2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Benimki kilo ile ilgili değildi yüksek gebelik şekeri çıktığı için akut diyet gerektiriyordu, diyabetin verdiği raporla diyetisyene gitmiştim, onun hazırladığı diyet programını diyabete sunmustum. Koordineli olarak devam ediyordu iki branş. Gittiğim diyetisyen gebelik diyetisyeniydi. Hamilelikte gerekli olan gidalari diyete ekleyip şekeri yukseltenleri çıkarmıştı ya da saatlere göre vermişti. Şekerin tolere edildiği saatler varmış. O saatlere uymamı istemişti şekerli gıdalar yerken. Bu arada kalori kısıtlaması olmadığı için ben gebelikte kilo alımına devam etmiştim (80 kiloya kadar çıktım) ama şekerim 2 haftada normal seyrine döndü, gebelik boyunca yükselmedi bidaha. Umarım bunda hiç şeker çıkmaz.

Benım gıttıgım dıyetısyen de gebelık dıyetısyenı, bana hızlı kılo artısının gebelık sekerını tetıkledıgını soyledı, benım de korkum zaten gebelık sekerı, ama sızın kılo alımınız fazla,Istahınız olmamasına ragmen. sız bılırsınız tabı karar sızın, ben sadece tavsıye ettım.
Gebelık sekerının zayıflıkla sısmanlıkla alakası yok, tamamen vucudun ınsulın üretmemesj ıle alakalı, o yuzden insülin takviyesi gerekıyo.. Suan sız az yemenıze ragmen kıloya donusuyor, bence bunun uzerıne gıdın.

Evet evet iyi bir gebelik diyetisyeni bulmam gerekiyor, ama malesef yaşadığım ilçede normal diyetisyen var ama gebelik diyetisyeni yok. Hamilelikte diyet yapmak çok dikkat edilmesi gereken bı husus, olur olmadık birinin listesine uyup göz çıkarmaktan korkuyorum. Gestasyonel diyabetli hastalarla çalışmış bir diyetisyen olması gerekiyor benim gideceğim kisinin. Bir de evet insülin direncinin kilo ile ilgisi yok, bana şeker yüklemesi yapildiginda 61 kiloydum, boyum 163. Vucut kitle indeksi normal düzeydeydi yanı ama benim hamilelikte hormonlar şeker metobolizmasini etkiliyormus diyabet doktorum bu şekilde açıklamıştı. Şimdi düzenli açlık ve tokluk sekerimi olcuyorum şu anlık bı sorun görünmüyor ama 100 ml glikozu yuklediklerinde durum ne olur bilemiyorum. Genetik alt yapısı olan bir durummuş ailede diyabetli kimse yok. Öncekinde diyetle kontrol altına alınamazsa insülin iğnesi baslanacakti, çok şükür 2 haftada normal sınırlara gelmişti umarım bu hamileliğimde de gerek kalmaz. İyi ve tecrübeli bı diyetisyen bulmam lazım da nerden bulucam işte.

Ama yok sleepy cidden güzel. Biraz kalın ve biraz ufak gibi ama ben indirim bulunca hem molfix hem sleepy alıyorum sende karışık kullanabilirsin.
kardesım sleepy den hıc memnun degılmıs , sızdrııryormus..
molfıx den cok memnun bende molfıx alacağım.

Onlıne dıyetısyenler var, onlarla da gorusebılırsın.. Ama bır an once ayarla

Onlıne dıyetısyenler var, onlarla da gorusebılırsın.. Ama bır an once ayarla
Fayda sağlayabilir miyim acaba, online bı kaç tane diyetisyen araştırdım, sertifikalarını da inceledim, gebelik diyabeti alanında yetkin olanlar var ama işte ölçümler vs olmadan doğru yonlendirme olur mu onu bilemedim. En kotu online diyetisyen ile başlayıp seker yuklemesine kadar onunla götüreyim. Yüklemeden sonra şeker çıkarsa zaten yine diyabete alan açar doktorum. Sonraki planlamayı da ona göre yaparım artık.

Onlar da cok ilgılı oluyor aslında, ama 24 e kadar dıkkat etmek de fayda var

Kızlar, şeker yüklemesi yaptıracak olanlar yüklemeyi 75 mg olarak yaptırın. Genelde 50 mg yaptırınca yüksek çıkıyor. Sonra doktor yüksek çıktığı için 100 mg lık daha yapıyor ve bebeğe 150 mg glikoz dayıyoruz. Ben ikisinde de yaptırdım şekerden şüphelendikleri için (bebek 2 hafta önden gidiyordu) 50 mg yükleyince yüksek çıktı. 100 mg verdi mahvoldum. 1 saat arayla 3 doz şeker yükledim aç karna iğrençti. Sonuç normal çıktı. Ebe bi arkadaşım 50 mg da bununla çok karşılaştıklarını söyledi. Doktorum diretirse 75 mg denerim ama diretmezse ben artık yaptırmayı düşünmüyorum bilginiz olsun.

Dozu doktor belirlemiyor mu ki

Bende sirtustu yattigimda yeri mi daraliyor noluyor sanki biri icerden parmakla durtukluyor hissi oluyor
Yan yatip 5 dk sonra tekrar duz yatiyorum yine durtukleme hissi oluyor eger o hareket bebisimse simdiden ugrasmis oluyorum onunla ehehe
Senin hamilelik gunlugunde bebeginiz artik sizi duyabiliyor konusun vs yaziyor muzik dinlet ona

Dozu doktor belirlemiyor mu ki
Doktor belirliyor ama söz hakkı annede bildiğim kadarıyla şeker yüklemesinde. Benim doktorum en güvenli sonucu 100 mg verdiği için ondan yapalım demişti, sonra tekrar tekrar yapmak gerekmesin diye. Yükleme esnasında öğürenler kusanlar olmuştu üniversite hastanesinde. Ben onu bile iştahlı içmiştim ya daha olsa daha içerdim yani, oglumdayken aşırı iştahım açıktı hele tatlı olan hiçbir şeye dayanamıyordum gazoz içer gibi glikoz içmiştim

Aynen ben de sabahları sağımdan soluma döndüğümde ya da sırt üstü yattığımda pıt pıt vurduğunu hissediyorum. Hamilelik uygulamasında da artık sizi duyabilir diye okumuştuk.Ablası sürekli konuşuyor karnimı öpüyor. Kendisinden kuzenlerinden bahsediyor, sevmediği kuzenleriyle sakın onunla oynama diyor.Bazen de ohh ya annem babam beni daha çok seviyor göbekli portakal diyor. Anlasa ablasına gıcık olacak.

Benimki çok kibar sanırım narin kendini belli etmemek için uğraşıyor bu yüzden sürekli doktordayım
Benimki de hareketsiz, dün USG de baya sarstı doktorum biraz dönsün de abisine yüzünü göstersin diye. Oğlum da böyle çok hareketsizdi karnimdayken. Dışarı çıkınca tüm bastırılmış hareket arzusunu gün yüzüne çıkardı, çıtçıtlı badiyi patikli pijamanin üstünden takiyordum, pijama siyriliyordu bacak hareketlerinden dolayı. Ama karında uyuşuk oluyor benim çocuklar, endişe ettiriyorlar.

Kızlar 14. Haftamdayım cimsiyet yüzde atmış kız dendi ama kesin değil kimseye söyleme dedi böyle olup değişen vardı dimi bu gruptan?? Ona göre kendimi hazırlayacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…