- 3 Ağustos 2012
- 9.362
- 16.635
- 448
- 36
Hadi geçmiş olsun, ben de Cuma gününe randevu aldım aile hekiminden. O gün olacağım nasipse. Bir de bu yıl sonuna kadar eski kimlik ve ehliyetlerin yenilenmesi gerekiyordu. Sağlık raporu almam lazım o işim var ehliyet yenilemeliyim.Tetanozumuzu da olduk
doğum günün kutlu olsun canım nice yaşlarkız durun bugün benim doğum günüm, kendime tost ısmarlamaya çıkmıştım anca geldimsabah beri yazdıklarınızı taradım şimdi tek potada eritiyorum
müslini ilk zamanlarda bebişe banyo yaptırırken bile kullanıyorlar benim gördüğüm, ne bileyim hava alan bir materyal ya bazen böyle puset üstü örtülüyor, sonra işte dışarıda bezini mezini değiştirecekken seren oluyor falan gibi hafif kolay bir örtü, nasıl istiyorsan öyle kullan tarzı. yazın deniz kenarında falan da çok gördüm bebek ve çocuklarda kullanıldığını, havludan daha kullanışlı oluyor.
hastanede bir tek eşimi istiyorum. kocam da kocamcıyım bendoğurmadan annemler hastaneye bile gelmesin, doğurduktan sonra gelsinleri tee kaç ay önceden konuştuk, bir aksilik çıkmazsa öyle de olacak inşallah bu konuda katıyım. bir şey lazım olursa da gelenden gidenden isteriz, zaten sanmıyorum çok gelen giden olacağını. hastane çantasını da her şeyi düşünerek hazırlarım diye düşündüm. o günlere de az kaldı he ne güzel heyecanlar bunlar, allah'ım hepimize zamanında sağlıklı sıhhatli huzurlu doğumlar nasip etsin
O ertelenmedi mi canım ya benım ehlıyet eski valla ertelendi diye ellemedımHadi geçmiş olsun, ben de Cuma gününe randevu aldım aile hekiminden. O gün olacağım nasipse. Bir de bu yıl sonuna kadar eski kimlik ve ehliyetlerin yenilenmesi gerekiyordu. Sağlık raporu almam lazım o işim var ehliyet yenilemeliyim.
ben de pek hoşlanmam gibi geliyor düşününce. ama o an fikrim değişebilir. istemezsem eğer eşime söylerim, dışarı çıkmasını rica ederim. ya da kendim derim anne çekiniyorum çıkar mısın diye. o ana bağlı düşünülürKızlar kayınvalide önünde emzirme konusunda ne düşünüyorsunuz? Ben niyeyse sadece annem olsun istiyorum, ondan çekinmem rahatça emziririm de Kv olunca rahatsız olurum gibi geliyo. Eşime dedim emzireceğim zaman anneni dışarı çıkartırsın diye. Nolcak bişi olmaz dedi. Ben mi abartıyorum acaba.
pandemide 2 yıl uzatıldı, 31 aralık 2024e kadar kullanılabilir A AfratafracO ertelenmedi mi canım ya benım ehlıyet eski valla ertelendi diye ellemedım
Dur araştıram
Ben de cekınırım annemden kv den vs emzirme ortusu yapsak olmaz mı kiben de pek hoşlanmam gibi geliyor düşününce. ama o an fikrim değişebilir. istemezsem eğer eşime söylerim, dışarı çıkmasını rica ederim. ya da kendim derim anne çekiniyorum çıkar mısın diye. o ana bağlı düşünülür
Aynen baktım oyle yazıyor:)pandemide 2 yıl uzatıldı, 31 aralık 2024e kadar kullanılabilir A Afratafrac
Ay ne güzel söylemişsin koca idaresi çocuk büyütmekten zor diye. Gerçekten de öyle. Milletin değişik değişik yetiştirdiği insanları bu yaştan sonra yola sokmaya çalışıyoruz. Allah hepimize sabır versin gerçekten şuanki ve doğumdan sonraki süreçte. İnşallah hepimizin yanında bizi anlayan yardımcı insanlar olur, eşlerimiz hep destek olur.Sen değil de kendisi hamileymiş gibi davranmaya başlamış. Zeytinyağı sürülebilen bir şey, çok yerde okudum. Faydasını gören de olmuş ancak durduk yerde sürmüyorlar o insanlar da. İlaç yerine doğal yöntem amaçlı kullanıyorlar.
