Benim 40 ölçülmüştü ama maalesef ki doğumla bunu bağdaştıramıyoruz bendePeki bir şey soracağım. Rahim ucunluğun için ne dedi doktorlar hatırlıyor musun ya da şu anda? 30-35 arası olanlar genelde 38. hafta falan doğum yapıyolarmış. Rahi uzunluğu 35 üstü ise 40. haftayı görebiliyormuş şeklinde konuşuldu. O teorinin doğruluğu için araştırma yapıyorum
Ay kızlar, nasıl hamile kaldınız? Planlı mıydı plansız mı oldu? Hadi hikayelerimizi anlatalım
Benim planlıydı, istiyorduk 1 senedir eşimle ancak benim yumurtlama sorunum vardı, her ay ovulasyon testi yapıyordum ama yumurtlamayı göremiyordum maalesef. 1 defa Şubat ayında yumurtladım bir de Ağustos ayında yumurtladım 2023 yılında. Ağustos ayındaki tuttu. Şubat ayında da cahildim. Ovulasyon testinde koyu çizgiyi görünce ilişkiye gerek yok sanıyordum meğer asıl o gün başlamak gerekiyormuş
Ağustos ayında ovulasyon testinde aşırı koyu görmüştüm. O gün de eşimle sabahtan tartışmıştık. hiç şaşmıyor yumurtlama zamanındaki kavgalarNeyse dedim bugünü atlatayım hamile kalırsam ben sana sorucam Gittim atladım boynuna, kavgalı gürültülü bişi olmuştu ve elim "neden bu kadar güzel oldu" demişti. Var bu erkeklerde bir sorun O günden tam 8 gün sonra aşırı silik görmüştüm hamilelik testinde.
Gerçi kışın tonla ilaç kullandım ama yumurtlamam olmamıştı. Sonra ilacı falan bırakmıştım. bir doktor bana süt ve süt ürünlerinden ve şekerden uzak dur karbonhidrat az tüket ve egzersiz yap normale döneceksin dedi oturup uzunca anlattı. 3 ay pilates yapmıştım hamile kalmadan önce ve 7 kilo vermiştim. Yediklerime baya dikkat ediyordum. Aç kalmıyordum ama sağlıklı besleniyordum. Gerçekten de ilaçsız yumurtlama gördüm ve tak diye de hamiş kaldımşükürler olsun.
Eşime de bir kutu içinde vermiştim 9. gün hamilelik testleri daha koyu çıktığında emin olup. Dedim "sana bir kargo gelmişti dün söylemiş miydim?", "yoo nerde" dedi aldı açtı ve şok. Güzel anılar
Hatta videoya da aldım ancak video bize özel oldu, kıçımı avuçlamış sevinçle, annemlere falan izletemedik
Kız denildiTeşekkür ederim
TeşekkürlerCinsiyeti belli mi canım
Hatırlamıyorum ama normaldiPeki bir şey soracağım. Rahim ucunluğun için ne dedi doktorlar hatırlıyor musun ya da şu anda? 30-35 arası olanlar genelde 38. hafta falan doğum yapıyolarmış. Rahi uzunluğu 35 üstü ise 40. haftayı görebiliyormuş şeklinde konuşuldu. O teorinin doğruluğu için araştırma yapıyorum
Ayyyybizim de değişik oldu. mayıs ayında evlilik yıldönümümüzdü. eşim artık çocuk düşünelim diyordu, ben de kendimi hazırlamaya çalışıyordum. eylül-ekim gibi tam denemeye başlarız diye karar vermiştik. ama yıldönümümüzden sonra da kendimizi rahat bırakmaya başlamıştık. haziran ayında tam denize gideceğimiz hafta reglim gecikti. seneler sonra ilk kez bu kadar gecikme oluyordu. ilk başta çok takmadım ama sonra ya hamile kaldıysam diye endişelenmiştim. çünkü kendimi eylüle ayarlamıştım, hazır hissetmiyordum. evde yaptığım test negatif çıkmıştı. biraz daha bekleyip kan vermeye gittim. kesin pozitif çıkacak diyordum, bir yandan da hamile değilsem pcos diye endişelenmeye başlamıştım bu sefer. çünkü pcos geçmişim vardı. eşim de çok endişelenmişti artık ve sonunda kan negatif geldi. hemen kadın doğuma gittim. çok şükür kist göremedi ama düzensizlik olmuş diyip tarlusal verdi. regl olduktan sonra biz yine rahat takılmaya devam ettik. nasılsa hemen olmaz diyorduk. en son 10 temmuzda regl olduktan sonra 