- 18 Ağustos 2023
- 1.047
- 1.605
- 53
Ay ne bileyim öyle okumuştum netteki bilgiler ne kadar doğru bilmiyorum sen araştır yineAaa öyle mi? Kız memuriyetim yanmasa bari kimseye söylemedim ben
Benim planliydi canım oğlum 2016 doğumlu bir yaşına girdiğinde denemeye başladım Dr kontrolünde 2020 de bebeğim oldu iki ay yaşadı bir yıl ara verip tekrar denemeye devam ettik oğlum kardeşi olsun çok istiyordu geçen yaz kimyasal gebelik yaşadım 39 yaşına gelince kadın doğum Dr tüp Bebek önerdi geçen ocak ayında tüp Bebek tuttu 9. Haftada kalbi durdu tekrar denemeye karar verdik şimdi 21. Haftaya girdik bakalım genele baktigimda 2017 den beri uğraşıyoruz denilebilir canımAy kızlar, nasıl hamile kaldınız? Planlı mıydı plansız mı oldu? Hadi hikayelerimizi anlatalım
Benim planlıydı, istiyorduk 1 senedir eşimle ancak benim yumurtlama sorunum vardı, her ay ovulasyon testi yapıyordum ama yumurtlamayı göremiyordum maalesef. 1 defa Şubat ayında yumurtladım bir de Ağustos ayında yumurtladım 2023 yılında. Ağustos ayındaki tuttu. Şubat ayında da cahildim. Ovulasyon testinde koyu çizgiyi görünce ilişkiye gerek yok sanıyordum meğer asıl o gün başlamak gerekiyormuş
Ağustos ayında ovulasyon testinde aşırı koyu görmüştüm. O gün de eşimle sabahtan tartışmıştık. hiç şaşmıyor yumurtlama zamanındaki kavgalarNeyse dedim bugünü atlatayım hamile kalırsam ben sana sorucam Gittim atladım boynuna, kavgalı gürültülü bişi olmuştu ve elim "neden bu kadar güzel oldu" demişti. Var bu erkeklerde bir sorun O günden tam 8 gün sonra aşırı silik görmüştüm hamilelik testinde.
Gerçi kışın tonla ilaç kullandım ama yumurtlamam olmamıştı. Sonra ilacı falan bırakmıştım. bir doktor bana süt ve süt ürünlerinden ve şekerden uzak dur karbonhidrat az tüket ve egzersiz yap normale döneceksin dedi oturup uzunca anlattı. 3 ay pilates yapmıştım hamile kalmadan önce ve 7 kilo vermiştim. Yediklerime baya dikkat ediyordum. Aç kalmıyordum ama sağlıklı besleniyordum. Gerçekten de ilaçsız yumurtlama gördüm ve tak diye de hamiş kaldımşükürler olsun.
Eşime de bir kutu içinde vermiştim 9. gün hamilelik testleri daha koyu çıktığında emin olup. Dedim "sana bir kargo gelmişti dün söylemiş miydim?", "yoo nerde" dedi aldı açtı ve şok. Güzel anılar
Hatta videoya da aldım ancak video bize özel oldu, kıçımı avuçlamış sevinçle, annemlere falan izletemedik
ben de üni.deyim. ilk haftalarda kanama nedeni ile rapor alınca mecbur bölüm başkanına söylemiştim. oradan bir iki hoca daha duymuştu. kalanına söylememiştim. geçen hafta lodosta gebelere izin çıkınca yine gitmedim. hocalar grubunda konuşulmuş artık herkes duydu. bizde de bu iş böyle baklava vs alınarak söyleniyordu. şimdi napsam diye çok arada kaldım. karnım da çıkıyor iyice, biraz bakan anlıyor zaten ama işte usulen baklavamı almam lazım. haftasını biraz geriden söylüyorumÇalışan kızlar işyerinize söylediniz mi ya? Ben üniversitede asistanım. Kadın asistanların nerdeyse hepsi bekar. Ben yeni evlenip çat diye senesi dolmadan doğum izni alıcam biraz geriliyorum. Dış kıyafetlerimi bosbol giyiyorum anlamasınlar diye. Herkes şok olacak danışman hocam, bölüm başkanım, dekan şu bu. Tek bi patron da yok ki gidip anlatayım.
