2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bu arada yazmayı unutmuşum yine tüp bebek anneleri ile ilgili bugün doktorum;

32. Haftada progestanı
35. Haftada corasprini
38. Haftada ise oksaparı bıraktırcam dedi.

33 de difteri+tetanoz+boğmaca aşısı

35 de sanırım çatıdan sonra doğuma karar vereceğiz.

İnşaAllah….

Diğer hafta gittiğimde inşaAllah daha da netleşir Allah’ım bugünlere de geldik bugünleri de gördük ya ne kadar şükretsem az elhamdulillah elhamdulillah elhamdulillah

Ben de çok ağrı var, sol bacağım ve kramplarım çok arttı, ben aslında kilo aldım ama belli olmuyor arkadan kimse anlamıyor hamile olduğumu, yeter ki ona yarasın da

Ay yirim neredeyse aynı ilerliyoruz seninle kilo için de ben 5 aldım sen de 6 almışsın bence ikisi de çok değil. Bebeğin kendi, suyu, plasentası cart curt 2 kilo rahat eder bence. Artık 7. aydayız. Herkes victoria secret mankeni değil. Normal bence alınan kilolar. Şu anda 10 kilo almış da olsam normal derdim kendime. Veririz bir şekilde.

Yaaa yirim zaten hiç durmuyolar ki. Sürekli kıpır kıpırlar. Doktor ultrasonla karnımda nereye dokunsa oraya gömçürdü

Aynen ev yemekleri tarzında ya ss aldım

Ay kızlar bu arada bakıyorum da yazdıklarınıza benim doktor aşırı rahat galiba. Benim tavrım da etkili olmuş olabilir gerçi. Bayramı sordum ben planı var mı diye. Bi de çalıştığı ve yönlendirebileceği ebe var mı diye sordum. Ay düşünme bunları şimdi bayramda da en fazla 2-3 gün Ankara’ya giderim o da gebelerimin durumuna göre dedi. 4-5 santim açıklıkla sokaklarda gezen gebelerim var benim dedi zamanı gelince çatı muayeneni yapar ona göre ebeye yönlendiririm gerek kalmayabilir bile ben hallederim dedi. Sonra mesela 3 ya da 4 hafta sonra gel de demedi. Ben 32.haftada hem izin hem de uçağa binmek için rapor alcam dedim bi dahaki gelişinde onu da yaparız dedi yani 5 hafta sonraya denk geliyo. Bu rahatlıktan ürkmeli miyim?

5 hafta çok değil mi ya biraz rahatmış gerçekten sen istersen biraz darla hatta ben pimpirikliyim hocam rahat olamam falan de. Kaç haftalıksın 5 hafta sonra çocuk doğacak olur nerdeyse (şaka) hsjsk.

Evet kuzu ya aynı şekilde gidiyor bebişler maşaAllah maşaAllah maşaAllah 3 haftada 3 kilo almışım kuzum işte hep bu baskılama yüzünden zaten ama haklısınız artık takmıyorum ya taktıkça daha çok yiyorum. O nedenle de sana katılıyorum. Relaks olacağım bende artık .

5 hafta çok değil mi ya biraz rahatmış gerçekten sen istersen biraz darla hatta ben pimpirikliyim hocam rahat olamam falan de. Kaç haftalıksın 5 hafta sonra çocuk doğacak olur nerdeyse (şaka) hsjsk.
26+3 oldu bugün. Ya işin iyi tarafı ben de pek pimpirikli değilim burayı okudukça diyorum bizde bi sıkıntı mı var acaba. Doğumla ilgili rahatlığı hoşuma da gidiyo bi yandan.

