- 23 Mart 2015
- 5.792
- 7.114
- 398
İki hamileliğimde de yoğun bulantılarım oldu ama bunda yatak döşek hasta gibi yattım 5. Haftada itibaren, bulantılardan gözümü açamadım. Bence bulantinin cinsiyetle hiç bı ilgisi yok. Tamamen anne ile ilgili bir durum. Yas ilerledikçe bünye biraz daha zayıflıyor ikinciler daha da zor geçiyor, bir de annenin migreni reflusu vs olması bulantı olayını etkiliyor. Ama cinsiyetle ilgili değil bence, çevremde kız bebek bekleyenlerden çok daha fazla bulantım oldu.Benim hep çevremde erkek bebek bekleyenlerin hiç kusması bulantısı olmamış hep öyle sanıyordum başından beri. Benimde ilk gebelikten çok daha ağır geçiyor fark olarak bu daha bulantılı kusmalı ve yoruyor kızımda çok aktiftim yerimde duramazdım bunda yataktan çıkamıyorum sağlıkla gelsinler hepsi inşaallah.
Ben de his olarak bir şey hissetmiyorum ama bunca bulantı kusmaya ne çıkacak bu sefer bilmiyorum 12 eylülde ayrıntılı ultrason var o zaman söyler artık sanırım devlet.
Hem kullanılıp atılan biseye çok para vermek istemiyorum artık (eğer diğer bezler kalitede beni hüsrana ugratmazsa) hem de biraz da kendi konforumu düşünüyorum bu bebekte. Tek tip aliskanliklar anneyi zorluyor bir süre sonra. Secenek olmalı muhakkak.Ben de molfixle başlayacağım sanırım. Fiyatından değil aslında alabilecek kapasitedeyim, eminim sen de öylesin çalışıyorsun sonuçta. Ama daha uygun bir bez oluyorsa, beze vereceğim parayı başka bir şeye veririm diye düşünüyorum
Ben mümkün olduğunca meyve tüketmemeye calisiyorum benim kan sekerimi yükseltiyor meyve şekeri. Ama geçen nasıl aserdiysem 1 kilo kiraz yedim. Meyve yediğim günler karbonhidrat içeren başka bı besini öğünden çıkarmam gerekiyor. Ama hamilelikte karbonhidratlar en az protein kadar önemli. O yüzden ben meyve şekerinden feragat etmek zorunda kalıyorum. Yoğurt ve kefir de daha yeni tüketmeye başladım ama hala çok istekli değilim onlara karşı. Normalde kahvaltıda bile yoğurt yiyen biriydim ben. Hala tiksiniyorum.Meyve gereksız kılo alımı dedı benım dıyetısyen, ben hergun kıraz yıyorum cok sevıyorum, 10 tane ye, 1 tane de bebek ıcın 11 tane ye dedı, ama yanında mutlaka kefır ayran Veya yogurt ıle tuket dedı, anı seker yukselmesını dengelıyor süt urunler.i size miktarlrı gonderıyım
Evet kabak çekirdeği bağırsak enzimleri için de çok faydalı, haliyle kabızlığa ve parazitlere de çok iyi geliyor, sağlıklı bağırsak bağışıklığı yüksek bebek demek ama gel gör ki ben kabak çekirdeğini oldum olası sevemedim. Aslında zorlayıp yemek lazım bebeğin sağlığı için. Zamanla alışıp ayçekirdeğinin yerine koyarım belkiKabak cekırdegı cok faydalı, bebege kılo aldıran besınlee arasında var
Ben en çok meyve tüketiyorumBen mümkün olduğunca meyve tüketmemeye calisiyorum benim kan sekerimi yükseltiyor meyve şekeri. Ama geçen nasıl aserdiysem 1 kilo kiraz yedim. Meyve yediğim günler karbonhidrat içeren başka bı besini öğünden çıkarmam gerekiyor. Ama hamilelikte karbonhidratlar en az protein kadar önemli. O yüzden ben meyve şekerinden feragat etmek zorunda kalıyorum. Yoğurt ve kefir de daha yeni tüketmeye başladım ama hala çok istekli değilim onlara karşı. Normalde kahvaltıda bile yoğurt yiyen biriydim ben. Hala tiksiniyorum.
Bana da öyle demişti sorduğum bütün doktorlar, hatta arkadaşımın kardesi mikrobiyoloji uzmanı Dr. Makinede belli saat bekleme süresi var demişti ama hastaneden hastaneye değişiyor demekki. Ben de şaşırdımÖyle bir şey yok sizin dediğiniz doğru. yeni verdim 1 ay da aşağı yukarı çıkar dedi. Smear bile devlette 2-4 ay bekleyenler var.