Benim de biraz garip hikayemAy kızlar, nasıl hamile kaldınız? Planlı mıydı plansız mı oldu? Hadi hikayelerimizi anlatalım
Benim planlıydı, istiyorduk 1 senedir eşimle ancak benim yumurtlama sorunum vardı, her ay ovulasyon testi yapıyordum ama yumurtlamayı göremiyordum maalesef. 1 defa Şubat ayında yumurtladım bir de Ağustos ayında yumurtladım 2023 yılında. Ağustos ayındaki tuttu. Şubat ayında da cahildim. Ovulasyon testinde koyu çizgiyi görünce ilişkiye gerek yok sanıyordum meğer asıl o gün başlamak gerekiyormuş
Ağustos ayında ovulasyon testinde aşırı koyu görmüştüm. O gün de eşimle sabahtan tartışmıştık. hiç şaşmıyor yumurtlama zamanındaki kavgalarNeyse dedim bugünü atlatayım hamile kalırsam ben sana sorucam Gittim atladım boynuna, kavgalı gürültülü bişi olmuştu ve elim "neden bu kadar güzel oldu" demişti. Var bu erkeklerde bir sorun O günden tam 8 gün sonra aşırı silik görmüştüm hamilelik testinde.
Gerçi kışın tonla ilaç kullandım ama yumurtlamam olmamıştı. Sonra ilacı falan bırakmıştım. bir doktor bana süt ve süt ürünlerinden ve şekerden uzak dur karbonhidrat az tüket ve egzersiz yap normale döneceksin dedi oturup uzunca anlattı. 3 ay pilates yapmıştım hamile kalmadan önce ve 7 kilo vermiştim. Yediklerime baya dikkat ediyordum. Aç kalmıyordum ama sağlıklı besleniyordum. Gerçekten de ilaçsız yumurtlama gördüm ve tak diye de hamiş kaldımşükürler olsun.
Eşime de bir kutu içinde vermiştim 9. gün hamilelik testleri daha koyu çıktığında emin olup. Dedim "sana bir kargo gelmişti dün söylemiş miydim?", "yoo nerde" dedi aldı açtı ve şok. Güzel anılar
Hatta videoya da aldım ancak video bize özel oldu, kıçımı avuçlamış sevinçle, annemlere falan izletemedik
Canım ben 3. Ayda falan söylemek isterdim ama kanama nedeniyle rapor alınca raporumdan erkenden öğrendi çalışma arkadaşlarım. Şimdi baya büyüdü bebişlerimiz, yavaştan söylesen onlarda izin sürecine hazırlıklı olurlarÇalışan kızlar işyerinize söylediniz mi ya? Ben üniversitede asistanım. Kadın asistanların nerdeyse hepsi bekar. Ben yeni evlenip çat diye senesi dolmadan doğum izni alıcam biraz geriliyorum. Dış kıyafetlerimi bosbol giyiyorum anlamasınlar diye. Herkes şok olacak danışman hocam, bölüm başkanım, dekan şu bu. Tek bi patron da yok ki gidip anlatayım.
