2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

İnşallah canım Valla bilemiyorum. Son zamanlarda iyi değildi iyice yoktu zaten forumda. Şu anda da kim bilir ne haldedir. Eğer çok yakını yoksa forumda onu tanıyan bir süre haber alamayabiliriz bilemiyorum.
Bende inceledim ama sanırım baştan berii tansiyon problemi varmış arkadaşımızın ve tansiyon hapıı kullanıyormuş
Doktoru coraspirin vermiş belli ki yetersiz gelmiş Oksaparı niee onaylamamışlarki belkide pıhtılaşma sorunu var ve bilinmiyor şu doktorların gerçekten son ana kadar rahat davranmaları benii gayet sinirr ediyor mesela kan akışı sorununda oksapar iğnede verilebilirdi sankii coraspirin dozuu yükseltilebilirdi cidden doktorların bazen son ana kadar beklemelerini anlamıyorum Arkadaşlar hiddetli davrandım ama kendi doktorum benden kan tahlili dahii istemedi düşünün hep kendim yaptırdım kan ve idrar tahlillerimi enfeksiyon dahii çıktı kendim çözdüm yanii bu doktorlar burada değişmez bi ton paraa versen alırlar ama
ALLAH a Cansu anneyi ve bebeği Aryaa içinn Şifaa diliyorum hemde acill dayansın büyüsün bebiş İNŞALLAH ALLAH ın izniyle

Yok yok haklısın. Doktorlarda var böyle bir rahatlık. Bir iki kişi daha yazmıştı ona tansiyon ilacını artırması lazım vs. gibi. Ama doktoru böyle uygun görmüş. Umarım doktorluk bir hata yoktur. Üzülürüm daha çok.

Var canımm kesinlikle ben içimm rahat etmeyince başka doktorada gidiyorum bence arkadaşımızın Oksaparda kullanması gerekebilirdi kan akışıı bozulmuş
Tansiyon problemii bilinen bir gerçekse doktoru arttırmamış nedenki dahaa sık takip etmeliydi bence
Benim doktorumda benii sinir ediyor saolsun bu aşamaya kadar getirdi ama bu hafta Muayenede kendimi tutamayabilirim
Ne tansiyon ne şekerden bahsetmedi şuana kadar gidince sölicem bakalım ne diycek
Çok sinir olursam da tamamen değiştirebilrim
Hay ALLAH ya

Peki böyle bir şey nasil bilinebiliyor? Diyelim ki normal kontrol zamanimiz değil, nerden bilebiliriz ve belirtileri neler? Neye dikkat edicez ki?
Tansiyon yukselmesi ciddi bi mesele kuzu.. oyuzden arada sirada feba oldugumuzda imkan varsa hemen tansiyon olculmeli benim cok basim donuyor bi anda da halsizlesior idim doktora tansiyonumu not edip verdigimde de coraspirin baslatti degerlere her ay mutlaka bakilior

Peki böyle bir şey nasil bilinebiliyor? Diyelim ki normal kontrol zamanimiz değil, nerden bilebiliriz ve belirtileri neler? Neye dikkat edicez ki?
Onun tansiyonu vardı canım sürekli kontrol altındaydı sonra şekeri yüksek çıktı kontrole gittiğinde bebeği 50 gr almıştı sadece 1 haftada sonra doktoru bebeğe giden kan akışında sorun olduğunu söylemiş yani bebek beslenemediği için gelişemiyormuş en son da gebelik zehirlenmesi teşhisi koymuşlardı ve yatış için sevk etmişlerdi o da memleketine gitmişti yani gözetim altındaydı o şekilde fark edildi doktorun anlıyor zaten endişelenme bunun için

Sag ol canım multıvutamınım var ek isticem insallah bakalım

Tansiyon yüksekliğinde gebelik zehirlenmesinden şüphelenebiliniyor. Her yüksek tansiyon tabii ki bulgu değil ama hamilelikle başlayan yüksek tansiyon şüphelendirir. Benim genelde düşüktür mesela tansiyonum yükselmiş mi acaba diye arada kontrol ederim yüksek değilse rahatlarım preeklampsi değil diye kendimce çok etkilendiğim için okuduklarımdan. İlk hamileliğimde baya bi kitap okumuştum. Kitaplarda yer verince merak edip araştırmıştım baya. Baş ağrısı, ödem, aniden aşırı kilo alma, bulantı, bulanık görme eşlik ediyor. Doktor takibinde de teşhis koyuluyor ekstra tahlillerle idrarda protein kaçağı gibi, ultrasonda bebek gelişimi vs. Sebebi tam olarak bilinmesede plasenta sorunları olduğu tahmin ediliyor genelde. Hatta kadınlar kulübündede çok araştırmıştım. Çok etkilendiğim bi konu benimde.