Ya aslında rahat olması bir yönden iyi ama daha haftası erken diye öyle davranıyordur belki. Zaten muhtemelen ogünleri sorunsuz görürsek 35 den sonra ne halt yiyeceğimiz neyleşir hepimizin bugün doktorun konuşmasından bende öyle anladım. O zaman duruma göre belki ciddileşir. Zaten normal doğuma karar verdiklerinde doktor çok müdahil bile olmuyor sanırım doğum yapabilirsen ebe ile bi muhatap oluyorsun. Tabi yanlış biliyorsam düzeltin inşaAllah. Sezaryen ise zaten aşağı yukarı günü belli oluyor. Ondan rahattır kuzum. Birde açılma oldumu zaten istisnalar dışında doğuruvermiyormuşsun. Ablam ankara da ya benim eeeee dedim benim sancım gelirse sen nasıl hemen gelcen dedim senin sancın geldiğinden doğuruncaya kadar ben gelirim o işler öyle olmuyor dedi. Bend eiyi peki dedim ne bilem ben yani bu haftalarda rahat olmaya devam etmesi normal sanırım kuzum

26+3 oldu bugün. Ya işin iyi tarafı ben de pek pimpirikli değilim burayı okudukça diyorum bizde bi sıkıntı mı var acaba. Doğumla ilgili rahatlığı hoşuma da gidiyo bi yandan.
Ahahaha ben de öyle. İlk hamileliğim ama iyi işte ya, zaten kötü bişi olsa doktor söylerdi diyip dueruyorum. Günde 1 defa az da olsa hareketini hissetsem iyi işte diyorum yine

Yani 31 haftalık aslında çok değil, 30’da gidip bi gözdağı verebilirsin yine de. Sen rahatsan sorun yok

Ahahaha ben de öyle. İlk hamileliğim ama iyi işte ya, zaten kötü bişi olsa doktor söylerdi diyip dueruyorum. Günde 1 defa az da olsa hareketini hissetsem iyi işte diyorum yine
Aynen olumsuz bi şey olsa doktor söyler rahatlığı var bende de. Doğumla ilgili de bence rahatlık, oluşabilecek birçok sorunu yok eden bi faktör o yüzden en iyisi sesimi çıkarmayayım ben

Yani 31 haftalık aslında çok değil, 30’da gidip bi gözdağı verebilirsin yine de. Sen rahatsan sorun yok
30a kadar kilo almak yok dedi. 30’da gidersem foyam meydana çıkar. 31de gidip alacağım kiloların hepsini 1 haftada aldım diyebilirim aslında

Bu olay da ayrı bi muamma aslında. Kimi böyle diyo kimi de belli mi olur çat diye doğurcan belki diyo ama şöyle bi şey var, çat diye doğurabilmek büyük şans ve nimet. Öyle doğurabildikten sonra ay kendi doktorum değildi ya da annem doğumuma yetişemedi diye hayıflanmam heralde

Aynen olumsuz bi şey olsa doktor söyler rahatlığı var bende de. Doğumla ilgili de bence rahatlık, oluşabilecek birçok sorunu yok eden bi faktör o yüzden en iyisi sesimi çıkarmayayım ben
Annemle konuştum geçen. Ablamı da beni de sandalyeye oturttuktan 30 dk sonra kucağına almış. Çok hızlı olmuş her şey. İlkinde kesi atmışlar sonra dikmişler, ikinci doğumunda kesi olmamış.

Bunu duyunca bi rahatlık daha geldi. İyi dedim annem gibi olur benim de en geç yarım saatte alırım kucağıma diye evrene enerji göndeiyorum

Hatta annem nefesimi nasıl kontrol edeceğimi bilemedim, o çok önemliydi dedi. Doğum öncesi nefes egzersizlerinin önemini daha iyi anlamış oldum. Acının en zirve olduğu anında en derin nefesi alıp olabildiğince ıkınmak gerekiyormuş. Bakalım göreceğiz.

24. haftada bebemin başı aşağıdaydı bu hafta başı yukarıdaydı. Kuduruk yerinde durmuyor, dönüyor da dönüyor. Bakalım 33-34-35. haftalarda ne olacak duruma göre doğum şekli de o sıralarda netleşmeye başlar herhalde.

Nefesin önemini çok kişiden duydum ya. Bu akşam Simge Duman’ın bi online seminerine katılacağım. Nefes egzersizlerini falan da anlatacakmış. Notlarımı sizinle de paylaşırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…