Türk hocaların baklava merakını da bi konuşalım yaben de üni.deyim. ilk haftalarda kanama nedeni ile rapor alınca mecbur bölüm başkanına söylemiştim. oradan bir iki hoca daha duymuştu. kalanına söylememiştim. geçen hafta lodosta gebelere izin çıkınca yine gitmedim. hocalar grubunda konuşulmuş artık herkes duydu. bizde de bu iş böyle baklava vs alınarak söyleniyordu. şimdi napsam diye çok arada kaldım. karnım da çıkıyor iyice, biraz bakan anlıyor zaten ama işte usulen baklavamı almam lazım. haftasını biraz geriden söylüyorum
Ben yakın zamanda doğum iznine ayrılmış bi hocayla görüşeyim en iyisi nasıl yapmış kime söylemiş. Çok geciktirmek de iyi değil anladığım kadarıyla sağ olun hepiniz kızlaarCanım ben 3. Ayda falan söylemek isterdim ama kanama nedeniyle rapor alınca raporumdan erkenden öğrendi çalışma arkadaşlarım. Şimdi baya büyüdü bebişlerimiz, yavaştan söylesen onlarda izin sürecine hazırlıklı olurlar
Bi arkadaşta demiş yukarlarda gerçekten kendiliğinden bebişi olan hamişlerimiz çok şanslı. Mesela tüp bebek annelerimize de gerçekten çok saygı duyuyorum ben. Eğer temmuzda olmasaydı ağustos eylül gibi bende başlayacaktım ve kendimde kesinlikle o gücü göremiyordum çok korkutuyordu beni. O aşamaya gelmeden bile hem fiziken hem psikolojik olarak çok çökmüştüm çünkü. Neyse iyi ki bebişlerimiz bizimle. Allah isteyen herkese nasip etsin kimsenin kucağını boş bırakmasın. A Afratafrac kız nerden girdin bu konulara duygulandım vallaBenim de biraz garip hikayem2022 haziranda evlendik.1 2 sene falan çocuk düşünmüyorduk biz. Evlenene kadar adetim inanılmaz düzenliydi saati saatine gelirdi resmen. Evlendikten bir kaç ay sonra düzenim bozuldu. İlk başlarda dert etmedim sonra 2 haftada bir gelmeye başlayınca hemen randevu alıp doktora gittim. Doktor da 2 tane kistin var sağ ve sol yumurtalıkta ama basit kist dert edilecek bişey değil ama çocuk için denemelere başlasanız iyi olur dedi duphaston verip yolladı. Biz tabi baya afalladık neyse ben bu ilacı kullanmaya başladıktan sonra iyice garipleşti döngüm başka bir doktordan randevu aldım. O da sağolsun evet kistlerin var doğru ama bunlar çikolata kisti, senin doğal yollarla çocuğun olmaz tüp bebek denemelisiniz dedi gönderdi. O gün ne kadar ağladım anlatamam. Biraz zaman geçtikten sonra başka bir doktordan daha randevu aldım. O da evet doğal yollarla çok zor ama ben bir kere çatlatma aşılama denemek istiyorum dedi denedik yine olmadı. Artık çok yorulmuştum dedim olmayacak böyle. O ay da staja başlamıştım stajım bitsin tüp bebeğe başlayalım dedim. Sonra yazın ortasında grip gibi bişey oldum acile gittik doktor serum falan vermişti nedense almak istemedim yok yine biliyorum ama ben bi test yapıcam önce dedim bi yaptım pozitif adetime de 1 hafta var daha neyse biz inanmıyoruz hala tabi. Yine doktora gittik bu sefer de yok çocuk aşağı yerleşmiş yok rahimde şekil bozukluğun var gebelik ilerlemez derken bu günlere geldik şükür
Kuzum söylemek zorunda değilsin. Nöbetin varsa 24. Hafta söylemezsen ceza alırsın amaAaa öyle mi? Kız memuriyetim yanmasa bari kimseye söylemedim ben
Dün doktora gittim, meğer bunca zamandır hamileymişim dersinAaa öyle mi? Kız memuriyetim yanmasa bari kimseye söylemedim ben
Yok nöbetim yok. Hatta çalışmamız da baya esnek biraz da o yüzden söyleme ihtiyacı duymadım. Çoğu işi evden hallediyorum, haftada 2-3 gün fakülteye geliyorum o da 9-5 mesaisi şeklinde değil. Yani bu yüzden izne ayrılsam bile evden yapabileceğim işleri yapmaya devam ederim sanırım.Kuzum söylemek zorunda değilsin. Nöbetin varsa 24. Hafta söylemezsen ceza alırsın amaçünkü nöbet tutamıyoruz 24 itibariyle
Mucizenizi sağlıkla kucğaınıza alın, uzun ömrü olsun çok güzel anılarla birlikteBenim planliydi canım oğlum 2016 doğumlu bir yaşına girdiğinde denemeye başladım Dr kontrolünde 2020 de bebeğim oldu iki ay yaşadı bir yıl ara verip tekrar denemeye devam ettik oğlum kardeşi olsun çok istiyordu geçen yaz kimyasal gebelik yaşadım 39 yaşına gelince kadın doğum Dr tüp Bebek önerdi geçen ocak ayında tüp Bebek tuttu 9. Haftada kalbi durdu tekrar denemeye karar verdik şimdi 21. Haftaya girdik bakalım genele baktigimda 2017 den beri uğraşıyoruz denilebilir canımoğlumda da iki yıl ugrasmistik.
