- 18 Temmuz 2022
- 6.283
- 10.531
- 198
Benim kız açtı bacaklarını ya pipi olsa görürdük bence. Hayır değişmeyecek kabul etmiyorumBenim gorumceme kiza benziyor ama belli degil dedi doktoru
Cocuk hic gostermedi cinsiyetini
Hep yuzu ve bacak arasi kapaliydi
Dogumda kiz oldugu ogrenildi
Çok geçmiş olsun. Farklı bir doktora daha muayene olmanızı tavsiye ederimKızlar çok üzgünüm. 16.haftada doktorum bebeğimin beyin damarlarının çok iç içe ve geniş olduğunu söyleyip perinatolojiye yönlendirdi. Dün perinatolojide muayenem oldu. Doktor beyin damarları geniş diyip amniyosentez önerdi. Aynı zamanda bebeğimin kalbinde parlaklık varmış. Amniyotentez yaptırmak istemediğime dair imza verdim. 1 ay sonra tekrar muayene olacağım. Ama dünden beri aklım çok karışık. Sanırım zekayla alakalı bir soruna yol açıyor. Çevresinde böyle bir şey duyan var mı? Beyin damarlarının iç içe geniş olması çok büyük bir sorun mu?
Şeker yüklemesini yaptırıp yaptırmamak tamamen annenin kararı, bebeği ile ilgili en doğru kararı kendisi verir, içgüdülerine göre hareket etmelisin. Ben sana yaptır ya da yaptir diyemem ama düşük yapıyormuş vs şehir efsanesi. 25. Haftada düşük olmaz zaten onun adı olursa erken doğum olur. Şeker yüklemesi yaptırıp bebeğin öldüğünü hiç duymadım, şeker yüklemesi ile ilgili çok fazla iddia var, anomaliye sebep oluyor vs. Diye, bunlar çalışmalarda araştırılmış ama sonuç olarak şeker yuklemesinin zararlı olup olmadığı kanıtlanmamış. Ama annede şeker olupta önlem alınmadığı zaman çocukta anomali gelişme durumunun olduğu kanitlanmis. Ben bilimsel verilere ve içgüdülerimeEvet banada çevremdekiler şeker yüklemesini yaptırmamamı söylediler düşük yapabiliyormuş ama bu konuyla ilgili bişey bulamadımherkes herşeyi de söylüyor kafamı karıştırıyorlar
Orada tuketılen glikoz bir kaç dılım baklavayı esıtmıs dedı doktorum yanı tatlıları lop lop götürürken sorun yoksa onu ıcmekte de sorun olmasa gerekHamileligim boyunca diyet yaparak kan sekerimi kontrol altında tutmama rağmen doğumdan hemen sonra oğluma ayrıntılı muayeneler testler yapıldı. Üniversite hastanesinde doğum yapmanın avantajı olarak doğar doğmaz gebelik şekerinin bebeğime hasar verip vermediği araştırıldı. Taburcu olmadan çocuk kardiyoloji eko çekip kalpte hasar var mı diye bakti, çocuk endokrinoloji ayrıntılı tahliller yaparak gelişimini engelleyecek hormonlarinda sıkıntı olup olmadığını degerlendirdi. Gebelik şekeri bu denli önemli olmasa doktorlar da yenidoğan bebeğin üstüne bu kadar düşmez kendi haline birakirdi. Çok şükür doktorlarımın ve diyetisyenim yardımıyla bebeğime zarar vermeden gebelik şekerini yonetebildim ben. İyi ki iyi ki farkedilmis diyorum. Bazi şeylerin geri dönüşü yok çünkü.
Evet Faruk Güllüoğlundan bile alsak tatlıyı glikoz şurubu ile yapıyorlar, ben de severim baklavayıOrada tuketılen glikoz bir kaç dılım baklavayı esıtmıs dedı doktorum yanı tatlıları lop lop götürürken sorun yoksa onu ıcmekte de sorun olmasa gerekve dedıgın gıbı gebelık sekerı cıddı manada onemlı bır konu kesınlıkle yaptıracagım çünkü sonuca göre önlem alma fırsatı verıyor
Aa çok iyi yapmışsın canım dün gaza getirdim seni tabiannabelica ben bugün bi çılgınlık yaptım. bebek arabası ve park beşik aldim civilden aldim. Nette 13 15 bin arasında degisiyordu fiyatı. Kraft kenya model. Çift yönlü travel sistem gibi fakat katlandiginda kabin boy gibi oluyor. Trndylda 10 bin küsür. Park beşik iç yatak ve bebek arabası pusetli vs ile 13. Bin civarında bi ücret tuttu. Aklında olanlara düşünenlere tavsiye ederim. Bi gidin bakın.
