2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Benim planliydi canım oğlum 2016 doğumlu bir yaşına girdiğinde denemeye başladım Dr kontrolünde 2020 de bebeğim oldu iki ay yaşadı bir yıl ara verip tekrar denemeye devam ettik oğlum kardeşi olsun çok istiyordu geçen yaz kimyasal gebelik yaşadım 39 yaşına gelince kadın doğum Dr tüp Bebek önerdi geçen ocak ayında tüp Bebek tuttu 9. Haftada kalbi durdu tekrar denemeye karar verdik şimdi 21. Haftaya girdik bakalım genele baktigimda 2017 den beri uğraşıyoruz denilebilir canım oğlumda da iki yıl ugrasmistik.

ben de üni.deyim. ilk haftalarda kanama nedeni ile rapor alınca mecbur bölüm başkanına söylemiştim. oradan bir iki hoca daha duymuştu. kalanına söylememiştim. geçen hafta lodosta gebelere izin çıkınca yine gitmedim. hocalar grubunda konuşulmuş artık herkes duydu. bizde de bu iş böyle baklava vs alınarak söyleniyordu. şimdi napsam diye çok arada kaldım. karnım da çıkıyor iyice, biraz bakan anlıyor zaten ama işte usulen baklavamı almam lazım. haftasını biraz geriden söylüyorum

Benim de biraz garip hikayem 2022 haziranda evlendik.1 2 sene falan çocuk düşünmüyorduk biz. Evlenene kadar adetim inanılmaz düzenliydi saati saatine gelirdi resmen. Evlendikten bir kaç ay sonra düzenim bozuldu. İlk başlarda dert etmedim sonra 2 haftada bir gelmeye başlayınca hemen randevu alıp doktora gittim. Doktor da 2 tane kistin var sağ ve sol yumurtalıkta ama basit kist dert edilecek bişey değil ama çocuk için denemelere başlasanız iyi olur dedi duphaston verip yolladı. Biz tabi baya afalladık neyse ben bu ilacı kullanmaya başladıktan sonra iyice garipleşti döngüm başka bir doktordan randevu aldım. O da sağolsun evet kistlerin var doğru ama bunlar çikolata kisti, senin doğal yollarla çocuğun olmaz tüp bebek denemelisiniz dedi gönderdi. O gün ne kadar ağladım anlatamam. Biraz zaman geçtikten sonra başka bir doktordan daha randevu aldım. O da evet doğal yollarla çok zor ama ben bir kere çatlatma aşılama denemek istiyorum dedi denedik yine olmadı. Artık çok yorulmuştum dedim olmayacak böyle. O ay da staja başlamıştım stajım bitsin tüp bebeğe başlayalım dedim. Sonra yazın ortasında grip gibi bişey oldum acile gittik doktor serum falan vermişti nedense almak istemedim yok yine biliyorum ama ben bi test yapıcam önce dedim bi yaptım pozitif adetime de 1 hafta var daha neyse biz inanmıyoruz hala tabi. Yine doktora gittik bu sefer de yok çocuk aşağı yerleşmiş yok rahimde şekil bozukluğun var gebelik ilerlemez derken bu günlere geldik şükür

Canım ben 3. Ayda falan söylemek isterdim ama kanama nedeniyle rapor alınca raporumdan erkenden öğrendi çalışma arkadaşlarım. Şimdi baya büyüdü bebişlerimiz, yavaştan söylesen onlarda izin sürecine hazırlıklı olurlar

Türk hocaların baklava merakını da bi konuşalım ya göreve başladım odaya gelip hayırlı olsun bile demediler ama baklavalarını beklediler yine. Hamilelik durumunda öyle bi şey duymadım ama. Hadi bana eyvallah deyip izin alsam ne olay olur

Ben yakın zamanda doğum iznine ayrılmış bi hocayla görüşeyim en iyisi nasıl yapmış kime söylemiş. Çok geciktirmek de iyi değil anladığım kadarıyla sağ olun hepiniz kızlaar