Böyle bi şey yaparsam bebiş kafayı çıkarıp “ayıp olmuyo mu kaç aylık hukukumuz var” demez miDün doktora gittim, meğer bunca zamandır hamileymişim dersin
O zaman 32.haftaya kadar söylemesen de sorun yokYok nöbetim yok. Hatta çalışmamız da baya esnek biraz da o yüzden söyleme ihtiyacı duymadım. Çoğu işi evden hallediyorum, haftada 2-3 gün fakülteye geliyorum o da 9-5 mesaisi şeklinde değil. Yani bu yüzden izne ayrılsam bile evden yapabileceğim işleri yapmaya devam ederim sanırım.
Öyleydi kucağına alınca inanacaksın diyenler vardı, haklılar ama napıyım inanması çok güçtü benim içinAy evet ya seninkini de hiç unutmuyorum kuzum. Kan tahliline bile inanamamıştın hattaseni inandırmaya çalışıyorduk eheheh. Ama gerçekten zorlu bir süreç seninkisi de bambaşkaydı kuzum.
Allahım sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. Valla yarısı bitti bile sürecimizinYılbaşından sonra daha da heyecan sarmaya başlayacak zaman gittikçe yaklaşıyor
Kamuda mı öğretmensiniz? Kamudaysanız ekleniyor. Ama tatil dönemine denk gelirse ne olur bilemedim. Bende mümkün olursa doğum öncesi çalışır alıp uzatacağım. 4 haftayı aktarabilirsem doğum sonrasına çok iyi olur gibi geliyo.Kızlar şimdi çoook önemli bir şey soracağım toplanınbiz 32. Haftada doğum iznine ayrılabiliyoruz.. 40. Haftada doğum yapmamız haline göre hesaplama yapıyoruz. 32. Hafta izne ayrıldım 40. Hafta doğum yaptım diyelim yani doğum öncesi 2 aylık iznimi kullanmış oluyorum burası ok daha sonra da 2 ay iznimiz var. Ben öğretmenim sonra da yaz tatili başlıyor zaten inşallah. Ama fakat ve lakiiinn.. 40. Haftada değil de 38de doğum yaptım diyelim.. o doğum öncesi kullanamadığım 2 hafta doğum sonrasına yine ekleniyor mu Aktarılamıyorsa eğer çünkü benim bebeğimi bir gün emanet edip okula gitmem bile mümkün değil ailem başka şehirde okul bitimine mutlaka denk gelmesi gerekir öncesinde biterse iznim yandıkk.. ona göre garantiye alıp çalışabildiğim kadar çalışayım diyorum.
Umarım anlatabilmişimdir yaa yazmak çok zor
Ay sormaaaaa bana da bi hayırlı olsun diyen olmadı. Ama baklavayı götürünce löp löp yicekler pis boğazlarTürk hocaların baklava merakını da bi konuşalım yagöreve başladım odaya gelip hayırlı olsun bile demediler ama baklavalarını beklediler yine. Hamilelik durumunda öyle bi şey duymadım ama. Hadi bana eyvallah deyip izin alsam ne olay olur
Ben küçük bir şehirde yaşıyorum, hastane kontrolümde sağlıkçı bir velime denk geldim.. hamilelikle ilgili tansiyon kilo takibi yaptırdığıma şahit oldu. Özelde çalışıyorum ve 8. Sınıf lgs grubu öğretmeniyim. Bu burda yayılır duyulur diyerekten okuluma söyledim ama 15 hafta falandım sanırım. Yerime birisi ayarlanması gerekeceği için zaten çok gecikmeden söylemem gerekirdi üstümden bi yük kalktı söyledim gittiÇalışan kızlar işyerinize söylediniz mi ya? Ben üniversitede asistanım. Kadın asistanların nerdeyse hepsi bekar. Ben yeni evlenip çat diye senesi dolmadan doğum izni alıcam biraz geriliyorum. Dış kıyafetlerimi bosbol giyiyorum anlamasınlar diye. Herkes şok olacak danışman hocam, bölüm başkanım, dekan şu bu. Tek bi patron da yok ki gidip anlatayım.
Ay kızlar, nasıl hamile kaldınız? Planlı mıydı plansız mı oldu? Hadi hikayelerimizi anlatalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?