Hahaha ay hiç demee her gün yerim zararı olmasaEvet Faruk Güllüoğlundan bile alsak tatlıyı glikoz şurubu ile yapıyorlar, ben de severim baklavayı
Şeker yüklemesini yaptırıp yaptırmamak tamamen annenin kararı, bebeği ile ilgili en doğru kararı kendisi verir, içgüdülerine göre hareket etmelisin. Ben sana yaptır ya da yaptir diyemem ama düşük yapıyormuş vs şehir efsanesi. 25. Haftada düşük olmaz zaten onun adı olursa erken doğum olur. Şeker yüklemesi yaptırıp bebeğin öldüğünü hiç duymadım, şeker yüklemesi ile ilgili çok fazla iddia var, anomaliye sebep oluyor vs. Diye, bunlar çalışmalarda araştırılmış ama sonuç olarak şeker yuklemesinin zararlı olup olmadığı kanıtlanmamış. Ama annede şeker olupta önlem alınmadığı zaman çocukta anomali gelişme durumunun olduğu kanitlanmis. Ben bilimsel verilere ve içgüdülerime
göre hareket ederim böyle zamanlarda. Ben iyi ki şeker yüklemesi yaptırmışım, farketmisim ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirdim bu sayede.
Tıpta yanilabilir ama şuan geçerli olan ve aksi ispatlanmadigi için doktorların doğru bulduğu uygulama bu. Önce Allah'a sonra tıbba güvenip milyonlarca annenin yaptırdığı bı tetkiki yaptirmakta sakınca görmedim ben. Tabi bu çok kişisel bı tercih. Dünyadaki tum akademik çalışmaları taramadim bu konuyla alakalıAy her konuda doktorlara aykırı giden insanlar var sinir oluyorum. Doktorlar niye bebeğimize zarar versinler. İçin diyorlarsa dikip kafaya bi tüp kan vericez alt tarafı. Ne kadar abartıyorlar
Amin aminAa çok iyi yapmışsın canım dün gaza getirdim seni tabiAllah güzel günlerinizde kullanmayı nasip etsin bebişin doya doya eskitsin çok uyguna gelmiş sen iki ay sonra bak bunların fiyatına
Tıpta yanilabilir ama şuan geçerli olan ve aksi ispatlanmadigi için doktorların doğru bulduğu uygulama bu. Önce Allah'a sonra tıbba güvenip milyonlarca annenin yaptırdığı bı tetkiki yaptirmakta sakınca görmedim ben. Tabi bu çok kişisel bı tercih. Dünyadaki tum akademik çalışmaları taramadim bu konuyla alakalıAma dediğim gibi en doğru yönlendirme annelik içgüdülerine güvenmek.
Araba büyük bir adım tabi. Büyük eşyalar en önemlisi. Ufak tefekler bi şekilde tamamlanıyor zaten. Çok iyi yapmışsın senin adına çok sevindimAmin amin
Ahahah valla kiz aslinda öylesine dolaşmak için çıkmıştık kv ile bi anda kasada bulduk kendimizievet fiyat konusunda güzel yatırım oldu biraz da içim rahatladı büyük şeyleri aldim bi oh çektim yani
Benim de karnım aşırı büyüktü, diyete baslayinca suyumun artması normale döndü, ama dediğin gibi karnım yine de çok büyüktü, bebeğim haftasına göre kilolu gidiyordu, şekeri kontrol altına alınca kilo alımı da normale döndü. Doktorumun öngörüsü diyet yapmasaydim 4-4.5 kilo aralığında dogacakti ama şekerim düşünce 3.400 doğdu.Kızlar ben hergun giremiyorum girdiğimde mesajlarınızı genel olarak okumaya çalışıyorum ama sona gelene kadar iflahim kesiliyorama en hoşuma giden ilk Bebisi olanlarin heyecani cok tatlilar şeker yüklemesi konuşuyorsunuz sanirim 3. gebeligimde testlerde sekerim yuksek çıkmadı ama son haftalarda amniyon öyle arttı ki karnım patlayacakti neredeyse 30 haftalikken dogurcak kadar büyüktü karnım bebek büyük değil suyum cok fazlaydi. Doktorum şekerli gıdaları ve ekmeği kesti artmasi durdu ama azalmadı da doğumda suyun bosalmasi bebeğinin doğmasından uzun sürdü bir de cinsiyeti öğrenenleri cok kiskaniyorum
Benim bebe büyük değildi ama suyum cok artmıştı karnım çok kötüydü geceleri uyuyamaz oturur ağlardımBenim de karnım aşırı büyüktü, diyete baslayinca suyumun artması normale döndü, ama dediğin gibi karnım yine de çok büyüktü, bebeğim haftasına göre kilolu gidiyordu, şekeri kontrol altına alınca kilo alımı da normale döndü. Doktorumun öngörüsü diyet yapmasaydim 4-4.5 kilo aralığında dogacakti ama şekerim düşünce 3.400 doğdu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?