2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Ben bayadır 3 ay kaldı diyorum onu farkettim senin yazını görünce nasıl hesap yapıp öyle bir sonuç çıkardım acaba
Bende dr banu çiftçife hesapladım 16nisan gözüktü ben 18 nisan biliyordum

Eklentiler

• 0FDBDE04-5E73-4B10-A5C4-E9467ECF123E.webp
    45,6 KB · Görüntüleme: 51
Benim sat 12 Temmuz doğumda 17 Nisan ayrıntılı ultrasonda da aynı çıktı
Aha senden önce doğurcam hahah ilk zamanlar hesaplandığında 18 çıkmıştı neyse bakalım bebişlerde haftasını beklicek mi günü kesin olcak

Merhabalar güzel anneler :) aranızda yeniyim. Nasılsınız? Umarım hepiniz çok iyisinizdir bebişleriniz de çok iyidir çok sağlıklıdır. Benim sizlere 2 sorum olacak..

Birincisi görümcem bana şeker yüklemesi yaptırma dedi, ne gerek var o kadar şekerli içeceği içersen gebe olmayanın bile şekeri çıkar bence çok zararlı dedi. Kendisinin 9 yaşında kızı var kendisi yaptırmamış. Eşim de bizim ilk çocuğumuz olacağı için beni yeni yetme toy olarak görüyor sanki hani kız kardeşi öyle diyorsa bir bildiği vardır gibi davranıyor. Hatta inanmayacaksınız beni 4 5 ay ultrasona bile sokmayacaklardı da ben saçmalamayın dedim zorla gittim kontrole.

İkinci sorum ise şu. Bu aralar kafamı yataktan kaldıramıyorum, 12 15 saat arası uyuyorum nerdeyse. Uyanıyorum zor bela yemek yapıyorum mutfağı toparlıyorum akşam yine uyuyorum kahvaltı yapasım bile gelmiyor. Sanki taş taşımışım gibi yorgun hissediyorum. Sizde de böyle hisseden var mı?

Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.

Ay şu bayram korkutuyor beni ya. 1 hafta önce geleyim deseler bayrama denk geliyor ikimizinde kendi doktorum olmazsa diye biraz korkuyorum
Ay evet bayram günğ gelirlerse bayram şekeri olurlar ben bir an önce doğmasını istiyorum günlerde geçmiyor

Merhaba benim doktorum tespit edilmeyen yani test yapilmamis bir gizli
Sekerin gebeligim ilerleyen haftalarinda hem anne hem bebek icin tehlikeli olacagini ve ayrica dogumuda etkileyebilecegini soyledi . Gittigim her doktor ve takip ettigim doulalar ebeler oneriyor. Bende bugun yaptirdim bence tehlikeyi gozardi etmek sacma gibi geldi bana kendi bakisim boyleydi. Kafami kurcalayacagina 75 mg i icmis bulundum fena degildi yani

Gebelik şekeri konusunda doktorlar yapılmasını isterken görümceniz ne bilgiyle istemiyor gebelik şekeri tanısı koymak adına önemşi bişey olduğunu düşünüyorum ki bazen günde o içiçekten fazla şeker alabiliyoruzda farkında değilizdir ben yapıcam 2ocakta bence ilk kendini sonra doktorunu dinle
Diğer soruya gelcek olursak bebiş kızmış benimde kız ve benimde ara ara öyle ağırlık çöküyor yataktan çıkasım gelmiyor bişey yapasım gelmiyor genellikle kız bebişler annelerini hantallaştırıuormuş etrafımda kız çocuğu olan hep öyle dedi

Bana da hafta bazlı daha çabuk geçiyor bu ay biterse tahmini doğuma göre 13 haftam kalıyor ama ben martta gelecek diye düşünüyorum 10 11 haftam kaldı diye hesap ediyorum
Sen öyle deyince bişey kalmamış kız bi tırstım senle aynıyız biz

Teşekkür ederim yorumunuz için Sura Hanım. İşte ultrason bile zararlı olabilir diye girmemi istemediler. Kendi bilgisine tecrübesine dayanarak konuşuyor. Doktorum da bana şeker yüklemesinden hiç bahsetmeyince ben de en son detaylıya girdim heyecandan sormayı unuttum kaldı öyle.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Ben de en kısa zamanda konuşacağım doktorumla bu konuyu :)

1. Lütfen tıbba güvenin. Bunu 9. Haftasında hamilelik şekeri doktor tecrübesi sayesinde bulunmuş bir hamile olarak yazıyorum. Şu an 25. Haftamdayim, bulunmuş olmasının hamileligime etkisini anlatmama gerek yok sanırım.

2. Gündüz uykusuna ilk trimesterde olduğu gibi ihtiyaç duymuyorum, gün içinde hatta gayet fitim diyebilirim ama geceleri asiri derin uyuyorum. En az üç kere tuvalete kalkıyorum ama yatağa döndüğümde direkt yine narkoz yemiş gibi derin uykuya geçiyorum. Sabah erken kalkmak da zor geliyor. Uykusuzluktan iyidir, ben şikayetçi değilim

Ben sonuna kadar güveniyorum da kocamın ailesine kalsa hiç doktora gitmeye gerek yok, Allah ne derse o olur kafasındalar.

Ben de uyumaktan şikayetçi değilim de sonrasında da halsizlik, yorgunluk kendimi çok tembel hissediyorum

Bende de oluyor o his arada ama aman bosver yakında uykuyu arayacaksın deyip kendimi teslim ediyorum

Benim de annem şeker yüklemesi konusunda görümceniz gibi düşünüyor. Bugün en sonunda sert çıktım biraz yaptırıcam bitti dedim. Tespit edilemezse bebekte beyin hasarı bile yapabiliyor böyle bir riski nasıl alabiliriz ya? Eskiden yoktu evet ama eskiden bu kadar diyabet hastalığı da yoktu. Yediğimiz içtiğimiz hiçbir şey eskisi gibi değil bu yüzden doktorların önerdiğini yapmamız gerektiğini düşünüyorum ben.

Uyku hali ise hamileliğin şanındandır, biz uyudukça bebekler büyüyor o yüzden hiiç kafaya takmayın, ara ara hepimizde oluyor

Tabiki Allah ne derse o olur ama önce tedbir sonra tevekkül diye de bir şey var. Siz eşiniz yanınızdayken doktora sorun bu konuyu kendisi de duysun ne kadar önemli bir şey olduğunu.
Uyku konusunda maalesef bende öyleyim bıraksalar tüm gün uyurum. Kalkıp yemek yapmak temizlik yapmak o kadar zor geliyor ki. Kız bebişler böyle yapıyormuş çoğunlukla diye duydum ben de

Bazen insanlar çok değişik benimde halamın gelini hamileydi devlet hastanesine gitmiş ultrasona girdikten 1hafta sonra felan çocuğını düşürmüş halam da diyordu ki devlet hastanesine gitmeyin ultrasonla sert basıyorlar çocukları düşürüyorlar ben şuan devlet hastanesi takipliyim çokta memnunum kişilerin diyişi değişiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…