Soğuk suya koyuyorum ayaklarımı, gece gündüz yanıyor. Demir ilacindan olabilir diye düşündüm. Kansızlık yok ama fazla kan uretmek için ilaç içiyoruz ya ateş basmaları oluyor çok fazla.Kızlar benim ayaklarımın altı yanıyor geceleri, wc için uyanınca da bu sıkıntı yüzünden dalmakta güçlük çekiyorum benim gibi olan var mı, buz kalıbı koyuyorum ayaklarıma gece yanıyor ya
Ritim bozukluğu değil ama hamilelikte yüksek nabız oluyor bende. Nabzım 120-130 Lara çıkıyor ama tansiyonum normal. İlk hamileliğimde hemşire nabzın yüksek bı kardiyolojiye git demişti ama ihmal etmiştim. Benim de gitmem lazımKızlar yazmayınca ben de tekrar açmadım konuyu sen görmüşsünİnternette okuduğuma göre gebelikte vücutta kan hacmi arttığı için normalmiş çarpıntı olması. Ama günde bikaç kez oluyor böyle ritim bozukluğu. Arttıkça da endişe ettim açıkçası. Mutlaka soracağım ona göre gerekirse kalple ilgili ayrıca randevu alırım
Hayır merak etme şekerden olmuyor, öyle olsa önceki hamileligimde de olurdu, zaten doktorum da hiç öyle bı etkiden bahsetmemisti. Kan ilacı yapar diye biliyorumBuraya da yazar mısın doktoruna sorunca rica etsem benim gitmeme daha var, şeker falan değildir inşallah
Şekerin yukselmiyorsa sorun yok bence, ama meyveleri öğün yerine koymak sakıncalı hele de hamilelikte, çünkü meyvelerin besin değeri düşük, cogunlukla su ve şekerden oluşuyor. Tabi ki vitamin bakımından çok zenginler ama çoğu meyve içeriğinde yağ ve protein barindirmadigi için öğün yerine konmamali. Bana eski diyetisyenim haftanın 3-4 günü sabah ile öğlen arasındaki ara öğünde küçük bir porsiyon meyveyi serbest bırakmıştı. Öğleden sonra ya da akşamları yemem de yasakti. Şekerin de saatleri olduğunu o zaman öğrenmiştim.Ben en çok meyve tüketiyorum
Ben dikkat edemiyorum açıkçası çünkü rahatça yiyebildiğim tek şey. Hele ki ilk 3 ay her şeyden midem bulanıyordu meyve imdadıma yetişmişti. Sabah kahvaltıda kavun karpuz mutlaka yiyorum (tabii kahvaltının yanında ) öğlen ara öğünde akşam canjm isteyince de çeşitli meyveler tüketiyorum. Karbonhidrat farkındayım ama diğer öğünlerime de dikkat etmeye çalışıyorumŞekerin yukselmiyorsa sorun yok bence, ama meyveleri öğün yerine koymak sakıncalı hele de hamilelikte, çünkü meyvelerin besin değeri düşük, cogunlukla su ve şekerden oluşuyor. Tabi ki vitamin bakımından çok zenginler ama çoğu meyve içeriğinde yağ ve protein barindirmadigi için öğün yerine konmamali. Bana eski diyetisyenim haftanın 3-4 günü sabah ile öğlen arasındaki ara öğünde küçük bir porsiyon meyveyi serbest bırakmıştı. Öğleden sonra ya da akşamları yemem de yasakti. Şekerin de saatleri olduğunu o zaman öğrenmiştim.
Sanırım şekerim yükselmiyor yükselse nasıl anlarım onu da bilmiyorumŞekerin yukselmiyorsa sorun yok bence, ama meyveleri öğün yerine koymak sakıncalı hele de hamilelikte, çünkü meyvelerin besin değeri düşük, cogunlukla su ve şekerden oluşuyor. Tabi ki vitamin bakımından çok zenginler ama çoğu meyve içeriğinde yağ ve protein barindirmadigi için öğün yerine konmamali. Bana eski diyetisyenim haftanın 3-4 günü sabah ile öğlen arasındaki ara öğünde küçük bir porsiyon meyveyi serbest bırakmıştı. Öğleden sonra ya da akşamları yemem de yasakti. Şekerin de saatleri olduğunu o zaman öğrenmiştim.