Bi arkadaşta demiş yukarlarda gerçekten kendiliğinden bebişi olan hamişlerimiz çok şanslı. Mesela tüp bebek annelerimize de gerçekten çok saygı duyuyorum ben. Eğer temmuzda olmasaydı ağustos eylül gibi bende başlayacaktım ve kendimde kesinlikle o gücü göremiyordum çok korkutuyordu beni. O aşamaya gelmeden bile hem fiziken hem psikolojik olarak çok çökmüştüm çünkü. Neyse iyi ki bebişlerimiz bizimle. Allah isteyen herkese nasip etsin kimsenin kucağını boş bırakmasın. A Afratafrac kız nerden girdin bu konulara duygulandım valla

Kuzum söylemek zorunda değilsin. Nöbetin varsa 24. Hafta söylemezsen ceza alırsın ama çünkü nöbet tutamıyoruz 24 itibariyle
Yok nöbetim yok. Hatta çalışmamız da baya esnek biraz da o yüzden söyleme ihtiyacı duymadım. Çoğu işi evden hallediyorum, haftada 2-3 gün fakülteye geliyorum o da 9-5 mesaisi şeklinde değil. Yani bu yüzden izne ayrılsam bile evden yapabileceğim işleri yapmaya devam ederim sanırım.

Mucizenizi sağlıkla kucğaınıza alın, uzun ömrü olsun çok güzel anılarla birlikte

O zaman 32.haftaya kadar söylemesen de sorun yok sadede nöbeti bildirmemek suç onu bana söyledi müdür yardımcı

Öyleydi kucağına alınca inanacaksın diyenler vardı, haklılar ama napıyım inanması çok güçtü benim için sağlıkla kavuşalım inşallah gerçekten çok değişik bir duygu, zaman geçmek bilmiyor ama aynı zamanda ne çabuk da geçmiş aslında.. resmen yarıladık yılbaşı geldi derken şubat, şubat derken mart gelecek.. aiyy tüylerim diken diken oldu

Kızlar şimdi çoook önemli bir şey soracağım toplanın biz 32. Haftada doğum iznine ayrılabiliyoruz.. 40. Haftada doğum yapmamız haline göre hesaplama yapıyoruz. 32. Hafta izne ayrıldım 40. Hafta doğum yaptım diyelim yani doğum öncesi 2 aylık iznimi kullanmış oluyorum burası ok daha sonra da 2 ay iznimiz var. Ben öğretmenim sonra da yaz tatili başlıyor zaten inşallah. Ama fakat ve lakiiinn.. 40. Haftada değil de 38de doğum yaptım diyelim.. o doğum öncesi kullanamadığım 2 hafta doğum sonrasına yine ekleniyor mu Aktarılamıyorsa eğer çünkü benim bebeğimi bir gün emanet edip okula gitmem bile mümkün değil ailem başka şehirde okul bitimine mutlaka denk gelmesi gerekir öncesinde biterse iznim yandıkk.. ona göre garantiye alıp çalışabildiğim kadar çalışayım diyorum.
Umarım anlatabilmişimdir yaa yazmak çok zor

Kamuda mı öğretmensiniz? Kamudaysanız ekleniyor. Ama tatil dönemine denk gelirse ne olur bilemedim. Bende mümkün olursa doğum öncesi çalışır alıp uzatacağım. 4 haftayı aktarabilirsem doğum sonrasına çok iyi olur gibi geliyo.

Ay sormaaaaa bana da bi hayırlı olsun diyen olmadı. Ama baklavayı götürünce löp löp yicekler pis boğazlar bizde bi erkek asistan vardı, eşi hamile kalınca daha 8 haftada baklava alıp söyledi. Böyle güya sevinçli olayları işte baklava ile kutlama şeyi oldu saçma sapan. Gerçekten kendiniz alıp yiyin bi sürü maaş alıyonuz
Valla bi ara benim de niyetim şak diye doğum iznine girmekti de o biraz hayal gibi ben haftaya artık alcam bakalavam. Zaten çocuk oldu 4 5 ay ben hala 3 ay anca falan diyom