Sen de söyle yapçak bişi yok. Bu çocuğun annesi benim, senin doğduğun zaman ve şimdi arasında dünyalar kafar fark var. Çoğu şey değişti, çoğu bilginin yanlış olduğu kanıtlandı. Annen kendi çocuklarını büyüttü bitti, ben de kendi çocuğumu büyüteceğim. Bu süreçte elbetteki aklıma takılan destek istediğim durum olursa da annenden sağlarım ancak ihtiyacım yok dersin.
Açıkçası kocanla arandaki ilişki sana özel. Şunu de bunu de demem de belki yanlış. En iyi yine sen bileceksin kocanın huyunu suyunu. Yoksa bizimkiler de melek değli. Hepsinde var bir annecilik ve anneleri ne derse hemen tamam deme istekleri. Ben de çok savaş verdim ve hala daha veriyorum.
Ama istediklerimi sırf ben istiyorum diye değil, kanıtlar sunarak aktarıyorum çoğunlukla ve "aaa öyle miymiş tamam o zaman" diyor. Bence koca idaresi çocuk büyütmekten daha zahmetli ve zor. Allah yardmcın olsun. Hamilesin sonuçta kendini çok sıkıp üzme. He de geç. çoğu şeye ama zamnı geldiğinde kocan yanında olmayacak, işe gidecek. Kayınvalidenin de suratına kendin dersin istemiyorum diye gerekirse. Doktor izin vermiyo dersin. Her şeyi doktora sor zaten onların yanında. Duysun kocan mutlaka. Benim bir arkadaşım öyle yaptı, artık savaşamıyordu kocası ve kv ile. Çocuğa yapılacak her şeyi doktora soruyordu onların yanında ve doktor müsade etmiyordu. O zaman kocası ses edemiyordu.
Canım sık sık emzirecegin için kaynananı sürekli cikarman çok olası değil gibi emzirirken örtü kullanabilirsin yada sadece meme ucu görünecek şekilde emzirirsin bizim gelin kendisi oda degistirirdi ben bile hiç emzirdigine şahit olmadım ben de öyle yapmayı düşünüyorum kendi evimde yatak odama giderim gelen salonda takılsın.Kızlar kayınvalide önünde emzirme konusunda ne düşünüyorsunuz? Ben niyeyse sadece annem olsun istiyorum, ondan çekinmem rahatça emziririm de Kv olunca rahatsız olurum gibi geliyo. Eşime dedim emzireceğim zaman anneni dışarı çıkartırsın diye. Nolcak bişi olmaz dedi. Ben mi abartıyorum acaba.
Emzirme örtüsü aldım. MÜSLİNBen de cekınırım annemden kv den vs emzirme ortusu yapsak olmaz mı ki
Müslin agız bezlerı almıstım internetten gelmıs 20 tane yeter zaaaarEmzirme örtüsü aldım. MÜSLİN
Haklısın herkes de görmemiş gibi bakıyor ben de dikkat edecem bu durumaYa emzirme bence kayınvalide yanında da yapılır gibi doğal bir şey sonuçta. Ama bence alt açmaya dikkat edilmesi gerekiyor. Kız erkek bebek farketmez; konu komşu misafir akraba önünde şak diye çocğun altını açmayı doğru bulmuyorum. Bebeğin mahremini çiğnemek bence bu.
