- 20 Şubat 2023
- 159
- 194
- 23
- 39
Bende tabisye ederim geçen hafta çok kötüydüm. Tavuksuyu etsuyuna çorbalar yaptım içtim birde zencefil çayı içine limon ve bal ile içtim hiç ateşlenmeden geçti ama öksürük geçmedi tabi o biraz zor geçiyormuş.Ay iyi dedin ya hiç aklıma gelmemişti bak o Allah razı olsun yapayım inşaAllah bugün
önemli olan da bebişin kilosu zaten biz alırız veririz napalım artık :) ya bende aslında ekstra bişey yemiyorum eskiden yediğim gibi devam etmeme rağmen almış oldum anlamadım inşallah doğumdan sonra hallederiz diye düşünüyorum senin boyun kaçtı canımBenim içi iyi evet kuzum. Bebek de normal kilosunda ilerliyor o yüzden takmıyorum.
Aslında benim en fazla 63 kilo olmam gerekiyor boyuma göre. Ama 71 ile yani zaten kilolu hamile kaldım. Doktorlar da normal kilosu üstünde olanların en fazla 10 kilo falan almasını istiyorlarmış. Sanırım 9. ayda öyle olurum diye tahmin ediyorum. Ama senin gibi az kilolu olanların daha fazla kilo alması çok normalmiş. 2 arkadaşım yazın doğum yaptı. Biri 30 kilo aldı diğer 20. İkisi de doğumdan 1 ay sonra yarısından fazlasını vermişti kilolarının.
Sabah aç karnına portakal suyuyla içmek çok zor midem yanıyo ama yemekten 1 saat sonra içebiliyosam öyle yaparım hemen sıkarım portakalı onla beraber içerimBenimde hamileliğimin başında demirim iyidi ilaç kullanmama rağmen düşmüş ama hala gideri varbebişler hem d vitamini hem demiri hızla çekiyorlarmış, bu sebeple demiri kalsiyumla değil de c vitaminiyle almak çok önemli. Yemekten 1 saat sonra demişti eczacım bana da. @ozlemhsan @lishna A Afratafrac dediği gibi portakal suyu gibi c vitamini yüksek şeylerle içmek çok iyi gelebilir.
Güzel bir c vitamin deposu öneriyim evde limonata yapın hanımlar ben demir ilacını onunla birlikte içiyorum sabah çay tüketimini de azalttım baya limonata içiyorum direk hem vitamin deposu hem sağlıklı tarifini vereyim hemen hepiniz yapınnTamam canım öyle deniyim bi de. Her şeyi yiyorum ilacı da düzenli alıyorum ama düşmesi şaşırttı beni demek ki bebişler baya çekiyo. Sabahları pekmez hüpletip biraz da et yemeyi arttırırım artık yükselmezse de doktorum düşünsün bakalım napıcaz
Ay bayıldımm kolay tariflere bayılırım hemen yapıyorum bunuGüzel bir c vitamin deposu öneriyim evde limonata yapın hanımlar ben demir ilacını onunla birlikte içiyorum sabah çay tüketimini de azalttım baya limonata içiyorum direk hem vitamin deposu hem sağlıklı tarifini vereyim hemen hepiniz yapınn
Benim 1senedid kesintisiz yaptığım tariftir
2portakal 1lmonu dilimleyip buzluğa atıyoruz buz olcak sonra yapcağımız zaman çıkarıyoruz 5dakika bekliyoruz sonra blendırdan mızlatıyoruzz püre gibi oluyor 3litre su ekliyoruz karıştırıp 10dakika bekliyoruz sonra ince bir tülbent ile süzüyoruz içinde parça kalmamasına özen gösterelim yoksa kalırsa acılaştırır şeker miktarını kendi ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz ben genellikle 1,5 su bardağı ya da 1+çeyrek şeklinde atıyorum
