişi yazmış. Yaygın bir şey demişlerdi. Bana 12. Haftada söyledikleri için ben o zaman paniklemiştim, şimdi sakinledim. Çift taraflıysa ve direnç yüksekse belki sıkıntı olaniliyor ki tansiyon için de ilaçlar var. Bna da yön söylemediler ama damarlarda yazmışlar, çift diye düşünüyorum ama direnç tam sınırdaydı 2.07 olması lazımken 2.20 çıktı. Onun derece önemli demişti doktor. Genelde sakin geçiyormuş.
Sizler ilk defa mı detaylıya giriyorsunuz? Ben ilk 12. Haftada girdim şimdi 21’de bir daha giricem. İlki rutin değil galiba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?