10 ağustosta olmam gerekiyordu ama olmadım. yine düzensizlik oldu heralde diye hiç takmadım. gezdim, tozdum, eğlendim. olurum ya bi ara diyordum. baya geçtikten sonra evde test yaptım yine negatifti. aman hamile de değilim yine doktora gitcem diye dert edinmeye başlamıştım. en son 45 gün döngü olunca doktora gittim. ultrasonda kiste dönmeye başlamış, yine ilaç yazıcam ama önce bi kan değerlerine bakalım bu ilacı almak için kan sonucu şart dedi. eşimi arayıp ağladım, kist var diye. o da çok endişelenmişti. saat 18:00 olmuştu, hastane bile kapancaktı artık. doktor kantinde beklicem sonuç çıkınca hemen gel yanıma dedi. 19:00a kadar vakit geçmek bilmedi ve sonuç çıktı. betahcg istemiş meğer doktor ve yüksek çıkmıştı. tekrar ağlamaya başladım çünkü bazı kistlerde hormon yükseldiğini biliyordum, kesin kist dedim. doktora gittim ve nolcak şimdi bhcg yükselmiş dedim. doktor güldü e hadi gözün aydın hayırlı olsun dedi. nasıl yani dedim. hamilesin dedi, yanındaki arkadaşlarına da tebrik ettirdi. ben şok. inanamadım. meğer o kiste dönüyor dediği beni heveslendirmemek içinmiş, kese oluşmaya başlamış. eşim çok endişeli olduğu için arayıp kötü bişey yokmuş ilaç alıp gelicem merak etme ama beni yolda karşıla dedim. yola geldi, yüzünde hala korku vardı. o korkuyu görmeseydim sürpriz şeklinde söylemeyi çok istiyordum ama o an söylemek zorundaydım. hemen sana bişey söylicem dedim iyice endişelendi. bişeyim yokmuş hamileyim dedim adam şok geçirdi, inanamadı. ve bizim serüvenimiz de böyle başladı :)
Ay çok tatlı bi anı dur bende anlatim ben iki çocuk annesiyim ikisinde de tedavi olarak hamile kaldım senelerce hastanelerw gidip kalmayan ben ebelerin yanında kalıyordum iki çocuğumda da gitmeyene kadar kalmadım neyse son çocuğumda oğlumda sprel taktırdım bi beş yıl sonra dedim nasıl olsa olmuyor ne diye kendimi zehirlim çıkarttım üç yıl hiç bi şekilde korunmadım tedavi görmedim memelerimde kitle çıktı biyopsi yaptılar biyopsi sonucumu beklerken günümü takip ettim belirtiler var ama kondurmuyorum olmuyor ki diyorum günüm geçmedi ama 27günde bir olduğum için 29 u görünce içim rahat olsun diye kafamda ya varsa stresini atmak için sabah dokuzda aldığım testte çıktı ağlamam geliyor anlayamıyorum gülesin var gelemiyorum yani yok benim olmuyor diyorum kızımda inanılmaz kardeş istiyor hep dua ediyor hep bi test daha yaptım gene çıkınca tamam dedim aldım testi gittim dükkana kocamın yanına al şunu artık daha fazla mesaiyi yapacaksın dedim baktı kimin diyo benim deli kimin olacakAy kızlar, nasıl hamile kaldınız? Planlı mıydı plansız mı oldu? Hadi hikayelerimizi anlatalım
Benim planlıydı, istiyorduk 1 senedir eşimle ancak benim yumurtlama sorunum vardı, her ay ovulasyon testi yapıyordum ama yumurtlamayı göremiyordum maalesef. 1 defa Şubat ayında yumurtladım bir de Ağustos ayında yumurtladım 2023 yılında. Ağustos ayındaki tuttu. Şubat ayında da cahildim. Ovulasyon testinde koyu çizgiyi görünce ilişkiye gerek yok sanıyordum meğer asıl o gün başlamak gerekiyormuş
Ağustos ayında ovulasyon testinde aşırı koyu görmüştüm. O gün de eşimle sabahtan tartışmıştık. hiç şaşmıyor yumurtlama zamanındaki kavgalarNeyse dedim bugünü atlatayım hamile kalırsam ben sana sorucam Gittim atladım boynuna, kavgalı gürültülü bişi olmuştu ve elim "neden bu kadar güzel oldu" demişti. Var bu erkeklerde bir sorun O günden tam 8 gün sonra aşırı silik görmüştüm hamilelik testinde.