Karıştırıyorum 3lt c vitamin depom hazır
ben de geçen hafta şirketten kapmıştım boğaz ağrısı, öksürük hele öksürdükçe göğsüme bıçak saplanıyodu sanki ateşim olmadı ama öksürüğü tereyağ pekmez eriterek rahatlattım iki günde toparladı beni ilaç kullanmadan 2-3 kaşık yemek iyi geldi çok geçmiş olsunKızlar günaydınbu zamana kadar kendime çok dikkat ettim, hamdolsun hasta olmamıştım ancak bir gün önce eşim öksürük ile eve gelmişti, antrenör olduğu için günde binlerce insanlarla muhatap oluyor malum, eve bütün o nalet olası mikropları getirdi, geceden beri öksürük ateş halsizlik ile boğuşuyorum. Dün sabah eşime bal üzerine limon sıktım adam düzeldi ulen ben yiyorum tık yok adamına göre mi muamele yapıyor bu mikrop. Bal. Karabiber ile denicem birde bakalım yaksın etkili bir yöntem. Oğlişte dünden beri sessiz zaten bi hafif yollu kıllandırıyor beni. Bu psikolojik bir sınav arkadaş geçen geçer, geçemeyen depresyona girer resmen neyse çok da şey yapmamak lazım. Rabbim bütün hastalara şifalar versin. Bebişlerimizi korusun. Öksürdükçe orda zıplattırıyorum oğlişi artık kusura bakmicak oyun oynuyor gibi düşünsün nedem.
Yap kız portakalın kabuğu ince olursa daha güzel oluyor ben şimdiden dolabı doldurdum yazın hele nası güzel oluyoAy bayıldımm kolay tariflere bayılırım hemen yapıyorum bunu
Evet öncelikle sabah kalkar kalkmaz içiyodum onu değiştiriyim gün içinde yemekten 1 saat sonra demiş bir arkadaşım o şekilde portakal suyuyla daha iyi olur. Yatarken o tarz şeyler midemi çok yakıyoPortakal suyuyla aldığınız gibi gece yatmadan 2 saat kadar önce almanızda fayda var. Üzerine bi şey yiyip içmemek gerekiyor. Doktorunuz mg artışı da yapabilir.
Sıkılmalıklardan almıştım incecik kabukları bi de baya çıkıyomuş gider gelir içerimYap kız portakalın kabuğu ince olursa daha güzel oluyor ben şimdiden dolabı doldurdum yazın hele nası güzel oluyo
Aynen, verilir ya çok sıkıntı yapmamak lazım.önemli olan da bebişin kilosu zaten biz alırız veririz napalım artık :) ya bende aslında ekstra bişey yemiyorum eskiden yediğim gibi devam etmeme rağmen almış oldum anlamadım inşallah doğumdan sonra hallederiz diye düşünüyorum senin boyun kaçtı canım
Aynen insanın tecrübeleri belli bir yola sokuyorBenim içi iyi evet kuzum. Bebek de normal kilosunda ilerliyor o yüzden takmıyorum.
Aslında benim en fazla 63 kilo olmam gerekiyor boyuma göre. Ama 71 ile yani zaten kilolu hamile kaldım. Doktorlar da normal kilosu üstünde olanların en fazla 10 kilo falan almasını istiyorlarmış. Sanırım 9. ayda öyle olurum diye tahmin ediyorum. Ama senin gibi az kilolu olanların daha fazla kilo alması çok normalmiş. 2 arkadaşım yazın doğum yaptı. Biri 30 kilo aldı diğer 20. İkisi de doğumdan 1 ay sonra yarısından fazlasını vermişti kilolarının.
