2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

ben de sanırım bu attığımı deneyeceğim çatlak oldu mu şimdiye kadar sende

Günaydın kızlar dün tahlil yaptırmıştım demir ilacı içmeme rağmen düşük gelmiş onu yiyeceklerle mi yükseltebilirim acaba aslında yiyorum ama içtiğim ilaç mı yeterli gelmiyor bilemedim

Günaydın kızlar dün tahlil yaptırmıştım demir ilacı içmeme rağmen düşük gelmiş onu yiyeceklerle mi yükseltebilirim acaba aslında yiyorum ama içtiğim ilaç mı yeterli gelmiyor bilemedim
ilacını portakal suyu ile birlikte iç canım. benim de ne yaparsam yapayım aylardır düşük, yükselmiyor. bebişler çekiyor hepsini

ALLAH Şifaa versin canım Bende yaklaşık 20 gün öncee geçti ballı süt
Limonlu ılıkk suu
Elmaa karabiber limonu kaynat Şifaa niyetine içç canım
Pekmez tereyağ kaynat içinede limon sık iç canım çorbaa ben bu şekilde idare etmiştim nerde varsa ALLAH acill Şifalar versin İNŞALLAH

İlaç içmene rağmen düşükse bence doktorunla konuş daha etkili bir demir ilacı versin. Besinlerle yeterince alamıyoruz maalesef. Ben de bi ara vitamin tarzı demir ilacı kullanıyordum ama hiçbir işe yaramıyormuş. Dahiliyeye gittim oroferon verdi bana. Kadın doğumcum da kullanabilirsin bunu dedi. Ama bende çocukluktan beri kansızlık var öyle de bi ayrıntım vardı.

BEnim arkadaşım hamileliğinde demir ilacını içerken mutlaka c vitamini de alırdı. Meyve kesip yerdi yanında. Demirin emilimini çok artırıyormuş.

ilacını portakal suyu ile birlikte iç canım. benim de ne yaparsam yapayım aylardır düşük, yükselmiyor. bebişler çekiyor hepsini
Tamam canım öyle deniyim bi de. Her şeyi yiyorum ilacı da düzenli alıyorum ama düşmesi şaşırttı beni demek ki bebişler baya çekiyo. Sabahları pekmez hüpletip biraz da et yemeyi arttırırım artık yükselmezse de doktorum düşünsün bakalım napıcaz

23 ünde randevum var o zaman gidince sorucam canım belki de gerçekten ilaç yeterli gelmiyodur. Bu sağlık ocağının gebelere verdiğini kullanıyorum yiyeceklerle düzelmesini ben de pek sanmıyorum ama pekmez et falan onları da deniyim

Kaç mg demir canım?

BEnim arkadaşım hamileliğinde demir ilacını içerken mutlaka c vitamini de alırdı. Meyve kesip yerdi yanında. Demirin emilimini çok artırıyormuş.
Sabah aç karnına içiyoruz ya portakal suyu veya meyve sabah midemi çok ekşitiyo ama onun çözümü var tabi öyle deniyim bir de

demir ilacını aldıktan sonra özellikle 2 saat falan çay-kahve, süt ve süt ürünleri gibi şeyler tüketmemeye çalış. onlar da azaltıyor ilacın etkisini. ilaçtan baya sonra tüket onları. bi de belki ilacını günde ikiye çıkarır doktorun bir danış. benim bi ay çok düşünce günde 2 yaptık. şimdi tekrar günde bire döndük. ama ben portakal suyunun faydasını kesinlikle gördüm.

25+1 bugün. Hamileliği öğrendiğimde 71 kiloydum. Güncel kilo 73.

Covid olmadan önce 75 kiloyu görmüştüm oysa. Hastalık döneminde kilo vermişim. İçim almaz oldu resmen hiç bir şeyi. Midem bulanıyor bu aralar yine. Peynir ekmek iyi geliyo. Muz, portakal, mandalina, kivi falan yiyorum. Yumuta tüketiyorum. Yeşillik tüketmeye çalışıyorum. Ama bu ara protein daha doğrusu kırmızı et yemedim neredeyse hiç. Eşime söylim de alsın bu ara haftada en az 2 tüketmeye başlayım.

Tamam canım ben portakal suyuyla bi deniyim. Süt ürünleriyle tüketilmiyo biliyorum ona dikkat ediyorum hep sorayım doktoruma belki dediğin gibi 2 ye çıkartır

Tamam canım ben portakal suyuyla bi deniyim. Süt ürünleriyle tüketilmiyo biliyorum ona dikkat ediyorum hep sorayım doktoruma belki dediğin gibi 2 ye çıkartır
Portakal suyuyla aldığınız gibi gece yatmadan 2 saat kadar önce almanızda fayda var. Üzerine bi şey yiyip içmemek gerekiyor. Doktorunuz mg artışı da yapabilir.

sadece 2 kilo almak çok iyi değil mi yaa ben hamile kaldığımda 57 kiloydum en son kontrolde 66 çıktım yarın kontrolüm ve şeker yüklemem var kaç çıkacağımı çok merak ediyorum sanırım 20 kilo alırım ben doğurana kadar

Benim içi iyi evet kuzum. Bebek de normal kilosunda ilerliyor o yüzden takmıyorum.

Aslında benim en fazla 63 kilo olmam gerekiyor boyuma göre. Ama 71 ile yani zaten kilolu hamile kaldım. Doktorlar da normal kilosu üstünde olanların en fazla 10 kilo falan almasını istiyorlarmış. Sanırım 9. ayda öyle olurum diye tahmin ediyorum. Ama senin gibi az kilolu olanların daha fazla kilo alması çok normalmiş. 2 arkadaşım yazın doğum yaptı. Biri 30 kilo aldı diğer 20. İkisi de doğumdan 1 ay sonra yarısından fazlasını vermişti kilolarının.

Benimde hamileliğimin başında demirim iyidi ilaç kullanmama rağmen düşmüş ama hala gideri var bebişler hem d vitamini hem demiri hızla çekiyorlarmış, bu sebeple demiri kalsiyumla değil de c vitaminiyle almak çok önemli. Yemekten 1 saat sonra demişti eczacım bana da. O ozlemhsan lishna A Afratafrac dediği gibi portakal suyu gibi c vitamini yüksek şeylerle içmek çok iyi gelebilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…