Çok geçmiş olsun biz de yeni geçirdik influenza. Çocuklarda bir hafta ateş yaptı başlarini kaldıramadılar. Ben ilaç da kullanamadim 15 günde anca kendime geldim. Çok fenaydı . Dışarı çıkmaya korkuyorum her yer virüs. Rabbim korusun.siz de dikkat edin. Bu arada isminiz tanıdık geldi temmuz annelerinde varmiydiniz

Ben de eşimden kaptım dün ateşim 38 e fırladı. Düşürmeye çalıştık tüm gece. Bugün de bir gidip bi geliyo ateşim. İştahsızlık var ama zorluyorum güçten düşmemek için. Başımı tutamıyordum. Alabildiğim tek ilaç parol. O da destek oldu ateş düşmesine. Boğazım fena kaşınıyo ağrıyo. Zencefilli limonlu ballı çay içiyorum yumuşasın diye. Zaten her şey yasak. Habire gidip gelip yatıyorum. Hamilelikte çok zormuş gerçekten.

Canımm yalnız coraspirine biraz geç kalmışlar gibii geldi ve oksapar başlamalıydı die düşünüyorumki bu tarzz problemlerde kanda pıhtılaşma olabiliyor Kendimde kan sulandırıcı iğne ve ecopirin gebeliğin başından beri kullanıyorum canımm Amaaa Cansu anneye ve Aryaa bebeğe acill Şifalar diliyorum RABBİM Şafii ismiyle Şifalandırsın İNŞALLAH

Gelmiş geçmiş olsun canım
Pekmezli limon bi kaşık yesen olumsuz etkisi olmaz sanırım hakiki pekmez olucak günde bir kaşık Şifaa niyetine ve et suyuna çorba iyi gelir limonlu ballı süt Şifaa olsunn

Doğrudur ben pek bilmiyorum bu konuları ama yaşayan durumun içerisinde bulunanlar daha iyi biliyor elbette

Doğrudur ben pek bilmiyorum bu konuları ama yaşayan durumun içerisinde bulunanlar daha iyi biliyor elbette
Evett canımm yanii ben bayaa süreçler atlattığımdan bitti gitti Hamdolsun o sebeple diyebilirimki pıhtılaşma bozukluğu yapabiliyor tansiyon sıkıntısı ve gelişim geriliği sebebide pıhtılaşma olabiliyor doktorlar çok önemsemiyor amaaa iyi değil keşke biraz dahaa etken olsalar

Oyyy kıyamam çok geçmiş olsun sana da canım.bizde de eşim oldu ilk. Test falan yapmadık ama influenzaya benziyo dedi acildeki doktor en ağır ben geçirdim ateş sıtma. 3 gün parol içtim. Sonra doğal yollarla geçirmeye çalıştım sarımsak yuttum.dedigin çayı yaptım kozalak pekmezi aldı eşim sürekli ılık biseler içtim. Giderek kötülesince dahiliyeye gittim o da parol dışında bişey veremem dedi. Neyseki atlattık. Dinlen bol bol

Canım çok geçmiş olsun. Bende çok ağır geçirdim o yüzden ne yaşadığını tahmin edebiliyorum. İnşallah en kısa zamanda toparlarsın. Bende ballı zencefilli çay içmiştim. Zaten dediğin gibi yapılacak pek de bir şey yok.

Kızlar selam size bişey sormak istiyorum da benim uygulamaya göre 6+4 haftalık gebeyim bugün doktora gittim ultrason için kese var ama bebek yok dedi doktor kanamamı sordu yok dedim o zaman haftaya gel de bakalım bebeğin yuvasını yapmış dedi o an üzüldüm soru da soramadım aklıma gelmedi sizce normal mi acaba benim gibi olan var mıydı aranızda haftaya görebilir miyiz bebeğimizi

Üzülme normal. Benim de 7+4te bebek ve kalp atışı belli olmuştu. Kanaman da yokmuş bence korkulacak bir şey yok. Biraz beklemelisin sadece

Kıyamam çok geçmiş olsun. YArın böyle devam edersem doktora gideyim diyordum o zaman gitmeme gerek yok sanırım. Parol ile devam. Ateşim yine çıkmaya başladı. Aynen sıtma geliyo ateş çıkınca. Neyse dinlene dinlene geçecek inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…