Ben küçük bir şehirde yaşıyorum, hastane kontrolümde sağlıkçı bir velime denk geldim.. hamilelikle ilgili tansiyon kilo takibi yaptırdığıma şahit oldu. Özelde çalışıyorum ve 8. Sınıf lgs grubu öğretmeniyim. Bu burda yayılır duyulur diyerekten okuluma söyledim ama 15 hafta falandım sanırım. Yerime birisi ayarlanması gerekeceği için zaten çok gecikmeden söylemem gerekirdi üstümden bi yük kalktı söyledim gitti

Yaa ne güzel çok bekletmeden gelmiş size
Bizde 4 senedir evliyiz ilk 3 sene bulunduğumuz konumdan,yeni evli olmaktan kaynaklı falan hiç düşünmedik artık 3 sene sonunda şehir değiştirecegimiz zaman istedik zaten çevresel baskı da arttı artık düşünün olsun diye diye şu surecte en çok ne yordu deseniz bu tipler derim neyse sonra kendiliğinden denedik olmadı,ovulasyon testleriyle denedik olmadı,adetim düzenli yumurtlama da görüyordum her ay ama olmuyordu bi türlü,sonra testler falan derken amh degerim yaşima göre düşüktü ama doktorlar olur diyordu klomen,femara tedavisi gördüm 2-3 ay tedaviler ikna etmeyince beni tüp bebek merkezinin yolunu tuttuk tüp bebeklik biseyiniz yok aşılama deneyelim dedi doktor o zamanda tedaviden korkuyordum ikna oldum aşılama yaptık negatif ben iyice ağır bir depresyona girdim zaten o ilaçla dene yumurtlama günü takibi yap o günler de ilişkiye gir negatifi gör falan aşırı yormustu beni de eşimi de ben psikolojik olarak sağlıklı düşünemediğim için eşim kendi üzülemeyip beni ayakta tutmaya çalışıyordu canım kocam aşılamadan sonra doktor siz gidin yazı geçirin kışa gelin yaşın küçük olur falan diye bizi yolladi ben önce evet ya öyle yapalım falan dedim ama sonraki adetimde doktorun kapısına bittim tüp bebeğe başlamak istiyoruz diye çalıştığım bölümü degistirdim daha rahat bir yere geçtim uyku düzeni,beslenme düzeni daha düzenli ve sağlıklı hale geldi. Yogaya başladım pozitif düşünmeye çalıştım falan mümkün olduğu kadar Haziran'da yumurtalari toplattik 2 ay dinlenme süreci ağustosta transfer yaptırdık 12 gün bekleyip öyle test verin diyor doktorlar ama ben 5. Gün eşim ise gittikten sonra inşallah negatif görmem diye dualar ederek görsem de daha vakti var belki testte cikmamistir diye kendime telkinler vererek ağlaya ağlaya korka korka o erken gebelik testini yaptım önce çizgi göremedim o panikle testi parçaladım içini açtım baktım mini minicik silik silik mi bir ikinci çizgi yani onu gördüm ve inandım direk normalde asla inanacagimi düşünmezdim çünkü ya kesesi görünmezse,ya kalbi duyulmazsa diye evham yapardım. Ama onca negatiften sonra o minicik çizgi beni havalara uçurmaya yetti eşime de o gün bişey söylemedim sabah işten gelmeden önce tekrar test yaptım ve çizgi biraz daha belirginlesmisti o zaman söyledim eşim tabiki duygulandı ağladı falan ama onun aklında hep kalbi ne zaman duyulur kesesi ne zaman görülür falan diye düşünceler vardı benim o konuda nedense içim daha rahattı çok şükür bugünlere kadar da sıkıntısız geldik hayatımın en zor senesiydi diyorum ama sonra senelerce tedavi görüp olmayan insanları düşünüyorum yine de şanslı gruptasın diyorum kendime çok şükür biraz bizi zorladı ama miniğimiz şimdi gelmeyi tercih etti öyle oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…