Aynen eczacım bana yemekten 1 saat sonra önermişti o şekilde rahatsız olmazsın diye tahmin ediyorumSabah aç karnına portakal suyuyla içmek çok zor midem yanıyo ama yemekten 1 saat sonra içebiliyosam öyle yaparım hemen sıkarım portakalı onla beraber içerimhayatımda ilk defa düştüğünü gördüm hep yüksekti zaten kendimi de ilk defa hamile görüyorum
Oh yaradın şimdden şifa olsunSıkılmalıklardan almıştım incecik kabukları bi de baya çıkıyomuş gider gelir içerimsaol kız valla çok hayra geçti şuan
Bana da canın ne çekiyorsa ye sen hamilesin dedi herkes de ben tuttum kendimi. Hele akşam atıştırmaları çok fena kilo yapıyo onu anladım. Bir de abur cubur tüketimi fazla olursa. Yoksa her gün çikolata yiyorum mesela. Ama şu akşam dizi film izlerken anlamıyo insan ne yiyip içtiğini gerçekten. Bazen canım çok bir şey isterse atıştırmak salatalık, havuç doğrayıp yiyoruz eşimle. 4-5. aylarda iştahım düzeldiğinde cipsleri de gömdüm valla. Dedim şu 1-2 ay düşünmeyeceğim yediğimi içtiğimi. Ama yılbaşından sonra daha sağlıklı besleneceğim. Şimdilik iyi gidiyor bakalım.Aynen insanın tecrübeleri belli bir yola sokuyorbende 69,5-70 kilo gibi hamile kalmışım baktımda 73,5 ile ilerliyorum. Bu aralık Ocak abarttım biraz sadece ama dikkat etmeye devam ediyorum. Baktım geçen hamileliğimde bu haftalara kadar 15 kilo almışım , şimdi nerdeyse daha fazla kilolu hamile kalmama rağmen nerdeyse aynı kilodayım sonra diyetle sadece 3,5 kilo fln almışım doğuma kadar. Şimdi de hedefim 77 ile bitirmek. İlk hamileliğimde 57 kilo flndm ki hamile kalmadan önce 2 kilo almıştım hep 55 flndım. Sonra vermesiii çok zor evet 8-9 kilo doğumda gidiyor. Ama o kalanı vermek benim için çok zor oldu. 50 li kiloları hiç göremedim bi daha o yüzden sadece bebek kilo alsın kafasındayım. Matematik problemi gibi oldu ya
O yuzden Demir C beraber takviyeler var ben onu kullaniyordum ama gerek kalmadi doktorum ara verdi deger iyi diye. Osende marka Demir C bi bakin istersenizzzBenimde hamileliğimin başında demirim iyidi ilaç kullanmama rağmen düşmüş ama hala gideri varbebişler hem d vitamini hem demiri hızla çekiyorlarmış, bu sebeple demiri kalsiyumla değil de c vitaminiyle almak çok önemli. Yemekten 1 saat sonra demişti eczacım bana da. @ozlemhsan @lishna A Afratafrac dediği gibi portakal suyu gibi c vitamini yüksek şeylerle içmek çok iyi gelebilir.
Ben bunu kullanıyorum gebeliğimin başından beri gerçekten çok memnunumKızlar merhaba, çatlak için kullandığınız krem yağ vs nedir ben başından beri lierac kullanıyorum o da jel kıvamında olduğu için sanki tam nemlendirmiyor gibi hissettiğim için birde bebe yağı kullanmaya başladım şu ürünüde araştırırken buldum ama kullanan var mı işe yarıyor mudur zaten çok kuru cildim kesin çatlicam bunu biliyorum ama en azından ne kadar az çatlak o kadar iyi
bence boyunla kilon hamilelik için çok iyi<3 tabii 1 ay sonra hepimiz davul gibi oluruz kaçınılmaz :)Aynen, verilir ya çok sıkıntı yapmamak lazım.170 boyum.
ay o zaman alırım bende lierac, bebe yağı, bir de bunu kullanarak tüm tuşlara basıcam dkdkdkdkdkBen bunu kullanıyorum gebeliğimin başından beri gerçekten çok memnunum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?