Ben ne zaman yükselsem eşim hemen 2 katı yükselip beni bastırıyor. Ama bebişi ilk öğrendiğimde eşime söyledim. Kendimle ilgili her şeyde ailene saygısızlık etmemek için sustum ama çocuğum söz konusu olduğunda susmam haberin olsun dedim. Devam ederlerse bu şekilde gerekirse onlara yükseleyim bende. Benim tadım kaçacağına onların kaçsın dimi.Tatlı dille yapmıyorsa ben olsam yıkardım ortalığı yine yaptırmazdım. Bana dert olacağına ona dert olsun. Bir de zor kavuşucaz diyorsun evladına. Ayrıca şimdiden bunların pazarlığını yapmak neyin nesi. Eşinin özellikle. Bak benim annemle babam isim konusunda anlaşmış tek bir isim bulmuşlar. Babam nüfusa gidip geliyor annem bir bakıyor nüfus cüzdanına iki isim yazdırmış babam. Anlaştıkları ismin başına babannemin adını eklemiş. Annem şok tabi. Sesini çıkarmalısın yoksa bunlarla sınırlı kalmaz yaptıkları.Eşin onların yanında mı onayladı sadece? Belki he diyip geçmiştir.
Hastanedeyken örtü iyi olabilir bence odadan çıkarmak yerine. Ama eve geçtikten hareketimiz kolaylaştıktan sonra ben oda değiştiririm herhaldeBen de cekınırım annemden kv den vs emzirme ortusu yapsak olmaz mı ki
cok mantıklı ben rahat edemem kımsenın yanında hele bi emzırmeyı ogrenelımdeHastanedeyken örtü iyi olabilir bence odadan çıkarmak yerine. Ama eve geçtikten hareketimiz kolaylaştıktan sonra ben oda değiştiririm herhalde
Biz de dam üstünde un eler gibi sağa sola sallamayacaz herhalde memikleri adımız çıkmasın memik sallayan diyeBen sanırım annemin yanında bile emzirmek istemem. Emzirme hem anne hem bebek için mahrem bi olay bence. Yalnız olup rahaaat rahat bağ kuralım
sakın bayrakları indirme. öncelikle eşini al konuş. daha sonra doktora gittiğinde eşin de yanında olsun. zeytinyağı ve tuzlama meselesini doktora sor. zaten özellikle tuzlama olayına kesinlikle itiraz edecektir. tuzlama nedeni ilen ölen bebekler oluyor. bilimsel yaklaşırsan eğer eşin ikna olup ailesine karşı durabilir. bu senin ve eşinin çocuğu, onların değil. bunu açık açık söyle hiç çekinme. mümkün olduğunca dik durmaya çalış, kimseyi karıştırma. ben şimdiden herkesi bu şekilde alıştırmaya çalışıyorum. annem geçen gün isim önerisinde bulunuyordu güzelmiş değerlendiririz dedim geçtim. öyle yapKızlar selam. Dün kayınvalidemlere gitmiştik çok canım sıkıldı. Zaten her gün arayıp isim isim diye daraltıp duruyordu dünde kp ile beraber bizi karşılarına alıp isimde bizim de söz hakkımız olacak bize yakışan bir isim olacak diyip bizim beğendiğimiz tüm isimleri elediler ve saçma sapan isimler söylediler. Eşimde direk onayladı. Doğum sonrası hakkında da bir sürü şey söyledi kv. Neymiş çocuğun poposuna her gün zeytinyağı sürecekmiş , hastaneden gelir gelmez yıkayacakmış, kırkı çıkınca tuzlayacakmış vs. Tabi eşim yine hemen her şeyi onayladı. Kendisinin 3 çocuğu 4 torunu var. Benim daha ilk bebeğim ve zor yollardan geldi bebişim. Bütün hevesimi kursağımda bıraktılar. Kendi annemlerin ilk torunu olmasına rağmen ağzından böyle bir şey çıkmadı daha. Tamam onların da torunu isim önersinler ama bunlar direk kendileri koymaya çalışıyor.Çok canım sıkıldı gerçekten çok kötüyüm bugün.
Ahahhaha harikaaBiz de dam üstünde un eler gibi sağa sola sallamayacaz herhalde memikleri adımız çıkmasın memik sallayan diye
Yiğidin malı meydandadır boşverAhahhaha harikaaay ne bileyim dik dik bakıyo ya herkes memeye yok süt geliyo mu falan diye onu istemem ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?