Gerçi kışın tonla ilaç kullandım ama yumurtlamam olmamıştı. Sonra ilacı falan bırakmıştım. bir doktor bana süt ve süt ürünlerinden ve şekerden uzak dur karbonhidrat az tüket ve egzersiz yap normale döneceksin dedi oturup uzunca anlattı. 3 ay pilates yapmıştım hamile kalmadan önce ve 7 kilo vermiştim. Yediklerime baya dikkat ediyordum. Aç kalmıyordum ama sağlıklı besleniyordum. Gerçekten de ilaçsız yumurtlama gördüm ve tak diye de hamiş kaldımşükürler olsun.
Eşime de bir kutu içinde vermiştim 9. gün hamilelik testleri daha koyu çıktığında emin olup. Dedim "sana bir kargo gelmişti dün söylemiş miydim?", "yoo nerde" dedi aldı açtı ve şok. Güzel anılar
Hatta videoya da aldım ancak video bize özel oldu, kıçımı avuçlamış sevinçle, annemlere falan izletemedik
benim bu planlı değildi. dişçiye gittim diş temizleticem film cekelim çürük vs varsa onuda tedavi edelim gebelik şüpesi var mı dedi. iki üç gün geciktim ama yoktur heralde dedim. e git test al gel dediAy kızlar, nasıl hamile kaldınız? Planlı mıydı plansız mı oldu? Hadi hikayelerimizi anlatalım
Ay dişçi ne dedi asılbenim bu planlı değildi. dişçiye gittim diş temizleticem film cekelim çürük vs varsa onuda tedavi edelim gebelik şüpesi var mı dedi. iki üç gün geciktim ama yoktur heralde dedim. e git test al gel dedibende gittim aldım yaptım dişçide pozitif çıkmasın mı :)))))) eşimi aradım kör olmayasıca dikkat etmedin mi dedim. anaa hanımın üstüne ceketimizi atsak hamile kalacakmış dedi :))) bikere dikkat etmedim on senede hamile kaldın öyle mi dedi
Beni hatırlarsan oldukça uzun bir süre hamile olduğuma inanamadım birsürü test yapmıştımAy kızlar, nasıl hamile kaldınız? Planlı mıydı plansız mı oldu? Hadi hikayelerimizi anlatalım
Ay evet ya seninkini de hiç unutmuyorum kuzum. Kan tahliline bile inanamamıştın hattaBeni hatırlarsan oldukça uzun bir süre hamile olduğuma inanamadım birsürü test yapmıştım
Vajinusmus problemi ile cebelleşiyordum aslında. Tam yendim derken ilk denememde hamile kalıvermişim resmen.. doğumum nasıl olur doğumdan sonra bu vajinusmus meselesini ne yaparım bilmiyorum ama artık hallederim bir şekilde gibi geliyor her şeyieşim bebeklere çocuklara aşık bir adam. Hep çok isterdi bebeğimiz olmasını, öğrendiğinde dünyalar onun oldu. Ben de vajinusmustan dolayı asla yapamayacağım asla anne olamayacağım diye her günümü üzülerek geçirirdim. Bizim için oldukça sürprizdi ve evdeki kasveti kaldırdı anlayacağınız ne ovulasyon ne ilişki tekrarı yapmadan tek seferde geldi bebişimiz. Demekki çok bekletmişiz 3 yıl sonunda karayı görünce hemen yerleşivermiş
Selam kızlar ne zamandır giremiyordum bizim de cinsiyetimiz belli oldu kız olacak bebeğimiz ismine de Lisa adını karar verdikSelam kızlar,
Artık başlık yöneticisi ben oldum. Herhangi bir bilgilendirme yapmanız gerekiyor ise beni etiketleyerek yapabilirsiniz tabloya eklemesini sağlarım.
Bu arada tabloyu SAT'a göre sıraladım. Böylece doğum zamanı yaklaşanları daha iyi biliriz diye düşünüyorumTabi kimin ne zaman doğum yapacağı hiççç belli olmaz. Umarım zamanını bekler bebişlerimiz.