İnşallah dediğin gibidir canım ayaklarımı kesip atasım var gece olucak diye korkuyorum cayır cayır yanıyor öncekinde de oluyordu ama son zamanlar yaza gelmişti sadece ayak değil komple yanıyordum onda balkonda esmiyor diye ağladığımı hatırlıyorum :)Hayır merak etme şekerden olmuyor, öyle olsa önceki hamileligimde de olurdu, zaten doktorum da hiç öyle bı etkiden bahsetmemisti. Kan ilacı yapar diye biliyorum
Şekerin yoksa başka şeyler de yiyebiliyorsan neden sorun olsun zaten. Gönlünce ye.Ben dikkat edemiyorum açıkçası çünkü rahatça yiyebildiğim tek şey. Hele ki ilk 3 ay her şeyden midem bulanıyordu meyve imdadıma yetişmişti. Sabah kahvaltıda kavun karpuz mutlaka yiyorum (tabii kahvaltının yanında ) öğlen ara öğünde akşam canjm isteyince de çeşitli meyveler tüketiyorum. Karbonhidrat farkındayım ama diğer öğünlerime de dikkat etmeye çalışıyorum
Parmaktan ölçerekSanırım şekerim yükselmiyor yükselse nasıl anlarım onu da bilmiyorum
Normalde şeker sorunun var mı canjm gebelikte mi oluyorParmaktan ölçerekbaşka türlü ben de anlayamıyorum yani normal insanlarda uyku basması vs oluyor ama hamilelikte zaten aniden halsizlik vs geldigi için anlaşılmaz. Ben önceki hamileliğimde günde 7 kez parmaktan ölçüm yapıp diyabetin verdiği deftere işliyordum çıkan değeri.
Benım dıyetısyenin hiçbir yiyecegi kıstlamamasını sevdım(yasaklı besınler dısında tabi) sadece porsiyon kontrolu olmalı, cunku vucudun enerjıye de ıhtıyacı vsr, gunduz sebze aksam proteın, ara ogunlerın ıkısjnde de meyve var, yanında sut urunu ve kuruyemıs ıle.. Ökcyü kacırmadan yersek hem ödemden hem de kilodan kurtuluruz 3 haftada diyeti sayesınde sadece 400 gr aldım, belkı lavaboya cıkabılsem o da olmayecaktı.,ve ben diyetten bagımsız asırı derece mısır tukettım, bayılıyorum mısıra.. Memnunum suanda.. Bence sız de bı dıyetısyenle gorusun 10 kılo aldım dedınız, baslangoc ıcın fazla geldı bana, daha bunun 3.tırmesterı varBen mümkün olduğunca meyve tüketmemeye calisiyorum benim kan sekerimi yükseltiyor meyve şekeri. Ama geçen nasıl aserdiysem 1 kilo kiraz yedim. Meyve yediğim günler karbonhidrat içeren başka bı besini öğünden çıkarmam gerekiyor. Ama hamilelikte karbonhidratlar en az protein kadar önemli. O yüzden ben meyve şekerinden feragat etmek zorunda kalıyorum. Yoğurt ve kefir de daha yeni tüketmeye başladım ama hala çok istekli değilim onlara karşı. Normalde kahvaltıda bile yoğurt yiyen biriydim ben. Hala tiksiniyorum.
Ben transsfer oncesı yemeye baslamsıtım, her gun bır kase 8.hafta gıbı bıraktım hatta.. Bıkkınlık verdı bana daEvet kabak çekirdeği bağırsak enzimleri için de çok faydalı, haliyle kabızlığa ve parazitlere de çok iyi geliyor, sağlıklı bağırsak bağışıklığı yüksek bebek demek ama gel gör ki ben kabak çekirdeğini oldum olası sevemedim. Aslında zorlayıp yemek lazım bebeğin sağlığı için. Zamanla alışıp ayçekirdeğinin yerine koyarım belki
Hayır normalde şekerim yok benim, detaylı da araştırıldı sonrasında, üç aylık ortalama, insülin direnci hepsine bakıldı hep normal çıkıyor. Gebelikte salgilanan biseyden dolayı yükseliyormuş, o yüzden adı gebelik şekeri zaten.Normalde şeker sorunun var mı canjm gebelikte mi oluyor
Doktor mu talep ediyor şekere bakmayı, nasıl aklına geldi nasıl anladın gebelik şekeri olduğunuHayır normalde şekerim yok benim, detaylı da araştırıldı sonrasında, üç aylık ortalama, insülin direnci hepsine bakıldı hep normal çıkıyor. Gebelikte salgilanan biseyden dolayı yükseliyormuş, o yüzden adı gebelik şekeri zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?