Tabloda eksik bilgileri olan çok fazla kişi var. İsminizin yanındaki boş kalan yerleri kontrol ederek beni etiketleyip söylerseniz eklemesini sağlayabilirim.
Son olarak tabloya "Şehir" sekmesi de ekledim. Bulunduğunuz şehir isimlerini söylerseniz hızlıca tabloya eklerim. Böylece birbirine soru sormak isteyen olursa ya da danışmak rahatça birbirinize sorabilirsiniz.
@kelebek012 @Ashleyyy @tospalak @Denizasafhayalim @asasasad @Beetul12 @snkkcintoniklime @BethLegends @mimoza2015 @Gamgusar @Gizem01- @Snglgrsn @itsmylife_ @papatyagibiii @xDerinMavix @Minikmucizem9494 @difembahyaa @moonbow34 @Merayyy @Tugcee1524 @ozgbebek @Pumpkin04 @greatcook @Ranaz @Eksi_Elma @dasistmasist @Patilianne86 @evdekiliyakat @muggle1 @fatos1717 @mmervee_ @kayaaaaaddd @Meine Sterne @ozlemhsan @seeymaaa @Zaaraaa @momento @ihlamurunkokusu @suraa12 @Seymaty @Limoncicegim_ G goknilay @Hali @INKZINKMINK @tubish_19 @srf98 @Zerosh @IADK cerenay000 @hiranur3419 @muczeanne @papatya00000 @hatice3 @Karusel @strudel @pdrci16 @ysnmrv @classy Eternal_8 @mhndsbayan @Burcu9593 @denizz1998 @mnzek @Kapadokyalii @esragirgin M mansure97 2kedianasi @Buseesii @lokumm2708 @kokyanus P pelinn M mehtap49 @hmsbki @gezginimsi @melikee24 @tuver @unicornnrocinu
Sen daha öğrenmedin mi canım cinsiyetiBenim sad 24temmuzdu kızsa kalmam ama erkekse mayıstan selamlar. Millet doğururken bizimkiler içerde daha tatile var kalalım işte derler
Ben de bilmiyordum çok para harcadım bizden sonrakiler bilinçli olsun kadın doğum uzmanı bana rapor çıkardı uyguna alabiliyordum böyleceMart ayından da birisi bu ilaç için rapor çıkması lazım öyle ücretsiz oluyo demiş. bunlar da öyle hepimizin bilmesi gereken doğal bilgiler değil, doktorların yönlendirmesi gerekiyor sonuçta.
Ben 2. ayımda mecbur kalmıştım söylemeye. Çalışamamaya başlamıştım ve söyleyecek bahanem yoktu. Sağolsunlar destek olup anlayışla karşıladılar bu süreç boyunca. Bence stres olma.Çalışan kızlar işyerinize söylediniz mi ya? Ben üniversitede asistanım. Kadın asistanların nerdeyse hepsi bekar. Ben yeni evlenip çat diye senesi dolmadan doğum izni alıcam biraz geriliyorum. Dış kıyafetlerimi bosbol giyiyorum anlamasınlar diye. Herkes şok olacak danışman hocam, bölüm başkanım, dekan şu bu. Tek bi patron da yok ki gidip anlatayım.
Canım bildirmek zorunlu diye biliyorum öğrenir öğrenmez. Ben söylemiştimÇalışan kızlar işyerinize söylediniz mi ya? Ben üniversitede asistanım. Kadın asistanların nerdeyse hepsi bekar. Ben yeni evlenip çat diye senesi dolmadan doğum izni alıcam biraz geriliyorum. Dış kıyafetlerimi bosbol giyiyorum anlamasınlar diye. Herkes şok olacak danışman hocam, bölüm başkanım, dekan şu bu. Tek bi patron da yok ki gidip anlatayım.
Bakalım inşallah destekçi davranırlar bana daBen 2. ayımda mecbur kalmıştım söylemeye. Çalışamamaya başlamıştım ve söyleyecek bahanem yoktu. Sağolsunlar destek olup anlayışla karşıladılar bu süreç boyunca. Bence stres olma.
Aaa öyle mi? Kız memuriyetim yanmasa bari kimseye söylemedim benCanım bildirmek zorunlu diye biliyorum öğrenir öğrenmez. Ben söylemiştim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?